Affedemiyorum

Ben sizi doldurmak istemem ama daha 2 haftalik bir bebek mamasini icemiyor diye sana soyle yaparim yumrugu vururum demesi gercekten normal gelmedi. Yenidogan doneminde insan yumrugumu vurarim nasil diyebilir aklim almadi. Oyşş minnoş icemiyomusun diyip yardim etmek varken... Sizi hakli buldum yani. Ama buna takilip lohusaliginizi kotu gecirmeyin. Hatasini anlamis gibi duruyor. Bu surecte esinize cok gorev verin herseye dahil edin.
Bebeğin kendi eli yüzündeydi o yumruğu kastetti bebeğin yumruğunu yani ama yine çok absürt çok şok ediciydi benim için. Şakalaşıyormuş öyle söyledi. Ama küçücük bebek sadece ses tonundan anlar ses tonu da kötüydü. Yani inanamadım nasıl o tarz davrandığına

Bir de ne söylemiştiniz ki? Ev işleri konusunda tartışırken söylenmişti çözmeden çocuk yapmayı düşünme tarzında. Çözeli yıl oldu. Başka da bana çocuk yapmadan önce iyi düşün dendiğini ben hiç hatırlamıyorum ya da tam olarak neye gözümü açmam gerekiyor onu da anlamadım
Beni hatırlıyorsun di mi? 😊Dilimi sivri bulursun, ama severim seni, zamanında demiştik birşeyler işte , o zaman da kırılmıştın zaten...Artık bir anlamı kalmadı velhasıl...Artık bebeğine ve kendine odaklan, gerisini zamana bırak...

Beni hatırlıyorsun di mi? Dilimi az sivri bulursun, ama severim seni, zamanında demiştik birşeyler işte , o zaman da kırılmıştın zaten, artık bir anlamı kalmadı velhasıl...Artık bebeğine ve kendine odaklan, gerisini zamana bırak...
Seni hatırlıyorum ama hangi konuda neden çocuk için acele etme dendiğini hatırlayamadım. Ben de zaten acele etmek istememiştim gerçekten mutluydum evliliğimde. Eşim de çocukları çok sever. Diyorum ya şok oldum o ses tonunu falan duyunca. Şimdi birsürü seviyor öpüyor sürekli kucağında bebek. Özlemiş ya dört gün sevemeyince. Ama anlam veremedim o davranışına kafamda döndü durdu kabus bile gördüm.
Teşekkürler destek için.

Bebeğin kendi eli yüzündeydi o yumruğu kastetti bebeğin yumruğunu yani ama yine çok absürt çok şok ediciydi benim için. Şakalaşıyormuş öyle söyledi. Ama küçücük bebek sadece ses tonundan anlar ses tonu da kötüydü. Yani inanamadım nasıl o tarz davrandığına
Neyse dusunup dusunup kendinizi yipratmayin olan oldu artik. Gercekten ilk 2 hatta 3 sene esler icin yipratici diyolardi cok dogru. Benim oglum 2.5 yasinda ve esimle etmedigimiz kavgalari cocuktan sonra eder olduk. Cocuk buyutmek sabir isi. Kolayliklar diliyorum.

Ben de üzüldüm senin gibi ya. Yok yani edilmeyecek laflar var. Şakaymış da bilemm neymiş de... Kelimeler çok mühim. Herkes de çok dikkat etmeli. Eğer yersiz bir şaka olduğuna okeysen. Kelimelerine çok çok daha dikkat etmesi gerektiğini söylersin.

Bu yaz kırmızı başlıklı kızı anlattım diye eşim kızıyodu bana o ne biçm masalmış onu unutturmalıymışım. Bi yerden denk gelmişti. Yumuşatarak anlatıyodum zaten. Pamuk prensesi anlatırken kötü bi elma vermiş o da rahatsızlanmış filan diye anlatıyodu. Zehir nedir zehirlemek istemesi filan tatsız şeyler diye.

