• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket ev sahibim 5 kati kira istemisti

Siz olsanız kac tl verirdiniz?

• %25i yani 2250

• 3000

• 4000-4500

• 5000

• 6000

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Asgari ucreti hukumet belirliyor gidin hakkinizi orda arayin ev sahibi ne yapabilir asgari ucret dusukse yada hersey cok pahaliysa
Ülkenin yarısının asgari ücretle calıstıgını düsünürsek yorumlarınızı ağzım açık okuyorum. Ev sahibi ne mi yapabilir? Mesela en boktan evi 7000tlye kiraya vermeyebilir? Asgari ücret açlık sınırının altında. Yani ya sizin çevrenizde böyle maaş alan biri yok size komik geliyor ya da biz başka ülkelerde yaşıyoruz. Çok komiksiniz gerçekten. Ülkenin iq seviye ortalamasının 89 olmasını pek de garipsemiyorum artık.

Ülkenin yarısının asgari ücretle calıstıgını düsünürsek yorumlarınızı ağzım açık okuyorum. Ev sahibi ne mi yapabilir? Mesela en boktan evi 7000tlye kiraya vermeyebilir? Asgari ücret açlık sınırının altında. Yani ya sizin çevrenizde böyle maaş alan biri yok size komik geliyor ya da biz başka ülkelerde yaşıyoruz. Çok komiksiniz gerçekten. Ülkenin iq seviye ortalamasının 89 olmasını pek de garipsemiyorum artık.
iyide asgari ucreti ev sahiplerimi belirliyor yine ayni seyi soyluyorum size. En boktan dediginiz evi gidin alin o zaman alabiliyorsaniz. Sizin boktan dediginiz evi insanlar kredi cekip yemesinden gezmesinden kisip odeyip aliyorlar. Cevremde asgari ucret alan var butcesine gore muhitte oturuyorlar. Ulkenin iq seviyesi zaten secimlerde belli oldu merak etmeyin ulkenin yarisi herseyden memnun olup malum partiye oyunu verip sonrada gelip buralarda aglanmaya basladi asgari ucret dusuk yok kiralar pahali. Daha secim biteli 1 ay oldu merak etmeyin bi 3 5 ay gecsin kis da gelsin dogal gazlar acilsin daha cok aglama duvari olur buralar.

Kira geliri ile ev gecindirmeyen hatta kirada 3 4 evi olan ,eşinin kendinin iyi bir maaşı olan ev sahibin var.Alt katimiz da onun.Alt kat kiracısı 2 binden oturuyordu.Su an 11 bin yaptı.Bizim de ağustos ayında artış.hayirlisi diyirjm

Kira geliri ile ev gecindirmeyen hatta kirada 3 4 evi olan ,eşinin kendinin iyi bir maaşı olan ev sahibin var.Alt katimiz da onun.Alt kat kiracısı 2 binden oturuyordu.Su an 11 bin yaptı.Bizim de ağustos ayında artış.hayirlisi diyirjm
Su an zaten 10 binden asagi nerdeyse ev yok kiralik. Oturdugunuz muhit nasil bir yer cevredeki dairelerin kirasi da o civardaysa adam malini neden dusuge kiralasin ki. Isterse 20 dairesi olsun ama mesela karsi daireniz 5 bin ise size 10 diyorsa sacma.

Ayrıca ev sahibi geçimini sadecw bi evi kiralayarak mı yapıyor? Kandırmayın kendinizi Allah aşkına
Evet esimin babasi polis emeklisi kendi oturdugu evi var birde kirada evi var. Polis emeklileri cok dusuk maas aldigi icin kiradaki evle geciniyorlar adam 8 bin kusur maas alio emekli kiyma olmus 400 tl peynir 200 tl bu adam nasil gecinsin bu maasla tabiki kirayla birlikte anca geciniyor yasli insanlar

