Anket ev sahibim 5 kati kira istemisti

Siz olsanız kac tl verirdiniz?

• %25i yani 2250

• 3000

• 4000-4500

• 5000

• 6000

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Çünkü bu meslek grupları genelde zamanında ödeyen insanlar. Sizin için söylemiyorum ama işi garanti olmayan, düzenli yatirmayan kiracılar da ev sahibi için can sıkıcı haliyle. Bundan dolayı seciliyodur diye dusunuyorum.
Konuya gelecek olursak herkes haklı bence. Ama 8000 çok uçuk bir rakam siz zaten makul fiyat düşünmüşsünuz keşke tamam deseydi. Aşırı uçuk kira yükseltilmesi nasıl adil değilse %25 te adil değil bence. Emsal kiralara çekme hakkı var ev sahibininde ki bence çok normal. Çünkü aynı yerde başkası atıyorum 5 bine oturuyorsa neden 2-3 e versin ki?
Yakın zamanda kiracı ve ev sahibiydim şimdi çok şükür evimi aldım. Ben kiracima insaflı davranıyorum %25 i bile bir kez aldım hep altındaydı zamlar ama bu sene çıkacak mesela yeni kiracıya gel 2 ye otur demiycem tabiki. Emsal neyse onu söyleyeceğiz bu da ev sahibinin en doğal hakkı bence.
Yorumlara bakıyorum bazılari öyle bir yazmış ki şaşırıyorum yani ev almakta kolay değil ki emsalden azına oturtmak zorunda değil kimse.

Son düzenleme:
İnşallah bulamazlar oturtacak birini vallahi evim var diye çok yükselmesinler gördük 3 4 ay önce ev sahibine kiracıya aynı çadırda kaldı

Tefe tufe devam etse ne olacak, ev sahiplerine o da yetmiyorki. Bizimki canımızı alsa yine doymaz çok ilginç biri. Benim sözleşmem olmasına rağmen ev sahibi kira civar evlerden düşük kalıyor diye beni evden çıkarmaya çalışıyor. Üstelik zam konuşmadık bile. Böyle az gözlülere müstahak bu kanun. İhtiyacı olanlar için bir şey diyemeyeceğim çünkü iki tarafta madur

Bakınız hepimizin düşüncesi aynı başlıyor farklı bitiyor. Zaten hepmizin şikayeti aynı ama sizn tek düşündüğünüz ev sahipleri. Yahu o enflasyona sebebiyet verenler gül gibi geçinirken sen bende bunları tartışıyoruz işte. Artmamalı arkadaşım evet enflasyon %500 artıyor ama siz bide diyoesunuz ki kiralar da artsın ee ne yapsın bu düşük maaşa eşşek gibi çalışan kardeşlerimiz?

İnşallah bulamazlar oturtacak birini vallahi evim var diye çok yükselmesinler gördük 3 4 ay önce ev sahibine kiracıya aynı çadırda kaldı
Öyle vallahi çok haklısınız. Ne mülke güven var ne paraya pula. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Gelişmeleri yine yazarsınız bize :)

herkes devlet memuru istiyor. çünkü maaşı belli, işi belli. bir de sıkıntı olursa yeri belli. ev sahipleri de kendine göre haklı.
diyorum ya her iki taraf da haklı

Allah doyursun onların gözlerini sen civardan aşağı versen ölürsün çünkü

Ben hem ev sahibiyim hem kirada oturuyorum. İki tarafında halinden anlıyorum. Hocam memur seçmelerini anlarım kiram rahat odensin derdim tasam olmasın diye. Ama memur içinden de seciyorlar. Suanki ev sahibim doktora dahi vermiyor evini. Bir önceki öğretmen diyordu başka bişey demiyordu. Herkes enflasyon demiş ama benim elime gelen kira direkt evin kredi borcuna gidiyor. Bir nevi kendini amorti ediyor. Üstüne bir de ekstra kombi bozuldu bilmem ne kırıldı. Vs diye hep tamir tadilat parası çıkıyor.
Şimdi evi almış oh zengin parasi var diyenler olacak. Ama öyle aman aman abartılacak bir durumumuz yok. Orta seviyedeyiz ne yerde ne gökte yani. Hep biriktirip kemer sika Sika biseyler yaptık..

Öyle tabi, siz de haklısınız. Orta yolu bulmak lazım. Benim kiracim da geçen sene yüzde yirmibeş zam yaptı. Hadi neyse dedik. Bu sene temmuzda artacak kirasını konuşmak için aradı.
Bende çevrenizdeki evlerin,emsal kira bedelinin yarısı istediğimi söyledim.

Pek mutlu olmadı tabi. Fiyatlar çok arttı çünkü. Ancak ev sahipleride emsal fiyatların hiç olmazsa yarısını alabilmeli diye düşünüyorum.

keşke senin empati yapabildiğin kadar onlar da yapabilse dlföididşflvlglg iylerine kesinlkle sözüm yok ama şu an çoğu fırsatçılığa çevirme peşinde
aralarda tabi fırsatçılar da var. empati yapıp ara yolu bulmak gerekli. taşınmak da ayrı masraf ve zor zaten. Allah herkesin yardımcısı olsun.

herkes devlet memuru istiyor. çünkü maaşı belli, işi belli. bir de sıkıntı olursa yeri belli. ev sahipleri de kendine göre haklı.
diyorum ya her iki taraf da haklı
Hocam doktorda memur ogretmende polisde askerde maliyede çalışan herhangi biri de.. ama kimi doktora vermem kesinlikle diyor. Kimi polis istemem diyor. Kimi asker dışında kimseye vermem diyor. Kimisi illahi öğretmen olsun başkasına vermem diyor. Bunun nesi kira garanticiligi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…