- 28 Mart 2023
- 1.786
- 1.392
- 53
- 31
Emsal karar 5 yıl ve fazla oturanlar için geçerli yani uzun vadede ev sahibinin evinin kira değerini korumak amacıyla. 1 yıl oturan kiracıyı bağlamaz o muhitin değerlenmesi.kimse de haksız yere kiracisinin maaşının büyük kısmına coreklenemez.temel ihtiyaçtan kastım bireysel değil temel barınma ihtiyacı kavramını fırsata çevirmek hani şu milyonluk evlerden 10ar tane kiraya verenlerden bahsediyorum tabii ki isteyen 100 tane evini kiraya verir kimse karışamaz ama barınma ihtiyacından gelir elde edeceksen de haksız yere kanuna uymadan zam talep edemezsin .ama çoğu anlamamış yok hayrına verelim de yok üstüne kiracıya para verelim de diye. Bu konuda herkes kendince haklı ama yargEmsali ispatlanirsa tahliye kararı veriliyor. Yani evin değeri 10 bin ama kiracı 5 ten yukarı vermem diyorsa ev sahibi emsali kanitlarsa çıkması isteniyor kiracidan yasal olarak. Ama evet fırsatçı var mı var ev sahibinde de var kiracida da maalesef. İki tarafında beterine düşürmesin Allah. bende yakın zamana kadar kiraciydim o yüzden iki tarafıda anlıyorum makul olunması bence en önemlisi. Bide kimsenin temel ihtiyacını başka birisi düşünmek durumunda değil bu da benim kişisel fikrim. Gecinemiyorsa başkasının evine coreklenemez kimse maalesef. Gecinebilecegi evde oturmalı yoksa kendisi basının çaresine bakmalı ev sahibinin problemi degil ki.
Sihsksoudods ya gülüm,kaynanan falan seviyeye bak magmaşaka gibi varsa argümanın sun ne zoruna gitmiş be ahahaha kötü ev sahibi insanı ev sahibi yapar cidden yapıyor da zaten ev alıyoruz çok sukur senin gibilerin evinde oturacagima kayinvalidemle otururdum zaten kaynananla sen oturMillet cin olmadan adam carpmaya calisiyo he gülüm en hakli kiraci sensin sen oturma kaynananla
Verme o zaman ne cevap veriyorsun hala al bı daha alintiladimAlintilamaya doyamadiniz ya aynı mesajı 3. Yazisiniz cevap vermek istemiyorum size zorla mı te Allahim.