Su an zaten 10 binden asagi nerdeyse ev yok kiralik. Oturdugunuz muhit nasil bir yer cevredeki dairelerin kirasi da o civardaysa adam malini neden dusuge kiralasin ki. Isterse 20 dairesi olsun ama mesela karsi daireniz 5 bin ise size 10 diyorsa sacma.
Öğretmen eşi.Ekdersle falan 20 bin alsın.11 bin kiraya verdi.Yakit elektrik diğer faturalar 4 5 bin.Ne yiyecekler.Cocuk var.Kresler olmuş 10 bin.Esi asgari ücretle ise girse kreş parasını karşılamıyor. Bakıcılar 6 istiyor. Nasıl gecinecekler

iyide asgari ucreti ev sahiplerimi belirliyor yine ayni seyi soyluyorum size. En boktan dediginiz evi gidin alin o zaman alabiliyorsaniz. Sizin boktan dediginiz evi insanlar kredi cekip yemesinden gezmesinden kisip odeyip aliyorlar. Cevremde asgari ucret alan var butcesine gore muhitte oturuyorlar. Ulkenin iq seviyesi zaten secimlerde belli oldu merak etmeyin ulkenin yarisi herseyden memnun olup malum partiye oyunu verip sonrada gelip buralarda aglanmaya basladi asgari ucret dusuk yok kiralar pahali. Daha secim biteli 1 ay oldu merak etmeyin bi 3 5 ay gecsin kis da gelsin dogal gazlar acilsin daha cok aglama duvari olur buralar.
Sizce kiraları falan bu kadar dert eden birisi malum partiye oy vermiş olabilr mi? Zaten size ev sahipleri belirliyor demiyoruz. Ama kimse kimseden bir maaş parası alamaz bu sizin mantığınıza yatıyor mu? Bütçesine göre muhit mi kaldı hanımefendi kalsa bile birdahaki ay %25lik zam kalkacak kim bilr o arkadaşınız kaç bin kira verecek. Benim babamında birsürü evi var ama bu şekilde arttıemıyor kiraları. Sizin bu mantığınıza göre her şeye zam geldikçe kiralara da daha çok gelsin, asgari ücretle çalışanlar da evsiz kalsın.

Sizce kiraları falan bu kadar dert eden birisi malum partiye oy vermiş olabilr mi? Zaten size ev sahipleri belirliyor demiyoruz. Ama kimse kimseden bir maaş parası alamaz bu sizin mantığınıza yatıyor mu? Bütçesine göre muhit mi kaldı hanımefendi kalsa bile birdahaki ay %25lik zam kalkacak kim bilr o arkadaşınız kaç bin kira verecek. Benim babamında birsürü evi var ama bu şekilde arttıemıyor kiraları. Sizin bu mantığınıza göre her şeye zam geldikçe kiralara da daha çok gelsin, asgari ücretle çalışanlar da evsiz kalsın.
Bende diyorumki size ulkede tepeden asagiya kadar herkes diledigi gibi at kosturuyor. 10 milyon multeci var enflasyon tavan asgari ucret degil sadece tum ucretler dusuk zaten ama bunlarin sorumlusu ve bunu dusunmesi gereken ev sahipleri degil. Benim kirada evim yok sadece oturdugum evim var kiracim falan yok hani ama bir muhitte evler 8 10 bin bandindaysa adamda vay benim kiracim asgari ucret aliyor 3 bine vereyim demez zaten evin su anki piyasasi neyse ona gore arttirilir kira. 5 binlikte 10 bine kiraya verilmez ama ulkede oyle bir kaos hakimki hani hesap sorulmasi gereken en son kisi ev sahipleri. Madem yasa var deniliyor %25 in ustune zam yapilamaz diye niye hicbir ev sahibi buna uymuyor mesela insanlari kandirmak icin lafta mi yapildi bu. Yazin cimere bimere hukumet cikarsin cezali bir yasa %25 uzeri zam yapilamaz cezasi şu diye kimse zam falan yapabilir mi? Iste bunu demek istiyorum cozumu yanlis yerde ariyor insanlar kontrol mekanizmasj olmazsa adam evi isterse 50 bin bile der kiraya kanun yok hukum yok ulkede. Vicdan zaten hic yok onu bosuna aramayin olsa zaten ulkece bu hallerde olmazdik

Evet esimin babasi polis emeklisi kendi oturdugu evi var birde kirada evi var. Polis emeklileri cok dusuk maas aldigi icin kiradaki evle geciniyorlar adam 8 bin kusur maas alio emekli kiyma olmus 400 tl peynir 200 tl bu adam nasil gecinsin bu maasla tabiki kirayla birlikte anca geciniyor yasli insanlar
Ayrıca benim dedem de emekli, polis emeklisi falan da değl üstelik. Kiraya verecek bir evi de yok. Peki bu adam 4000 kira vererek nasıl geçinsin? Gerçekten bazen düşünmeyi unutuyorsunuz.

