Emsal karar 5 yıl ve fazla oturanlar için geçerli yani uzun vadede ev sahibinin evinin kira değerini korumak amacıyla. 1 yıl oturan kiracıyı bağlamaz o muhitin değerlenmesi.kimse de haksız yere kiracisinin maaşının büyük kısmına coreklenemez.temel ihtiyaçtan kastım bireysel değil temel barınma ihtiyacı kavramını fırsata çevirmek hani şu milyonluk evlerden 10ar tane kiraya verenlerden bahsediyorum tabii ki isteyen 100 tane evini kiraya verir kimse karışamaz ama barınma ihtiyacından gelir elde edeceksen de haksız yere kanuna uymadan zam talep edemezsin .ama çoğu anlamamış yok hayrına verelim de yok üstüne kiracıya para verelim de diye. Bu konuda herkes kendince haklı ama yargEmsali ispatlanirsa tahliye kararı veriliyor. Yani evin değeri 10 bin ama kiracı 5 ten yukarı vermem diyorsa ev sahibi emsali kanitlarsa çıkması isteniyor kiracidan yasal olarak. Ama evet fırsatçı var mı var ev sahibinde de var kiracida da maalesef. İki tarafında beterine düşürmesin Allah. bende yakın zamana kadar kiraciydim o yüzden iki tarafıda anlıyorum makul olunması bence en önemlisi. Bide kimsenin temel ihtiyacını başka birisi düşünmek durumunda değil bu da benim kişisel fikrim. Gecinemiyorsa başkasının evine coreklenemez kimse maalesef. Gecinebilecegi evde oturmalı yoksa kendisi basının çaresine bakmalı ev sahibinin problemi degil ki.
Sihsksoudods ya gülüm,kaynanan falan seviyeye bak magmaşaka gibi varsa argümanın sun ne zoruna gitmiş be ahahaha kötü ev sahibi insanı ev sahibi yapar cidden yapıyor da zaten ev alıyoruz çok sukur senin gibilerin evinde oturacagima kayinvalidemle otururdum zaten kaynananla sen oturMillet cin olmadan adam carpmaya calisiyohe gülüm en hakli kiraci sensin sen oturma kaynananla
Verme o zaman ne cevap veriyorsun hala al bı daha alintiladimAlintilamaya doyamadiniz ya aynı mesajı 3. Yazisiniz cevap vermek istemiyorum size zorla mı te Allahim.
Yani bazı ev sahiplerine bunu anlatamazsınız anlamıyorlar ev kendilerinin olduğu için.sanki millet bedavaya oturuyor evini gelip sanki bastan sözleşme yapmamışlar gibi gasp etmiş gibi kiracılara cemkiriyorlar.bastan sözleşme yapmayacaksın sözünden doneceksen.kirayı beğenmeyip haksız yere zam yapmayı kendilerinde hak görüyorlar yok markete şöyle zam yapma deyin yok pahalılığı ev sahibi mi yapıyor falan saçma sapan savunmaya geçiyorlar. Ev sahibi olup kiraya verseydim evimi yüzden 25i az buluyorsam şayet bırakırdım boşta dursun ya da yatirimsa gider başka işlere yatirirdim. ne diye millete kiraya verip seneye çık daha pahalıya kiraya vereceğim diyeyim millet benim paşa keyfim için mi taşınıp evden cikacak bunun adına bir şey deniyor da neyse söylemeyeyim. Sonra ugrastirinca mahkemeyle falan kiracim çok kötü diye ağlıyorlar.kanun var diyoruz bu sefer de beğenmeyen kaynanasında otursun diyorlar kime ne anlatabilirsiniz ki şu ortamda .dDevletin verdigi zam oranından bir kurus fazla vermezdim. Ev sahibine haksızlık olur dıyenlere cevabın şu sonucta kanunen devlet bana bu hakkı verdıyse neden fazla para vereyim. Benım babam amcamla ortak ev yapmıslar yollar önce suan gelen kirayı ıkıye bolup alıyorlar. 25 den fazla zam yapmıyorlar. Kural neyse odur. Bogazımızdan bir kuruş haram gecmesin yeter. Ev sahıpleri her seye zam geliyor ama kiraya sabit 25 zam oranı az diyorlar. Haklılar ama kendi kafalarına göre zam yaoacaklarsa mahkemelerle ugrasmaya razı olsunlad
