Eşimi ve ailesini affedemiyorum

Geçen bir yazı okumuştum diyorki o çok güleryüzlü beyefendi sandığınız adamlar evde eşlerini dövüyor , aynen evlilikte tahmin edemediğimiz çok hadiseler oluyor
Etrafımda hiç bu kadar uç örnekler olmadığı için garipsiyorum sanırım birazda ama belkide çoğunluk böyledir bilemiyorum dışarıdan bakan biri olarak evin içinde aslında neler olduğunu bilemeyiz

Sen neden ozur diliyosun Namusuna laf edenlerden ?
Ozur dileyerek onlara kapiyi actin birdaha namusuna laf ederler birdaha soylenirler .

Esine gelince , yerinde olsam koyardim kapinin onune .eve bile almazdim terbiyesiz insan!
Karisinin namusuna laf ediliyor birde hicbirsey olmamis gibi gelip oturuyor ..
Yaziklar olsun boyle adamlara , ayrica ne derdi varmiski sakin sakin gelme diyormus beyefendi?
Sana bulasirda ailesine bulasmiyormuydu bu hastalik , bence esinde bahane aramis seni gormemek icin..

eşinizde az değil ki konunun elle tutulur affedilir bir yanı yok hadi eşiniz hadsiz morluklarınızı buna yormuş annesininde bunu desteklemesi resmen terbiyesizlik gerçi anne bunu öğretirse çocuk napsın...
Hakkınızda hayırlısı olsun ama bence siz bi köşede birikim yapın şimdiden bu insanlarla bi ömür geçmez..

Geçen bir yazı okumuştum diyorki o çok güleryüzlü beyefendi sandığınız adamlar evde eşlerini dövüyor , aynen evlilikte tahmin edemediğimiz çok hadiseler oluyor

Doğrudur ya kadına şiddetin istatistikleri ortada zaten birileri uyguluyor ki böyle
Eşin ailesini, kendisini geçtim anne babanın bile kişinin üstünde bu şekilde hakimiyet kurmasına izin verilmemeli bence

Onlar kim oluyor ya namusuna onuruna bu şekilde dil uzatabiliyo konu sahibi nasıl sinesine çekebilmiş bunları

Kendi ayaklarınızın üzerinde durabilen bi kadınsınız ailenizde destekçiniz buna tahammül etmeniz için bi neden göremiyorum

Affetmeyecektin.
Hele o laftan sonra yarım ağızla bile özür dilemek?
Ah ah hata etmişsin.
1 gram saygı yok.

Bu adamla hala aynı evdesin öylemi ha kendi demiş ha annesine dedirtmiş
gerçi kendide demiş bacağın or beni aldatıyorsun diye ben bana o lafı dediği an adamı kapının önüne koyarım sen birde kovduğu gelme dediği halde üzerine düşüp ayağına gitmişsin bırak pisliğinde boğulsun
yaa ben olsam parçalarım o kadını ben parçalamazsam annem parçalar zaten.

Kaynana söylediklerini unutur birde zeytinyağ gibi üstüne çıkar bunu yapmakta profesyoneller hayat deneyimi var ama yeni gelinin yok

ne cevap verdin ?

Eşiniz neden ısrarla gelmeyin diyor anlamadım. Benim de eşim şu an nezle. Hamile olduğum ve Pazartesi sezeryan olacağım için ayrı yatıyoruz. Eşiniz sanki ebola hastası gibi davranmış. Hiç anlam veremedim.

O dil uzatan suçlu değil, o dil uzandıktan sonra eşinizin çok çok buyuk tepkisi olmalıydı. Valla benim bildiğim erkek ! karısına böyle birşey denildiğinde aslan kesilir. Bu durumda sizin , eşinizin duştuğu durum ne farkı da değil mi ?

Çok kötü şeyler yaşamışsınız gerçekten. Kaynananın söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil. Çok ağır laflar ya. Arada zerre kadar saygı kalmamış. En azından o insanlarla iletişimini kes. Bu laflara sesini çıkartmadı dahasını kaldırır deyip iyice seviyesizleşirlerse ne olacak? Hele o morluk meselesi. Çok fena oldum inan...

Insan affedemez haklısınız affetmeyinde Allah'a havale edin... Sizin yerinize koydum kendimi düşünemiyorum bile ne yapılabilir ne denir kendi edepsizlikleri
Ama şükür hesabı soracak olan bir de yaradan var... Madem son kez denemek istediniz mesafeli de yürütebilirsiniz kvle ile görüşmelerinizi mesela o ararsa konuşursunuz siz mecbur olmadıkça aramazsınız. Oraya gidince de gerektiği kadar konuşursunuz zaten onlar Kocanız olmasa yüzlerine bakmayacağınızı anlar
Eşinizi de zamana bırakın affetmek için çaba harcamayın belki o uğraşır inşallah uğraşır ve alır gönlünüzü
Ayrılmadan önce tüm yolları deneyin enazından ileride belki sözü kullanmak zorunda kalmazsınız...
Allag yardım etsin size eşinize de hidayet nasip etsin

