- 20 Mayıs 2023
- 2.518
- 3.703
- 53
- 29
Ne kadarlık bir zam yaptıBizim kiracida kendi kendine zam yapıp gondermis . Bisey demedik bizde .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne kadarlık bir zam yaptıBizim kiracida kendi kendine zam yapıp gondermis . Bisey demedik bizde .
Dun bir haber vardı Tamer Karadagliyla ilgili habere göre emsali 55 bin olan evde 10 bin e oturuyormuş ev sahibi emsali isteyince dava yoluna gitmişler ev sahibi haklı bulundu ve Tamer Beyin evi tahliye etmesi istendi.Zaten iş mahkemeye intikal ederse evin değeri bulunduğu muhit enflasyon oranı derken davayı ev sahibi kazanır gibime geliyor.
Zaten olması gereken o kira öderken evin değeri ve bulunduğu muhiti baz almak gerekiyor. Darısı diğer ev sahiplerinin (fırsatçılar hariç) başınaDun bir haber vardı Tamer Karadagliyla ilgili habere göre emsali 55 bin olan evde 10 bin e oturuyormuş ev sahibi emsali isteyince dava yoluna gitmişler ev sahibi haklı bulundu ve Tamer Beyin evi tahliye etmesi istendi.
Tamam da eski kiracisina keyfî zam yapanlardan bahsettim ben evini yeni kiraya verecek olanlardan bahsetmedim ki... Barınmak temel ihtiyactir gelir kaynağı olmamalı bakın şahsi fikir; 'olmamalı' size göre olabilir kimseyi ilgilendirmez kimsenin fikri. Her biri 3 milyon eden 10ar tane evi olup her birini kiraya veren sonra o kiraları her yıl kafasına göre artiran insanlarla yukarda annem babam yaşlı,calisamazlar kira ile geçiniyorlar denen insanlar bir değil. Aynı şeyi söyleyemem ama yapacak bir şey yok kanun kiracıdan yana.insanlar kolay ev sahibi olmuyor evet ama yine insanlar kolay kazanmıyor 1000 liraya kirada oturmak da fırsatçılık ev kirasını 1000 liradan 15000 e çıkarmaya çalışmak da... Şahsen ev alıp yatırım yapmak bu devirde mantıksız. Bir yıl sonra kendi evimi alıp geçmeyi planlıyorum ikinci ev alacak gücüm olursa ilerde başka yatırım alanlarına yonelirdim.Bide en temel barınma ihtiyacı denmiste herhangi birinin en temel barınma ihtiyacindan ev sahibine ne ki? Aa bu bunun en temel ihtiyacı diyip civar 10 Ken gel sen 2 den otur mu demeli :) komik olmayın cidden makul bir fiyat olmazsa uzun vadede zararlı çıkan ev sahibi olmaz yani. Tabiki astronomik artış olmamalı bunu yapan vicdansizin tekidir ama biraz bazı kiracilarda elini vicdanına koymali. Bu kadar zıtlasmanin sonunda ev sahibi evini satar olan kiracıya olur maalesef. O kici kırık boktan denilen evler 1-2-3 milyondan başlıyor ya en az o parayı kur korumaliya koysa kiracıdan alacaginin kaç katını alır hemde hicbiseyle uğraşmadan. Burda olan kime olur?
