- 10 Ocak 2022
- 2.985
- 5.919
- 88
4000'den fazla vermem.1 sene çıkaramayacagini anlayınca biz hiç birsey demeden 1 sene daha oturun , kirayı sen belirle dedi sinirli bir şekil de. Kendi kendine küsmüş
1750ydi 8500 istedi biz 5000 teklif etmiştik .
4000 düşünüyoruz tavrından dolayı. siz olsanız kac verirdiniz?
merhaba kiram 1200 le başladık 1750 oldu şuan. biz yeni zam 4000 beklerken 8500 istedi. alt komşum ve karşı komşum aynı girmiştik onların 4000 oldu. 1.katin 2000 di 3000 oldu. Ben böyle ne kira artışı gördüm ne duydum. evet çevre de kiralar 7000 8000. Ama biz bilinçsiz insanlar değiliz daha...www.kadinlarkulubu.com
1 milyon kiralayan da en fazla 10 kiraya veren vardır.Bal gibi de kira geliriyle ev geçindiren var evet fahiş zamlara bende karşıyım ama yüzde 25 de çok az
Bizim akraba kızı gelecek diye kiracıyı çıkartmak istedi kiracı tüm taşınma depozito giderlerimi karşıla ev bul çıkayım diyor ve çıkmadı şuan davaları var. Normalde 6 ay süreniz var biliyorumEvet ama bana kızım gelecek 2 ay içinde çık diyor 2 ayda çıkmam imkansız kira depozito nakliye parası yok biriktirmek zaman alır bunda çıkarma süresi nedir acaba
Evrak flan yok hani mahkeme açın gerekirse bize dedik hayır ne mahkemesi artık mahkeme yok hemen arabulucu var flan filan dedi kağıt geldikten sonra 6 ay degilmi yoksa polisle flan gelip cikarma yapamaz degimi 2 tane küçük bebeğim var6ay mühlet var, size kağıt yolladımi peki? Eğer resmi evrak yoksa gelene kadar çıkmayın. Kağıt gelincede 6 ayınız olur çıkmak için
Aynı şekilde Tüfe oranında zam yapılsa onu da kiracı belirleniyor zaten.Hukuken neyse o bu kanunu ben koymadım ki
Hayir canim çıkaramazEvrak flan yok hani mahkeme açın gerekirse bize dedik hayır ne mahkemesi artık mahkeme yok hemen arabulucu var flan filan dedi kağıt geldikten sonra 6 ay degilmi yoksa polisle flan gelip cikarma yapamaz degimi 2 tane küçük bebeğim var
Evet bizede aynısını yaptı kolaymı çıkmak en az 25 bin para lazım bir anda bizde dava aç dedik zorla kimse gelip çıkaramaz aynen almasın benden 6 ay kira biriktirip cikayimBizim akraba kızı gelecek diye kiracıyı çıkartmak istedi kiracı tüm taşınma depozito giderlerimi karşıla ev bul çıkayım diyor ve çıkmadı şuan davaları var. Normalde 6 ay süreniz var biliyorum
Cikartamaz ben vericim sizi mahkemeye de hatta şikayet et şikayet hattı var.Evrak flan yok hani mahkeme açın gerekirse bize dedik hayır ne mahkemesi artık mahkeme yok hemen arabulucu var flan filan dedi kağıt geldikten sonra 6 ay degilmi yoksa polisle flan gelip cikarma yapamaz degimi 2 tane küçük bebeğim var
Birde soyle bir sorunumuz var bundada onlar suçlu degilmi biz yeni öğrendik ev başka kadının üstüne yani tapusu ama bize sözleşme yapan kontrat yapan kızı sahtecilik degilmi budaHayir canim çıkaramaz
Hiç bir yere cikartamiyorlar. İhtarname yapmaları lazım öncelikle. Ondan sonra da 6 ayın var en az.Evet ama bana kızım gelecek 2 ay içinde çık diyor 2 ayda çıkmam imkansız kira depozito nakliye parası yok biriktirmek zaman alır bunda çıkarma süresi nedir acaba
Peki bu şikayet hattı nedir ben çok aradım bulamadım yani ya kiraya gizli yine veriyor sahte kızının üstüne kontrat yapıyorCikartamaz ben vericim sizi mahkemeye de hatta şikayet et şikayet hattı var.
