- 18 Ocak 2018
- 692
- 374
- 53
- 33
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
artık ona güvenmediğimi düşünüyor oda bnaa güvenemezmiş bu saatten sonra ama su an için geri adım atmayı düşünmüyorum birleri ile konuşmaya ihtiycm var çok kötü oldumBana haklısınız gibi geldi. Vergi dediğinizi de her hafta ödemeyecekti. Tansiyon yapmadan "hayatim senin de üzerine yapılır illaki ama vergi daha yüksek çıkabilir. Ama gene de istersen yaparız" deseydi incileri dökülmezdi. Bence benim eşim dünyanın en iyi en güvenilir insani ama ben yine de tedbirimi alırım. Bence siz de öyle yapin. Konu açıldığı zaman da ben heves ettim deyin. Sana güvenmiyorum filan demeyin. Heves ettiğiniz için istemiş olun bence.
almayacakmış araba felan bende almassan alma dedim..Kendi üstüne yaptır. Tamam erkekler üçün beşin hesabını yapar araba konusunda ama karısının üstüne bir şey yapmak istemiyor gibime geldi, günahını almayım. Masum gelmedi. Diret yani geri adım da atma. Derdim mal mülk değil bana güvendiğini benim de görmem lazım de, geri adım da atma.
Hep güvendim diyorsunuz ama fiyat araştırmanız sonra gidip eşinize anlatmanız durumun böyle olmadığını gösteriyor. Ki eşinizin söylediğinin aksi birşey de çıkmamış.sizce ben mi haksızım ? su an mantıklı düşünemiyorum inanın.. 300 tl için beni kırmasına ve yok demesine değermiydi ?
bunun yerine bana diyemezmiydi 300 tl fark olacak ne gerek var ama yinede istiyorsan yaparız diye ?niye fazladan 350 lira verilsin ki? bence de gerek yok. siz güveniyorum diyosunuz ama güvenmiyormuş gibi hareket ediyorsunuz. adam da buna kızmış haklı olarak. empati yapın bi zahmet.
Vav sırf senin üstüne olmasın diye almıyor, o da iyiymiş. Almasın. Geri adım atma.almayacakmış araba felan bende almassan alma dedim..
bu sözlerinden sonra hiç güvencim kalmadı şimdide bana böyle yaptğım için araba felan almayacakmış oda bana güvenemezmiş..2 kez boşanmanın eşiğinden dönmüşsün bence diret konu sahibi. Eşler boşanmada çok değişiyor. Demem o ki düşünmen gereken bir çocuğun var sanırım. Fazla güvenme.
Kılıfına uydurmuş, pes ettirme politikası. Seni suçluyor. Sen üste çık konu açılırsa. Önce beyimiz güvenmeyi öğrensin. Bir de erkek olacak.bu sözlerinden sonra hiç güvencim kalmadı şimdide bana böyle yaptğım için araba felan almayacakmış oda bana güvenemezmiş..
ama diyorum ya şimdiye kadar hiç böyle seyler söz konusu dahi olmamıştı aramızda.. ama artık bu sözlerden sonra o arabanın onun üzerine olmsını istemiyorum ben ona hep güvendm oysa.
yine de istiyorsan yaparız dediğinde siz yapalım diyecektiniz. yine fazladan 350 lira verecekti. nezaketen neden bu teklifi etsin ki sizin kabul edeceğinizi bile bile.bunun yerine bana diyemezmiydi 300 tl fark olacak ne gerek var ama yinede istiyorsan yaparız diye ?
pki şimdi ne yapmalı asıl orası önemli..hep güvenmiş olman artık güvenmediğin gerçeğini değiştirmiyor.
işte bu sebeple kadınlar çalışmalı ve kendi edindiği malı mülkü kendi üzerine yapmalı.
olan olmuş altını akçeyi vermişsiniz zamanında. bu saatten sonra bu konuşmalar iyi niyetle yapılan konuşmalar olmuyor artık. ikiniz de haklısınız ama ikiniz de haksızsınız. biraz sıkıntılı durum.
ben tatlı dille konuşmayı denedim ama olmadı malesef..Ben bir kere evlenmiş boşanmış ve yeniden evlenmiş bir kadın olarak yorumlayacağım konunuzu ki, taraflı olmadığımı düşünün istedim bu açıklamayla.
İlk evliliğimde araç benim üzerimeydi ancak boşanma aşamasında eşimde ayrıca bir de şirket aracı olmasına rağmen arabayı kaçırdı. Sanırım o da araba benim üzerime olmasa satardı, iyi niyetli biri değildi.
Boşanma sırasında mahkeme kararı ile arabamı teslim etmek zorunda kaldı, tabi ki altınlarıma karşılık...
Yani evet, karşı taraf eğer kötü niyetliyse her şey olabiliyor.
Şimdiki evliliğimde evlendikten bir kaç ay sonra eşim arabamı değiştirdi ve bunun için kendisi ihtiyaç kredisi çekti, beğendiğim aracı aldı ve ben istemememe rağmen aracı benim üzerime yaptı, ki bu eşime güveniyorum, aklıma da takılmaz, boşanma konusunu çok şükür bir kez dile getirmeyiz zaten sürekli Allah korusun deriz.
