• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket ev sahibim 5 kati kira istemisti

Siz olsanız kac tl verirdiniz?

• %25i yani 2250

• 3000

• 4000-4500

• 5000

• 6000

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ben kiradayım ev sahibimiz eşimin arkadaşı ama bu demek değil ki bize zam yapmayacak. Sadece daha insaflı davranacaktır bize. Adama yasal hakkını kullanacaksın diye diretsem çok komik olur
Bu arada benden gelen kiraya zerre ihtiyacı yok çok iyi bir işi ve gelirleri var. Bunu baz alarak paraya ihtiyacın yok diyemem. Makul çerçevede kimse mağdur olmadan herkes kira zammını yapsın
Elbette herkes kira zammı yapmalı ama bu ne ev sahibini üzecek ne de kiracıyı zora sokacak bir oranda olmamalı.

Yıllar evvel kiradaydım, ki oturduğum evi ev sahibi sattı bize de 15 gün taşınma süresi verildi, o dönem kara kış Ocak ayındayız, nasıl kar yağıyor yer İstanbul ve kışın ortasında ev bulmak ne zordur kiracılar bilir😵‍💫

Neyse bir teyze artık çok yaşlandı diye ailesi gelip almış kirada oturduğu ev boşalmış, 90 yaşındaki insan nasıl temizlik yapsın badana yapsın🤷‍♀️velhasıl ev kötü haldeydi ama tutmaya mecburduk, kara kışta her yeri kar kaplamışken kimse gelemediğinden, evi donan ellerimi üfleyerek ısıtıp ağlaya ağlaya temizledim boya badanasını yaptık geçtik oturduk, yaz geldi ev sahibi evi teftişe geldi 🤣

Evin dönüştüğü hali çok beğendi ve başladı mukaddes konuşma :)) Evim yalı dairesi(ucundan deniz gören ahşap bir yapıydı) siz ucuza oturuyorsunuz (o zaman 150 liraya kiralamıştık sene 2002) bundan sonra 300 lira ödeyeceksiniz dedi, ki evi tutalı 6 ay olmamıştı, biliyordum ki senesi dolunca eve yine zam yapacaktı, biz hemen yeni ev aramaya başladık zira o yıllarda 300 liraya doğalgazlı gayet iyi durumda apartman daireleri vardı, işte o gün ahdettim eğer ev sahibi olursam karşıma da iyi niyetli biri çıkarsa kira konusunda üzmeyeceğim, ev sahibi oldum ama daha boşken başka bir yatırım için satmaya karar verdim, o sıralarda bir karı-koca fahiş kira artışı yüzünden kirada oturdukları evden çıkmak zorunda kalmışlar ve ne kadar arasalarda bütçelerine uygun ev bulamamışlar, benim numaramı öğrenmişler tanıdıklardan, şehir dışında yaşadığımdan telefonla konuştuk hep, evin satılık olduğunu söyledim, kiraya vermeyi düşünmediğimi, satılması halinde kiracının mağdur olacağını anlattım, yine de tutmak istiyoruz dediler çok zor durumdalarmış, ısrarlarına dayanamayıp temsili bir fiyata kiraya verdim, ne depozito aldım, ne peşinat aldım, eve taşınırken 3 ay evden taşınırken de 3 ay kira da almadım, benim o evin kirasına ihtiyacım yoktu o ayrı ama Allah için kiracım da çok iyi niyetli bir aileydi, her şeyi baştan konuştuk anlaştık, ev satıldığında helalleşerek ayrıldık, ev sahibi olursunuz ihtiyacınız vardır, ki arkadaşlar yazmış kendilerinden kısıp kredi ödeyerek ev sahibi olmaya çalışıyorlar, o zaman başka elbette ama ihtiyacınız yoksa aradaki kiracı ev sahibi ilişkilerini de dengelemek iyi niyetin suistimale dönmemesi için kira da alırsınız zam da yaparsınız fakat bu karşınızdakinin nasıl bir insan olduğuna göre de şekillenmeli, evime bakıp kendi halinde oturan insana da 1750 liradan 8500 liraya çıkardım demezsiniz, geçim sıkıntısı bir yana bir de birbirinden görüp gaza gelenler var, X evini 10000’e vermiş benim evim 15000 eder diyenler de çok maalesef.
Bazı yerlerde evlerin satış fiyatları bile böyle arttı.

