Eşim ve annem arasında kalmaktan bitkin düştüm..

yorgun_suvari

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2024
1
0
31
Merhaba arkadaşlar,
Benim hikayem biraz karışık ama sadeleştirip ve olabildiğince tarafsız olarak anlatmaya çalışacağım. 30 yaşında bir devlet memuruyum. Annemin ilk kızı ve en kıymetlisi olarak büyüdüm. Özellikle babamla aralarındaki geçimsizlikten dolayı annem hep ben mezun olup onu babamdan kurtarırım diye hayal etmişti. Evlenene kadar önceliğim hep annem oldu, ilk maaş aldım annemin eksik gördüğüm diş tedavisine başladım , onu mutlu edecek maddi manevi elimden ne gelirse hep yaptım. Sık sık ziyarete gittim annemleri, yeri geldi annem kardeşlerim bende kaldı, çok da mutluyduk.

25 yaşında eşimi çok çok severek evlendim ben, ancak annem ilk istemedi yabancı olduğu için. Ancak sonra rızalık gösterdi. Her şey başta çok güzeldi. Sürekli git gel yaptık, piknikler falan.. Eşim ve ailem çok yakındı ve eğleniyorduk da. Güzel bir haber alınca eşim beni alır annemlere götürürdü. Ancak zamanla dil de öğrendikçe artık kendisi hakkında yanında konuşulanları iğnelemeleri falan anlamaya başladı. Benim gibi düzenli işi olmaması annemleri hep rahatsız etti, benim paramı yediğini düşündüler zamanla, ama aslında ortak harcamalarımız dışında eşimin ek bir harcaması yoktu. Ki bir dönem çok güzel paralar kazandı ve benim elime verdi. Çalışmayı seven biri ve mesleği olduğu için ve paramız bize yettiği için de işçi olarak çalışmasını düşünmedik hiç. Bizim 6 yılımız böyle geçti, son bayramda annem ve eşim arasındaki ipler de koptu. Eşim annemin iğnelemeli ve bazı hareketlerine artık dayanamayıp ertesi günü gidelim dedi, ben de bir gün daha kalmak isteyince kendisi artık dayanamadığını ve benim kalacağımı söyleyip gitti. Giderken herkese sarıldı öptü annem dahil. Ama apar topar oldu biraz. Sonra artık annem ve eşim arasındaki çekememezlik iyice ortaya döküldü. O zamandan beri ikisi arasında sıkıştım. Eskiden sık sık giderdik, o da bitti. Eşim artık her ay gitmemi istemiyordu, kendisine saygısızlığın yapıldığı yere gidemeyeceğini söylüyordu. Ona rağmen benim annemle aramın iyice bozulduğunu görüp beni aldı götürdü, içini ilk kez döktü yarım türkçesiyle. Ama annem için dökecek fırsatı bulamadı. Eşim en son yine dizine oturdu annemin elini öptü her şeyi düzeltmek için. Ancak annem için bu işe yaramadı. Annem hep 'bize kendini affettirmek için ne yaptı 'gibi konuşmaya başladı yine sonraki zamanlarda.. En son 2 ay önce bu olaylara rağmen ziyaret ettik, beni bıraktı ama kendisi de yine de eve girip bir saat oturup öyle gitmişti. Hatta annem de ona iyi davranmıştı. Her şey düzeldi diye beklerken 1 ay sonrasında annemin onun hakkındaki hakaret ve eleştiri içerikli mesajını dinledi. Ki o gün ben de annemle bunun tartışmasını yaşamıştım yine. Böyle negatif konuşup bu konuları tekrar tekrar getirme demiştim. İşte eşim o mesajdan sonra iyice kırıldı. Eşim her şeyi düzelttiğini sanırken bu olunca artık iyice soğudu. Annem de zaten eşimden hiç haz almıyor artık. Ben yuvamdaki huzur bozulmasın diye de eşimin yanında oldum çünkü annemin beklentileri olmadı diye yapıcı olmayan konuşmalarına artık ben de dayanamıyordum. Artık onlara sık gidemeyişime de kızdı üzüldü kırıldı. Eskisi gibi maddi yardım da yapamıyorum tek maaş olduğumuz ve bazı planlarımız olduğu için. Annem, eşimi ona seçtiğimi söylüyor. Oysa ne kadar kıymetli annem benim için . Ama hala annem eşim için ' ne zaman çok para kazanır sana çok iyi bir hayat yaşatır o zaman ona saygım geri gelir 'diyor.