Kira artar tabiki ama her şeyin bir sınırı var, sanki Denize karşı mükemmel evlerde oturuyoruz. Asgari ücretin üzerinde kirami olur? Mahalle arasında kıçı kırık evlere çok bile kira veriyoruz
Yaşadığım yerde güzel bi muhitte site içersinde "kıçı kırık"diye tabir edemeyeceğim güzel bir evim var.Üstelik çocuklarımın okullarına yürüme mesafesinde... geçen sene 10 yıllık kiracımızı zorla çıkardık, bir sene önceden çık dediğimizde çocuklarımın sınav senesi müsade edin dedi tolerans gösterdik benim iki çocuğum servislerle gitti geldi bir saat... haziran sonu evi boşalt tadilat yapıcaz dediğimiz halde ağustos sonu anca çıkarabildik iki aylık kiramızıda vermedi. Şimdi orda burda beni çıkardılar nakliye masrafı ödedim masrafa soktular kalan kirayı ödemicem diyomş. Ben 100 metrekare 3 odalı aileme ait evde oturuyorum eğer evimden gelen para bi ihtiyacımı görmezse niye daha küçük evde oturayım niye çocuklarım yol çeksin... 10 yılllık kiracımdan öğrendiğim hayat dersidir "fazla merhamet kişinin kendi hakkından çalmasıdır" gerek yok... fahiş artışlara illa ki karşıyım iki tarafıda mağdur etmeyen makul çözümler bulunmalı... velhasıl kelam yaşanan sürecin suçlusu ne ev sahipleri ne de kiracı... Allah sonumuzu hayreylesin...

Kira geliriyle ev gecindiren yok onlar ek gelir kendimizi kandirmayalim degerinin cok ustunde kira istiyorlar elbet bu gunler gecer ama firaatci ev sahiplerinin aldiklari bu kiralarin acisi bir bir cikar cikacak da
Annem kira ile geçiniyor. Liseye giden kardeşim var. Babamın emeklisi var sadece. kira onlar için geçim kaynağı . Ona rağmen çok yükseltmedi kirasını. Kiracıya da üzülüyor çünkü🤷

Hanımefendi kiranın artması normal, ama %100 zam bile yapmıyor insanlar %500 zam yapıyorlar. Bakın siz söylüyorsunuz marketi söylemiyorum diye. Ayrıca çocuğunuzu da dershaneye gönderiyorsunuz sanırım öyle bir şey söylemişsiniz buna bakarak durumunuzun çok da kötü olmadığı belli oluyor. Ama herkes sizinle synı maaşa çalışmıyor.
İyi misiniz siz ... dersaneye göndermek durum göstergesi mi oluyor. Kaldı ki göndermiyorum ama 7. Sınıf oluyor artk lgs öğrencisi dolaysıyla evet araştryrm düşünüyorum eğitim benim için önemli çünkü... Durumuma gelince aileme ait dairede oturuyorum ki evimden gelen kirayla çocuklarımın eğitim masrafını karşılayabileyim umarım anlatabilmişimdir. Yüzde 500 zam saçma tabi ki ama emsal kiraların 10 bin olduğu yerde de ben eski kiracıyım deyip 2bin vermekte saçma...

Bizim tek evimiz var. 2014 yılında aldık, daha oturmak nasip olmadı. Tam babam emekli oldu,evin kredi borcu bitti evimize geçeriz dedik. Kiracıya da bu durumu söyledik bir türlü çıkmıyor evden. Biz anlayışlı yaklaştıkça bekletiyorlar. Kendi evimizde oturmak bizim de hakkımız değil mi? Her zaman ev sahipleri haksız değil bazı kiracılar da sorun çıkarıyor.