Ama bu bir geçim kaynağı olamaz insanların en temel barınma ihtiyacını ticari kaynağa çevirmek bence yanlış bir şey. ev sahibinin evi zaten durduğu yerde değer kazanıyor bu enflasyon ortamında olan kiracıya oluyor.
Durdugu yerde değer kazanıyor diye bedavaya versin madem hatta iyiki siz oturuyorsunuz evimde bak ne güzel değer kazanıyor diyip size ücret versin :) olan şuan iki tarafa da oluyor. Kiracının da firsatcisi var ev sahibininde.

Bide en temel barınma ihtiyacı denmiste herhangi birinin en temel barınma ihtiyacindan ev sahibine ne ki? Aa bu bunun en temel ihtiyacı diyip civar 10 Ken gel sen 2 den otur mu demeli :) komik olmayın cidden makul bir fiyat olmazsa uzun vadede zararlı çıkan ev sahibi olmaz yani. Tabiki astronomik artış olmamalı bunu yapan vicdansizin tekidir ama biraz bazı kiracilarda elini vicdanına koymali. Bu kadar zıtlasmanin sonunda ev sahibi evini satar olan kiracıya olur maalesef. O kici kırık boktan denilen evler 1-2-3 milyondan başlıyor ya en az o parayı kur korumaliya koysa kiracıdan alacaginin kaç katını alır hemde hicbiseyle uğraşmadan. Burda olan kime olur?

Ama bu bir geçim kaynağı olamaz insanların en temel barınma ihtiyacını ticari kaynağa çevirmek bence yanlış bir şey. ev sahibinin evi zaten durduğu yerde değer kazanıyor bu enflasyon ortamında olan kiracıya oluyor.
Sonuçta bu enflasyon ev sahibini de etkiliyor. Ayrıca yıllarca alın teri dökerek aldığı evi elbette kazanca çevirmek isteyecek tabi yapılan fahiş zamlara bende karşıyım hem sahibini hem de kiracıyı mağdur etmeyecek oranda yapılmalı

Eşim 3 yıldır aynı yerde 6 ay daha 4.500 verin çıkın ya da 10.000 verin kalın dedi. Sürekli yanına birini al diyodu evlendiğimizi söylemedik. O yüzde 25 falan hikaye millet birbirini öldürüyor kira yüzünden allahım sonumuzu hayır etsin. Çok zor dönemdeyiz

5 yılı doldurmadıysanız ve seneye çıkma planınız varsa 4-5 bin yeterlidir. Benim kiracım 1600’den 4000’i kabul etmeyip 2300 yaptı.5 yılı dolduğu için kira tespit davası açtık. Kendim de başka şehirde iki katına kirada oturduğum için seneye çıkarıp kendim oturmayı planlıyorum.

Ülkede kriz varsa sadece bana yok, ev sahibi olana da var.
Ha bir de o evleri zaten 200 bine aldınız, zararda deglsiniz diyorlar şaka gibi.
Altındaki arabayı da 50 bine aldın ama suan zararda degilsin diye satarken dur 100 bin daha aşagısına vereyim diyor musun ?
Ne alaka yani.
Aldıgı evden zarar etmiş olsa der misin, aldıgı evden zarar etti dur ben yüksek kira ödeyeyim.
Savunmaya geçerken bari akıllı çıkarımlarda bulunalım.
Evinin kredisini benimle beraber mi ödedi ki kar/zarar hesabı yapıyorum ben.
Yok artık ya :)
Kim demiş 200 binlik ev 2 milyon oldu satarken daha düşüğe satsın diye de böyle bir örnek verdiniz asil bu örnek ne alaka ? Kanun ne diyorsa o yüzde 25 ise 25 o kadar. Uğraşmak istemeyen kiraya vermesin o zaman da millet de ev sahiplerinin saçma sapan keyfine göre taşınıp çıkmasın habire. kiracıyı çıkarırken nakliye ücretini ev sahibi mi ödeyecek de yani çocuk oyuncağı mı bu yok 1 yıl otur beğenmedim verdiğin kirayı çık demek enflasyonu kiracı mı yapıyor kiracı bedavaya mı oturuyor .allahtan ev alıyoruz da seneye kadar ugrasmiyoruz ev sahibinin paşa keyfiyle.

