• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket ev sahibim 5 kati kira istemisti

Siz olsanız kac tl verirdiniz?

• %25i yani 2250

• 3000

• 4000-4500

• 5000

• 6000

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ev sahibinin sucu ne bunda ?
Şu an suçlu suçsuz yok hanımefendi. Geçinebilen geçinemeyen var artık. Siz diyorsunuz ki ortam.pahalı kiralar da artmalı 8000tlye kadar normal. Yeni evlenen akrabalarım ev bulamıyor 7000tl altına. ulan bu adamın aldığı maaş zatrn belli alışverişi var giyimi var misafiri var siz gerçekten çook uçmuşsunuz.

bence öyle demeyin. insanlar o evleri kolay almıyor. diğer konu da kader....
Aynen öyle. Ben çok varlıklı bir ev sahibi değilim mesela yani hele şuan yeni evin borcuna girdik, tek maaşız , iki çocuğumuz var biri okullu. Tamam çok şükür geciniyoruz durumumuz fena değil ama kira şuan bizim için çok önemli bir gelir yani. Neredeyse evleri var diye suçlu çıkartacak bazı insanlar ev sahiplerini şaka gibi😁 her ev sahibi trilyoner değil.

İnşallah bulamazlar oturtacak birini vallahi evim var diye çok yükselmesinler gördük 3 4 ay önce ev sahibine kiracıya aynı çadırda kaldı
Aminn cnmm bizim ac gozlulerde yuzde 500 zam yapti durumuzu anlatmamiza kirayı gunu gunune vermemize ragmen dinlemediAlahindan bulsun insallh🙏

Öyle tabi, siz de haklısınız. Orta yolu bulmak lazım. Benim kiracim da geçen sene yüzde yirmibeş zam yaptı. Hadi neyse dedik. Bu sene temmuzda artacak kirasını konuşmak için aradı.
Bende çevrenizdeki evlerin,emsal kira bedelinin yarısı istediğimi söyledim.

Pek mutlu olmadı tabi. Fiyatlar çok arttı çünkü. Ancak ev sahipleride emsal fiyatların hiç olmazsa yarısını alabilmeli diye düşünüyorum.
Ben tefe tufe yapacaktım icim rahat olsun diye, ama bir ariyor ben gecicem Diyor, bir ariyor satıcam Diyor. Yani bana iyi niyetle gelmiyorki adam orta yolu bulalım. Gecen sene ben bu evi tutarken en pahalı kirayı veriyorduk bu çevrede o zaman iyiydi şimdimi kötü oldu. 100tl bile indirmedi, 2 kira depozito verdim, bana emlakciyi araya sokmayalim dedi, evi tutmaya geldik emlakci getirdi yanında mağduriyet üstüne mağduriyet yaşadım. Ay yine sinirlendim bu adam bizi haketmiyor ya 🤣

Elbetteki haksızlık. Kanunların her zaman adil olacağı anlamına gelmez. Sanırım bu güne kadar yapılmış en saçma kanunlardan biri. Devlet tefe tüfe oranında olan kirayı, yüzde yirmibeş yap diyor. Ama kendi aldığı emlak vergisini asla düşmüyor. Tefe tüfe devam etmeli. Yüzde yirmibes kadar saçma ve haksız bir kanun olamaz...
altına imzamı atarım bu yorumun...o yüzde 25 lik kira artış sınırlama oranı da bu temmuzda kalkıyor olması lazım...

Hocam doktorda memur ogretmende polisde askerde maliyede çalışan herhangi biri de.. ama kimi doktora vermem kesinlikle diyor. Kimi polis istemem diyor. Kimi asker dışında kimseye vermem diyor. Kimisi illahi öğretmen olsun başkasına vermem diyor. Bunun nesi kira garanticiligi?
ben öyle ayrımcılığa denk gelmedim. yani tek tek meslek dalı olarak. memur olsun diyen var.

Kira geçime destek zaten hayrımıza vermiyoruz sonuçta...Geçen sene 10bin olan dersane fiyatları şuan 25 bin ... servisler 300den 650 ye çıktı marketi söylemiyorum bile...Her şey artarken kiranın artması da çok normal değil mi... kiramız çocukların eğitim masrafını en azndan karşılasın istiyoruz bunun hayayla imanla ne alakası var... şimdi böyle düşünüyorum diye ben hayasız mıyım...
Aynen hayatla imanla değil ülkenin ağzına edenlerle alakası var.

Şu an suçlu suçsuz yok hanımefendi. Geçinebilen geçinemeyen var artık. Siz diyorsunuz ki ortam.pahalı kiralar da artmalı 8000tlye kadar normal. Yeni evlenen akrabalarım ev bulamıyor 7000tl altına. ulan bu adamın aldığı maaş zatrn belli alışverişi var giyimi var misafiri var siz gerçekten çook uçmuşsunuz.
Ben de kiracıyım .
1700 den 4000 TL oldu daha bir hafta önce.

Ortalık yangın yeri , maaşların bu kadar düşük kalmasından ,kiraların uçmasından, her şeyin artmasından ev sahibi mi sorumlu diyorum bende.

Fırsatçılar da var yok değil.
Fakat su şartlarda taşınsa zaten 7 8 binden aşagı ev bulamayacak.

