• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim,ev sahibimiz huzur vermiyor.

Nisan demek kis demek .haziran biraz daha sıcak olur mevsim . hazirana kadar bir b.k yapamaz .merak etme .kontrat var nereye cikartiyo . masrafları da isteyin öyle çıkarız deyin .nisana kadar masrafları verse bile haziran da çıkarsınız :halay:yada hazirana kadar masraf tutari kadar kira ödemeyecz diye anlasin
Biraz akila ihtiyacım var.Biz bu ev sahibine defalarca camlarda sorun var su geciriyor dedik bu gece malum istanbulda yagmur durmadan yagiyor once salon sonra arka odalar resmen su icinde kaldi( hepsinin fotograflarini cektim)yataklarin ayaklarina odanin ortasina kadar geldi sular halilari kaldirdim,saniye sürmüyor cam kenarina koydugum havlu sıktıktan hemen sonra suyla doluyor zaten görünüyor suyun iceri aktığı videosunu da aldim.Ben bu adamı nereye şikayet edebilirim bizi mağdur ettiğine dair??

Son düzenleme:
Ayni durum benim basimada geldi pis kadin evini adam ettik ben tasinacam dedi biz ciltik kiraya verdi.Biz de ev alip ciktik ama aldiginiz evde de alttaki komsu yuzunden huzur bulamadim.o yuzden kafina hakkimi helal etmem .o kiralik evimi cok seviyordum.Masraf yaptim.O yuzden hala sinirlenirim.Yok oglum felcrk cart curt yalan bence bilemiyorum ama.
Sonra Almanyaya tasindik.burada kendimize mustakil ev aldik.Oh he dunya varmis dedim.
Ayyy bizim yurtdışında taşınma ihtimalimiz yok ama insallah bizimde mustakil evimiz olur huzurla oturun.

Bu bizim ilk evimiz dolasiyla ev icin gereginden fazlaca özendik herseyine.1.5yil oturacagım evin kapalı acik balkonunu boya yapmazdik,perde tül ölçülerimi ona gore ayarlatmazdim,camlarının su aldigini bilsem zaten duvar kagidi yaptirmazdim,yine camdan gelen su yüzünden adama dememize ragmen hallolur deyip geçiştirmesine ragmen bozulan cam altindaki parkeleri onartmazdik,akan klozetinin icindeki motoru mu ne onu da degistirmezdik,akitan musluklarina kadar degistirmezdik,tikalı giderlerini bile sondajlatmayi bize kitledi bu adam,ankastre yeri yaptiricam söz dedi yaptirmadi gittik mobilyaci cagirdik modülü bile biz yaptirdik daha ne yapabiliriz ev ile ilgili olan hic birseye karismadi kucuk sorunlar dedik adam laf etmesin sorun cikmasin bizden irite olmasin dedik herseyi ustlendik ama evet bazilarina bu üslupla konusmamak gerekiyormuş onu anladik.yapilan sey kesinlikle etik diil bu adamin 50 tane dairesi var oldukca varlikli biri 50 daireden bizi mi gördü tüm apartman adamı zaten bunun gibi kac tane apartmani var bilemem müteahhitmis adam.Bizi gordu cunku biz cirkeflik yapmadik ses cikartmadik ben bunları yollarim bisi demezler dedi buyuk ihtimal..

iyi de bu saydıklarınız kalıcı bir değişiklik değil ki parke ve ankastre haricinde ev sahibini ilgilendiren şeyler değil. onları da yaptırmak ev sahibine kalmış. açıkçası ikisi de kiracıların mahvettikleri şeylerden olduğundan ev sahibi yaptırmaz kolay kolay.

ayrıca 8 aydır oturuyormuşsunuz ama 1,5 sene olmuş gireli, yani o kadar kısa sürede de çıkarmamış sizi.

ben de kendi odam su alıyordu çekomastik üzerine silikon çektim kendim boyadım ki 6 ay kalmayı düşünüyorum burda en fazla.