Durdugu yerde değer kazanıyor diye bedavaya versin madem hatta iyiki siz oturuyorsunuz evimde bak ne güzel değer kazanıyor diyip size ücret versin :) olan şuan iki tarafa da oluyor. Kiracının da firsatcisi var ev sahibininde.
Gelde anlat

Tanıdığım bi yandan ev alıp yüksek fiyata kiraya vermiş bi yandan da eski kiracı diye ucuza oturup evinden çıkmayan insanlar var. Kısacası ev sahibinin hakkı neyse onu verin çevrede benzer evler kaça gidiyorsa kira budur

Tanıdığım bi yandan ev alıp yüksek fiyata kiraya vermiş bi yandan da eski kiracı diye ucuza oturup evinden çıkmayan insanlar var. Kısacası ev sahibinin hakkı neyse onu verin çevrede benzer evler kaça gidiyorsa kira budur
Ben yeni oturmadım 2 yildir oturuyorum.

1 yıl önce değerinden kiraya verirken kimse seneye çok evimin değeri artarsa kiracim daha fazla vermesi lazım diyemez. kiraya ilk çıkarken ya da kiraya ilk verirken hangi rakamdan anlastiysan ona ve kira artış oranına uymak zorundasınız bunu söylemeye çalışıyorum kanun var hukuk var. Yok kiralar arttı karşı komşu evini su kadara veriyormuş siz de benim evin kirayi artırin diye bir şey yok bunu göze almayan kiraya veriyorsa evini, kiracı kabul etmediginde evden çıkaramaz kafasina gore.ne demek eve çöreklenme bu üslup çok çirkin. O zaman aynı mantıkla ev sahibi de kiracisinin maaşına corekleniyor diyebilir miyiz?

Ne kiracıyım ne de kirada evim var bence %25 olayı saçmalıktır.
Enflasyon %25 mi de kira %25 olacak?
Evin muhite göre kira bedeli belirlenir ve o ücret ödenir. İnsanlar eve kira almak maksatlı yatırım yapıyor sonuçta.
Yok olur mu ev olduğu yerde değerleniyormus babamızın hayrına kiraya vermemiz gerek bu yüzden 😁 çünkü o evler bize gökten indi emek emek biriktirip biseylerden feragat edip almadık bu nedenle gelir kapısı olarak gormememiz gerekiyormuş kendi evlerimizi. Hayır kapısı olarak görülebiliriz ama o konuda sıkıntı yok :)

Yok olur mu ev olduğu yerde değerleniyormus babamızın hayrına kiraya vermemiz gerek bu yüzden 😁 çünkü o evler bize gökten indi emek emek biriktirip biseylerden feragat edip almadık bu nedenle gelir kapısı olarak gormememiz gerekiyormuş kendi evlerimizi. Hayır kapısı olarak görülebiliriz ama o konuda sıkıntı yok :)
Şimdi benim annem babam yaşlı.zamanında almış yapmışlar iki daireleri bir dükkanları varç bu yaştan sonra çalışacak değiller kira ve emeklilikle geçinecekler. Kimseye üç kuruşuna hayrına kiraya vermek zorunda değiller.
Biz annemin dairesi var gidelim kira ödemeyelim bile demedik çıktık kiraya ki onların gelir kapısı kapanmasın. Ben böyle yaparken kimse kusura bakmasın üç kuruşa o evi kiraya verilemez

Back