Allah iki tarafada vicdan versin ve iki tarafıda firsatcilardan korusun. Kiracilikta zor ev sahibi olmakta zor eğer karşınızda vicdansız birisi varsa.. Şuan fırsatçı ev sahibide çok kiracida. Ama uzun vadede kiracı zarar görür maalesef. En olmadı adam evini satar.Zaten olması gereken o kira öderken evin değeri ve bulunduğu muhiti baz almak gerekiyor. Darısı diğer ev sahiplerinin (fırsatçılar hariç) başına
Emsali ispatlanirsa tahliye kararı veriliyor. Yani evin değeri 10 bin ama kiracı 5 ten yukarı vermem diyorsa ev sahibi emsali kanitlarsa çıkması isteniyor kiracidan yasal olarak. Ama evet fırsatçı var mı var ev sahibinde de var kiracida da maalesef. İki tarafında beterine düşürmesin Allah. bende yakın zamana kadar kiraciydim o yüzden iki tarafıda anlıyorum makul olunması bence en önemlisi. Bide kimsenin temel ihtiyacını başka birisi düşünmek durumunda değil bu da benim kişisel fikrim. Gecinemiyorsa başkasının evine coreklenemez kimse maalesef. Gecinebilecegi evde oturmalı yoksa kendisi basının çaresine bakmalı ev sahibinin problemi degil ki.Tamam da eski kiracisina keyfî zam yapanlardan bahsettim ben evini yeni kiraya verecek olanlardan bahsetmedim ki... Barınmak temel ihtiyactir gelir kaynağı olmamalı bakın şahsi fikir; 'olmamalı' size göre olabilir kimseyi ilgilendirmez kimsenin fikri. Her biri 3 milyon eden 10ar tane evi olup her birini kiraya veren sonra o kiraları her yıl kafasına göre artiran insanlarla yukarda annem babam yaşlı,calisamazlar kira ile geçiniyorlar denen insanlar bir değil. Aynı şeyi söyleyemem ama yapacak bir şey yok kanun kiracıdan yana.insanlar kolay ev sahibi olmuyor evet ama yine insanlar kolay kazanmıyor 1000 liraya kirada oturmak da fırsatçılık ev kirasını 1000 liradan 15000 e çıkarmaya çalışmak da... Şahsen ev alıp yatırım yapmak bu devirde mantıksız. Bir yıl sonra kendi evimi alıp geçmeyi planlıyorum ikinci ev alacak gücüm olursa ilerde başka yatırım alanlarına yonelirdim.
Bunun için ev satmakta pire için yorgan yakmaya benziyor. En güzel taahhütname olmadan kimse evini kiraya vermesin yada istediği miktarı yıllık zam oranını belirlesin en azından iki tarafta yorulmazAllah iki tarafada vicdan versin ve iki tarafıda firsatcilardan korusun. Kiracilikta zor ev sahibi olmakta zor eğer karşınızda vicdansız birisi varsa.. Şuan fırsatçı ev sahibide çok kiracida. Ama uzun vadede kiracı zarar görür maalesef. En olmadı adam evini satar.
Aynen birde geçim kaynağı olmayacaksa insanlar neden birden fazla alsın mantığa bakEmsali ispatlanirsa tahliye kararı veriliyor. Yani evin değeri 10 bin ama kiracı 5 ten yukarı vermem diyorsa ev sahibi emsali kanitlarsa çıkması isteniyor kiracidan yasal olarak. Ama evet fırsatçı var mı var ev sahibinde de var kiracida da maalesef. İki tarafında beterine düşürmesin Allah. bende yakın zamana kadar kiraciydim o yüzden iki tarafıda anlıyorum makul olunması bence en önemlisi. Bide kimsenin temel ihtiyacını başka birisi düşünmek durumunda değil bu da benim kişisel fikrim. Gecinemiyorsa başkasının evine coreklenemez kimse maalesef. Gecinebilecegi evde oturmalı yoksa kendisi basının çaresine bakmalı ev sahibinin problemi degil ki.
Ne demek gelir kaynağı olmamalı insanlar gelir elde edemeyecekse neden ikinci üçüncü evi alsın ki. Barınma temel ihtiyaç olabilir ama ev sahibi kimsenin temel ihtiyacını düşünmek zorunda değil.Tamam da eski kiracisina keyfî zam yapanlardan bahsettim ben evini yeni kiraya verecek olanlardan bahsetmedim ki... Barınmak temel ihtiyactir gelir kaynağı olmamalı bakın şahsi fikir; 'olmamalı' size göre olabilir kimseyi ilgilendirmez kimsenin fikri. Her biri 3 milyon eden 10ar tane evi olup her birini kiraya veren sonra o kiraları her yıl kafasına göre artiran insanlarla yukarda annem babam yaşlı,calisamazlar kira ile geçiniyorlar denen insanlar bir değil. Aynı şeyi söyleyemem ama yapacak bir şey yok kanun kiracıdan yana.insanlar kolay ev sahibi olmuyor evet ama yine insanlar kolay kazanmıyor 1000 liraya kirada oturmak da fırsatçılık ev kirasını 1000 liradan 15000 e çıkarmaya çalışmak da... Şahsen ev alıp yatırım yapmak bu devirde mantıksız. Bir yıl sonra kendi evimi alıp geçmeyi planlıyorum ikinci ev alacak gücüm olursa ilerde başka yatırım alanlarına yonelirdim.
