Kocam ailesine çok düşkün

Kocamla 4 senelik evliyiz 1 buçuk yaşında oğlum var kaynanam gil memlekette yaşıyor doğuma felan çocuğu görmeye hiç gelmediler bu sene tek geldiler oda ben çok söyleniyordum ondan çünkü insanlar soruyordu kayınvaliden gil gelmedimi diye neyse geldiler burdan ev almayı düşüyorlar evide büyük oğlunun üzerine yapacaklarmış buraya yerleşmeyi düşünüyorlar belliki benim eşim her yıl yıllık izninin tamamını köye ailesinin yanına giderek kullanır orda onlara yardım eder çok düşkün onlara olsunda anası babası tabi ama bana dönüp annemler buraya taşındığında sende gidip çalışırsın annemde çağana bakar demesi ne kadar doğru ben bunu kabul edemem şunu biliyorum onlar buraya geldiğinde bizim huzurumuz olmayacak sürekli orda olmak isteyecek eşim bende bunu istemem ne yapacağımıza bilmiyorum
Sizde ben hamileyken annem baksın dediğimde kabul etmedin şimdi ne değişti kusura bakma bende şuan kimseye emanet edemem deyin. Kreş yaşına gelsin kreşe veririz bende çalışırım dersiniz. Kaynana mesafe koymadıkça eşin onlardan çıkmaz baştan ipi ellerine vermeyin.

Kocamla 4 senelik evliyiz 1 buçuk yaşında oğlum var kaynanam gil memlekette yaşıyor doğuma felan çocuğu görmeye hiç gelmediler bu sene tek geldiler oda ben çok söyleniyordum ondan çünkü insanlar soruyordu kayınvaliden gil gelmedimi diye neyse geldiler burdan ev almayı düşüyorlar evide büyük oğlunun üzerine yapacaklarmış buraya yerleşmeyi düşünüyorlar belliki benim eşim her yıl yıllık izninin tamamını köye ailesinin yanına giderek kullanır orda onlara yardım eder çok düşkün onlara olsunda anası babası tabi ama bana dönüp annemler buraya taşındığında sende gidip çalışırsın annemde çağana bakar demesi ne kadar doğru ben bunu kabul edemem şunu biliyorum onlar buraya geldiğinde bizim huzurumuz olmayacak sürekli orda olmak isteyecek eşim bende bunu istemem ne yapacağımıza bilmiyorum
Annenmlerin evinde mi calisirsin, ise mi donersin demek istedi ?

E gelmiyorlar diye sikayet ediyormussunuz iste ne güzel geliyorlar, ne istediginiz belli değil. Çocuğa da bakarlarsa calisirsiniz, paranizi kazanirsiniz, bir taşla iki kuş.

Insanlar da soruyomuş kaynangil gelmiyor mu diye, siz de bu yüzden soyleniyomussunuz, temelli geliyolar iste daha ne sgsgsjj

yorumlar da bir garip gerçekten. kadın kayınvalidesinin çocuk yetiştirme şekline güvenmeyebilir ya da sırf kendi istediği için ‘kendi’ çocuğuna ‘kendisi’ bakabilir. Ne kadar normal şeyler garipsenir olmuş. benim de iki çocuğum var, ben de kendi çocuklarımı kendim büyütmek istediğim için onlar belli bir yaşa gelene kadar çalışmıyorum. Ki kayınvalideme de çok güvenirim benim dediklerimin dışına çıkmaz bu konularda. He bir başkası da çok daha farklı sebeplerle çalışmayı tercih eder, o şekilde mutlu olacaksa kadın çalışır, ama kendi istediği için. Çocuğuna o şekilde daha faydalı olmak istediği için. Burda kadın istemediği halde kocası böyle bir plan yapıyor. Sapla saman karışmasın.

Çalışman ya da çalışmaman mesele değil. Mesele şu: Kaynanan gelirse kocan oradan çıkmaz. Sen çalışırsan çocuğuna kaynanan da baksa hayatının büyük bölümü kaynanan da geçer. Çalışmak seni kurtarmaz. Aksine daha sinir stres yükü artar.
Yani diyeceğim şu ki hiçbir şekilde bu teklifi kabul etmemen gerek. Çocuğunu kendi büyütme hakkın tabi ki ki var.

Madem gelmiyorlardı neden kaşıdınız, bıraksaydınız gelmeselerdi işte ne güzel.
Ben de kızım 8 aylıkken işe başladım ve kızımı anneme emanet ettim. Siz de madem çalışmamı istiyorsun şartım çocuğumuza annemin bakması dersiniz, resti çekersiniz. İşine gelmezse anasının kucağına gidebilir.

X