ya yazmadan edemeyeceğim. bi erkeğin bi bahaneyle annesine gidip eşine sakın gelme demesi pek hayra alamet değil. yani ben hiç iyi seyler düşünmezdim. kocanın ailesi nasıl insanlar. kv aklı sıra seni boşatıp baskasını mı alaxak oğluna. ne biliyim yeğeni olur komşusu olur onu falan mı getirdi gösterdi. bes altı gün ne ola ki gelme ha gelme.. ben mi fesatım.
bi kwre benimki de hastayken annesinde kaldı kıyameti kopardım üç gün konuşmadım. araya soğukluk giriyor ya. ha uzak dursa da işe yaramadı o ayrı. kısacası erkekler bes yas zekasında ve kaynanaların çoğu kusura bakmasınlar ama kötü kalpli.

Kv'nin söyledikleri o kadar çirkin ve alçak ki. Nasil bu laflari yutup, üstüne özür diledin?
Ve esinin paranoyakligi, kendisi is çevirdiginden. Normal bir insan kaç gün "sakin gelme, gelme sakin" demez. Belli o yerde birseyler çeviriyor, mühtemelen biri ile bulusuyor yada illegal birseyler yapiyor. Zaten kv'de buna göz yumacak cinsen.

Senin yerinde olsam o adam ile 1 saniye dahi evli kalmazdim. Ailende anladigim kadari ile arkanda zaten. Annen kiz'a bakar, sende çalisip tekrar hayatini toparlarsin. Saygi olmayinca evlilik ne yazikki olmaz canim.

Buna yakin bir sey bende yasamistim . .buyuk kizim 3 yasinda falandi . . Cocuklarimla ben turkiye ye izine gitmistik . .esimle hava alaninda vedalasirken sarildik agladik falan . .buyuk kizimda babaya asiri duskun bir cocukdu . .surekli , babam sarildi agladi falan diye anlatiyor . .ben de defalarca vedalasirken esimin uzulup agladigini anlattim . Neyse . .ben cocuklarla kayinvaldemde kalirken , kucuk kizimi kayinvalideme birakip buyuk kizimla carsiya ciktim alisverise . .2-3 saat sonra evegeldik . Mutfagin onunden gecerken kizima k.v. min 'carsida babami buldunuz kizim ''dedigini duydum . .beni gorunce afalladi once . .sonrada bana ' M diyorki bizcarsida baba bulduk . .sarildik agladik '..dusune biliyormusunuz bana ne ima ediyor . .bensenelerce hasret kaldigim anneminbabamin yaninda kalmiyorum ki o uzulmesin diye . .o bana ne ima ediyor. .bende soyle bir durdum dinledim onu ve dedimki ''anne kucucuk cocuk yalan soyleyecek degil ya'' apisip kaldi . .sandiki ben aa o yalannn falan diyip kendimi aaklamaya ugrasicam o da zevkten dort kose olacak . ama o zevki ona yasatmadim . .tam tersi kendisi cabaladi kendini aklamaya . .oysaki yàvrumun babasini anlattigini , babasinin aglamasindan ne kadar etkilendigini bal gibi biliyordu . ..donunce esimede anlattim . Ohh agzina saglik . .annemin agzinin payini ne guzel vermisin dedi . K.v. bir kac ay evvel rahmetlioldu . .ne oldu . .geride ne kaldi . .iyilik yaparsan iyiligin kotuluk yaparsan kotulugun anlatilir ardindan .

sadece benim mi burnuma pis kokular geldi bu konu da diyordum
arkadan iş çeviriyor olmaları yüksek ihtimal
sen gelme gelme deyip birden dönünce bu suçlamalarla karşılaşma

Yerinde olsam kayinvalideyi kesin bogardim , sabirli insanmissin , ama sessiz durma yaptiklarini burunlarindan getir .

Ya hadi esinle kavga ettin ettin kaynana ne battıki olafı söyledi ben onu anlamadım

Okurken kahroldum. Görüşmeyin inceldiği yerden kopsun diyesim geliyor ama Rabbim hakkınızda hayırlısını versin.

Hatırladığım kadarıyla eşinizin aşırıya kaçan şüpheciliği vardı ve gene yanlış hatırlamıyorsam yanlışsa lütfen düzeltin boşanmak için imza atmanızı istiyordu. Bilemiyorum ne kadar sağlıklı bir evlilik fakat kızınız o ortamda mutlu olamaz. Bu olaylar 3 yaşındayken olsaydı inanın unutamazdı olanları. Karar tabiki sizin biz ne dersek diyelim bu hayatı siz yaşıyorsunuz fakat böyle bir evlilik sizin zorlamalarınızla 4-5 yıl daha gider sonrası belirsiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…