Eşimi ve ailesini affedemiyorum

Eşine de kaynanana da temiz bi sopa çekesim geldi analı oğullu ahlaksız, terbiyesiz, iftiracı bunlar

Bence onlara haketmedikleri değeri vermeyin. İnanın ben burada sinirden kudurdum. Benim kv bana böyle bir şey diyecek- ki ima bile değil resmen aldattın demiş ve bende üstüne sırf o ezik eşim istedi diye hem özür dileyecem hemde o masum yavrumu onlara bırakacam! Allah aşkına napıyorsunuz siz? Gözünüz kör mü oldu görmüyorsunuz ortada size karşı yapılan o büyük yanlışı? Bence çocuğu artık bırakmayın ve eşinizle aranıza bir süre mesafe koyun ve sırf bu sebeplerden sizi silecekse zaten sizi hiç istememiş demektir. Allah yardımcınız olsun, sabırlar ve bu durumu aşma gücü versin..

ah bu cocuklar olmasa hıc bıseye katlanılmaz hep cocugum babasız buyumesın dıye susup oturuyoruz genel olarak.ama sızın namusunuza laf etmısler kı bu asla affedılır bısey degıl.cocuk bıle olsa.ben sızın yerınızde olsam bosanırım acık ve net.susup kabullenmek asla olamamalı boyle bıseyde.aılenıze anlatın sahıp cıkarlar zaten sıze.boyle pıs bı aıleye katlanmak zorunda degılsınız

Din iman kalmamış ki
6büyük günah Arasında iffetli bir kadına zina suçu atmak vardır
Valla nedesem ki çaba harcıyor harcamasınada siz nasıl unutacaksınız dediklerini yada onunla olurken içiniz bulanmayacakmı sizi başkasıyla olmakla suçluyor
Zor bir durum ben olsam duramazdım heralde SAYGI bitmiş

inanılır gibi değil bu kadar bacak arası nasıl düşünüp konuşabiliyorlar.. böyle insanların aldatılması müstehak desem çok mu vicdansız olurum

Sen şu kırmızı ile işaretlediğim lafları duyuyorsun ve bi de özür mü diliyorsun onlardan??
Hata etmişsin, bu sözler affedilecek sözler değil.
Boşan veya boşanma senin kararın, ama sana bu lafları söyleyen bi kayınvalide ile bir daha nasıl yüzyüze bakacaksın??

Gerçekten çok şaşırdım çok üzüldüm. Allah kimseyi böyle durumlarla karşılaştırmasın ve senin özür dilemene gerçekten çok şaşırdım
Durum neydi, neden o an özür dilemek zorunda kaldınız bilmiyorum. Yaşamadan da yorum yapmak istemiyorum ama içinde bulunduğunuz durumdan en hayırlı şekilde Allah sizi ve bebeğinizi çıkartmayı nasip etsin inşallah

bak canm mutlu olmaksa amacin yuvani dagatmamasa unutmak zorundasin unutamyosun unutmus gbi yapmalisin yksa baska turlu yurumez.

Ben sana şunu söyleyeyim.Böyle durumlarda ben kaynana,kaynata,kayın,görümce,elti....... bunlara kızmam.Çünkü bu tür insanları seçemiyoruz.Hayatımıza dahil oluyorlar.O yüzden bu insanların cehaletlerini biz alamayız.Biz terbiye edemeyiz.Herkes kendi çapında konuşur.Fakat eşini kendin seçiyorsun.Ona eş oluyorsun.Bana kaynananm kaynatam ve diğerleri....laf söyleme cür etini gösteriyorsa önce kendime sonra eşime kızarım.Kendine laf söyletmeyecek kişi kendinsin.Seni ailesine saydıracak kişi de eşin.

İnternet aracılığıyla bir hastalık teşhisi koyup,bulaşıcı olduğuna karar verip aman gelmeyin deyip 4-5 gün başka bir yerde yatmak ne kadar garipse,senin hasta eşini yatak döşek yatarken gidip görmemen de bi o kadar garip.Nedir yani karantinaya mı aldılar.Çocuğun başka odada dururu bi gidip 4-5 günden önce görürdün.Hadi 4-5 gün sonra gitmişsin.Seni merak ettim demen yeterliydi.onu bunu şunu karıştırmanın alemi yoktu.Onu öldürdün buna vurdun biraz garip olmuş.

Ama senin evliliğinde bunlardan çok daha önemli,gözardı edilmeyecek bir problem var.Bcağındaki morluğu görüp BENİ ALDATIYOR MUSUN diye soran bir eşle nasıl götürüyorsun bu evliliği.

tovbe yarabbim bi yasima daha girdim
ya ama bu terbiyesizlik..benim su bacaklarimi gorseniz morluk icindeler ve ben cocuk bakmaktan evden disari cikmiyorum suan,ama nereye nasil vurdugumun farkinda degilim bacagimi kolumu..
bu nasil bi gevseklik nasil bi edepsizliktir ya..yangina korukle gitmeyim diyorum ama cok onu kirici cok..
gorusmeyin ailesiyle..

Teşekkür ederim mesajınız için, gerçekten çok güzel bakış açıları var, çok memnun oldum.

