Eşim ve annem arasında kalmaktan bitkin düştüm..

Son bir şey olumlu olumsuz bütün yorumlar için teşekkürler ama plumlu destekleyici olanlara gönülden teşekkür ederim. Burada çok çok şey öğrendim ne kadar çeşit düşünceler ne kadar farklı karakterler var onu gördüm. Ben de hepsi bir ışık uyandırdı. Bu konuyla ilgili daha fazla yazmayacağım şu anki planım bu. İyi niyetli yorum yapan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Sizlerin de hayatlarında her şey güzel ilerlesin sorunlarınız en kolay şekilde çözülsün , sizler gibi iyi niyetli insanlara ihtiyaç var bu dünyada , bardağı biraz da dolu taraftan gören insanlara

Bence kari koca pakistana gidin. Biraz da kocanizin saygin ailesiyle yasarsiniz onlar bebek bakiminda destek olur. Saygin avukat kocaniz orda meslegini en kaliteli bir sekilde icra eder.

Burda 3-5 pakiye vatandaslik satin aldirip (pardon hukuki danismanlikti dimi) ulkenin demografisine cokecegine mis gibi kendi ulkesinde sayginlikla isini yapsin.

Son düzenleme:
İyi veya kötü bir seçim yapmışsınız, sonuçlarını da sırf sizi doğurdu diye birileri çekmek zorunda değil, hayatınızın en iyi seçimine baktırabilirsiniz çocuğu, burda bile ne kadar büyümediğiniz çok açık, çocuk doğdu doğacak siz hala çocukça bakıyorsunuz hayata. Hala annesinden ilgi, şefkat demiyorum bakın, siz hala annesinden organik destek bekleyen o küçük kız çocuğusunuz. Biz de yaptık seçimler ama sonuçları bizi ilgilendirdi, kimseye minnet etmedik. Çocuğa çalışmayan taraf bakacak, bu genelde anne olur ama sizin durumda sizin çalışmamanız felaket demek malesef sizde bu baba olacak demek oluyor. Üzgünüm.

Her anne çocuğunun iyi imkanlarla iyi seviyede yaşamasını huzurlu mutlu olmasını ister. Bizi en mutsuz eden şey çocuklarımızla ilgili belirsizliktir. Size dertlendiği yetmiyor bir de torunu olacak, onun da durumu şimdiden belirsiz. Çok iyi niyetlisiniz hiç bir şeyin kötü tarafını görmüyorsunuz. İdeal dünyada bu güzel ama günümüz dünyasında çok ezilir üzülürsünüz. Çocuk karnınızdan çıktığı anda masraflarınızı ikiye üçe katlayın. Ücretli doğum izin hakkı 4 ay yazılmış. 5. ayda ne yapacaksınız? Para nereden gelecek?

Kimseyi milletinden dolayı aşağılamıyorum iyi okuyun. Türkçe bilmemesi ve Yök tarafından denkliği kabul edilmemesi yüzünden yazdım onu. Eşimin şirketin en tepe yönetici Hintli. Ben doğuda yaşıyorum. Kızımın en yakın arkadaşlarından biri Pakistanlı ve ona biraz Urduca öğretti. Evet bizde de var uluslararası hukukla ilgilenen avukatlar ve iş İngilizcesi biliyorlar ama anadilleri de Türkçe.

Irkı dini dili fark etmez; düzenli geliri olmayan, iş hayatına başlamamış, kariyer edinmemiş adamın çocuğa cesaret edememesi lazım. Başkan konumunda var tabi Hint Pakistan göçmeni hatta İskoçya'da başbakan Pakistanlı ama orada doğmuşlar, o ülkenin vatandaşları. İngiltereye göçen vatandaşlık alan Pakistanlılar bile Pakistanlı yeni göçmen gelsin istemiyor. Kendi imkanları azalsın kısıtlansın istemiyorlar. Benim sorduğumu Immigration da soracak. Siz çocuk doğunca çalışmazken geçiminizi nasıl sağlayacaksınız diye soracaklar. Eşinizin banka hesabında 5-6 haneli Pound mu var? Bütün planları nasıl olsa gideriz diye yaparsanız ve gidemezseniz ne olacak? Buradaki konuları biraz açın okuyun. Aile anne desteği olmayan kadınlar dönecek sığınacak kapıları olmadığı için ezildikçe eziliyorlar. İmkanı olan ve isteyen herkes yurt dışına gitsin, sevdiği işi yapsın, kendini nereye ait hissediyorsa orada yaşasın ama bastığı en azından bir kaç basamak çok sağlam olmalı.