yani siz yeni evlisiniz diye özenmişsiniz ama ev sahibinin bunda bir suçu yok bana kalırsa.

iyi de bu saydıklarınız kalıcı bir değişiklik değil ki parke ve ankastre haricinde ev sahibini ilgilendiren şeyler değil. onları da yaptırmak ev sahibine kalmış. açıkçası ikisi de kiracıların mahvettikleri şeylerden olduğundan ev sahibi yaptırmaz kolay kolay.

ayrıca 8 aydır oturuyormuşsunuz ama 1,5 sene olmuş gireli, yani o kadar kısa sürede de çıkarmamış sizi.

ben de kendi odam su alıyordu çekomastik üzerine silikon çektim kendim boyadım ki 6 ay kalmayı düşünüyorum burda en fazla.

yani siz yeni evlisiniz diye özenmişsiniz ama ev sahibinin bunda bir suçu yok bana kalırsa.

Belki bu normal karşıladığınız durum ayni sekilde birgün sizin de basiniza gelseydi o zaman empati kurabilirdiniz diye dusunuyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim.iyi günler size.

Selam kızlar,yaklaşık 1.5.yıl önce evlendim.Haziran 2015'te şu an oturduğumuz evi tuttuk.Duvarları berbat olduğundan en kalın ithal kağitlarla kaplattik,lavabolar,klozetleri yaptırdık(akıtıyorlardı)Parkelerin kalkan kısımlarını bile yaptırdık vs vs yani bir ton masraf ettik yeni ev gelene güzel görünsün dedik...Bir kac ay sonra yagmur yağdığında camlardan kova kova sular akmaya başladı evin içine,elimizde havlular nöbet tuttuk resmen,ev sahibine defalarca dememiz üzerine birini yolladı halloldu dediler,yagmurlar yeniden başlayınca tekrar su almaya başladı,bize kendiniz yaptıriverin ne olacak alt tarafı silikon çekilecek dedi ona da eyvallah dedik yaptırdık,ilk kira artışında en yüksek orandan kirayi arttirdi yine bisi demedik evi seviyoruz diye,yani yapilabilecek en kötü seyleri yaptı bize...

Şimdi bu aksam ev sahibi eşimi aramış ve oğlum evlenecek nisana kadar evden çıkmanızı rica ediyorum demis,eşimde yarın konusuruz su an musait diilim deyip beni aradi,önce çok sinirlendim sonra oturdum emeklerim için ağladım,taşınmak kolay diil hele bu kış zamanı nerden ev bulup tasinicam,esyalarim mahvolucak...

Ev sahibine ne gibi bir yaptırım uygulayabiliriz?Yani simdi taşın dese taşınmak masraf,bize baştan söylemesi gerekmiyor muydu oğlunun evleneceğini?Böyle kiracı çıkartılabilir mi?
pislikler evlerine bakarsınız kıcları kalkar kümes gibi evi saray yapmıssınız.sözlesmeniz varsa asla cıkaramaz he siz aman bunlamı ugrascam derseniz bakın lütfen cıkarken o evi eskı halıne getirin.kırın yaptırdıklarınızı yoksa versın parasını ama vermez ac gözlüler.

pislikler evlerine bakarsınız kıcları kalkar kümes gibi evi saray yapmıssınız.sözlesmeniz varsa asla cıkaramaz he siz aman bunlamı ugrascam derseniz bakın lütfen cıkarken o evi eskı halıne getirin.kırın yaptırdıklarınızı yoksa versın parasını ama vermez ac gözlüler.
Yaa sormayın artık diyecek birşey bulamıyorum,dün İstanbul'daki siddetli yagmurdan dolayı evin arka odalari bile su aldı saka gibiydi,halılara kadar topladım kovalarla havlularla su sıktık eşimle,ev sahibini aradık bize bu yagmurda birsey yapilamaz,havalar duzelsin halledicem dedi..yani gel de bu adama kufur etme..Biz de bir an önce gidicez buradan,bahane oldu bize de,her şerde vardır bi hayır..