Kira geliriyle ev geçindiren insanlarda var bu ekonomik şartlar ev sahiplerini de zorluyor sonuçta
Kira geliriyle ev geçindirmek de mantikli degil ev zaten asla yatırım amacı değil yatırım olmuyor zaten evden kira getirisi bir yılda düşüyor kiracı da eve iyi bakmazsa yandığının eseridir bizim bundan önceki kiracı mahvetti evimizi noldu kira karşıladı mı masrafları hayır aslında ev sahibi gözünden de bakmak lazım uçuk kaçık kira olmadığı sürece maalesef zam yapmak durumunda kalıyor ev sahipleri bizim fabrika binası var kirada asgari ücret istedik diye yılların yılı kiracısı çıkmak istedi paşa gönlü bilir valla biz yine insaflıyız bu paraya ev yok ev biz fabrika veriyoruz kiraya

ben öyle ayrımcılığa denk gelmedim. yani tek tek meslek dalı olarak. memur olsun diyen var.
Malezef var hocam. Mesleklerin izin süresini hesapliyorlar. Askerse diyelim ki 3-6 ay zorunlu görevli oluyor bir kısım evin az kullanılır derdi var.
En son çocuğunuz var mı çocuk düşünüyor musunuz? Biz küçük cocuklulara vermiyoruz demişlerdi.

Buraya kiraya gelen bir tanıdık Istanbulda 50 bin TL kira verdiklerini söyledi çok şaşırdım hatta çıktıkları ev 80 bine kiraya verilecekmiş yok artık dedim

Ev zaten asla yatırım amacı değil yatırım olmuyor zaten evden kira getirisi bir yılda düşüyor kiracı da eve iyi bakmazsa yandığının eseridir bizim bundan önceki kiracı mahvetti evimizi noldu kira karşıladı mı masrafları hayır aslında ev sahibi gözünden de bakmak lazım uçuk kaçık kira olmadığı sürece maalesef zam yapmak durumunda kalıyor ev sahipleri bizim fabrika binası var kirada asgari ücret istedik diye yılların yılı kiracısı çıkmak istedi paşa gönlü bilir valla biz yine insaflıyız bu paraya ev yok ev biz fabrika veriyoruz kiraya
Evet işin birde zarar kısmı var. Ama eve genellikle mülteci kiracılar zarar veriyor

4 bin iyidir. Seneye çıkacaksınız zaten memnun olmasa da olur.
Pardonda ben ev aldım yatırım yapmak için. Kiracım memnun olmasada olur diyerek kirayı kafasına göre verse sinir olurum. Her şeye zam geldi. Yıllardır kredisini ödüyorum salak mıyım?

Peki bu şikayet hattı nedir ben çok aradım bulamadım yani ya kiraya gizli yine veriyor sahte kızının üstüne kontrat yapıyor
Kızı ikamet alır kontrat yada sözleşme yaparsa ispatlamak zor.
Ama bir komşu yada siz bakın başkası oturuyor kirada diye ispatlayabilir.
Şikayet hattının numarasını unuttum ama bulup vereyim.

Aynen öyle. Ben çok varlıklı bir ev sahibi değilim mesela yani hele şuan yeni evin borcuna girdik, tek maaşız , iki çocuğumuz var biri okullu. Tamam çok şükür geciniyoruz durumumuz fena değil ama kira şuan bizim için çok önemli bir gelir yani. Neredeyse evleri var diye suçlu çıkartacak bazı insanlar ev sahiplerini şaka gibi😁 her ev sahibi trilyoner değil.
Konunun suçlu çıkartmakla alakası yok ki. Eğer sizde %500 zam yapmıyorsanız suçlu değilsinizdir tabii ki.
Ben de kiracıyım .

Ortalık yangın yeri , maaşların bu kadar düşük kalmasından ,kiraların uçmasından, her şeyin artmasından ev sahibi mi sorumlu diyorum bende.

Fakat su şartlarda taşınsa zaten 7 8 binden aşagı ev bulamayac

Ben de kiracıyım .

Biz zaten ev sahibi sorumlu demiyoruz ama bunu fırsata çevirmesinler. Yani biz düzen olmamasından şikayetçiyiz okey %25 de adil değil diyelim hadi ev sahipleri öyle diyor spdşsğwğs

Ben de kiracıyım .

Her şeyin artmasından ev sahibi sorumlu değil ama 8k alan birinden 7000tl kira istemekten ev sahibi sorumlu.

Evet işin birde zarar kısmı var. Ama eve genellikle mülteci kiracılar zarar veriyor
Yok biz mülteciye vermiyoruz normal yerli halktantı ama zararı kira karşılamıyor yani hiç bu açıdan bakılmıyor biz yüzde 25 den fazla zam yapmıyoruz olan da bize oldu bi dünya masraf çıktı

El haya Ve-l iman.
İnsanlar kirayı geçim kaynağı haline çevirdi.
4500 uygun olacaktır.
Başka ne için ev alınır? Yıllardır kredisini ödüyorum. Neden geçim kaynağım olmasın parasını verip aldığım ev??? İyice saçmaladınız. Neden zam geliyor demiyorsunuz da enflasyona oranlanarak çalışılan kira bedeline mi takıldınız???

Kızı ikamet alır kontrat yada sözleşme yaparsa ispatlamak zor.
Ama bir komşu yada siz bakın başkası oturuyor kirada diye ispatlayabilir.
Şikayet hattının numarasını unuttum ama bulup vereyim.
Çok sevinirim özelden atarsanız
Hergun gelip bakacağım hergun hemde bütün bina ile aramız çok iyi komşularımla onlarda takipte olacak

maalesef öyle olmuyor ama. 1 yılda piyasa birden alt üst oldu.
Doğru ev sahipleri 500-1000 lira kira alırken birden piyasa 10 binlere döndü haklilarda geçim sıkıntısı çok fazla.
O ama arada %25 belirlenmeden konutların yarısından fazlası ortalama zam yaptı.
Zaten geçen sene buna kimse uymadı bu sene 5-10 bin kiralarda artık uygulanmalı.

Back