Eşim ve annem arasında kalmaktan bitkin düştüm..

vermese nolcak
dinleyen mi var

tamam da kardeşim 40 yıllık kani olur mu yani
adamın içine doğduğu büyüdüğü bir kültür var
katrandan olur mu şeker...

Benim pakistanli bir arkadaşım vardı kadın. Kadının ablası eşi tarafından öldürülmüştü. Kadın cinayetine kurban gitmişti ablası yani kocası tarafından. Arkadaşım da bunu bilerek yine pakistanli bir adamla evlendi ve feminist ve mutlu bir şekilde evliliğine devam ediyor. Kocası gözünün içine bakıyor. Isimden dolayi çok fazla Afgan pakistanli hintli is arkadaşım oldu. Konu sahibinin kocasını bilmem ama seksist kültürden geliyor diye bu ülkelerin erkeklerinin tamamının canavar gibi görülmesine üzülüyorum gerçekten. Benim hiçbir Afgan erkek is arkadaşım taliban kafasında insanlar değildi yıllarca çok güzel arkadasliklarimiz oldu. Ama etrafa sorsan Afgan erkeklerinin hepsi taliban hepsi canavar. Afganistan'da taliban iğrenç adamlar yok demiyorum dünyanın en berbat yeri. Daha afganlarin lafı edilmezken 2010larin başında bir sürü kadının hikayesini dinledim iğrenç korkunç ötesi hikayeler. Korkunç kültürel uygulamalar. Ama bu demek değil ki orada hiç normal insan yok. Göç politikalarından nefret edebiliriz ama tek suçu zor ülkelerde doğmuş olan düzgün insanları da bir kültür kazanına atmamız üzücü...

Senin doktorluğun benim zerre ilgimi çekmez ki mesleğini sormadım.
Kocanın merak ettik...
Ayrıca ben yorumlarım da milliyet, ülke vs konularına hiç girmedim. Beni bu konu da bağlamaz. Pakistanlı olsa ne olur Fransız olsa ne olur.
Çalışma azmi nazar boncukluk…

Burası senin keyfine göre, ruhi bunalımına göre cevap yazacak üyelerle dolu bir platform değil…
İstediğimi hakaret etmeden yazarım.
Siz maaşallah çok zekisiniz. Karşınızdaki insan sizin düşündüğünüz gibi cevap yazmayınca altta alta seviyenizi çok güzel belli ediyorsunuz.
Hanımefendiciğim inanın paramla her doktora da gitmiyorum. Alanının en iyisine gitmeye çalışıyorum zira doktor hatasından ölümlerden dönmüş bir insanım. Bana mesleğini yazınca ne oldu egon okşandı mı…. Cici ego…

Çok doktor var hanımefendiciğim duygusuz, tepkisiz. Ama bizler hiç intihar etmedik.
Doktorun duygu durumundan bana ne…
Ben özel bir duygu alış verişine girmicem ki işi ne ise onu yapar. Tedavimi uygular biter..

Seçimin sana kalmış ki evlenmişsin.
Bize ne…
Gelip buraya konu açarsan yorum yazarız…
Sizin ihtiyacınızın doğruları duymak olmaması beni bağlamıyor.

Amanda şöyle böyle yazamıcam.
Tekrar yazıyorum Anneniz son derece haklı…

Gelip konu açmış annesini çekiştirdi durdu, yok şöyle de yok böyle de… Ama anneniz çocuğunuza bakma nasıl baktırırsınız.

Haklısınız, Pakistanlıların K urtuluş Savaşına yaptıkları maddi katkıları hatırlar insan, onun hürmetine susar ama maalesef nankör de bir milletiz artık.Pek çok hasletimiz gibi vefayı da unuttuk.

Irkı meslekler beni ilgilendirmiyor ama çalışmayan kızımın kazandığını yiyen bir Türk damat görümcemin esi bizdede var cok zor sevgi farkli ama saygı bile duymuyor kayinvalidem toplumumuzda amann diyerek karsiliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…