Biraz akila ihtiyacım var.Biz bu ev sahibine defalarca camlarda sorun var su geciriyor dedik bu gece malum istanbulda yagmur durmadan yagiyor once salon sonra arka odalar resmen su icinde kaldi( hepsinin fotograflarini cektim)yataklarin ayaklarina odanin ortasina kadar geldi sular halilari kaldirdim,saniye sürmüyor cam kenarina koydugum havlu sıktıktan hemen sonra suyla doluyor zaten görünüyor suyun iceri aktığı videosunu da aldim.Ben bu adamı nereye şikayet edebilirim bizi mağdur ettiğine dair??
Motor filan diyosunuz hiç de geçici şeyler değil bunlar . adam sizi sokmuş eve yeni evlisinz zaten anlamazlar diye bütün masrafları kendiniz fark etmişinz evini yaptirtmis . tabi evin herşeye ragmen birseye benzememesi de çabası.ne yapabilirsiniz ben onu bilmem ama kontrant var ve turkiyenin mahkemeleri var . hazirana kadar oturacam daha da ses çıkartırsan mahkemede gorusuruz de .biraz da araştırma yap . avukata sor ne yapabilirsin diye . onlar sana iyisi ni anlatır.mahkeme bitene kadar zaten zaman geçer oturursun yine .senin aleyhine sonuçlandı mi da parada alırsın mahkeme masraflarını da kitlemeyi unutma avukat masraflarını da kitle ev sahibine.sonra o ev tam bir eziyet size

Motor filan diyosunuz hiç de geçici şeyler değil bunlar . adam sizi sokmuş eve yeni evlisinz zaten anlamazlar diye bütün masrafları kendiniz fark etmişinz evini yaptirtmis . tabi evin herşeye ragmen birseye benzememesi de çabası.ne yapabilirsiniz ben onu bilmem ama kontrant var ve turkiyenin mahkemeleri var . hazirana kadar oturacam daha da ses çıkartırsan mahkemede gorusuruz de .biraz da araştırma yap . avukata sor ne yapabilirsin diye . onlar sana iyisi ni anlatır.mahkeme bitene kadar zaten zaman geçer oturursun yine .senin aleyhine sonuçlandı mi da parada alırsın mahkeme masraflarını da kitlemeyi unutma avukat masraflarını da kitle ev sahibine.sonra o ev tam bir eziyet size
Bu adam beni delirticek cidden sinirlerim cok bozuldu 2 gundur uyumuyorum adama diyoruz camlar su geciriyor gel evin haline bak zararimizi kim.karsiliycak mahvoldu 1 yillik esyalar adam bize havalar su an kotu bu durumda bisi yapamayiz biraz duzelsin silikon cektiririz dedik silikon cektirdik ise yaramiyor hallederiz ıı mıı yapiyo geveliyor.Dava açsak avukat masrafı vs ee bi yandan tasinma masrafı ev bulma belki enlakci parasi vs bin turlu sıkıntıya soktu bizi durduk yere.Camları yaptirmak istemuyor cunku oglu yasiycakmis burada buyuk ihtimal tamamen değiştirecek her yeri.biz gidelim diye bekliyor.

