• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket ev sahibim 5 kati kira istemisti

Siz olsanız kac tl verirdiniz?

• %25i yani 2250

• 3000

• 4000-4500

• 5000

• 6000

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Şimdi benim annem babam yaşlı.zamanında almış yapmışlar iki daireleri bir dükkanları varç bu yaştan sonra çalışacak değiller kira ve emeklilikle geçinecekler. Kimseye üç kuruşuna hayrına kiraya vermek zorunda değiller.
Biz annemin dairesi var gidelim kira ödemeyelim bile demedik çıktık kiraya ki onların gelir kapısı kapanmasın. Ben böyle yaparken kimse kusura bakmasın üç kuruşa o evi kiraya verilemez
Bazilari öyle bir yazıyor ki zannediyorlar her ev sahibi aşırı varlıklı. Gayette bununla geçinen insanlar var yani örnekteki gibi. Şimdi annenizle babanız ne yapsın bu yaştan sonra çalışsınlar mi? Zamanında emek edip biriktirip aldıkları evin elbetteki ederinde kirasını alacaklar. Madem evler değersiz herkes alsın kimse uğraşmasin ev sahibiyle ama kolay alınmıyor maalesef.

Bazilari öyle bir yazıyor ki zannediyorlar her ev sahibi aşırı varlıklı. Gayette bununla geçinen insanlar var yani örnekteki gibi. Şimdi annenizle babanız ne yapsın bu yaştan sonra çalışsınlar mi? Zamanında emek edip biriktirip aldıkları evin elbetteki ederinde kirasını alacaklar. Madem evler değersiz herkes alsın kimse uğraşmasin ev sahibiyle ama kolay alınmıyor maalesef.
Aynen öyle. Onların geçim kaynağı diye hiç birimiz gidip oturmadık bile. Biz genciz her türlü geçiniriz elimiz ekmek tutuyor.

Yok olur mu ev olduğu yerde değerleniyormus babamızın hayrına kiraya vermemiz gerek bu yüzden 😁 çünkü o evler bize gökten indi emek emek biriktirip biseylerden feragat edip almadık bu nedenle gelir kapısı olarak gormememiz gerekiyormuş kendi evlerimizi. Hayır kapısı olarak görülebiliriz ama o konuda sıkıntı yok :)
Olur mu bir de üstüne evimizde oturdukları için kiracılara bizim para vermemiz gerekiyor

Olur mu bir de üstüne evimizde oturdukları için kiracılara bizim para vermemiz gerekiyor
Pardon bunu unutmuşum hemen ekliyorum adafsffsgsgs. Gerçi bu konuda mi hatirlamiyorum ama bugün burda bir konuda gördüm onu da isteyen vardı. Yani şoyle eğer başka yere gecmemi istiyorsa para vermeli yazmıştı biri 🤷🤦 tek tapu kaldı zaten ev sahibinden istemediği.

Mantıklı. Ev sahibini arayıp paramı isteyeyim
Ya şurda geçen haftaya kadar bende kiraciydim gerçekten anlıyorum bazılarını ama bazıları çok uç. Demekki benim yerimde olsalardı ne yapacaklardı merak ediyorum. Kiracı olarak oturduğumuz evi aldık biz ilk girişte verdiğimiz depozitoyu şuan bize evi satarken vermedi mesela aynı ev sahibim yada son ay son kirayı ödeyip 10 gün falan sonra evi aldık ama bu ayıda vermiş olduk haliyle ve bunuda en son hesaplasmada vermedi. Geçen sene 2.500 TL kombi masrafı oldu kendimiz ödedik. Demekki bunlar olsaymis burda bazılarına mazallah ev sahibine neler derlerdi bilmiyorum.

Boşuna tartışılıyor aslında iki tarafta kendine göre haklı. 10 tane evi olup gözü doymadan fazla zam yapanları, 40 50 bin maaşı olup cimrilikten piyasanın çok altına kira verenleri, yani mevcut durumu kullanıp suistimal edenleri hariç tutuyorum. Herkes aynı geminin yolcusu. Hayat pahalıysa ikisine de pahalı. Bakıyorum iki tarafın yorumları da haklı. O yüzden bu konu bitmez.

Pardon bunu unutmuşum hemen ekliyorum adafsffsgsgs. Gerçi bu konuda mi hatirlamiyorum ama bugün burda bir konuda gördüm onu da isteyen vardı. Yani şoyle eğer başka yere gecmemi istiyorsa para vermeli yazmıştı biri 🤷🤦 tek tapu kaldı zaten ev sahibinden istemediği.
Az kaldı eli kulağında tapu da isterler

Az kaldı eli kulağında tapu da isterler
Kira tahattutnamesi diye bişey varmış burda bugün paylaşıldı. Şahsen o olmadan kiraya vermek istemem artık evimi zaten 2 aya çıkacak kiracim. Fırsatçıların önüne geçilir bu şekilde. Böyle uygun gordum bunu yatırdım diyenler varmış ev sahibine şok oldum. Ben bu zamana kadar hep çok uyguna oturttum içim elvermedi kendimde kiraciyim diye ama şimdi yeni kiraciya emsaline vericez haliyle.

