Eşim ve annem arasında kalmaktan bitkin düştüm..

Nasip işte, ben eşimden çok memnunum normalde , ailesi de düzgün eşlerine karşı çok saygılı insanlar. Başlarda annem de çok etkilenmişti saygı ve kibarlıklarından

Bizim bu süreçler biraz uzun olunca yazmadım , ama inanın boş durmadı , avukat normalde , burada denkliğe başvurdu , süreç uzun , o arada Türkçe dil sertifikası için dil öğrenmeye başladı, biz ingilizce anlaşıyoruz ,çalışabilmesi için b2-c1 sertifikası lazım, ama yine de boş durmadı hukuk danışmanlığı yapıyor ama bu da aylık düzenli gelir sağlamıyor. Büyük masraflarımız olduğunda araba gibi ya da eşimin şimdi yurt dışı süreci gibi kendi ailesi destek çıkıyor ,Türkiye’deki düğünümüzü dahi eşimin ailesi yaptı . Yani benim eşime harcamam maksimum yeme içmedir , bunun da hesabını yapacak değilim, çünkü bir süreçten geçiyoruz ve eşim tutunmaya çalışıyor ne yaşadıklarını ben görüyorum , oturup bir yerini büyütmeyi seven biri olsa çoktan bırakmıştım aşla çekmezdim , işte annemin de bir türlü anlamadığı kısım bu, bütün bunlar tak diye bir günde olmuyor 6 yılda çok şey katettik , bu arada ben de kendi yurt dışı denkliğimi aldım , mesleğim sağlık sektöründe öyle olunca ben de eşim de çalışmamdan rahatsız olmuyoruz tabi ki stresli ama yine de işimi seviyorum. Eşim işine aşık ama Türkiye’de denklik uzun hukukta. Eğitim dili İngilizce olunca en mantıklısı Avrupa , o yüzden oraya başvuruyor şimdi. Annem tabi ki sordu konuştular defalarca eşim de ben de açıkladık , ama benim annemin sabırsızlığı inanın beni yoruyor evlilikte bunlarla ben kalıyorum baş başa , annem bana atıyor topu benim günüm mahvoluyor . Biz boş durmuyoruz ki eşim de durmuyor

Siz annenizi istediğiniz zaman gidip görün, kalın yanında. Eşinizin buna karışmaya hakkı yok. Anneniz sizin çalışıp eşinizin düzenli bir işte çalışmıyor olması konusunda haklı sayılabilir bir kız annesi olarak. Siz bu durumdan mutluysanız sorun yok ama annenize kızmayın bu konuda. Eşiniz de annenize gitmek istemiyorsa haklı, o da gitmesin. Anneniz size gelecek olduğunda biraz sorun olabilir ama bu pek sık olmadığı sürece ve anneniz çok kalmazsa eşiniz de sizin hatırınız için biraz katlansın. Daha çok siz gidin ki size gelme fırsatı pek olmasın. Zaten aynı şehirde oturuyorsanız bu hiç sorun olmaz.

Burdaki bir hukuk fakültesinden mi mezun yurtdışından mı? Hukukta denklik diye bir şey yok. Sizi kandırıp denklik alıcaz diye para isteyen olursa para kaptırmayın sakın. Eşiniz de sizi denklik alıcam diye kandırıyor olabilir. Üstelik sadece ülkemizde değil dünyanın hiçbir yerinde hukukta denklik yok. Yani eşinizin yurtdışında çalışması da mümkün değil. Eğer yurtdışına giderseniz de işçi olacak veya siz bakacaksınız. Eşiniz işçi olarak çalışsın yapabileceği başka bir şey yok. Hukukta avukatlık yapmak için hem o ülkede vatandaşlığınız olmalı hem de o ülkedeki bir hukuk fakültesinden mezun olmanız gerek. Aksi halde avukatlık yapamaz. Avrupayı unutun. hiç mi araştırmadınız?

Son düzenleme:
Annem desteği zaten istiyor, ama bu süreçte eşimle aralarındaki sıkıntı bizim bir araya gelmemizi mümkün kılmayacak gibi , korkum bu. Aslında sevsinler diye zorlamıyorum artık başta çok içli dışlı olmak doğru değilmiş hep sınır olmalıymış ama geç anladım.şu an saygı çerçevesinde ilişki olsa yeter bana . Eşimin o dönemde işlerinin yoluna gireceğini düşünüyorum , biz biraz alışılmadık zor yolu tercih ettik ama yine de birlikte aşıyoruz herkes aynı hayatı yaşamayabilir burda eşlerin desteği önemli değil mi diye düşünüyorum. Burdaki bütün mesajları okumak bana iyi geldi , buradaki birliktelik çok güzel herkese çok teşekkür ederim

Nasip işte, ben eşimden çok memnunum normalde , ailesi de düzgün eşlerine karşı çok saygılı insanlar. Başlarda annem de çok etkilenmişti saygı ve kibarlıklarından
Bi zahmet zaten. Eğer siz onların ülkesinde onların merhametine düşmüş olsaydınız aynı rahatı bulamayacaktınız. Onlarda anne çok farklı bir yerde. Emin olun orda gelin pozisyonunda olmak istemezdiniz.

