Ev sahibinin işgüzarlığı

Biz 2 sene sonra kendimiz gelicem nasılsa diye 700den 2 sene oturttuk zam talep etmedik şikayetler bitmedi ev ısınmıyo ev söyle ev böyle pasta börek kokusu geliyo camlara file yaptırın...şimdi bizim tayin geldi haziranda çıkılması konuşulmuştu hala çıkacaklar ev kıymete bindi şimdide, çünkü yan komşusu 1100den oturuyo baktı ki civarın enayisi benim

Karşılıklı iyi niyet çok önemli

Eski konunuzdan sizi hatırlıyorum, ama eşiniz bence de haklı. Yarın başka şeyleri de bahane gösterip size istediklerini yaptırabilir. Güvenilmeyen ev sahibi yarın alıcısı çıkar evi de satar. Ben 3 kere ev taşıdım, gözünüzde büyütmeyin. Planlı ve programlı olursanız taşınma sizi korkutmasın. Ben olsam çıkardım evden ama yine de siz bilirsiniz...

En fazla 1 sene sarkıtırsınız Kontes seneye kontratı yeniliyorum der çevre kiraları söyler ihtar çeker

Çevrede kiralar cidden o kadarsa adam da kendince haklı,şu zamanda kredi çekip evinin parasını odemek daha mantıklı aslında

iki yıl önce hanımlar sadece iki yıl önce ev fiyatları kiralar ne kadar düşüktü. şimdi sanki hepimiz zengin gibi kira ödüyoruz. ev almak hayal zaten. sadece şunu söylemem gerek ev sahibinin bu ekonomiyi fırsat bilip 450 fiyat istemesi alçakça. bizi bu hale düşürenler utansın. konu sahibi çıkma evden. sadece taşınmak bile ne kadar zor bilirsin

En fazla 1 sene sarkıtırsınız Kontes seneye kontratı yeniliyorum der çevre kiraları söyler ihtar çeker

Çevrede kiralar cidden o kadarsa adam da kendince haklı,şu zamanda kredi çekip evinin parasını odemek daha mantıklı aslında
Ah adam olacak kız maalesef eşimin borçları hasebiyle kredi çekemiyoruz
aylık 2000 tl sadece kredi borcu ödüyoruz.
Al şimdi de ev kirası 1250
Birikmişim olsa köşede kenarda inan düşünmezdim ama maalesef birikim borca gidince elde avuçta kalan sadece iki kişinin kuru maaşı .
2 sene daha ödeyecegim bir de ben bu borcu düşün.
Kısmet yine de herşey bakalım neler olacak

Şimdi açıp baktım ben de evet haklısınız ama ille de satacagım goygoyunu yapacak sürekli
ev satılsa bile kontrat süresin dolana kadar yeni ev sahibi de sizi evden çıkaramaz..bir dönem bende araştırmıştım ordan biliyorum..diyelim siz 1 Ocak 2015 te kontrat yaptınız..1 Ocak 2016 da yenilenmezse otomatik olarak 1 Ocak 2017 ye uzar..ve bu süre içinde ev satılsa bile yeni ev sahibi süre dolana kadar sizi evden çıkaramaz..

Şimdi açıp baktım ben de evet haklısınız ama ille de satacagım goygoyunu yapacak sürekli

Sizde haklısınız ona şüphe yok.
Taşınmak ve başka bir ev bulmak zor ve bir o kadar da masraflı bir süreç
Fakat siz buna şimdi göz yumarsanız, ilerde başka şekilde yine size geri dönecek "nasılsa kabulleniyorlar herşeyi" babında.
O anlamda dikkatli hareket edin derim.
Normalde kira zamları "tefe-tüfe" üzerinden yapılır.
Yıllık gelir faizine göre de hesaplanır.
Aman diyeyim, boş yere 450 TL'nizden olmayın.
Sonuçta ev sahibini koruyan bir kanun olduğu gibi, kiracıyı da koruyan bir kanun var, internetten biraz araştırın, gerekirse dökümlerini alın. Ondan sonra da ev sahibinin eline tutuşturun...
Hukuki cezalar vs. gibi...

iki yıl önce hanımlar sadece iki yıl önce ev fiyatları kiralar ne kadar düşüktü. şimdi sanki hepimiz zengin gibi kira ödüyoruz. ev almak hayal zaten. sadece şunu söylemem gerek ev sahibinin bu ekonomiyi fırsat bilip 450 fiyat istemesi alçakça. bizi bu hale düşürenler utansın. konu sahibi çıkma evden. sadece taşınmak bile ne kadar zor bilirsin
İnan evden taşınma fikri ürkütmüyor beni 6 ev taşımış ve bu 6 evin 4 'ü şehir degişikligi olarak gerçekleşmiştir.
Beni sadece düşündüren kol gibi komisyon gideri diye alınan yüksek paralar ve kızımın okul ve bakıcısına yakın olması
Maalesef tasınmak istesem elimi kolumu saydıgım sebebler baglıyor