Bizim eşimle tek kavga veya tartışmamız benim ailem yüzünden oluyor. Bu problemler hiç olmasa eşimle birbirimizi çok seviyoruz. Çok güzel ve uyumluyuz. Zorluklarımızı birlikte aşıyoruz. Belki pat diye amaçlarımıza hemen ulaşamıyoruz ama birlikte deniyoruz ve ilerliyoruz. Şimdi bir aylık hamileyim ve eşim , ben ' annem de bana destek çıkar artık' dediğimde bile bunu hiç istemiyor. Mümkün olduğunca ne onlar bize gelsin ne biz onlara gidelim diyor. Zaten gidersek sadece beni bırakacağını kendisinin eve girmek istemediğini söylüyor.

Çok uzun oldu kusura bakmayın ancak ben annemin yokluğunu istemiyorum özellikle böyle bir süreçte. Ne yapacağım, o kadar çaresizim ki.. Hep dua ediyorum ikisinin bu hisleri yumuşasın düzelsin diye ama hiç bir değişim yok.. Bebeğimi üzülerek yetiştirmek istemiyorum ve ailemden mahrumiyet beni üzecek. Bunun için bile ayrılmayı düşündüm çoğu kez, bu ilişkileri yürümüyor diye. Ama eşimin bana olan sevgisi ve benim ona olan sevgim beni boşanmaya adım atmaktan geri çekti hep.. Ama kafam çok karışık şu an..

Düzenli işi geliri olmayan adam çocuk yapmamalı. Siz doğum yapınca çalışmayacaksınız, kim karşılayacak masrafları? Tek maaşız diyorsunuz hiç mi umurunuzda değil çocuğun masrafları? Annem destek çıkar diye hamile kalmasın kimse. İki taraf kanlı bıçaklı derecesine gelmiş hala eşimle annem anlaşsın kafasındasınız. Hem o tarafa yaranayım hem bu tarafa olmuyor bazen tarafınızı belli etmeniz gerekiyor. Eşinizin annesiyle böyle olaylar olsaydı siz ne düşünürdünüz? Anneniz sayıyor döküyor eşiniz koşup elini öpüyor. Çok saçma sapan ilişkiler ama annenizin eşinizin geliri olmamasıyla ilgili yorumuna katılmamak elde değil. Evi geçindiren kadın, para getiren kadın hamile olan da kadın. Eşinizin var mı iş bulmaya niyeti?

Anneniz ile hiç sert konuşup eşinizi korumamissiniz.. roller değişmiş olsa biz erkek tarafına ne dersek şuan için onları tek tek yazmak istemiyorum ama düşünün...

Eşiniz elinden geleni fazla fazla yapmış ama siz bumerang gibi annenize geri dönmüş ve eşinizi hiç savunmamissiniz gibi..

Tabi şimdi hamile olduğunuz için daha duygusal olacaksınız ama siz artık 3 kişilik bir ailesiniz.. öncelik kendi eviniz olmalı..

Ayrıca eşiniz de evde mi hiç çalışmıyor mu? O kısım biraz muallak..

Allah sağlıkla kucağınıza almayi nasip etsin yavrunuzu.
Annenizin kurtarıcısı gibi davrandığınız için aşırı sorumluluk yuklenmissiniz belli ki. Anneniz onca kırıcı seyi yaparken yapmanız gereken eşinizi savunmaktı. Annenize bir dur demekti.
Şimdi bebek haberiyle o da yumuşar muhtemelen. Eşiniz belli ki uyumlu bir insan, ara bulunur.
Ha bence bulunmamalı, eşiniz hakkını yedirmemeli, ama arada siz varsınız. Kiyamayacaktir.

