Çünkü bu meslek grupları genelde zamanında ödeyen insanlar. Sizin için söylemiyorum ama işi garanti olmayan, düzenli yatirmayan kiracılar da ev sahibi için can sıkıcı haliyle. Bundan dolayı seciliyodur diye dusunuyorum.Çok merakliysa kızı gelsin otursun. Bir keresinde daha evi tutmadan ev sahibi aynısını demişti bana. Kızımın kirası bu. Bu miktarın altına katiyen vermem diye. Bir de ev sahipleri artık meslek seçiyorlar. İllahi memur olsun. Kimisi asker veya polis istiyor başka memura da vermiyor. Kimisi de askere polise vermem illa öğretmen olsun istiyor. Anlayamadım..
İnşallah bulamazlar oturtacak birini vallahi evim var diye çok yükselmesinler gördük 3 4 ay önce ev sahibine kiracıya aynı çadırda kaldıÇok merakliysa kızı gelsin otursun. Bir keresinde daha evi tutmadan ev sahibi aynısını demişti bana. Kızımın kirası bu. Bu miktarın altına katiyen vermem diye. Bir de ev sahipleri artık meslek seçiyorlar. İllahi memur olsun. Kimisi asker veya polis istiyor başka memura da vermiyor. Kimisi de askere polise vermem illa öğretmen olsun istiyor. Anlayamadım..
Tefe tufe devam etse ne olacak, ev sahiplerine o da yetmiyorki. Bizimki canımızı alsa yine doymaz çok ilginç biri. Benim sözleşmem olmasına rağmen ev sahibi kira civar evlerden düşük kalıyor diye beni evden çıkarmaya çalışıyor. Üstelik zam konuşmadık bile. Böyle az gözlülere müstahak bu kanun. İhtiyacı olanlar için bir şey diyemeyeceğim çünkü iki tarafta madurElbetteki haksızlık. Kanunların her zaman adil olacağı anlamına gelmez. Sanırım bu güne kadar yapılmış en saçma kanunlardan biri. Devlet tefe tüfe oranında olan kirayı, yüzde yirmibeş yap diyor. Ama kendi aldığı emlak vergisini asla düşmüyor. Tefe tüfe devam etmeli. Yüzde yirmibes kadar saçma ve haksız bir kanun olamaz...
piyasaya bir yılda %100 ile 200 zam geldi amaKanun %25‘a kadar zam yapabilir diyor. Haksizlik falan degil bu
Bakınız hepimizin düşüncesi aynı başlıyor farklı bitiyor. Zaten hepmizin şikayeti aynı ama sizn tek düşündüğünüz ev sahipleri. Yahu o enflasyona sebebiyet verenler gül gibi geçinirken sen bende bunları tartışıyoruz işte. Artmamalı arkadaşım evet enflasyon %500 artıyor ama siz bide diyoesunuz ki kiralar da artsın ee ne yapsın bu düşük maaşa eşşek gibi çalışan kardeşlerimiz?kiranın yüzde 500 artması normal çünkü satılan herseyin fiyatı, okullar, dersane ucretleri yüzde 500 artıyor...enflasyon oranı yüzde 500 ise kiralar da yüzde 500 artmalı zaten..suçlu ev sahipleri değil...o enflasyon oranına sebebiyet verenler...
Öyle vallahi çok haklısınız. Ne mülke güven var ne paraya pula. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Gelişmeleri yine yazarsınız bize :)İnşallah bulamazlar oturtacak birini vallahi evim var diye çok yükselmesinler gördük 3 4 ay önce ev sahibine kiracıya aynı çadırda kaldı
herkes devlet memuru istiyor. çünkü maaşı belli, işi belli. bir de sıkıntı olursa yeri belli. ev sahipleri de kendine göre haklı.Çok merakliysa kızı gelsin otursun. Bir keresinde daha evi tutmadan ev sahibi aynısını demişti bana. Kızımın kirası bu. Bu miktarın altına katiyen vermem diye. Bir de ev sahipleri artık meslek seçiyorlar. İllahi memur olsun. Kimisi asker veya polis istiyor başka memura da vermiyor. Kimisi de askere polise vermem illa öğretmen olsun istiyor. Anlayamadım..
Allah doyursun onların gözlerini sen civardan aşağı versen ölürsün çünküTefe tufe devam etse ne olacak, ev sahiplerine o da yetmiyorki. Bizimki canımızı alsa yine doymaz çok ilginç biri. Benim sözleşmem olmasına rağmen ev sahibi kira civar evlerden düşük kalıyor diye beni evden çıkarmaya çalışıyor. Üstelik zam konuşmadık bile. Böyle az gözlülere müstahak bu kanun. İhtiyacı olanlar için bir şey diyemeyeceğim çünkü iki tarafta madur
Mutlaka paylaşırımÖyle vallahi çok haklısınız. Ne mülke güven var ne paraya pula. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Gelişmeleri yine yazarsınız bize :)
bence öyle demeyin. insanlar o evleri kolay almıyor. diğer konu da kader....İnşallah bulamazlar oturtacak birini vallahi evim var diye çok yükselmesinler gördük 3 4 ay önce ev sahibine kiracıya aynı çadırda kaldı
Her şeye yüzde yüz den fazla zam gelirken kiraya yüzde 25 gelmesi adil mi sizce ?Kanun %25‘a kadar zam yapabilir diyor. Haksizlik falan degil bu
Kudursun dursun umurumda değil açıkçası. Bizden sonrada illet bir kiracı diliyorum kendilerineAllah doyursun onların gözlerini sen civardan aşağı versen ölürsün çünkü
Ev sahibinin sucu ne bunda ?Peki eşşek gibi 30 gün boyunca çalışıp 8500tl maaş alan ve bu maaşın neredeyse yarısını kiraya veren insanların hakkı?