Emsal karar 5 yıl ve fazla oturanlar için geçerli yani uzun vadede ev sahibinin evinin kira değerini korumak amacıyla. 1 yıl oturan kiracıyı bağlamaz o muhitin değerlenmesi.kimse de haksız yere kiracisinin maaşının büyük kısmına coreklenemez.temel ihtiyaçtan kastım bireysel değil temel barınma ihtiyacı kavramını fırsata çevirmek hani şu milyonluk evlerden 10ar tane kiraya verenlerden bahsediyorum tabii ki isteyen 100 tane evini kiraya verir kimse karışamaz ama barınma ihtiyacından gelir elde edeceksen de haksız yere kanuna uymadan zam talep edemezsin .ama çoğu anlamamış yok hayrına verelim de yok üstüne kiracıya para verelim de diye. Bu konuda herkes kendince haklı ama yargı ne diyorsa ona uymak zorunda kiracı da ev sahibi de.sahsen ev sahibiyle ugrasmayacagim yakın bir gelecekte ama kiraciyla da ugrasamam.ugrasacak olanın hem zamanı vardır hem de zaten baştan kanunlar kiracıdan yana bu yüzden eve yatırım yapmak mantıksız dedim.Emsali ispatlanirsa tahliye kararı veriliyor. Yani evin değeri 10 bin ama kiracı 5 ten yukarı vermem diyorsa ev sahibi emsali kanitlarsa çıkması isteniyor kiracidan yasal olarak. Ama evet fırsatçı var mı var ev sahibinde de var kiracida da maalesef. İki tarafında beterine düşürmesin Allah. bende yakın zamana kadar kiraciydim o yüzden iki tarafıda anlıyorum makul olunması bence en önemlisi. Bide kimsenin temel ihtiyacını başka birisi düşünmek durumunda değil bu da benim kişisel fikrim. Gecinemiyorsa başkasının evine coreklenemez kimse maalesef. Gecinebilecegi evde oturmalı yoksa kendisi basının çaresine bakmalı ev sahibinin problemi degil ki.
Emsal karar 5 yıl ve fazla oturanlar için geçerli yani uzun vadede ev sahibinin evinin kira değerini korumak amacıyla. 1 yıl oturan kiracıyı bağlamaz o muhitin değerlenmesi.kimse de haksız yere kiracisinin maaşının büyük kısmına coreklenemez.temel ihtiyaçtan kastım bireysel değil temel barınma ihtiyacı kavramını fırsata çevirmek hani şu milyonluk evlerden 10ar tane kiraya verenlerden bahsediyorum tabii ki isteyen 100 tane evini kiraya verir kimse karışamaz ama barınma ihtiyacından gelir elde edeceksen de haksız yere kanuna uymadan zam talep edemezsin .ama çoğu anlamamış yok hayrına verelim de yok üstüne kiracıya para verelim de diye. Bu konuda herkes kendince haklı ama yargı ne diyorsa ona uymak zorunda kiracı da ev sahibi de.sahsen ev sahibiyle ugrasmayacagim yakın bir gelecekte ama kiraciyla da ugrasamam.ugrasacak olanın hem zamanı vardır hem de zaten baştan kanunlar kiracıdan yana bu yüzden eve yatırım yapmak mantıksız dedim.Emsali ispatlanirsa tahliye kararı veriliyor. Yani evin değeri 10 bin ama kiracı 5 ten yukarı vermem diyorsa ev sahibi emsali kanitlarsa çıkması isteniyor kiracidan yasal olarak. Ama evet fırsatçı var mı var ev sahibinde de var kiracida da maalesef. İki tarafında beterine düşürmesin Allah. bende yakın zamana kadar kiraciydim o yüzden iki tarafıda anlıyorum makul olunması bence en önemlisi. Bide kimsenin temel ihtiyacını başka birisi düşünmek durumunda değil bu da benim kişisel fikrim. Gecinemiyorsa başkasının evine coreklenemez kimse maalesef. Gecinebilecegi evde oturmalı yoksa kendisi basının çaresine bakmalı ev sahibinin problemi degil ki.
