Anket ev sahibim 5 kati kira istemisti

Siz olsanız kac tl verirdiniz?

• %25i yani 2250

• 3000

• 4000-4500

• 5000

• 6000

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Sorun tam olarak bu.. siz o evi binbir zahmetle ilerda bana kira geliri olur diye disinizden tırnağınızdan kesip aldiniz. Fahişe herkes karsi tamam ama bir seyin de ederi var artik. Benim babaminda bir evi var emekli parasini birikmişini her seyini oraya baglayip borcla harcla aldi kiraya verdi muhitte evler 12-15 bin olmusken onun kirasi 2.5 zam isteyince de ev sahibi suçlanıyor mesela neymis devlet sınır koymus %25ten fazla artamazmis. Hadi oradan sen devlet olarak aldigin hangi vergiye o kadar zamyaptin. Ulkede neye yuzde yirmibesten az zam geldi. Her sey de olduğu gibi bunda da dozunu kaçırıyor milletimiz

Evlerin ve arabaların fiyatları uçarken hiç bir şey yapmadılar, sonra 25% diyorlar. İki taraf için de o kadar kötü bir durum ki. Saçma sapan rakamlara evimi kiralayacağıma satarım daha iyi. Öte yandan az maaşla çalışanlar ne yapacak gerçekten üzücü bir durum. Her şey rayından çıkmış gibi.. herkes haklı.

Dün hiç bir fiyat vermeden orta yolu bulalım dedik ve hic birsey demedi üzerine hakaret etti kişisel ayrıntıya girmek istemiyorum ama gerçekten çok çok iyi niyetli davrandık yine olmadı. Devlet kira yardımı yapar ve maas artışı güzel olur işte 6000 bile düşündüğümüz söylerken hakaret etmesi hiç hoş degil. Bu kafayla her yil kiracı çıkarır ki kendide dedi bundan sonra 1 seneden fazla oturtmayacagim kimseyi. Ne bu günlük kiralık eve ver de daha rahat et

Yeni bir eve çıkmak çok daha masraflı olacağı için güzellikle orta yolu bulmanız daha iyi olur.

Arkadaşım kızına ulus semtinde bir daire kiraladı. 65 bin TL.
Diyecek hiçbir söz kalmadı maalesef.

65BİN TL'ye ev kiralayabilecek kişiye üzülemeyeceğim

Bide bu işin maalesef şu boyutu var mesela bir tanıdığım geçen sene emsalden bile az ama daha makul bir fiyata çekmek istedi kiracısı vermeyeceğini söyledi ve çok çok az bir zam yaparak oturuyor şuan ama tanıdığım evi satmaya karar verdi çünkü kendiside kiracı. Belki daha ortalama bir fiyata tamam deseydi satışa cikmayacakti ev. Şimdi adam evi satıp kendine ev alir ama kiracı başka yere çıkması gerekir.Bu işten zararlı o çıkan kiracı olur maalesef bu da üzücü. Halbuki belki orta yol bulunsa idi iki taraf içinde makul fiyattan devam edilirdi. Buda bir örnek.
Evini 2-3 kat birden arttırmak isteyene kizalim tabiki mesela 10 bindir 3 kat artsın demiştir el vicdan derim ama 1.5 tür 5 olsun diyeni ben anlıyorum bu koşullarda. Baktığın zaman ikiside 3 katı yani ama tutarlarda onemli bence. Bende daha cok yakın zamana kadar kiraciydim benimde evim ağustosta yüklü bir zam alacaktı tamam dedik mecbur çünkü adam evin sahibi sonuçta illa ki öyle yada böyle bir şekilde çıkartırdi yani. He böyle diyorum ben kendim kiracima hiç yüksek zam yaptım mi hayır. Ama tarafsız bakmak lazım çünkü o evler kolay alınmıyor. Burda kıçı kırık boktan evler diyen olmuş madem öyle kendisi alsın bir kıçı kırık boktan evde kendisinin olsun madem bu kadar kolay alıniyor bu kadar değersiz.

Ben sizn yerinzde olsam 1750 den 8500 yapan ev sahibine yüzde 25 yapar bırakırm iyice abarttılar artık

Bizim ev sahibi de yalandan kızım gelecek diyor ama inanmıyorum.1 ay içinde boşaltmamizi istedi maalesef cikamayacagiz ihtar cekecek avukatimizla görüşüp mahkeme neye karar verirse o olacak.ev sahipleri evini kiraya verirken o zamanın şartlarına göre iyi ama 1 sene sonra çıkmak için mi tuttuk evini deyince de az ödüyorsunuz diyorlar.tamam ama evin zaten 200 binden 2 milyon değerine ulaşmış zararda olamazsın zaten. taşınma masrafları bedava mı.allah ev sahiplerinin eline düşürmesin.

Kira geliriyle ev geçindiren insanlarda var bu ekonomik şartlar ev sahiplerini de zorluyor sonuçta
Ama bu bir geçim kaynağı olamaz insanların en temel barınma ihtiyacını ticari kaynağa çevirmek bence yanlış bir şey. ev sahibinin evi zaten durduğu yerde değer kazanıyor bu enflasyon ortamında olan kiracıya oluyor.