900 TL mı ev sahibi de çok pasif bu ne ya hiç almasın daha iyi
Pasifliginden değil iki çocukla kiracıyı zor durumda bırakmayım diyor kendilerinin durumu iyi ama artık kiracida suistimal etmeye başladı eve bir tek bile musluk kırılsa yaptırmıyor bile kendi kırdığını bile. çıkartacak bu seferde ucuza ev bulamamışta bilmem ne 3 Luk evleri harabe diye begenmiyormus 5 bin 6 bin fazlaymış gittiği yerde sanki ne bekliyor anlamadık

Kira tahattutnamesi diye bişey varmış burda bugün paylaşıldı. Şahsen o olmadan kiraya vermek istemem artık evimi zaten 2 aya çıkacak kiracim. Fırsatçıların önüne geçilir bu şekilde. Böyle uygun gordum bunu yatırdım diyenler varmış ev sahibine şok oldum. Ben bu zamana kadar hep çok uyguna oturttum içim elvermedi kendimde kiraciyim diye ama şimdi yeni kiraciya emsaline vericez haliyle.
Böyle uygun gördüm diyenlere zaten ev verilmez sanki bizimle beraber çalıp almışlar evi. Bence de en güzeli taahhütname en azından kira miktarını siz belirlersiniz işine gelen oturur işine gelmeyen de başka ev bakar

Pasifliginden değil iki çocukla kiracıyı zor durumda bırakmayım diyor kendilerinin durumu iyi ama artık kiracida suistimal etmeye başladı eve bir tek bile musluk kırılsa yaptırmıyor bile kendi kırdığını bile. çıkartacak bu seferde ucuza ev bulamamışta bilmem ne 3 Luk evleri harabe diye begenmiyormus 5 bin 6 bin fazlaymış gittiği yerde sanki ne bekliyor anlamadık
Boşuna demiyorlar merhametten maraz doğar diye

1 sene çıkaramayacagini anlayınca biz hiç birsey demeden 1 sene daha oturun , kirayı sen belirle dedi sinirli bir şekil de. Kendi kendine küsmüş 😄
1750ydi 8500 istedi biz 5000 teklif etmiştik .
4000 düşünüyoruz tavrından dolayı. siz olsanız kac verirdiniz?

1 ay sonra maaşlara Temmuz zammı gelecek, şu anda benim üst katım 11.000 liradan kiraya verildi. Gerçekten artık 4000-5000 kiralar sudan ucuz, bence üzmeyin ev sahibinizi. Yasal oran şu anda hiç hakkaniyetli de değil.

Fazlasi kendi kul hakkına girmek zaten. Hala derler Allah razı olsun derse duası yeter ama kiracı halden anlarsaa
Halden anlasalar bu fiyata oturmak için direnmezler . Hem az kira ödüyorlar hemde ödedikleri kiranın iki misli masraf çıkarıyorlar. Duası yeter deyip bu duruma sessiz kalan ev sahibi benim gözümde kerizin önde gidenidir

700 ile girdim ben tefe tüfeye uymadı 1250 yaptı simdide 6 bin istiyor gitsin mahkemeye versin beni %500 zam nedir devlet bunlara artık dur desin kızım gelecek bahanesi ile başladı kızın bile gelse 1 sene boyunca çıkmam versin yeni evin kirası depozitosu kira peşinat nakliye parası kolay sanıyorlar çıkmayı

Ev sahibi kira tespit davası açtığında rayiç bedel neyse o fiyattan oturmak zorunda kiracı. Ev sahiplerini de düşünmek lazım, kimi sadece o kirayla geçiniyor.

Kimse hayrına kiraya ver demiyor ki niye anlamamak için ısrar ediyor bazıları. Dişinden tirnagindan artirip aldığınız evi kiraya verdikten sonra komşu su fiyata verecekmiş yeni gelecek olan kiracıya siz de bu yıl o kadar verin diyerek zam isteyemez bunun bir üst sınırı var kanun var diyoruz anlamak bu kadar zor olmamalı ya.ev sahibiyle uğraşmak istemeyen kaynanasında otursun demiş biri de seviyeye bak magma kgkfkt

Ev sahibi kira tespit davası açtığında rayiç bedel neyse o fiyattan oturmak zorunda kiracı. Ev sahiplerini de düşünmek lazım, kimi sadece o kirayla geçiniyor.
Zaten iş mahkemeye intikal ederse evin değeri bulunduğu muhit enflasyon oranı derken davayı ev sahibi kazanır gibime geliyor.

Bizim kiracida kendi kendine zam yapıp gondermis . Bisey demedik bizde .

Back