- 17 Kasım 2024
- 30
- -2
- 31
-
- Konu Sahibi yorgun_suvari
İyi veya kötü bir seçim yapmışsınız, sonuçlarını da sırf sizi doğurdu diye birileri çekmek zorunda değil, hayatınızın en iyi seçimine baktırabilirsiniz çocuğu, burda bile ne kadar büyümediğiniz çok açık, çocuk doğdu doğacak siz hala çocukça bakıyorsunuz hayata. Hala annesinden ilgi, şefkat demiyorum bakın, siz hala annesinden organik destek bekleyen o küçük kız çocuğusunuz. Biz de yaptık seçimler ama sonuçları bizi ilgilendirdi, kimseye minnet etmedik. Çocuğa çalışmayan taraf bakacak, bu genelde anne olur ama sizin durumda sizin çalışmamanız felaket demek malesef sizde bu baba olacak demek oluyor. Üzgünüm.Pakistanlı olmasına çok takılınmış burada , inanın Türk olmanızdan hiçbir farkı yokIrk olarak ne kadar yadırgayıcı ve peşin hüküm giydirici olduğumuzu görüyorum. Kendimi bu ülkeye bazen neden ait göremiyor oluşumun sebebi bakış açılarından me yazık ki. İyi ki de bu seçimi yapmışım. Dikkat ettiyseniz de ben eşimle ilgili hiçbir şikayette bulunmadım. Sonunda yazdığım boşanma kısmı da ilişkimle ilgili değildi ara ara bu arada pres olma işi beni o raddeye getirdi ama asla eşime bunu söylemedim , aklıma yorgun ve bitkim hissettiğim zamanlarda gelen kötü bir düşünceydi . Sevgili anneler çocuklarınızı siz büyüttünüz diye hayattaki seçimlerine karışmak hakkınız değildir elbette doğru yol gösterip cesaretlendirirsiniz, ancak özellikle eş iş gibi konularda istedikleri şeyler hep rutine uymadı diye hayır demek durumunda olmamalısınız. Ve onlar bir seçim yaptı diye sizi bıraktı sevmedi terketti demek de değildir, onlar kendi yollarını çizmek ve o yolda gitmek isterlerse size destek olup bu süreci en kolay şekilde geçirmelerine yardımcı olmam düşer , bu da herkese genel bir hatırlatma olsun.
Her anne çocuğunun iyi imkanlarla iyi seviyede yaşamasını huzurlu mutlu olmasını ister. Bizi en mutsuz eden şey çocuklarımızla ilgili belirsizliktir. Size dertlendiği yetmiyor bir de torunu olacak, onun da durumu şimdiden belirsiz. Çok iyi niyetlisiniz hiç bir şeyin kötü tarafını görmüyorsunuz. İdeal dünyada bu güzel ama günümüz dünyasında çok ezilir üzülürsünüz. Çocuk karnınızdan çıktığı anda masraflarınızı ikiye üçe katlayın. Ücretli doğum izin hakkı 4 ay yazılmış. 5. ayda ne yapacaksınız? Para nereden gelecek?Bütün mesajlarınızı okuduktan sonra sizin hayata ne kadar zor taraftan baktığınızı bardağın boş tarafına odaklandığınızı anladım. Eşimin Pakistanlı olması sizin Türk olmanızdan aşağı kalır bir şey değil , bunu yurt dışında siz çok iyi hissetmişsinizdir. Burada Pakistanlı olmasıyla ilgili eleştirel yorumlara sadece güldüm , İngilterenin başkan konumlarında bile Pakistanlılar var artık , her insanı bir sanıp tü kaka demek de işin ayrı acınası kısmı. Eşim vasıfsız bir mülteci de değil , buraya BEN istedim diye geldi, para konusunda da ne kazandığını buraya ayrıntılı yazmak durumunda değilim, içinde olduğu plan projeleri ( sadece hayal olmayan işleyen ) de yazmak zorunda değilim , nitekim buraya yazılan silinmiyor . Ben annemin de asla vır zır ettiğini iddia etmedim, dikkatli okursanız annemin karakteri gereği acelesinden ve anlayış eksikliğinden konuşmalarındaki beni eşime mahcup edecek sözlerinden sanki bana telde yazıp söyledikleri devlet sırrı gibi kalır da kimse bilmez gibi düşünüp bunları bana döküp sonra benim eşime annemin asıl iyi niyetini öyle demek istemediğini açıklamak zorunda kalmamdan bahsediyordum. Nitekim ortada olan şeyleri de annem şöyle demek istedi diyemedim ve tabi ki eşimin yanında oldum, ama bu hep ya eşim ya annem olmadı , ben duruma göre konuşurum kimseyi pat diye yargılamam .