Kiracıyım ve evet devede kulak.
Ne sandınız 1750 tl'yi cidden merak ediyorum ?
1750 tlyi bişey snmıyorm 1750 den 8500 yapan zihniyeti eleştiriyorm ayrıca senin icin devede kulak benm icin olmayabilir 8500 lira asgari ücretli bir ailenin tek maaşıysa nasıl verecek o kirayı?? Ne kadar kolay konusması devede kulakmş keşke devede kulk kiralar verilse açlık sınırı 30bin olmasa da

O zaman kirada oturmayacak ailesinin yanına geçecek.
Ne dememi bekliyorsunuz ?
Ev sahibi hiç kira almasın mı ?
Veremiyorsa durum belli işte.
Karısı da çalışacak.
Ha yetmiyorsa aile ile evleri birleştirecekler.
O da olmuyorsa daha ne önerebilirim, ne yani ?
Ben de keşke öyle olmasaydı diyorum ama keşke ile iş yürüyor mu ?

Rv sahibine hak vereni siz ev sahibisiniz belli diyerek rencide etmeye calisan arkadaslar com komiksiniz. Kimseye ev gokten dusmuyo. Bi maasi ev kredisine yatirip bi maasla ev gecindirmeye calisarak aliyo cogu insan evini. Evde toto yaymayi birakin madem oyle calisin esinizle birlikte belki bi ev edinirsiniz. Herseyin yuzde 500 arttigi devirde ev sahibi size aylik 50 tl zam yapsa oh canima minnet deyip oturacaksiniz. Kmse siz belese oturun diye disinden tirnagindan artirip almadi o evleri

Benim ev sahibim kardeşim gelecek diye bizi çıkardı güya kardeşini ev sahibi çok zorlamış sürekli bizi aradı ev buldunuzmu kardeşim zor durumda diye sonra öğrendikki 19 bine kiraya vermiş biz 1550 ye oturuyorduk mecburen çıkmak zorunda kaldık ve 3900 kiraya çıktım allah herkese ev nasip etsin içindede bize inşallah

Ev sahibi kiracı ilişkisi karşılıklı iyi niyete dayanmalı, kiracınız iyi biridir eve de iyi bakıyordur ama mali durumu bellidir, sizin de geçiminiz için o kiraya ihtiyacınız vardır kendinizi ve kiracınızı zora sokmayacak bir zam oranında mutabık kalırsınız ama artık kim iyi niyetli kim değil anlamak da mümkün değil, sanki birçok duygumuzu yitirmiş gibiyiz.

Herkes kendi elinde olmayan sorunların acısını başkasından çıkarıyor, ev sahipleri de haklı kiracılar da haklı lakin bana kalırsa iyi niyet gösteren maddi gücü elverdiği kadarıyla kirasını arttırmaya çalışan kiracılara daha ılımlı yaklaşmalı ev sahipleri, kiracınız kötü biridir konu komşuya zararı vardır, evinizi harap etmiştir öyle birini evinizde tutmak istemezsiniz hak veririm, ki kötü ev sahibi kadar kötü kiracı da var, evin canına okuyup gidiyor.

Sizin ev sahibi bizim buradaki ev sahiplerine dönmüş, buradakilerin çoğu artık yıllık kiracı istemiyor, son 2-3 yılda kiralar uçtu, ki burası merkezi değil çalışan kesim sadece memurlardan ibaret, gerisi emekli belli yaş üstü insanların olduğu bir yer, emekli insana çok rahatlıkla kira 10 bin lira ya verirsin ya çıkarsın diyorlar, burada da emekliler ev konusunda çok zora düştü maalesef.

Ülkede kriz varsa sadece bana yok, ev sahibi olana da var.
Ha bir de o evleri zaten 200 bine aldınız, zararda deglsiniz diyorlar şaka gibi.
Altındaki arabayı da 50 bine aldın ama suan zararda degilsin diye satarken dur 100 bin daha aşagısına vereyim diyor musun ?
Ne alaka yani.
Aldıgı evden zarar etmiş olsa der misin, aldıgı evden zarar etti dur ben yüksek kira ödeyeyim.
Savunmaya geçerken bari akıllı çıkarımlarda bulunalım.
Evinin kredisini benimle beraber mi ödedi ki kar/zarar hesabı yapıyorum ben.
Yok artık ya :)

Bu resmen işgüzarlık
Size bari istediği fiyatı söyleseymiş siz de ona göre karar verirdiniz, şikayet etme hakkınız var.

Ben kiradayım ev sahibimiz eşimin arkadaşı ama bu demek değil ki bize zam yapmayacak. Sadece daha insaflı davranacaktır bize. Adama yasal hakkını kullanacaksın diye diretsem çok komik olur
Bu arada benden gelen kiraya zerre ihtiyacı yok çok iyi bir işi ve gelirleri var. Bunu baz alarak paraya ihtiyacın yok diyemem. Makul çerçevede kimse mağdur olmadan herkes kira zammını yapsın

Bu pahalilikta kmse market sahibine gidip sen de su fiyata satamazsin zami su kadar yapamazsin diyemiyosa ev sahibine de bunlari dememeli. Ilk mesajimda da belirttim elbette 1 oderken 10 ode diyen ev sahibi de vicdansizlik eder. Ama kiracilar da vicdansizliktan ölecekler. Begenmeyen cikip daha iyisini daha ucuza bulabilir. Insanlarin evini 3 kurusa gaspedip bi de onlari haksiz cikarmanin alemi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…