Sonları çok okuyamadım baştaki olaylara göre yorum yapacağım. Annene artık bir dur demelisin böyle giderse evliliğin bozulur . Anneni ilgilendirmiyor aile hayatın nerede duracağını bilmeli. Bak eşin iyi bile adım atmış ezdirme adamı annene. Kendi mutsuzluğunu seni de mutsuz ederek tatmin ediyor gibi. Yapma sonra eşinle aranda tamiri mümkün olmayacak yaralara sebep verir. Normalde gelin kaynana derdi olur burda damat kaynana olmuş. Nasıl ki erkekler anneci olunca kızıyoruz burda eşinizi savunun diye aynısını sana da söylüyorum. Eşini ezdirme annenle konuş nerede duracağını bilsin kimse sürekli laf yediği yerde durmak zorunda değil

esiniz hakli. annenize ayar cekin, ve ultimatom verin. esinize soylemeyin ama boyle yaptiginizi. anneniz de ceki duzek versin kendine

Anne haksiz cunku hayalkirikligina ugradi beklentileri daha fazlaydi muhtemelen. Ama calismayan adam bana herseyden cok batardi sevgim kalmazdi. Niye calismiyor yani neden duzensiz? Bebekte olacakmis tek maasla nasil idare edeceksiniz

Anneniz kırıcı olsa da iş konusunda haklı ne yazık ki. Bizim toplumda erkek çalışmaz ise aile tabi ki bu şekilde düşünür "kızım eşine bakıyor" Tabiri caizse. Ama eğer eşinizin makul bir sebebi varsa bu beklemede yani planı var iş için şartların olgunlaşmasını bekliyorsa bunu da açık açık annenizle konuşun. Bir anne olarak onunda hakkı kızının maddi rahatını düşünmek.

Üzgünüm ama annen gerçekten kötü birisi. İçi kötü yani. Onu asla düzeltemezsin. Ben de anneyim. Çocuğumun yuvasını neden huzursuz edeyim. Sonuçta yetişkin bir bireysin seçip evlenmişsin. Ne olursa olsun yanındayım kızım demeliydi. Açıkçası lohusalık hem anneyi hem babayı yıpratıyor. Bu süreçte annenle bir araya gelirsen boşanırsınız net yani. Annenle arana mesafe koy. Anne olunca anlayacaksın annenin normal olmadığını

Sevilmeyince sevilmiyor niye zorla iki tarafa sevdirmeye çalışıyorsun. Saygı çerçevesinde görüşsünler illa neşeli günler kıvamında mı olmalı?
Çift gelir yokken iyi cesaret edip gebe kalmışsın. Umarım ileride sıkıntı yaşamazsın.
Bebeğe bakımda destek konusunda annenin yardım etmesi güzel olur da istemezse de zorlayamazsın. Planlı gebelikte bunu hesaba katmak lazım çünkü bebekler çiftlere ait, nene dede ya gelir ya gelmez. Tek başıma da bakarım diye düşünecektin. Anladığım kadarı ile eşin çalışmıyor doğum sonrası o destek olacak sana. İznin bitince de ücretsiz izin gelir olmadığı için almazsın muhtemelen. Eşin evde olduğuna göre o bakacak mecburen. Annen gelirse ne ala, sen gelmeyecek gibi kendini ayarla.

Damada bak bir ara çalışmış iyi para kazanmış…
O kadar…
Hikaye bitti arkadaşlar, bir aracık ufacık minicik bir ara…
Ne demek maaşlı bir işte çalışmasını istemiyoruz işçi gibi…
Çalışacak gerekirse asgari ücret alacak ama evde bi yerlerini büyütmeyecek…

Bu adamın ne mesleği var Allah aşkına yazarmısınız. Ne gibi faklılıgı varda maaşlı işe girip size göre işçi olamıyor.

Benim anladığım kadarıyla eşiniz rahatına baya bi düşkün. Sizde uydum akıllı olarak onu tasdik ediyorsunuz.
Bir erkek gerçekten erkekse, çalısmaz mı???

Ben sinir oldum. Meslegi oldugu için maaşlı çalışmasını istemiyoruz ne demek.
Sizin kendinize saygınız var mı???