Ben de üzüldüm senin gibi ya. Yok yani edilmeyecek laflar var. Şakaymış da bilemm neymiş de... Kelimeler çok mühim. Herkes de çok dikkat etmeli. Eğer yersiz bir şaka olduğuna okeysen. Kelimelerine çok çok daha dikkat etmesi gerektiğini söylersin.
Ben daha hamile bile değilken ilerde çocuğumuz olursa güzel eğitim vermeye çabalarım ama laftan anlamıyorsa kızarım tarzı konuştuğumda hayır kızma diyip benle bunun tartışmasını yapan birisi kendisi.
İnan ki beklemezdim bu tavrı ondan. Tamam bütün yaptıklarını karakterini göz önünde bulundurup şakalaşmış diyorum. Ama beni nasıl dört gün yalnız bıraktı. Gelip de bi iyi misin napıyorsun demedi görmezden geldi. Ara sıra çocuğa baktı gitti hiç önemsemedi beni. Biz tartıştığımızda böyle günlerce konuşmayız birbirimizle ama bunun zamanı mıydı şimdi

Bebek kendine yani babaya söylüyor gibi seslendirme yapmış olabılır mı, mesela ben, annecim çiş baptıımm, oyyy çiş mi yapmış benim minnakıımm diye kendim calıp oynayarak alt degistirirdim :)
Baba bi tane yumyuk vuyuyum neden mamamı veymiyoysun tarzı bir şeymiydi acaba :))

Bebek kendine yani babaya söylüyor gibi seslendirme yapmış olabılır mı, mesela ben, annecim çiş baptıımm, oyyy çiş mi yapmış benim minnakıımm diye kendim calıp oynayarak alt degistirirdim :)
Baba bi tane yumyuk vuyuyum neden mamamı veymiyoysun tarzı bir şeymiydi acaba :))
Yok öyle değildi :KK43:

Şöyle düşün, ne kadar istedeniz de, hazır olsanız da, hayatınıza tamamen yeni bir insan dahil oldu ve bunun artık geri dönüşü yok. Lohusa olmasa bile, o da çelişkiye düşmüştür, zorlanmıştır. İlk aylar zor geçer diye biliyorum tüm arkadaşlarımdan. Bu kadar kafanda büyütme, hormonların yüzünden bu noktaya geldiğini düşünüyorum.

Bu yaz kırmızı başlıklı kızı anlattım diye eşim kızıyodu bana o ne biçm masalmış onu unutturmalıymışım. Bi yerden denk gelmişti. Yumuşatarak anlatıyodum zaten. Pamuk prensesi anlatırken kötü bi elma vermiş o da rahatsızlanmış filan diye anlatıyodu. Zehir nedir zehirlemek istemesi filan tatsız şeyler diye.
Eşin dogru soyluyor Merve. Ben bir çok masalı hiç masum bulmuyorum. Karlar kraliçesini hatırlayan var mı, kalplere kadar yavaş yavaş buz kristalleri ile saran.Üvey annelerin cadaloz oldugu tüm masalları hatırlayalım. Oysa öz annelerden daha merhametli 2ci anneler tanıdım. İnsanın direncini kıran, taciz ve eziyete caresizligi bastan şartlayan masallar bunlar. Hangisinde kendini cesaretle savunan ve kazanan bir baş kahraman var? Ben hatırlamıyorum..

Eşin dogru soyluyor Merve. Ben bir çok masalı hiç masum bulmuyorum. Karlar kraliçesini hatırlayan var mı, kalplere kadar yavaş yavaş buz kristalleri ile saran.Üvey annelerin cadaloz oldugu tüm masalları hatırlayalım. Oysa öz annelerden daha merhametli 2ci anneler tanıdım. İnsanın direncini kıran, taciz ve eziyete caresizligi bastan şartlayan masallar bunlar. Hangisinde kendini cesaretle savunan ve kazanan bir baş kahraman var? Ben hatırlamıyorum..
Çok haklısın. Andersen masallarını mesela emekleme döneminde filan yırtma kitabı olarak verdik eline. Bari dedik motor beceri olaylarına yarasın. 🤣 Diğer kitapları sert tutunca sayfa cevirince bunu yavaş kullanalim dedik minicik yırtılsa hemen bantladık. Kitaplar hep ortadaydı. Oyuncakların içinde bant vardı hep. 🤣 Dikkat de etmeyi öğrendi şükür. Hareketli kitaplar almıştık. Yine i ş bankası yayınlarının. Pamuk prenseste prens öpmüyo uyandırıyo mesela. Ama hala düzeltilmesi gereken çok yer var. Rapunzel vardı mesela az önce okuduklarım arasında. Aşık olmuşlar yazıyo. Yani ben bunu anlatamam bu çocuğa. Arkadaş olmuşlar diyip geçiyoruz. Güzel ve çirkin, kurbağa prens, fındıkkıran, deniz kızı, külkedisi bi kaç kitap daha var hep değiştiriyoruz. Resimleri de o kadar güzel ki 🫠 kaldıramıyorum da. Öyle işte.

