• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden yoruldum :(

1000 TL ödeme ile ev alınmıyor maalesef, biz 1.500 TL kira veriyoruz şu an, ev sahibi de gıcık biraz dediğin gibi bir gün gecikince aradı bir keresinde, hiçte huzurumuz bozulmadı, arkasından küfür ettik sadece :) bence biraz rahat olmak lazım, yani ev de ev diye tutturmak ne biliyim, nişanlılık günlerini huzursuz geçirmeye değmez.
Bilemiyorum sizin cevrenizdeki şartları benim düşüncem ve şartlarım o . Hayırlısı olsun

womennn womennn objektif baktığın, baktığımız için normal olarak herşeyin farkındayız tâbii. şuan kiradayım hayırlısıyla inşallah ben ve benim gibi olanlara nasip olsun ev almak. dileklerin icin teşekkür ederim evlilik düşünürsen umarim senin karşına da iyi birisi çıkar :KK60::KK3:

womennn womennn objektif baktığın, baktığımız için normal olarak herşeyin farkındayız tâbii. şuan kiradayım hayırlısıyla inşallah ben ve benim gibi olanlara nasip olsun dileklerin icin teşekkür ederim evlilik düşünürsen umarim senin karşına da iyi birisi çıkar :KK60::KK3:
Amin İnş canım allh nasip eder. hayatımda biri var zaten ev alabilirsek evlenicez :KK76:

Tabiki dünyanın sonu değil. Ama şöyle düşün. Hayli yüksek gelir düzeyimiz yok bizim mesela. Bu şartlarda kiraya cıkıp aynı zamanda ev için birikim yapamayız bizim için mantıklısı bu yani. Siz kirada da gül gibi geçinir dediğiniz gibi peşinat yaparsınız ama biz yapamayız maalesef. Fikrimin temeli bu yani :KK43:

evet canım zaten bu işlerde mantıklı olanı yapmak lazım, kira vereceğinize ev kredisini ödüyorsanız ne mutlu size, biz uzun vadeli kredi istemedik, eşim de faize giden parayı kiraya veririrz, 1 seneden bir şey olmaz dedi ve konu kapandı. ya zaten bu karşılıklı anlaşma ile sağlanacak bir şey , siz öyle anlaşmışsınız biz böyle. ama konu sahibi diretirse hoş olmaz, aralarını bozmaya yada illa önce ev alınacak diye tutturmaya gerek yok, bunlar karşılıklı anlaşarak konuşulmalı. maddi konular çok tehlikeli bu nişanlılık döneminde evden altından dolayı arası bozulanların sonradan evliliklerinde huzur yakaladıklarını hiç görmedim. hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

evet canım zaten bu işlerde mantıklı olanı yapmak lazım, kira vereceğinize ev kredisini ödüyorsanız ne mutlu size, biz uzun vadeli kredi istemedik, eşim de faize giden parayı kiraya veririrz, 1 seneden bir şey olmaz dedi ve konu kapandı. ya zaten bu karşılıklı anlaşma ile sağlanacak bir şey , siz öyle anlaşmışsınız biz böyle. ama konu sahibi diretirse hoş olmaz, aralarını bozmaya yada illa önce ev alınacak diye tutturmaya gerek yok, bunlar karşılıklı anlaşarak konuşulmalı. maddi konular çok tehlikeli bu nişanlılık döneminde evden altından dolayı arası bozulanların sonradan evliliklerinde huzur yakaladıklarını hiç görmedim. hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
Bakıyorz işte uygun bir ev alabilirsek az bi peşinatımız var şuan. Yani sizinki de size göre mantıklı dediğiniz gibi üzerinde eşlerin düşünüp karar vereceği birşey umarum uzlaşırlar araları falan bozulmadan. Hayırlısı inş hepimiz için.

ev almak için ısrar etme mis gibi ev dururken kiraya çıkıp kira ödemek istiyorsa hiç acıma tut güzel bir ev kirayı takır takır ödesin ,

kv oturmayı sakın sakın düşünme ısrar ederse biter bu iş de

M Meral Ak alınmadıktan sonra zaten yapacak birşey yok.. ama sizin kafanız rahat anladiğim kadariyla.. en azından birikim var.. kredi borcu bi yandan bi yandan da çocuk istiyor zorlanıyorum psikolojik olarak..

Merhabalar,

Nişanlıyım yaza düğünüm olacak inşallah. Fakat sorun şu ki ben ilk tanıştığımızdan bu yana hep ev almak istediğimi 1+1 bile olsa kendi evimizi almak istediğimi söyledim.Hatta emin evime başvuracaktık, bu şekilde ev sahibi olan akrabalarım oldu. Nişanlım buna hep olumluydu düzenimizi kuralım 1 sene kirada kalalım bir yerden başlarız diyordu sonuçta çalışan insanlarız.Nitekim geçenlerde bize geldiler yine bu konu açıldı ve benim ailem gerekirse bizde yardım ederiz dediler ailesine.Bizim kendi apartmanımız var 1 katı bana ait rahatlayana kadar kalalım boş ev dedim.Dün oturduk konuşuyoruz bana dediği şu ben sizin ailenizin yanına sığınmacı gelemem ev ayrıda olsa oturamam ama sen kira istemiyorsan benim ailemin yanına gel ev almamız mümkün değil demeye başladı birden fikirleri değişti ve tuhaflaştı.Ben herşeyden bir anda soğudum! Ve şuan kafam karmakarışık ne düşünceğimi bilemiyorum.
Nasıl hareket etmeliyim?
Bence sakin ailesi ile oturmayi kabul etme.Ama senin ailenin evi de olmaz ilk yıllarda.Kira tek seçenek.Ya da daha zengin birini bulacaksın napsin çocuk

Evet Allah razı olsun ailemden hiç öyle düşünceleri yok daha yeni 15.000 masraf yapıp evi yeniledi..Bizim beyefendi sığınmacı olamazmış.. Ben birikim yapalım diyorum onun keyfi hareketlerine katlanmak istemiyorum artık..Ama kendine gelince onun ailesiyle yaşamak sıkıntı değil!!
Zor bir süreç olacak senin için ama aynı evde yaşamak seçenekleriniz arasında olmamalı. Yeni evlenince 2 yabancı insan birbirine alışma süresi bile zaman alırken siz (atıyorum) 5 kişiye alışmaya çalışırken yaşayacağınız sıkıntılar *5 e katlanacak ve her sorununuz tüm aile içine yansıyacak.

Back