Ah adam olacak kız maalesef eşimin borçları hasebiyle kredi çekemiyoruz
aylık 2000 tl sadece kredi borcu ödüyoruz.
Al şimdi de ev kirası 1250
Birikmişim olsa köşede kenarda inan düşünmezdim ama maalesef birikim borca gidince elde avuçta kalan sadece iki kişinin kuru maaşı .
2 sene daha ödeyecegim bir de ben bu borcu düşün.
Kısmet yine de herşey bakalım neler olacak

Eski kiracısınız hemen 450 tl zam yapamaz yasal olarak ama adam kafasına koydu ise tat vermeyecektir sen bilirsin ya yasal haklarını kullan ya da önce huzurum diyip başka ev bul, o küçük dediğimiz ev de idareten düşünülebilir madem 2 sene daha borç ödenecek

bı kere okadar zam kanunlara aykırı yapamaz
tefe tüfe dıye bırsey var paragoz amcamızın bundan haberı yok heralde
ben boyle seylerde cok cazgırlasırım kıracı olarak tum haklarımızdan onu bılgılendırırım o yapmaya calıstıgı seyı gerı cekerdı
aynı seyı yasadım

okadar kıra arttırımını kabul etmeyın bızım haklarımız var dıyerek soze baslayıp sızınde ısınıze gelecek duzeyde kıra arttırımını sunun ( ama sızın ıstedıgınız rakam olsun ) sorun kabul etmezse cıkın eger yoksa kalırsanız hata olur cunku

İnan evden taşınma fikri ürkütmüyor beni 6 ev taşımış ve bu 6 evin 4 'ü şehir degişikligi olarak gerçekleşmiştir.
Beni sadece düşündüren kol gibi komisyon gideri diye alınan yüksek paralar ve kızımın okul ve bakıcısına yakın olması
Maalesef tasınmak istesem elimi kolumu saydıgım sebebler baglıyor
o zaman B planı olarak sahibinden kira ara netten. belki denk gelir. sen evde kal ama arada siteye bak derim

Kira kontratı yenilenmedikçe aynınşartlarda 1 yıl daha uzar.kira kontratını uzatmak istemeyen taraf kira kontrat yenilenme döneminden minimum 1 ay önce yada kontratta yazıyorsa o sürden önce yazılı bildirim yapmadı şart.sözlü bildiriö ispat etmek çok zor.
Ev sahibi evi satarsa satsın, o da sorun değil.yeni ev sahibi evi satın aldıktan 15 gün içinde size ihtarname çekmek zorunda.bu ihtarnamede evi ben oturmak için satın aldım.evi 6 ay sonuna kadar boşaltın yoksa dava açacağım demeli.
Kirayı kontratta yazılan artış miktarında ödeyin.bi kuruş fazla vermeyin.
Çok zorlarsa mahkemeye verin deyin.

Yerinizde olsam kira sözleşmemi incelerdim,orada yazan artışa göre ki maksimum yüzde 10-15 civarıdır,zammı kabul edeceğimi,evdende çıkmayacağımı söylerdim. Öylede yapın. Geçen sene zam vermediyseniz,geçen senenin zammınıda ekleyin gerekirse olsun (800dü sanırım kiranız)1000 lira ama bir kuruş fazlasını ödemeyin. Sözleşme bitimine doğru ev bakarsınız,böyle zam olmaz.

Bende mecburiyetten taşınıyorum bu ara.
Sahibinden bulduğum için komisyon derdi ortadan kalktı, bir nevi Allah yardım etti diyeyim.
Herşeyde bir hayır vardır diyeceğiz artık ne diyelim.
Ama ev almakta zor, faizler tavan. Şu ara kesinlikle ev alınmaz, yoksa tabii ki kira öder gibi mortgage öde daha iyi.
Biz de çok düşündük ama ev almaya cesaret edemedik.
Sonrada dedim 3 günlük dünya evim olsa ne olur olmasa ne olur.

Bence taşınmayın canım valla taşınmak kolay değil. Dediğiniz gibi emlakçı parası, en az bir aylık daha kira bedeli istiyorlar, nakliye parası ee boya badana da gerekliyse boşa masraf.

Benim kardeşim evlenecek Ağustosta, annemle oturacaklar zaten ve halihazırda annemin oturduğu bir kiralık ev var ve önceden girildiği için kirası çok uygun oturuyor ve 3-+1 750 ye oturuyor ama uzak diye gelinimiz istemiyordu ancak baktılar 3+1 zaten 1.500 altı yok onlarda ya küçük ya çok kötü. O yüzden vazgeçtiler taşınmayacaklar şu an annemin oturduğu evi düzenleyecekler bu zamanda zor iş. Eşinizi ikna edin. Kiracı olmak zor vesselam.

kira kontratinizda yazili olan meblaga oraninda zam yapip, banka hesabina yatirin. eger ki o parayi ceker, size geri donmez hemen "bu istedigim rakam degil diye" iste o zaman otomatikman yenilenmis olur sozlesmeniz.
haklarinizi bilin ancak ote yandan benim esim de esinizle ayni tepkiyi verirdi; daha cok para harcamayi gore alir ve prensip meselesi diye bakardi konuya.
caninizi sikmayin ve ayrica 75 m2 de hic kucuk bir ev degil. Led_BiR_Vele_DisTiri Led_BiR_Vele_DisTiri

X