Aslında şöyle oldu eşim ilk eve girerken 2200tl istiyordu ev sahibi eşim adama ben ilk 5 ayı peşin odiyim siz 2000 yapin dedi adam tamam dedi sonrasinda adam ben zam yaptim 2200 istiyorum dedi bisi diyemedik ödemeye başladık normalde 1 yıl biz 2000tl odyecektik.. bu aksam gelmis oglum evlenicek çıkmanizi istiyorum dedi.

bir de o eve 2200 kira mı veriyosunuz. arkadaşım çıkın semt değiştirin gerekirse ama temiz bir ev bulun. ben 9 aylık evliydim taşındık. çok korkuyordum eşyalarıma bir zarar gelecek diye. nakliye firması ile anlatık ama tabi çok zorlandım. yemek takımı ıvır zıvır tüm mutfk ve kırılacaklar içim nalburdan patpat aldım tek tek onlara sarıp kolilere koydum. kolinin içine kaymasın hareket etmesin diye boşluklara gazete koydum ve koliyi çokça bantladım. evden taşınması zor o eve geçince yerleşmek kolay.

Ben olsam o eve masraf yapmazdim direk cikardim yani. Ev sahipler evi güzelleştiridi diyerekten oğlunu oturtacak ee

Öyle çıkın demekle olmaz yazılı belge lazım. Yani noterden ihtar çekmesi gerekir.
Çıkmazsan mahkemeye vermesi gerekir o şehirde oturduğu ev dışında sadece sizin oturduğunuz ev olursa mahkene çıksınlar der . Adamın birsürü evi varmış oğlum oturucakla çıkartamaz.

Evin su problemi için sizde protesto çekin yapmazsa siz çağırıp yaptırın kiradan düşün bedeli.

Iyi de adam ne dese itiraz etmemissiniz baştan.
Kafasına göre zam yapmış mesela itiraz etmemissiniz.
Baştan tavrinizi koyacaktınız.
Şimdi elinizde kapı gibi kontrat var kardeşim hazirana kadar çıkmıyorum kanunlar benden yana hadi yiyorsa git polis çağir deyin ç çıkmayın hazirana kadar.
Bu sefer de onlar mağdur olsunlar.
Çıkarken de yaptırdığınız her şeyi sökün gitsin cok güzel kazık olur ona.

bir de o eve 2200 kira mı veriyosunuz. arkadaşım çıkın semt değiştirin gerekirse ama temiz bir ev bulun. ben 9 aylık evliydim taşındık. çok korkuyordum eşyalarıma bir zarar gelecek diye. nakliye firması ile anlatık ama tabi çok zorlandım. yemek takımı ıvır zıvır tüm mutfk ve kırılacaklar içim nalburdan patpat aldım tek tek onlara sarıp kolilere koydum. kolinin içine kaymasın hareket etmesin diye boşluklara gazete koydum ve koliyi çokça bantladım. evden taşınması zor o eve geçince yerleşmek kolay.
Evet ev arastirmaya başladık,taşınma süreci cok zor olacak dediginiz gibi bende oyle yapicam kirilacaklar için gerisini sanirim nakliye firmalari hallediyormus.umarim hersey yolunda gider..

Öyle çıkın demekle olmaz yazılı belge lazım. Yani noterden ihtar çekmesi gerekir.
Çıkmazsan mahkemeye vermesi gerekir o şehirde oturduğu ev dışında sadece sizin oturduğunuz ev olursa mahkene çıksınlar der . Adamın birsürü evi varmış oğlum oturucakla çıkartamaz.

Evin su problemi için sizde protesto çekin yapmazsa siz çağırıp yaptırın kiradan düşün bedeli.
Protestoyu ev sahibine cekicez degil mi?nasil cekiliyor bilmiyorum ki bilsem dediginizi yapicam.Müstehak buna düşsün kiradan simdiden kapali balkondaki masanin ayaklari ahsap bacakları catladi ayrildi sudan ikea satilan su kucuk masalar var ya onlardandi.

