Merhaba Hanımlar,
Uzun süredir burayı takip ediyorum. Bu durumdan yorulduğum ve sizden akıl almak istediğim için üye oldum. Cevap yazabilirseniz çok mutlu olurum her türlü akla çok ihtiyacım var gerçekten.
Kısaca bahsetmek gerekirse 1,5 senedir evliyiz. Eşim sorumluluk sahibi düzgün bir insandır. İkimizde özel sektörde çalışıyoruz.
Evlendiğimizden beri eşim ailesine özellikle de kardeşine bağımlı. Bir plan yaparız dışarı çıkıp gezmek için hemen onu da davet etmek ister. Birkaç kez bunun kavgasını yapmıştık. Bence de birlikte gezilmeli yeri geldiğinde, buna karşı değilim. Ancak bunun sürekli olmasına karşıyım. Bağımlılık derecesinde olmasına karşıyım. Ailesine mutlaka haftada 2 kez uğrarız. Benim de ailem, kardeşim var ancak ben böyle değilim. Sanki çekirdek aile olmayı benimseyememiş gibi.
2 ay önce maalesef kayınpederim vefat etti. Eşimin bu bağımlılığı daha da arttı. Maddi ve manevi olarak sürekli bizden bir şeyler vermesinden çok yoruldum. Şuan ona karışmıyorum henüz çok yeni olduğu ve toparlanması gerektiği için. Ancak endişeliyim, gelecek zamanlarda da böyle olacağını hissediyorum ve bizim evliliğimizin etkileneceğinden korkuyorum. Çünkü beni ikinci plana atmış durumda. Yanındayım, destekçisiyim ancak içten içe rahatsızım bu durumdan. Gerekirse psikiyatriden randevu alıp götüreceğim. Çünkü bu bağımlılık hiç normal seviyede değil. Lütfen bana akıl verin, sabretmeye çalışıyorum ancak bir gün patlayacağımdan korkuyorum. Şuan ben ne yapmalıyım ? Çok teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için.