Anında ulaşırlar ona.
Eğer gerçekten kızı gelecekse ihtar çeker yasal süre 6 ay sonra çıkarsınız ama kiraya veremez verişe bir senelik kirayı size tazmin etmek zorunda.
Başkasının üstüne kontrat yapılırmı bilmiyorum ya ama olabilir bence çünkü ev sahibi uzakta falan olunca akrabaları kiraya veriyor ya. Yasalmidir bilemedimBirde soyle bir sorunumuz var bundada onlar suçlu degilmi biz yeni öğrendik ev başka kadının üstüne yani tapusu ama bize sözleşme yapan kontrat yapan kızı sahtecilik degilmi buda
Ondan dolayı pek sorun çıkacağını sanmam açıkçası. Ama sizi cikartamazlar vaktinden önce. Benzerini ben de yaşadım.Birde soyle bir sorunumuz var bundada onlar suçlu degilmi biz yeni öğrendik ev başka kadının üstüne yani tapusu ama bize sözleşme yapan kontrat yapan kızı sahtecilik degilmi buda
ablacım karı koca memur 2 evi var ve ikisinin borcu yok. :)Kirayı 1750 liradan 8500 liraya çıkarması yanlış, sonuçta %25’ten yukarı kira artışı yapılamıyor, eskisi gibi 12 aylık tüfeye göre artış yapsa kiranız en fazla 1750 liradan 2600 lira civarına çıkabilir, %100 zam olsa 3,500 TL
Hayat şartları vb ev sahibi de kendisini korumak istiyor ama herkesi etkileyen maddi şartları da düşünürsek, yasal olarak yapabileceği artış oranı da hesaba katıldığında istediği kira artışı çok fazla, o ne kadar sarsılıyorsa siz de o kadar sarsılıyorsunuz.
Ev sahibinizin durumunu bilmiyoruz emekli maaşıyla geçinen, kirada da tek bir evi olan biriyse ne o mağdur olsun ne siz mağdur olun, ilk teklifiniz olan 5000 sizi üzmeyecek bir ödemeyse 5000 lira olarak ödeyin ama yok kirada başka mülkleri de varsa ödemeyi 3,500 olarak yapın.
maalesef öyle olmuyor ama. 1 yılda piyasa birden alt üst oldu.1 milyon kiralayan da en fazla 10 kiraya veren vardır.
Ama milyonlarca kiracı var.
Kiraya veren mülk sahibi bunu göz önünde bulundurarak kira bedeli istemeli
Baştan uzulmeyecegi yasal oranda zam yapacağını bilerek meblağ belirlemeliydi.
Teşekkür ederim bilgin içinHiç bir yere cikartamiyorlar. İhtarname yapmaları lazım öncelikle. Ondan sonra da 6 ayın var en az.
Öyleleri artık işi ticarete dökmüş olanlar, onlara el insaf diyorum ama emeklidir bir tanede kirada evi vardır başka da ne geliri ne mülke sahiptir, hayat şartları da zaten zor ne ev sahibi zorlansın ne kiracı zorlansın denir bir orta yol bulunur ama birden fazla kiracısı olanlar iyice şaşırmış, insanlar bir zamanlar kendilerinin de kiracı olduğunu unutuyorlar.Abla benim ev sahibinin 20 kiracısı var bizimle birlikte, ayrıca bilmem kaç daireli aparti var kiraya veriyor. Ama yinede doymuyor gozu çok ilginç. Başka bir seviyeye çıktı artık bu kira olayi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?