Elbette herkes kira zammı yapmalı ama bu ne ev sahibini üzecek ne de kiracıyı zora sokacak bir oranda olmamalı.Ben kiradayım ev sahibimiz eşimin arkadaşı ama bu demek değil ki bize zam yapmayacak. Sadece daha insaflı davranacaktır bize. Adama yasal hakkını kullanacaksın diye diretsem çok komik olur
Bu arada benden gelen kiraya zerre ihtiyacı yok çok iyi bir işi ve gelirleri var. Bunu baz alarak paraya ihtiyacın yok diyemem. Makul çerçevede kimse mağdur olmadan herkes kira zammını yapsın
Durdugu yerde değer kazanıyor diye bedavaya versin madem hatta iyiki siz oturuyorsunuz evimde bak ne güzel değer kazanıyor diyip size ücret versin :) olan şuan iki tarafa da oluyor. Kiracının da firsatcisi var ev sahibininde.Ama bu bir geçim kaynağı olamaz insanların en temel barınma ihtiyacını ticari kaynağa çevirmek bence yanlış bir şey. ev sahibinin evi zaten durduğu yerde değer kazanıyor bu enflasyon ortamında olan kiracıya oluyor.
Sonuçta bu enflasyon ev sahibini de etkiliyor. Ayrıca yıllarca alın teri dökerek aldığı evi elbette kazanca çevirmek isteyecek tabi yapılan fahiş zamlara bende karşıyım hem sahibini hem de kiracıyı mağdur etmeyecek oranda yapılmalıAma bu bir geçim kaynağı olamaz insanların en temel barınma ihtiyacını ticari kaynağa çevirmek bence yanlış bir şey. ev sahibinin evi zaten durduğu yerde değer kazanıyor bu enflasyon ortamında olan kiracıya oluyor.
Hala evde oturan ve 10 yıl olmuş kiracı şaka gibi bir fiyata oturuyor 900 TL cikYüzde 25 zam ev sahibini mağdur etmekten başka bir işe yaramıyor. Ayrıca bu zaman da 4000 TL çok komik bir rakam
900 TL mı ev sahibi de çok pasif bu ne ya hiç almasın daha iyiHala evde oturan ve 10 yıl olmuş kiracı şaka gibi bir fiyata oturuyor 900 TL cik
Gerçekten birde ev sahipleri tarafından bakmak lazım işin aslına
İsteyeceği fiyatı zaten ödeyemezdikBu resmen işgüzarlık
Size bari istediği fiyatı söyleseymiş siz de ona göre karar verirdiniz, şikayet etme hakkınız var.
Kim demiş 200 binlik ev 2 milyon oldu satarken daha düşüğe satsın diye de böyle bir örnek verdiniz asil bu örnek ne alaka ? Kanun ne diyorsa o yüzde 25 ise 25 o kadar. Uğraşmak istemeyen kiraya vermesin o zaman da millet de ev sahiplerinin saçma sapan keyfine göre taşınıp çıkmasın habire. kiracıyı çıkarırken nakliye ücretini ev sahibi mi ödeyecek de yani çocuk oyuncağı mı bu yok 1 yıl otur beğenmedim verdiğin kirayı çık demek enflasyonu kiracı mı yapıyor kiracı bedavaya mı oturuyor .allahtan ev alıyoruz da seneye kadar ugrasmiyoruz ev sahibinin paşa keyfiyle.Ülkede kriz varsa sadece bana yok, ev sahibi olana da var.
Ha bir de o evleri zaten 200 bine aldınız, zararda deglsiniz diyorlar şaka gibi.
Altındaki arabayı da 50 bine aldın ama suan zararda degilsin diye satarken dur 100 bin daha aşagısına vereyim diyor musun ?
Ne alaka yani.
Aldıgı evden zarar etmiş olsa der misin, aldıgı evden zarar etti dur ben yüksek kira ödeyeyim.
Savunmaya geçerken bari akıllı çıkarımlarda bulunalım.
Evinin kredisini benimle beraber mi ödedi ki kar/zarar hesabı yapıyorum ben.
Yok artık ya :)
Gelde anlatDurdugu yerde değer kazanıyor diye bedavaya versin madem hatta iyiki siz oturuyorsunuz evimde bak ne güzel değer kazanıyor diyip size ücret versin :) olan şuan iki tarafa da oluyor. Kiracının da firsatcisi var ev sahibininde.
Ben yeni oturmadım 2 yildir oturuyorum.Tanıdığım bi yandan ev alıp yüksek fiyata kiraya vermiş bi yandan da eski kiracı diye ucuza oturup evinden çıkmayan insanlar var. Kısacası ev sahibinin hakkı neyse onu verin çevrede benzer evler kaça gidiyorsa kira budur
Ev sahipleride desin mi kiramı cıvara göre az veriyor Allahindan bulsun kiracim diye. Almışsınız ağzınıza beddua sürekli ayıp ya nedir bu.Aminn cnmm bizim ac gozlulerde yuzde 500 zam yapti durumuzu anlatmamiza kirayı gunu gunune vermemize ragmen dinlemediAlahindan bulsun insallh
Yok olur mu ev olduğu yerde değerleniyormus babamızın hayrına kiraya vermemiz gerek bu yüzdenNe kiracıyım ne de kirada evim var bence %25 olayı saçmalıktır.
Enflasyon %25 mi de kira %25 olacak?
Evin muhite göre kira bedeli belirlenir ve o ücret ödenir. İnsanlar eve kira almak maksatlı yatırım yapıyor sonuçta.
Şimdi benim annem babam yaşlı.zamanında almış yapmışlar iki daireleri bir dükkanları varç bu yaştan sonra çalışacak değiller kira ve emeklilikle geçinecekler. Kimseye üç kuruşuna hayrına kiraya vermek zorunda değiller.Yok olur mu ev olduğu yerde değerleniyormus babamızın hayrına kiraya vermemiz gerek bu yüzdençünkü o evler bize gökten indi emek emek biriktirip biseylerden feragat edip almadık bu nedenle gelir kapısı olarak gormememiz gerekiyormuş kendi evlerimizi. Hayır kapısı olarak görülebiliriz ama o konuda sıkıntı yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?