Iyi de adam ne dese itiraz etmemissiniz baştan.
Kafasına göre zam yapmış mesela itiraz etmemissiniz.
Baştan tavrinizi koyacaktınız.
Şimdi elinizde kapı gibi kontrat var kardeşim hazirana kadar çıkmıyorum kanunlar benden yana hadi yiyorsa git polis çağir deyin ç çıkmayın hazirana kadar.
Bu sefer de onlar mağdur olsunlar.
Çıkarken de yaptırdığınız her şeyi sökün gitsin cok güzel kazık olur ona.
Biz itiraz ettik adam olmaz abimi arayin dedi sanki kontratta onun adi yaziyo aradik olmaz biz zaten eve girerken 2200tl istemistik pesin odediniz diye indirim yaptik dedi..yani aslinda biz o zaman çıkacaktık da işte...Zaten biraz zor buluruz ev Nisan'a kadar nasil buluca da tasinicaz herhalukarda bekleyecek o da.tasinma.masrafimizi karsilasin hemen bir yer bulur cikarim ama ona da yanasmiyor bizi gercekten enayi zannetti bu adam ya.

Protestoyu ev sahibine cekicez degil mi?nasil cekiliyor bilmiyorum ki bilsem dediginizi yapicam.Müstehak buna düşsün kiradan simdiden kapali balkondaki masanin ayaklari ahsap bacakları catladi ayrildi sudan ikea satilan su kucuk masalar var ya onlardandi.

Notere gidin yardımcı olurlar size.
Süresinide sorun 1 hafta 10 gün neyse bekliyceksiniz süre dolmadan yaptırması gerekiyo yaptırmazsa siz yaptırıp kiradan düşüceksiniz.

Notere gidin yardımcı olurlar size.
Süresinide sorun 1 hafta 10 gün neyse bekliyceksiniz süre dolmadan yaptırması gerekiyo yaptırmazsa siz yaptırıp kiradan düşüceksiniz.
Tamam ptesi bunu yapicam cunku cikana kadar boyle oturulmaz zaten bu adama bir ders vermek istiyorum.Tesekkur ederim tavsiye icin.:KK5:

Evet ev arastirmaya başladık,taşınma süreci cok zor olacak dediginiz gibi bende oyle yapicam kirilacaklar için gerisini sanirim nakliye firmalari hallediyormus.umarim hersey yolunda gider..

siz her şeyinizi kolileyin. biz avrupa yakasından anadolu yakasına taşındık. eski ev 4. kattı burası 1. kat. Telefonda görüştük, bana başta 600 700 lira arası nakliye olur dedi adam. Sonra sabah 7'de 4 adam eve geldi. Benim eşyalarım beyaz ve yeni daha 9 aylık evliyim o zaman. Adam dediki abla senin eşyaların beyaz ve yeni, kolilerin de çok, fiyat 900 olur dedi. Tamam siz düzgün taşıyın bir zarar gelmesin ben 1000 vericem dedim. Öyle anlaştık. Arı gibiler. Avize, mutfak malzemeleri onları siz arabanız varsa öyle götürün dediler.

sabah 7de eve girdiler öğlen 4'te her iş bitmişti yeni evdeydik. yeni eve bütün kolileri ben üstüne yazmıştım mutfak salon diye ama çok uğraşırız dediler her koliyi aynı odaya doldurdular, bi o beni zorlamıştı. Yatak odası kurulumunu da onlar yaptı. öyle bitmişti, şimdiden başla kitaplarını kolile. ayakkabılarını kolile, hiç kullanmadığın eşyalarını da aynı şekilde. komodinleri boşaltma streçliyorlar. ben bazanın altını da boşaltmamıştım ama son anda boşalttılar onu

Belki bu normal karşıladığınız durum ayni sekilde birgün sizin de basiniza gelseydi o zaman empati kurabilirdiniz diye dusunuyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim.iyi günler size.

zaten empati kurarak yazdım yaptım dediğiniz şeyleri ben de kendim yaptım diyorum üstelik çok kısa kalacağım bi eve. istediğiniz gibi yazmadım evi sökerek çıkın, aylarca para ödemeden oturun, ev sahibinin burnundan şöyle getirin vs yazmadım diye beddua edercesine yazmanız yeterince açıklıyor aslında mevzuyu. evet iyi günler.

Back