Ya hu zorunda mı diyorum düşüneceksiniz mi diyorumNe demek gelir kaynağı olmamalı insanlar gelir elde edemeyecekse neden ikinci üçüncü evi alsın ki. Barınma temel ihtiyaç olabilir ama ev sahibi kimsenin temel ihtiyacını düşünmek zorunda değil.
Devletin verdigi zam oranından bir kurus fazla vermezdim. Ev sahibine haksızlık olur dıyenlere cevabın şu sonucta kanunen devlet bana bu hakkı verdıyse neden fazla para vereyim. Benım babam amcamla ortak ev yapmıslar yollar önce suan gelen kirayı ıkıye bolup alıyorlar. 25 den fazla zam yapmıyorlar. Kural neyse odur. Bogazımızdan bir kuruş haram gecmesin yeter. Ev sahıpleri her seye zam geliyor ama kiraya sabit 25 zam oranı az diyorlar. Haklılar ama kendi kafalarına göre zam yaoacaklarsa mahkemelerle ugrasmaya razı olsunlad1 sene çıkaramayacagini anlayınca biz hiç birsey demeden 1 sene daha oturun , kirayı sen belirle dedi sinirli bir şekil de. Kendi kendine küsmüş
1750ydi 8500 istedi biz 5000 teklif etmiştik .
4000 düşünüyoruz tavrından dolayı. siz olsanız kac verirdiniz?
merhaba kiram 1200 le başladık 1750 oldu şuan. biz yeni zam 4000 beklerken 8500 istedi. alt komşum ve karşı komşum aynı girmiştik onların 4000 oldu. 1.katin 2000 di 3000 oldu. Ben böyle ne kira artışı gördüm ne duydum. evet çevre de kiralar 7000 8000. Ama biz bilinçsiz insanlar değiliz daha...www.kadinlarkulubu.com
Hayirdir siz ev sahibisiniz diye bana bu sekilde yorum yapma hakkinizmi var.siz benim ev sahibimin benden nekadar aldigini kac dairesi,kac isyerinin kirada oldugunu hala gozu ac birsekilde zaten makul olan duzenli odedigimiz ev kirasini yuzde 500 artirarark baskida bulundugunu haklimi gördünüz!!!!sizle fazla tartismicam luzum yok cunku!! fakat ev sahibisiniz diye sizin gibi dusunen zihniyetleride savunmicam..kim fazlasiyla gozunu para burumus bir sekilde halden anlamayip vicdansiz kara kalbiyle yaklasim gostertiyorsa Allaha havale ederim..biz zaten kimseyi zor durumda birakmadik bizden memnun olduklarini kendileri söylemekte ha birde evin icine yaptigim birtakim tatilad ve diger seyleri kendi cebimden ödüyorum..sizin gibi bukadarda mutevaziyim bende!Bazilari öyle bir yazıyor ki zannediyorlar her ev sahibi aşırı varlıklı. Gayette bununla geçinen insanlar var yani örnekteki gibi. Şimdi annenizle babanız ne yapsın bu yaştan sonra çalışsınlar mi? Zamanında emek edip biriktirip aldıkları evin elbetteki ederinde kirasını alacaklar. Madem evler değersiz herkes alsın kimse uğraşmasin ev sahibiyle ama kolay alınmıyor maalesef.
Evde 3. Senesi 2.100 du . 3000 yatırmış. Ev 3+ 1 çift cephe , merkezi konumda İstanbul serifalideNe kadarlık bir zam yaptı
Hayirdir siz ev sahibisiniz diye bana bu sekilde yorum yapma hakkinizmi var.siz benim ev sahibimin benden nekadar aldigini kac dairesi,kac isyerinin kirada oldugunu hala gozu ac birsekilde zaten makul olan duzenli odedigimiz ev kirasini yuzde 500 artirarark baskida bulundugunu haklimi gördünüz!!!!sizle fazla tartismicam luzum yok cunku!! fakat ev sahibisiniz diye sizin gibi dusunen zihniyetleride savunmicam..kim fazlasiyla gozunu para burumus bir sekilde halden anlamayip vicdansiz kara kalbiyle yaklasim gostertiyorsa Allaha havale ederim..biz zaten kimseyi zor durumda birakmadik bizden memnun olduklarini kendileri söylemekte ha birde evin icine yaptigim birtakim tatilad ve diger seyleri kendi cebimden ödüyorum..sizin gibi bukadarda mutevaziyim bende!