1 sene çıkaramayacagini anlayınca biz hiç birsey demeden 1 sene daha oturun , kirayı sen belirle dedi sinirli bir şekil de. Kendi kendine küsmüş 😄
1750ydi 8500 istedi biz 5000 teklif etmiştik .
4000 düşünüyoruz tavrından dolayı. siz olsanız kac verirdiniz?

1 sene sonra cikacaksaniz yuzde 25ten fazla vermeyin.

Bizim tek evimiz var. 2014 yılında aldık, daha oturmak nasip olmadı. Tam babam emekli oldu,evin kredi borcu bitti evimize geçeriz dedik. Kiracıya da bu durumu söyledik bir türlü çıkmıyor evden. Biz anlayışlı yaklaştıkça bekletiyorlar. Kendi evimizde oturmak bizim de hakkımız değil mi? Her zaman ev sahipleri haksız değil bazı kiracılar da sorun çıkarıyor.
İhtarname cekmediniz mi ?

Ya surda bile okadar art niyetli insanlar varki hem kiracı hem ev sahibi Allah merhamet versin...

Ben kiracı olarak kira yardımı da yapılırsa 5000 düşünüyorum

Dün 5bin teklif ediyordunuz. Tüm yasal haklar sizden yana diye dün sizi gaza getirdim şimdi 4bin teklif ediyorsunuz. Açlık sınırı 12bin 353tl olan bir ülkede yaşıyoruz. Evin olup da kiraya vermek akıl karı bir iş değil. Evi kiraya vermek evin tapusunu vermekten farklı bir şey değil, üstüne üstlük bir de ev sahipleri kötü oluyor. çevre kiraların 20bin tl olduğu bir semtte kiracım 5bin tl'ye oturuyor. Bekliyorum bu sene sonunda 10 senesi doluyor avukata verip çıkaracağım, evi de satacağım.

Yorumlari agzim acik okudum ya. 9 yil kirada gezdim 1 yildir basimi sokacak bi evim var. Allah herkesi kiradan kurtarsin ama insanlar kendilerini rahat ettirmek icin yillarca calisip ev aliyolar. Yemek icmek gezmek hak getire ilerde kira geliri olsun diye genckliklerinde borc icinde calisip biriktirip rahat edelim diye aliyolar. Milletin malina ortak misiniz? Elbette hakkiniz yenmesin ama karsilasin her gideri tasinayim 6 ay kira almasin tasinayim demek cok acimasizca bence. Kimse yuzde 300 zamlara boyun egin demiyor. Ama marketteki hersey size pahaliysa ev sahiplerine de pahali. Gecim size zorsa onlara da zor ayni ulkede yasiyoruz. Allah vicdan merhamet versin hem ev sahiplerine hem kiracilara.
Bütün giderlerimi karsilasin taşınayim diyen oldu ya şaka gibi 😁😁 sanki zamanında beraber ödediler evin borcunu eve ortak çıkartacak kimisi kendini. Evet suan gerçekten herşey çok zor ev sahibi içinde kiracı içinde ama bunu fırsata çeviren kiracilarda ev sahipleri de çok bence. Ev bu kadar kolay alınmıyor maalesef benim şuan 20 bin aylık ev kredim var. Bicok seyden kısıp vericem o parayı. Durum buyken bide kiracının masrafını ev sahibi odesinmis 😁 oldu uzerinizede yapalım isterseniz🤔 bu işi firsata çevirmemeli iki tarafta. Ev sahipleride atıyorum 10 bin olan kırayi 30 bin yaptım diyemez iki taraf içinde makul bir fiyat olmalı. Bide bildiğim kadarıyla temmuzda %25 bitiyor sonrası ev sahibi kiracı arasında diye bir haber görmüştüm ama doğru mu? Süresi var mı bunun? Benimde ailemde çok kişi kirada istemem çok absürt bir artış yaşamalarını ama ev sahibi açısından da bakmak lazım makul bir fiyata çıkması lazım.

Yeni bir eve çıkmak çok daha masraflı olacağı için güzellikle orta yolu bulmanız daha iyi olur.

Arkadaşım kızına ulus semtinde bir daire kiraladı. 65 bin TL.
Diyecek hiçbir söz kalmadı maalesef.

Back