Bu evliliği götürmeye çalıştığım, daha doğrusu öyle sandığım için bunlar yaşandı zaten. Bu tarz ithamların en başında restimi çekemedim. O da benim zayıflığım ve en büyük hatam, kabul ediyorum. bana yapılan haksızlığa dayanamadım,ne halin varsa gör deyip çekip gidemedim. hep bir kendimi açıklamaya çalışma, hep bir ispat çabasına girdim. Bu da beni tahammülsüz bir hale soktu. Eşime o gün dediğim laf da o tahammülsüzlük anında çıkıverdi ağzımdan, beni çok açıklamasız bıraktığını, neden ısrarla gelme dediğini anlamadığımı, ne kadar uçlarda şeyler düşündüğümü anlasın diye kurmuştum o cümleyi. Maksadını aşan bir cümle oldu evet. O dakikaya kadar ne kafamda düşündüm böyle birşey ne bir yerde konuştum. O anda çıkıverdi ağzımdan.

Eşim o 4-5 gün boyunca gelme bak sinirleniyorum diye telefonlarda beni ağlattığı için kabahatli olmadı da ben bir görmeye gitmediğim için kabahatli oldum (bu cevap sizin yazdığınıza değil, onlar öyle demişti), hatta kv bana "e sen gelme demişsin eve, bulaşır demişsin" bile dedi. Yuh artık dedim.

Beni aldatıyor musun diyen bir eşe tahammül sınırım buraya kadarmış zaten. Artık götüremiyorum.

Mesajınız için gerçekten teşekkür ederim.

Aslında sen öz eleştiride bulunmuşsun.Kırmızıyla boyadığım yerler senin hatan.Bunları yaptığın için,karşındaki insanlar kendilerinde o haddi ve yetkiyi bulmuş.
İstersen dünyanın en kötü insanı ol,suçlusu ol.Sakın ama sakın,kocanın ve diğerlerinin senin gururunu kırıp namusuna dil uzatmasına izin verme.Bunu kendin için yapmıyorsan evladın için,ailenin şerefi için yap.Aldatma kelimesi bu kadar kolay,sıradan bir sinir anında söylenmiş cümle gibi ağızdan çıkmamalı.Sessiz kaldığın,tavrını almadığın ve de gidip özür dilediğin sürece bu saygısızlığa maruz kalırsın.3 gün iyi olursunuz 4.gün kaldığınız yerden devam edersiniz hakaretlere.Sen onun karısı çocuğunun annesi,adını taşıyan insansın.Bir ERKEK karısına böyle bir laf kuramaz.Kuruyorsa ....neyse.
Bunu kendine yapma.

ben burda yasaktır diye açık açık yazmamıştım ama bir arkadaş yazmış ben de yazayım, "yatmasaydın altına" !!!!
yoksa yazmaya çekindiğimden değil

Eşin herşeyi annesine anlatıyor demek ki yasamissaniz yasamissiniz nedir yani gidip bunu annesine mi söylemesi lazımdı?hadi söyledi annesi Nasil laf diye edebilir ki bunu sana?
Kuruntulu gibi olmayım da esin sana gelme filan derken bi haltlar filan mi karıştırdı acaba.
Kayınvalide ne gelince sınırı çok coookk aşmış durumda.ne hakla seninle bu şekilde konuşur?

arkadaşlar kız zaten büyük bir hayal kırıklığı yaşamış sizde üzerine çok gittiniz yok affetme yok çek git vs. böyle büyük saygısızlıklar insanların hayatlarında bir değil daha fazla kez yaşanır ister akrabayla ister eş ile ister anne babayla ister arkadaşla olsun yaşanır, hayat kısa güzelim sen affet Allah bile affedenken sana da bu düşer affet ve yoluna devam et derim ben mutlu mesut yaşa bir yıl sonra düzelir kalbindeki sızı...

iyi de siz niye onun ailesinden özür dilediniz ki ?
onların sizden özür dilemesi gerekirken.

İnsanın fikri neyse zikri de o olur demişler. Belki de eşinle arana soğukluk girdi, ya da gözü dışarıya kaydı, kv dede bunu fırsat bilip iyice üstünüze geldi. Yaptıkları normal insan davranışları değil.

iyi de siz niye onun ailesinden özür dilediniz ki ?
onların sizden özür dilemesi gerekirken.
Özür dilemek ortalığı durultmak, yatıştırmak içindi, eşim ısrarla böyle olsun istediği ve kendisi de benim ailemden özür dilediği için kabul ettim. Zaten "sizden özür dilerim...şunun için" gibi bir cümle de kurmadım.
"Olanlar çok üzücüydü, bir şekilde hepimiz içindeydik, kusura bakmayın..." gibi bir cümleydi zaten. Şahsa özel bir özür değil, genel durum yaşandığı için "kusura bakmayın" dedim ortalığa.

sizi itham ettikleri şey yenilir yutulur cinsten değil.
eşinizle devam edecekseniz kesinlikle böyle birşeyi bir daha duymak istemediğinizi net bir şekilde belirtin.
bu nereye kadar gider böyle.
yani bunca olandan sonra geçmişe bir sünger çekilecekse herkes kendisine çeki düzen verecek.
eşiniz de ailesi de, siz de daha dik durarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…