Eşim 5-6 ayda bir gitmemi istiyor, eskiden her ay giderdim, ama onlara sık gitmemin bizim ilişkimizi etkilediğini annemin düşüncelerinin hakkında değişmemesi kaynaklı benim de çok gitmemi istemiyor artık . 1,5 saatlik mesafemiz var annemlerle ben arabaya atlayıp bir saatte giderdim eskiden . Ben de ben gidiyorum diyip kapıyı çekip gidebilecek bir karakterde değilim kırılmasın istiyorum böyle bir hal

Ben böyle bir Pakistanlı damat konusu hatırlar gibiyim burda, hatta o adamın ailesi de çok akmayan kokmayan tiplerdi hadi bakalım.

Bizzat Yök e gittik başvurularımız yaptık , şöyle var denklikten sonra bir karar çıkıyor bir yıl veya iki yıl staj ya da şu dersler gibi , bir de dil gerekiyor . Ama o bile uzun bir süreç oldu beklediğimizden . Yurt dışında iş biraz daha farklı, başka opsiyonları da var aslında

Ne güzel düşünmüşsünüz, tam da annemden beklediğim anlayıştı , ben bu yaşıma kadar sözden çıkan biri hiç olmadım bundan sonra da bana güvenmelerini isterdim, her gelişmeyi açıklamak onlara zor oluyor sürece bırakılacak şeyler var ama durup durup bir an önce olsun istiyorlar

Burdaki bir okuldan mı mezun? Burdan mezunsa ve türk vatandaşlığı almışsa bazı prosedürler sonrası mümkün ama yurtdışında okumuşsa mümkün değil. Burdan mezunsa avrupada çalışması ASLA mümkün değil. Başka opsiyon dediğiniz nedir? Hukukla ilgili bir iş yapamaz. Türkiyeden avrupaya giden avukatlar garsonluk, kasiyerlik vs yapıyorlar. Çok yazık etmişsiniz kendinize çok

YÖK'e başvurduk diyor ama nasıl olabiliyor öyleyse?

Eşimi savunuyorum annem bundan dolayı kırgın hatta ben onu seçtim , oysa eş bulunur anne tektir diyor . Ben de diyorum ki o eşim sen annesin bunlar çok farklı , nasıl ki eşimden sana saygılı olmasını bekliyorum ve laf ettirmiyorum sen de eşim hakkında böyle konuşma diyorum. Defalarca dedim ama bunları yanlış yorumluyor ısrarla ben de bıraktım , arada konu ilerlerse tartışıyoruz

Kendi ülkesinde avukat . abisinin kendi ülkesinde kurduğu bir işi var , o işin bir kolu imgilterede olacak eşim gidince , bir de hukuk için de Pakistan’dan avukatlar hep ingiltereye çok gidiyor denklik için eğitim alabiliyorlar bir ya da iki yıl master of law yapıp , o süreçte de tabi ki başka ne iş olursa yapmaya hazır dil sorunu olmadığı için

YÖK'e başvurduk diyor ama nasıl olabiliyor öyleyse?
Başvursun pakistandan mezunsa reddedilir (ki öyleymiş) Ya da baştan üniversitede 5 yıl hukuk okutulur öyle kabul edilir. Mümkün değil söylediği eminim. Bırakın pakistanlıyı Türk vatandaşı da yurtdışından mezunsa avukatlık yapamaz. quenn2 diye üye vardı hatırlarsın. Yurtdışında hukuk okumuştu başvurusunu yök reddetti. Dava açmışlardı. Hayaller işte. 5 yıl daha bakar artık adama okusun diye. Zaten avukat enflasyonu da var. O kadar Türk mezun varken Pakistanlı birini kim işe alır bilemedim

Ama annenizle ilişkinize karışmaya hakkı yok. Bir ara ablamla babamın arası açıktı, düşman gibiydiler. babam dedi ki "eğer ablanla görüşürsen, benimle bir daha görüşme, beni unut" dedi. Ben de "hayır baba öyle bir şey olmayacak, ben seninle de görüşeceğim ablamla da görüşeceğim" dedim. Artık nasıl inanarak, içten ve kesin konuştumsa babam bir daha ağızını açmadı bu konuda. Biri anneniz, biri de eşiniz. İkisi de diğeri ile olan ilişkinize karışamaz. Kendileri görüşmez onu kendileri bilir, ona da siz karışmayın.

Ek not: Adam düzenli ise girmesinden önce konu sahibinin bosanmayi düsünmesi de onun aslinda bu adamin düzgün calisacak niyetinde olmadigini bildigini gösteriyor. Kendisi de anliyorsa tabi
Aslında inanın ben ailem ve eşim arasındaki şu son zamanlardaki çekilmelerden öyle yoruldum ki her iki taraf da bana anlatıyor olanları , bir kere işte yüz yüze her şeyi konuştular eşim açık açık benim ne saygısızlığıöı gördünüz diye anlattı ama sonra annem pek memnun kalmadı bundan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…