Yırt dışına pembe hayallerle gitmiyoruz merak etmeyin , ben de 20 yaşımda değilim , eşim de 2021 de mezun olmuş olabilir bu ikinci üniversitesiydi ondan. Eşimle ilgili ve annemle ilgili hiçbir gerçekçi söylemde bulunmadığınız ve benim durumumu çok güzel çarpıttığınızı gördüm inanın buna ihtiyacım yoktu, buraya yazarken benim TEK problemimin arada pres olmam olduğu ve iki tarafın da aslında bencilliği ile ve beni kurban etmeleriydi. Sonuç olarak da benim ya annemi ya eşimi gibi bir seçimle yapmaya terkedilmemdi. Yoksa finansal ve başka konularda şükürler olsun hiçbir problemimiz yok. Katkılarınız için teşekkürler
Denklik verilmiyor red kararı elime ulaştı o yüzden dava açmam gerekiyor yani sınav kararı bile verilmedi oysa tanınan bir üniversitede eğitim gördüm benden öncekiler denklik konusunda imtiyazlı
Benim girdiğim dönemde okul tanınıyordu emin olun ona rağmen red cevabı elime ulaştı bende de büyük hayal kırıklığı oldu hayatımla oynatmaya düşünmüyorum kimseye sonuna kadar uğraşmaya hazırım gittim en güçlü avukatı tuttum zaten avukat olmasa da bir şekilde mücadele edecektim ; bu işin peşini bırakmıyor yine araştırma yapıyorum.
Yani bi de adamın bekarlıkta yapması gereken şeyler gözünde nasıl büyüyor. Evlenince çocuk doğuramayan taraf iyi kötü düzen tutmak zorunda. Erkek kardeşim evlenmek istedi, geçim nasıl olacak mecbur çalışıcam dedi, gitti en sevmediği pozisyona başvurdu. O bilmiyor muydu zengin kayınbabasına güvenip 6 yıl rölantide yaşamayı? Ha bugün ha yarın diye beklemezler miydi onu?O kadar hayal dünyasında yaşıyorsunuz ki. Sanki 30lu yaşlarda bir kadının değil de 20 yaşında bir yeni yetmenin mesajlarını okuyor gibi hissettim. Siz hayal dünyasından çıkmak istemiyor olabilirsiniz ancak ben yine de benzer durumdaki bir üyenin mesajlarını koyacağım. Eşiniz gibi yurtdışında hukuk okuyup denklik için başvurup reddedilen bir arkadaşın mesajları var aşağıda. Hani denklik vermediklerini zaten biliyorum ama siz yazılanları basit negatif yorumlar olarak gördüğünüz için koyuyorum bunları. Avrupada da avukatlık yapamaz bu arada. Siz doktormuşsunuz. Evrensel bir mesleğiniz var. O yüzden kolayca denklik almanız normal. Avukatlık evrensel bir meslek değil. İşçi olarak çalışacak veya işçi olarak çalışmasını istemiyorsanız çalışıp kocanız ve çocuğunuza siz bakacaksınız.
İşte bazı insanlar yaptıkları seçimlerin sonuçlarıyla sadece kendilerini değil etrafındaki insanları da kötü etkiliyor. Sorumluluk alıp kendi seçtikleri yaşamın sonuçlarını sırtlanmaktan bile acizler.Yani bi de adamın bekarlıkta yapması gereken şeyler gözünde nasıl büyüyor. Evlenince çocuk doğuramayan taraf iyi kötü düzen tutmak zorunda. Erkek kardeşim evlenmek istedi, geçim nasıl olacak mecbur çalışıcam dedi, gitti en sevmediği pozisyona başvurdu. O bilmiyor muydu zengin kayınbabasına güvenip 6 yıl rölantide yaşamayı? Ha bugün ha yarın diye beklemezler miydi onu?
Aaa lütfen Alper Rende acikladi sadece bazı yerlerde yolun ortasına yapıyorlarmis dışkılarıniHic kultur farki da yokmus ne guzel ben aliyorum ucak biletlerinizi.