Birgun kiram nerde diye aramadı yeri geldi 4 kira birden gönderdim hepsinin dekontu var günü gelmeden kira yolladım dilerim giren çirkef çıkar 1 ay bile kira alamazKudursun dursun umurumda değil açıkçası. Bizden sonrada illet bir kiracı diliyorum kendilerine
keşke senin empati yapabildiğin kadar onlar da yapabilse dlföididşflvlglg iylerine kesinlkle sözüm yok ama şu an çoğu fırsatçılığa çevirme peşindebence öyle demeyin. insanlar o evleri kolay almıyor. diğer konu da kader....
Peki eşşek gibi 30 gün boyunca çalışıp 8500tl maaş alan ve bu maaşın neredeyse yarısını kiraya veren insanların hakkı?
Ben hem ev sahibiyim hem kirada oturuyorum. İki tarafında halinden anlıyorum. Hocam memur seçmelerini anlarım kiram rahat odensin derdim tasam olmasın diye. Ama memur içinden de seciyorlar. Suanki ev sahibim doktora dahi vermiyor evini. Bir önceki öğretmen diyordu başka bişey demiyordu. Herkes enflasyon demiş ama benim elime gelen kira direkt evin kredi borcuna gidiyor. Bir nevi kendini amorti ediyor. Üstüne bir de ekstra kombi bozuldu bilmem ne kırıldı. Vs diye hep tamir tadilat parası çıkıyor.Çünkü bu meslek grupları genelde zamanında ödeyen insanlar. Sizin için söylemiyorum ama işi garanti olmayan, düzenli yatirmayan kiracılar da ev sahibi için can sıkıcı haliyle. Bundan dolayı seciliyodur diye dusunuyorum.
Konuya gelecek olursak herkes haklı bence. Ama 8000 çok uçuk bir rakam siz zaten makul fiyat düşünmüşsünuz keşke tamam deseydi. Aşırı uçuk kira yükseltilmesi nasıl adil değilse %25 te adil değil bence. Emsal kiralara çekme hakkı var ev sahibininde ki bence çok normal. Çünkü aynı yerde başkası atıyorum 5 bine oturuyorsa neden 2-3 e versin ki?
Yakın zamanda kiracı ve ev sahibiydim şimdi çok şükür evimi aldım. Ben kiracima insaflı davranıyorum %25 i bile bir kez aldım hep altındaydı zamlar ama bu sene çıkacak mesela yeni kiracıya gel 2 ye otur demiycem tabiki. Emsal neyse onu söyleyeceğiz bu da ev sahibinin en doğal hakkı bence.
Yorumlara bakıyorum bazılari öyle bir yazmış ki şaşırıyorum yani ev almakta kolay değil ki neden emsalden azına oturmak zorunda değil kimse.
Öyle tabi, siz de haklısınız. Orta yolu bulmak lazım. Benim kiracim da geçen sene yüzde yirmibeş zam yaptı. Hadi neyse dedik. Bu sene temmuzda artacak kirasını konuşmak için aradı.Tefe tufe devam etse ne olacak, ev sahiplerine o da yetmiyorki. Bizimki canımızı alsa yine doymaz çok ilginç biri. Benim sözleşmem olmasına rağmen ev sahibi kira civar evlerden düşük kalıyor diye beni evden çıkarmaya çalışıyor. Üstelik zam konuşmadık bile. Böyle az gözlülere müstahak bu kanun. İhtiyacı olanlar için bir şey diyemeyeceğim çünkü iki tarafta madur
aralarda tabi fırsatçılar da var. empati yapıp ara yolu bulmak gerekli. taşınmak da ayrı masraf ve zor zaten. Allah herkesin yardımcısı olsun.keşke senin empati yapabildiğin kadar onlar da yapabilse dlföididşflvlglg iylerine kesinlkle sözüm yok ama şu an çoğu fırsatçılığa çevirme peşinde
Hocam doktorda memur ogretmende polisde askerde maliyede çalışan herhangi biri de.. ama kimi doktora vermem kesinlikle diyor. Kimi polis istemem diyor. Kimi asker dışında kimseye vermem diyor. Kimisi illahi öğretmen olsun başkasına vermem diyor. Bunun nesi kira garanticiligi?herkes devlet memuru istiyor. çünkü maaşı belli, işi belli. bir de sıkıntı olursa yeri belli. ev sahipleri de kendine göre haklı.
diyorum ya her iki taraf da haklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?