Anneniz son derece haklı, kızı erkek olmuş roller değişmiş. Damatta annenizin dizinin dibinde oturup af buyuruyor. Efendim ben mesleğimi yaparım, onun dışında çalışmak istemiyorum..
Anneniz de haklı olarak kalaya başlayınca vah vah efendim olur mu… bal gibi olur.
Damadın evde oturması oluyor da anneniz çenesini açınca mı sorun olmuyor.

Sizde de suç var ses kaydını neden silmediniz. Eşiniz madem çok iyi sizin icin, iki tarafı gerecek delil bırakmasaydınız.
Bu iş düzelmez, bende annenizin yerinde olsam çalışmayan damada saygı duymam.

Eskisi gibi maddi yardım da yapamıyorum tek maaş olduğumuz ve bazı planlarımız olduğu için.
Sizin şu an eşiniz ve annenizin arasının kötü olmasından daha büyük bir probleminiz var. Tek maaşsınız ve hamilesiniz. Doğumdan sonra bir süre çalışmayacaksınız o süreçte napacaksınız? Eşinizin mesleği nedir? Neden 6 yıldır düzenli bir işi yok? İşçi olarak çalışmasını istemiyoruz demişsiniz. Hiç iş bulamazsa ömür boyu böyle mi sürecek? Gerçi 6 yıldır böyleymiş zaten. Bir de yabancı dediğiniz nereli bu adam?

Gelişmemiş ülkelerden birinden gelmiş bir yabancıysa hem kızı sayesinde burda oturum izni alıp hem 6 yıldır çalışmadan yaşamasına anneniz bilenmiş olabilir. Benim paramı yediğini düşünüyor demişsiniz. Sonra benim maaşım ikimize de yetiyor o yüzden işçi olarak çalışmasını istemiyoruz da demişsiniz. E bu durumda annenizin söylediğini haklı çıkarıyorsunuz.

Son düzenleme:
Ben esinizi koruyan tarafinizi gormedim herkesin annesi kiymetli ama siz annenize bekarkan cok firsat verdiginiz icin evliliginizde de sizden onu gormek istemis goremeyince annenizde roller degismis
Annenize sert bir tepki koyup esinizi korumalisiniz
Ve bir erkegin calismiyor olmasi bana gore yanlis
Bu zamanda tek maasla nereye kadar ne goturulur? Ve hamileymissiniz bebek masraflari o kadar basit degil maalesef

Bir annenin en büyük amacı ve zorluklarla yetiştirip büyüttüğü okuttu çocuğunun güzel ve rahat bir evlilik yapması mutlu olmasıdır Ben annenizin isteklerinde bir tuhaflık göremedim O sizin Tabii ki rahat olmanızı istiyor evlilikte ne kadar eş yardımcı olursa da olsun Bütün yük kadındadır şimdi kendi kızı çalışıyor Evin geçimine koşturuyor Ev işine koşturuyor eşimdiler de karnında Bir bebek var adam Ne yapıyor Oturuyor Bunu hiçbir anne kabul etmez neden çalışmıyor Erkek dediğin evde oturmaz oturmamalı asgari ücret artı sigorta bile olsa mutlaka bir destek vermesi lazım Kimse kimseyi çok sevmek zorunda değil Ama eğer kendisi sizin ailenize Gelmek istemiyorsa kendiniz ayda bir gidersiniz bir gece kalırsınız hafta sonlarında ailenizle şen şakrak vakit geçirirsiniz evinize geri dönersiniz ama tamamen gitmeme annenin babanın emeğini hiçe saymak bana göre değil

Kelimesi kelimesine katılıyorum size

Siz iyi anlaşsınlar istiyorsunuz ama annenizin tek derdi olan şeyi çözmüyorsunuz ki. Anneniz kocanız size baksın siz de maaşınızla annenize bakın istiyor. Kusura bakmayın anneniz siz kocanıza baktığınız için ağzına geleni söyleyemez o sizin sorununuz. Bu kadar içli dışlı yaparsanız arada kalırsınız. Kocanız düzenli iş bulsun annenizle arası hemen düzelir merak etmeyin anneniz para istiyor sevgi değil

Eşiniz neden çalışmıyor? annenize uzun süre maddi destek olduktan sonra birden kesytiyseniz siniri o yüzdendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…