Sanirsin ingiliz kraliyet ailesine mensup. Senin gibiler derken? Terbiyesiz.Emsal karar 5 yıl ve fazla oturanlar için geçerli yani uzun vadede ev sahibinin evinin kira değerini korumak amacıyla. 1 yıl oturan kiracıyı bağlamaz o muhitin değerlenmesi.kimse de haksız yere kiracisinin maaşının büyük kısmına coreklenemez.temel ihtiyaçtan kastım bireysel değil temel barınma ihtiyacı kavramını fırsata çevirmek hani şu milyonluk evlerden 10ar tane kiraya verenlerden bahsediyorum tabii ki isteyen 100 tane evini kiraya verir kimse karışamaz ama barınma ihtiyacından gelir elde edeceksen de haksız yere kanuna uymadan zam talep edemezsin .ama çoğu anlamamış yok hayrına verelim de yok üstüne kiracıya para verelim de diye. Bu konuda herkes kendince haklı ama yarg
Sihsksoudods ya gülüm,kaynanan falan seviyeye bak magma şaka gibi varsa argümanın sun ne zoruna gitmiş be ahahaha kötü ev sahibi insanı ev sahibi yapar cidden yapıyor da zaten ev alıyoruz çok sukur senin gibilerin evinde oturacagima kayinvalidemle otururdum zaten kaynananla sen otur
Yani çok ucuza oturuyor. Keşke siz belirleseydiniz zam oranını mülk sahibi olarakEvde 3. Senesi 2.100 du . 3000 yatırmış. Ev 3+ 1 çift cephe , merkezi konumda İstanbul serifalide
1 temmuz da bitiyor ama uzatılma ihtimali de varYüzde %25 bu sene Temmuz ayında mi bitiyordu ne zaman bitiyor bilen var mı?
Ağzını topla terbiyesiz olan sensin önce bı üslubuna bak öyle terbiyeden bahset İngiliz kraliyet ailesinden değilim belki evet ama senin hangi seviyede olduğun belli pardon seviyesizlikte...Sanirsin ingiliz kraliyet ailesine mensup. Senin gibiler derken? Terbiyesiz.
Gülüm, kaynananla oturma vs dememek için İngiliz kraliyet ailesine mensup olmamıza gerek yok ayrıca bunları söylerken terbiye timsali olan sen misin?Sanirsin ingiliz kraliyet ailesine mensup. Senin gibiler derken? Terbiyesiz.
Artık kısmet olursa seneye konuşuruz.Yani çok ucuza oturuyor. Keşke siz belirleseydiniz zam oranını mülk sahibi olarak
Cift cift alintilayinca hakli mi oldun. Sanane benim nasil konustugumdan. Git otede cemkir. Daha muhatap olamicamGülüm, kaynananla oturma vs dememek için İngiliz kraliyet ailesine mensup olmamıza gerek yok ayrıca bunları söylerken terbiye timsali olan sen misin?
Ahahahah Haklı mı oldun deyince mi haklı olunuyor asıl? Saçma sapan bir üslupla çemkiren sensin dünden beri lütfen muhatap ol benle ya...Cift cift alintilayinca hakli mi oldun. Sanane benim nasil konustugumdan. Git otede cemkir. Daha muhatap olamicam
En doğrusu sonuçta mülk sizin ve kira bedelini belirlemek size düşerArtık kısmet olursa seneye konuşuruz.