Uf valla keşke alıp saygın aileye gitse . Birde burada memurmus . Adam karısını annesine yollamayan saygın biriBence kari koca pakistana gidin. Biraz da kocanizin saygin ailesiyle yasarsiniz onlar bebek bakiminda destek olur. Saygin avukat kocaniz orda meslegini en kaliteli bir sekilde icra eder.
Burda 3-5 pakiye vatandaslik satin aldirip (pardon hukuki danismanlikti dimi) ulkenin demografisine cokecegine mis gibi kendi ulkesinde sayginlikla isini yapsin.
Allah herkesin hem kendisine hem evladına akıl fikir versin valla annesi için zor imtihan. Hiçbir şey araştırmadan, ileriyi düşünmeden o kadar bodoslama hareket ediyor ki ağzım açık okudum konuyu. Ve konuyu okurken gerçekten üzüldüm ben. Eğer konu gerçekse çok safça bir kadın olduğu belli. Adam da bu durumdan faydalanıyor. Yok denklik alacam, yok ingilterede abim iş kuracak ben başına geçecem. Masal anlatıp duruyor kadına. Senin iki kız anası olarak gözün seyirmiştir bu konudaYani bi de adamın bekarlıkta yapması gereken şeyler gözünde nasıl büyüyor. Evlenince çocuk doğuramayan taraf iyi kötü düzen tutmak zorunda. Erkek kardeşim evlenmek istedi, geçim nasıl olacak mecbur çalışıcam dedi, gitti en sevmediği pozisyona başvurdu. O bilmiyor muydu zengin kayınbabasına güvenip 6 yıl rölantide yaşamayı? Ha bugün ha yarın diye beklemezler miydi onu?
Gitsin de görsün saygın aileyi. Burdaki kaynanayı al, yüzle çarp. Ait hissetmediği topraklara kendini zorla atacak toprak banyosu edecek haberi yok. İngiltere'de rahat koyarlar sanıyor bakalım inşallah.Uf valla keşke alıp saygın aileye gitse . Birde burada memurmus . Adam karısını annesine yollamayan saygın biri
Yani ben bir ingilizce ogrenme uygulaması kullandım . Orada Afgan , paki geliyordu arada hepsinin istisnasız hedefi Türkiye ye gelmek . Adam bu hedefi gerçekleştirmis üstüne kendine baktiracak bir kadın bulmuş . Ailesi tepki gösterince de ailesini aradan çıkarmış. O adam yurt dışına bir kaçsın bakalım . Aynen o saygın aile gösterir ona dünya kaç bucak. Buradaki işini bırakıp bır gitsin kaynanasının sıcak kollarına görür kültürü . Çok değer verirler kadınlara oralardaGitsin de görsün saygın aileyi. Burdaki kaynanayı al, yüzle çarp. Ait hissetmediği topraklara kendini zorla atacak toprak banyosu edecek haberi yok. İngiltere'de rahat koyarlar sanıyor bakalım inşallah.
Amerikadaki göçmen Hint ve Pakistanlılar ikiye ayrılıyor. Matematik / mühendislik dehaları ve vasıfsız olanlar. Bazıları dev şirketlerde CEO hatta. Invisalign şeffaf diş plağını bulan Pakistanlı mesela. Pakistanda hukuk fakültesini bitirmiş birinin Amerikaya gidip avukatlık yapma ihtimali yok. Avrupada da yapamaz çünkü sadece İngilizceyle iş bulamaz. Biz bile hem denklik vermemişiz hem dil sertifikası istemişiz düşünün artık.O kadar hayal dünyasında yaşıyorsunuz ki. Sanki 30lu yaşlarda bir kadının değil de 20 yaşında bir yeni yetmenin mesajlarını okuyor gibi hissettim. Siz hayal dünyasından çıkmak istemiyor olabilirsiniz ancak ben yine de benzer durumdaki bir üyenin mesajlarını koyacağım. Eşiniz gibi yurtdışında hukuk okuyup denklik için başvurup reddedilen bir arkadaşın mesajları var aşağıda. Hani denklik vermediklerini zaten biliyorum ama siz yazılanları basit negatif yorumlar olarak gördüğünüz için koyuyorum bunları. Avrupada da avukatlık yapamaz bu arada. Siz doktormuşsunuz. Evrensel bir mesleğiniz var. O yüzden kolayca denklik almanız normal. Avukatlık evrensel bir meslek değil. İşçi olarak çalışacak veya işçi olarak çalışmasını istemiyorsanız çalışıp kocanız ve çocuğunuza siz bakacaksınız.