Ben daha hamile bile değilken ilerde çocuğumuz olursa güzel eğitim vermeye çabalarım ama laftan anlamıyorsa kızarım tarzı konuştuğumda hayır kızma diyip benle bunun tartışmasını yapan birisi kendisi.
İnan ki beklemezdim bu tavrı ondan. Tamam bütün yaptıklarını karakterini göz önünde bulundurup şakalaşmış diyorum. Ama beni nasıl dört gün yalnız bıraktı. Gelip de bi iyi misin napıyorsun demedi görmezden geldi. Ara sıra çocuğa baktı gitti hiç önemsemedi beni. Biz tartıştığımızda böyle günlerce konuşmayız birbirimizle ama bunun zamanı mıydı şimdi
Benim de eşim ben dünyanin en gevşek insanıyım diye sen kesinlikle şımartırsın bak öyle olmasın her şeye evet demeyelim filan beni tembihliyodu. Şimdi ikisi bir oluyolar. Evde sadece ben otoriter. Valla mecburen elimi belime koyup şimdi ikinize de kızıcam diye dikiliyorum karşılarına. 🤣

Önemsememe kısmına yorum yapamıyorum. Esin de manyak bi döneme pat diye giriş yaptı bocalayabilir. Ama bizde artı hormonlar korkunç. Yani ben hic bilmem gebelikte ayy homornlarım şeyolduğğ hallerini. Ama lohusalık hepimizim içinden geçti. ☠️

Adam öküzlük etmiş, özür dilemiş. Eğer şimdi size ve çocuğuna karşı iyiyse ve çocuğa zarar vermeyeceğine eminseniz o zaman 4 gün için hayatınızın geri kalanını da mahvetmeyin.

Çok haklısın. Andersen masallarını mesela emekleme döneminde filan yırtma kitabı olarak verdik eline. Bari dedik motor beceri olaylarına yarasın. 🤣 Diğer kitapları sert tutunca sayfa cevirince bunu yavaş kullanalim dedik minicik yırtılsa hemen bantladık. Kitaplar hep ortadaydı. Oyuncakların içinde bant vardı hep. 🤣 Dikkat de etmeyi öğrendi şükür. Hareketli kitaplar almıştık. Yine i ş bankası yayınlarının. Pamuk prenseste prens öpmüyo uyandırıyo mesela. Ama hala düzeltilmesi gereken çok yer var. Rapunzel vardı mesela az önce okuduklarım arasında. Aşık olmuşlar yazıyo. Yani ben bunu anlatamam bu çocuğa. Arkadaş olmuşlar diyip geçiyoruz. Güzel ve çirkin, kurbağa prens, fındıkkıran, deniz kızı, külkedisi bi kaç kitap daha var hep değiştiriyoruz. Resimleri de o kadar güzel ki 🫠 kaldıramıyorum da. Öyle işte.
Evet, o resimlerdi bizi bizden alan. Ne demişler, "Ağuyu altın tas içre sunarlar, bal da onun suç ortagi"