Yani demem o ki, evet Sigorta için verilecek paraya yazık, ama eğer evliliğinizde sorun varsa arabayı kendi üzerinize almaya çalışın. Zaten evliliğinizde sorun yokken eşler arasında senin benİm lafı olmaz.
Dilerim huzurkaçırmadan ağız tadıyla halledersiniz.
Sadece erkeklerin tatlı dili sevdiğini, tatlı dil göstererek istediğinizi elde edebileceğinize inandığımı belirtmek isterim.
aynen öyle her zaman ki gibi üste çıkıyor almazsa almasın bineriz eski arabamıza çokta umurumdaydıKılıfına uydurmuş, pes ettirme politikası. Seni suçluyor. Sen üste çık konu açılırsa. Önce beyimiz güvenmeyi öğrensin. Bir de erkek olacak.
pki şimdi ne yapmalı asıl orası önemli..
şimdide diyor ki araba felan almıyorum.. bende sana güvenmiyorum sen art niyetlisin diyor banaüzerine al gitsin.. her şey yeterince çirkinleşmiş zaten. bir adım atmışsın bu saatten sonra geri adım atmamalısın.
art niyetli değilsinMerhaba en başından anlatmak istiyorum beni anlamanız açısından.
Eşimle evlendikten kısa bir süre sonra altınlarımı bozdurdum evde durmasını istemedik ( şimdiki aklım olsa bozdurmazdım ) eşim kendi hesabında durmasını istedi... tamam dedim birşey diyemedim çünkü eşime güveniyordum. aklıma en ufak birşey gelmedi allah var..
1 bucuk yıl önce bir araba aldık bankadaki paramız ile ; eşimin üzerine kesildi sigortası eşimin üzerineydi araba.
Bundan 6 evvel eşimin bir arkadaşı eşinden ayrıldı.. Arabası kendi üzerindeymiş, eşi hak talep etmesin diye arabayı boşanma davası acılmadan ve tedbir konulmadan başkasının üzerine devretmiş sanırım tam detaylı bilmiyorum, eşi araba üzerinden hak talep edememiş sadece burasını net biliyorum.
Neyse eşim ile 2 kez boşanmanın eşiğinden döndük ve 3. olmayacak dedik kendimizce..
eşim bu arkadaşı ile ilgili mevzuda bana demişti ki ; allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın, insan niyetini bozduktan sonra herşeyi yapar demişti..''
Ben bu mevzudan sonra ve boşanma eşiğinden döndüğümüz için birde evladımız olduğu için birşeyleri garantilemek istedim yalan söyleyemem, bu hayatta kimseye güven olmaz.. olmuyorda zamanında hakkımızı çok yediler neyse..
Yeni bir araba alacağız bu arabamızı satıp 30. bin değerinde.
Eşime dedim ki bu alacağımız arabanın benim üzerime olmasını istiyorum
Eşim; istiyorsan senin üzerine olsun fark etmez ama senin üzerinde daha önce hiç araba kayıtlı olmadığı ve yaşın küçük olduğu için sigortası yüksek çıkar ne gerek var yüksek sigorta ödeyeceğız boşu boşuna vs. dedi.
Bende sanki ne kadar yüksek çıkacak dedim.. Tam bilmiyorum dedi..
Bugün bir sigorta acentesi ile görüştüm örneğin eşime 700 tl çıkıyorsa banada maksimum 1050 tl çıkarmış yani 350 tl bir fark olurmuş.. 350 tl fark için kıvırdı gibi geldi bana..
Bende bunu eşime söyledim
Eşim sinirlendi sen bana güvenmiyormusun ? 300 500 herneyse neden fazla para vereyim ?
Arabada istemiyorum birşey de istemiyorum senin üzerine olsun , hatta notere gideyim dilekçede vereyim hak talep etmiyorum diye dedi!!
Madem sen bana güvenmiyorsun bende sana güvenmiyorum bu saatten sonra asıl sen art niyetlisin dedi arabada almıyorum dedi tartıştık..
Ben ;
İyi madem öyle ise almassan alma ben şimdiye kadar sana güvendim, altınlarımı bozdurdum sana verdim araba aldın üzerine oldu hiç birşey söylemedim ilk defa senden birşey istediğim için mi kötü oldum ? sende güvenme bu saatten sonra madem dedim.
şimdi diyeceksiniz ki sen eşine güvenmiyormusun ? ha onun üzerine olmuş ha senin üzerine ?
ben eşime güveniyorum güveniyorum ki ilk araba onun üzerineydi hiç de aklıma gelmemişti
ama diyorum ya içime bir kurt düştü birden bire.. dünyanın binbirtürlü hali var
Sizce şimdi nasıl bir yol izlemeylim evlilikte bunlar çok çirkin şeyler işte ama oldu birkere..
bu sözlerinden sonra arabanın eşimin üzerine olmasını istemiyorum artık.. sizce ben haksızmıyım ben art niyetlimiyim eşimin dediği gibi ?
peki şimdi ben ne yapayım nasıl bir yol izleyim kendini üste çıkartıp beni suçlu durumuna düşürdüüart niyetli değilsin
eşim dünya iyisidir ama 2 sene evvel ev alırken tapuyu prtak istedim
dünya hali bu neyin ne olacagı belli olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?