İsterse 20 dil bilsin yine avrupada avukatlık yapamaz. Hukuk eğitimi her ülkenin kendi hukuk sistemine göre verildiğinden tüm ülkeler kendi ülkesindeki bir hukuk fakültesinden mezuniyet şartı arıyor. Bazı ülkeler ekstra olaraktan kendi ülkesinin vatandaşı olmasını da arıyor. Pakistanda aldığı hukuk diploması Türkiye, Avrupa, abd, kanada gibi ülkelerde çöp muamalesi görüyor. Pakistan deme sebebim eşi pakistanlı olduğu için yoksa diğer ülkelerinkine de çöp muamelesi yapıyorlar. Her şeyi ırkçılığa bağladığı için bu dipnotu geçme ihtiyacı hissediyorum.Amerikadaki göçmen Hint ve Pakistanlılar ikiye ayrılıyor. Matematik / mühendislik dehaları ve vasıfsız olanlar. Bazıları dev şirketlerde CEO hatta. Invisalign şeffaf diş plağını bulan Pakistanlı mesela. Pakistanda hukuk fakültesini bitirmiş birinin Amerikaya gidip avukatlık yapma ihtimali yok. Avrupada da yapamaz çünkü sadece İngilizceyle iş bulamaz. Biz bile hem denklik vermemişiz hem dil sertifikası istemişiz düşünün artık.
Danışmanlık yapıyor dediği 6 yılda 1 veya 2 iş almış onu da pakistanlılardan almış. Bizlik bir durum yok yani.Ek; adam daha Türkiyede avukat sayılmıyor ama maşallah danışmanlık yapabiliyor. Okuyup mezun olan iş bulamayan bir sürü genç var. Diplomasız denkliği olmayan adam gönül rahatlığıyla danışmanlık yapıyor.
Burdaki bir hukuk fakültesinden mi mezun yurtdışından mı? Hukukta denklik diye bir şey yok. Sizi kandırıp denklik alıcaz diye para isteyen olursa para kaptırmayın sakın. Eşiniz de sizi denklik alıcam diye kandırıyor olabilir. Üstelik sadece ülkemizde değil dünyanın hiçbir yerinde hukukta denklik yok. Yani eşinizin yurtdışında çalışması da mümkün değil. Eğer yurtdışına giderseniz de işçi olacak veya siz bakacaksınız. Eşiniz işçi olarak çalışsın yapabileceği başka bir şey yok. Hukukta avukatlık yapmak için hem o ülkede vatandaşlığınız olmalı hem de o ülkedeki bir hukuk fakültesinden mezun olmanız gerek. Aksi halde avukatlık yapamaz. Avrupayı unutun. hiç mi araştırmadınız?
Türkiyede bir üniversiteden denklik aldı dediğiniz şey Türkiyede bir üniversitede tekrar hukuk fakültesi okuyorlar. Ben de zaten tekrar üniversite okuması gerektiğini söyledim. Ki ona da her ülkenin her üniversitesinden mezun olan kişileri kabul etmiyorlar. Yukarıda alıntıladığım başka bir üyenin tekrar üniversite sınavına girip yeniden türkiyede hukuk okumasını söylemişti YÖK. Aynı şekilde burda mezun olanlar da yurtdışında tekrar yıllarca eğitim alıp, üstüne baro sınavlarına giriyorlar.Benim Türkiyede bir hukuk Fakültesinden mezun olup new york veya madrid barosuna kayıtlı avukatlık yapan en az 3 arkadaşım var, fransada bir hukuk Fakültesinden mezun olup Türkiyede bir üniversiteden denklik alıp staj yapıp istanbul barosuna kayıtlı avukatlık yapan da çok yakın bir arkadaşım var. Turkiyede avukatlık yapmak için vatandaş olmak lazım evet ama her ülkede öyle degil. Ama evet denklik süreci uzun resmen yeniden fakülte okumak gibi ama adı yine de denklik Türkiyede.
Alper rende namusunu zor kurtarmıştı yaHic kultur farki da yokmus ne guzel ben aliyorum ucak biletlerinizi.