Benim ev sahibi tam olarak maasimiza çöreklenmeye çalışıyor, gecen sene evi tuttuğumuzda civardaki en yüksek kirayı veriyorduk, ne olduysa bir anda kiralar patladı gitti. Ev sahibi 6. Ayda maasiniza zam yapıldı bende kiraya zam yapicam dedi1 yıl önce değerinden kiraya verirken kimse seneye çok evimin değeri artarsa kiracim daha fazla vermesi lazım diyemez. kiraya ilk çıkarken ya da kiraya ilk verirken hangi rakamdan anlastiysan ona ve kira artış oranına uymak zorundasınız bunu söylemeye çalışıyorum kanun var hukuk var. Yok kiralar arttı karşı komşu evini su kadara veriyormuş siz de benim evin kirayi artırin diye bir şey yok bunu göze almayan kiraya veriyorsa evini, kiracı kabul etmediginde evden çıkaramaz kafasina gore.ne demek eve çöreklenme bu üslup çok çirkin. O zaman aynı mantıkla ev sahibi de kiracisinin maaşına corekleniyor diyebilir miyiz?
1 sene çıkarmayacaksa hukuki olarak ben 4 bin derim. 5 de değil.Kiranizin 2.3 katı ediyor. Çevredeki kiralar ya da alım gücünün azalması, ekonominin bozuk olması sizin suçunuz değil ki. Sonuçta siz girdiginiz tarihteki sözleşme kirasina efe tufe baz alarak zam yapılıyor.ev sahibine de haksızlık olmuyor hiç kusura bakmasın.Oldi canım önceden ev tutanlar neden şuan tutmuş gibi kira versin ki? 2 sene önceki asgari ücretle kiralarla suanki bir mı? Siz çıkınca o anki ev fiyatları enflasyona göre 8 yapar 9 yapar 10 yapar. 5 bin teklif etmişsiniz ben olsam etmezdim ama demişsiniz artık 4 buçuğa bağlarsınız1 sene çıkaramayacagini anlayınca biz hiç birsey demeden 1 sene daha oturun , kirayı sen belirle dedi sinirli bir şekil de. Kendi kendine küsmüş
1750ydi 8500 istedi biz 5000 teklif etmiştik .
4000 düşünüyoruz tavrından dolayı. siz olsanız kac verirdiniz?
merhaba kiram 1200 le başladık 1750 oldu şuan. biz yeni zam 4000 beklerken 8500 istedi. alt komşum ve karşı komşum aynı girmiştik onların 4000 oldu. 1.katin 2000 di 3000 oldu. Ben böyle ne kira artışı gördüm ne duydum. evet çevre de kiralar 7000 8000. Ama biz bilinçsiz insanlar değiliz daha...www.kadinlarkulubu.com
Dusunmesi gerekenler belli lutfen orda hakkinizi arayinAyrıca benim dedem de emekli, polis emeklisi falan da değl üstelik. Kiraya verecek bir evi de yok. Peki bu adam 4000 kira vererek nasıl geçinsin? Gerçekten bazen düşünmeyi unutuyorsunuz.
Sizin yüzünüzden ceza yiyorum bak kaç gündür yazmıyorum yine alıntılamışsınDusunmesi gerekenler belli lutfen orda hakkinizi arayin
Bende yiyorum merak etmeyinSizin yüzünüzden ceza yiyorum bak kaç gündür yazmıyorum yine alıntılamışsın
Yeniden gelse bile en fazla 5 yıl bundan yararlanırlar sonra emsal davası açılır tahliye kararı ve atıyorum değeri 10 Ken 6 oturmaya ikna olmadıkları evler için bu sefer x kaç katı fazlasını vermeye razı olup ev arar kiracı yapacak bişey yok. Böyle böyle herkes evini satar olan yine kiracıya olur maalesef. Ama asgari ücret 8500 deniyor kira zammı konusu olunca ama ben şuan 20.000 ev kredisi ödüyorum mesela. İnsanlarda böyle böyle ev sahibi oluyor.Ev sahibinin isterse 10 evi olsun bu kiracıyı ilgilendirmez. Asgari ücretide ev sahibi belirlemiyor, kira pahalı gelirse mecbur çıkacak kiracı. Evi almak için senelerce kredi odeyim, tatilimden yemem icmemden fedakarlık edeyim sonra kiracı gelsin ama asgari ücret 8500 desin eee sorumlusu ev sahibi mi?
Yüzde 25 kira artışı pandemi dönemi içindi bitti gitti. Yeniden getirilecekmis ama bu kiracı ile ev sahiplerinin karşı karşıya getirmekten baska birşey olmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?