Yorum yapan herkese teşekkür ederim kızlar. Sakinleştim, eşime karşı daha ılımlıyım. Onun ağlamaları üzülmeleri aklıma geldikçe onun için de çok üzülüyorum. Keşke bu kadar uzamasaydı bu hale gelmeseydik. Hiç gerek yoktu biz gayet güzel bakardık çocuğumuza. Birbirimize destek de olurduk. Bu yüzden kalbim çok kırık ama aşmaya çalışacağım.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim kızlar. Sakinleştim, eşime karşı daha ılımlıyım. Onun ağlamaları üzülmeleri aklıma geldikçe onun için de çok üzülüyorum. Keşke bu kadar uzamasaydı bu hale gelmeseydik. Hiç gerek yoktu biz gayet güzel bakardık çocuğumuza. Birbirimize destek de olurduk. Bu yüzden kalbim çok kırık ama aşmaya çalışacağım.
Yorum yapacaktım bu mesajını görünce sevindim canım. Şu an lohusasın ve hassassın çok normal. Davranışları devam ederse o zaman sıkıntı. Bundan sonraki süreçte de konuşmalarına dikkat etmesi konusunda uyarırsın. Kendini daha fazla hırpalama bebişle vakitlerinin tadını çıkar🌸

Abartmayın Allah aşkına.
Erkekler ilk cocuk ve ilk günler çok gergin ve değişik oluyorlar.
Şimdi gülerek hatırlıyorum bizimde 15 günlükmüydü oglum 13 ya da.
Sessiz oğlum ağlamaya başlamıştı.
Mama yapana kadar bak demiştim.
(Birde ben çok ağır ameliyat felan geçirmiştim, farklı sebeplerden yürüyemiyor, ağrılarım vardı vs vs.)
Annem sabahtan gidip gelecekti o gün yanlızdık.
Ay biz bir geril bir geril 😂😂😂.
Ben susmuştum.
Tam olay olduğunda annem geldi. (Tabi kadın tecrübeli içeri girerken gerildiniz mi dedi güldü.)
Hemen arka odaya geçti eşim sakinleşti sonra çocuğu gecw acile götürdük. Gaz damlası vermişti doktor.😂

Eşinizi yanınıza alın sakin ve sessiz bu süreci atlatacaksınız. Kimseye de anlatmayın.
Babalar bir kaç ay sonra anlıyorlar ve muhteşem baba oluyorlar…

Kızdığını kabul etmiyor o şakalaşıyormuş baba oğul şakalaşmalarıymış.
Gayet de kızmış ama sana diyemez ben kızdım diye tabii. Çok haklısın, nasıl dehşete düştüğünü tahmin edebiliyorum. Bebeğin sağlıkla büyüsün inşallah. Bir daha yapacak olursa gözün üzerinde olsun, ben diğer arkadaşlar kadar olumlu düşünemedim baya baya kızmış dışarıdan söylenecek kadar. Sonra yediği haltın farkına varınca suçu sana atmaya çalışmış o da olmayınca zaten yapması gerekeni artık (lütuf gibi) yapacağını söylemiş. Yeni doğum yapmış karısına küsen adamı da ilk defa duydum.

Bir daha yalnız hissedersen bekleme, hemen söyle duşa gireceğim çocuğa bak vs, onlar bizim kadar düşünemiyor sanırım illa söylemek gerekiyor bazen.

Bakın hep şunu söylüyorum çocuk ilk etapta eve düşen yıldırım gibi bir şey. Kadın zaten lohusalıktır hormonlardır bitik ama erkeklerin de hayatında devasa bir değişiklik oluyor aslında ve onlar da bocalıyorlar hem fiziksel hem duygusal. Anlattığınız hisleri ben de o kadar yaşadım ki. Daha ikinci üçüncü günümde bebeğimle bir başıma kaldım eşim işe başlamak zorundaydı. Kvlerle aynı şehirdeydim ve normalde gelip gideceklerdi ama saçma sapan sebeplerle küslük çıkardılar 40ı çıkana kadar arayıp sormadılar bile. Şu an normal aramız ama o günlere dair hiçbir zaman kalbim doğrulmadı doğrulacağını da sanmıyorum. İnsan en çok ihtiyacı varken yanında olabilecek ama olmayan insanlara kırılıyor ve unutamıyor. Eşiniz de o psikolojide yaptığı belki tuhaf ama üzerine fazla gitmeyin isterseniz. Size şu süreçte cephe olacak biri değil destek olacak birileri lazım. Siz onun desteğini elinizle itmeyin bu psikolojiniz birkaç zaman sonra geçecek yıpratmayın ilişkinizi derim ben.

X