Patronuna söyle asgari ücret neden veriyorsun diye. Market sahibine sor neden pahalıya satıyorsun diye???Vicdan yaptıemaya çalışmıyorum, insan olmaya davet ediyorum. Bu ülkede yaşıyorsunuz, bu ülkenin vatandaşının kiraya oturduğu evinizden geçim sağlamaya çalışıyorsunuz. Sizin haklarınız var yıllarca çalışmış ev almışsınız tamam iyi yapmışsınız ama sizin anlamadığınız şey asgari ücret. Bu ülkede şu an asgari ücret açlık sınırının altında. Ve Türkiye 25ülke arasında en düşük asgari ücret veren 3 ülkeden birisi. Anlayabildiniz umarım?
Emsal karar 5 yıl ve fazla oturanlar için geçerli yani uzun vadede ev sahibinin evinin kira değerini korumak amacıyla. 1 yıl oturan kiracıyı bağlamaz o muhitin değerlenmesi.kimse de haksız yere kiracisinin maaşının büyük kısmına coreklenemez.temel ihtiyaçtan kastım bireysel değil temel barınma ihtiyacı kavramını fırsata çevirmek hani şu milyonluk evlerden 10ar tane kiraya verenlerden bahsediyorum tabii ki isteyen 100 tane evini kiraya verir kimse karışamaz ama barınma ihtiyacından gelir elde edeceksen de haksız yere kanuna uymadan zam talep edemezsin .ama çoğu anlamamış yok hayrına verelim de yok üstüne kiracıya para verelim de diye. Bu konuda herkes kendince haklı ama yargEmsali ispatlanirsa tahliye kararı veriliyor. Yani evin değeri 10 bin ama kiracı 5 ten yukarı vermem diyorsa ev sahibi emsali kanitlarsa çıkması isteniyor kiracidan yasal olarak. Ama evet fırsatçı var mı var ev sahibinde de var kiracida da maalesef. İki tarafında beterine düşürmesin Allah. bende yakın zamana kadar kiraciydim o yüzden iki tarafıda anlıyorum makul olunması bence en önemlisi. Bide kimsenin temel ihtiyacını başka birisi düşünmek durumunda değil bu da benim kişisel fikrim. Gecinemiyorsa başkasının evine coreklenemez kimse maalesef. Gecinebilecegi evde oturmalı yoksa kendisi basının çaresine bakmalı ev sahibinin problemi degil ki.
Sihsksoudods ya gülüm,kaynanan falan seviyeye bak magma şaka gibi varsa argümanın sun ne zoruna gitmiş be ahahaha kötü ev sahibi insanı ev sahibi yapar cidden yapıyor da zaten ev alıyoruz çok sukur senin gibilerin evinde oturacagima kayinvalidemle otururdum zaten kaynananla sen oturMillet cin olmadan adam carpmaya calisiyo he gülüm en hakli kiraci sensin sen oturma kaynananla
Alintilamaya doyamadiniz ya aynı mesajı 3. Yazisiniz cevap vermek istemiyorum size zorla mı te Allahim.Emsal karar 5 yıl ve fazla oturanlar için geçerli yani uzun vadede ev sahibinin evinin kira değerini korumak amacıyla. 1 yıl oturan kiracıyı bağlamaz o muhitin değerlenmesi.kimse de haksız yere kiracisinin maaşının büyük kısmına coreklenemez.temel ihtiyaçtan kastım bireysel değil temel barınma ihtiyacı kavramını fırsata çevirmek hani şu milyonluk evlerden 10ar tane kiraya verenlerden bahsediyorum tabii ki isteyen 100 tane evini kiraya verir kimse karışamaz ama barınma ihtiyacından gelir elde edeceksen de haksız yere kanuna uymadan zam talep edemezsin .ama çoğu anlamamış yok hayrına verelim de yok üstüne kiracıya para verelim de diye. Bu konuda herkes kendince haklı ama yarg
Sihsksoudods ya gülüm,kaynanan falan seviyeye bak magma şaka gibi varsa argümanın sun ne zoruna gitmiş be ahahaha kötü ev sahibi insanı ev sahibi yapar cidden yapıyor da zaten ev alıyoruz çok sukur senin gibilerin evinde oturacagima kayinvalidemle otururdum zaten kaynananla sen otur