O kadar hayal dünyasında yaşıyorsunuz ki. Sanki 30lu yaşlarda bir kadının değil de 20 yaşında bir yeni yetmenin mesajlarını okuyor gibi hissettim. Siz hayal dünyasından çıkmak istemiyor olabilirsiniz ancak ben yine de benzer durumdaki bir üyenin mesajlarını koyacağım. Eşiniz gibi yurtdışında hukuk okuyup denklik için başvurup reddedilen bir arkadaşın mesajları var aşağıda. Hani denklik vermediklerini zaten biliyorum ama siz yazılanları basit negatif yorumlar olarak gördüğünüz için koyuyorum bunları. Avrupada da avukatlık yapamaz bu arada. Siz doktormuşsunuz. Evrensel bir mesleğiniz var. O yüzden kolayca denklik almanız normal. Avukatlık evrensel bir meslek değil. İşçi olarak çalışacak veya işçi olarak çalışmasını istemiyorsanız çalışıp kocanız ve çocuğunuza siz bakacaksınız.

Denklik verilmiyor red kararı elime ulaştı o yüzden dava açmam gerekiyor yani sınav kararı bile verilmedi oysa tanınan bir üniversitede eğitim gördüm benden öncekiler denklik konusunda imtiyazlı

Yani bi de adamın bekarlıkta yapması gereken şeyler gözünde nasıl büyüyor. Evlenince çocuk doğuramayan taraf iyi kötü düzen tutmak zorunda. Erkek kardeşim evlenmek istedi, geçim nasıl olacak mecbur çalışıcam dedi, gitti en sevmediği pozisyona başvurdu. O bilmiyor muydu zengin kayınbabasına güvenip 6 yıl rölantide yaşamayı? Ha bugün ha yarın diye beklemezler miydi onu?

İşte bazı insanlar yaptıkları seçimlerin sonuçlarıyla sadece kendilerini değil etrafındaki insanları da kötü etkiliyor. Sorumluluk alıp kendi seçtikleri yaşamın sonuçlarını sırtlanmaktan bile acizler.

Hic kultur farki da yokmus ne guzel ben aliyorum ucak biletlerinizi.

Aaa lütfen Alper Rende acikladi sadece bazı yerlerde yolun ortasına yapıyorlarmis dışkılarıni her yerde değil . İyi yönünden bakın olaya el ele erkek erkeğe yürümek bile kötü değil mesela .

Uf valla keşke alıp saygın aileye gitse . Birde burada memurmus . Adam karısını annesine yollamayan saygın biri

Allah herkesin hem kendisine hem evladına akıl fikir versin valla annesi için zor imtihan. Hiçbir şey araştırmadan, ileriyi düşünmeden o kadar bodoslama hareket ediyor ki ağzım açık okudum konuyu. Ve konuyu okurken gerçekten üzüldüm ben. Eğer konu gerçekse çok safça bir kadın olduğu belli. Adam da bu durumdan faydalanıyor. Yok denklik alacam, yok ingilterede abim iş kuracak ben başına geçecem. Masal anlatıp duruyor kadına. Senin iki kız anası olarak gözün seyirmiştir bu konuda

Uf valla keşke alıp saygın aileye gitse . Birde burada memurmus . Adam karısını annesine yollamayan saygın biri
Gitsin de görsün saygın aileyi. Burdaki kaynanayı al, yüzle çarp. Ait hissetmediği topraklara kendini zorla atacak toprak banyosu edecek haberi yok. İngiltere'de rahat koyarlar sanıyor bakalım inşallah.

Gitsin de görsün saygın aileyi. Burdaki kaynanayı al, yüzle çarp. Ait hissetmediği topraklara kendini zorla atacak toprak banyosu edecek haberi yok. İngiltere'de rahat koyarlar sanıyor bakalım inşallah.
Yani ben bir ingilizce ogrenme uygulaması kullandım . Orada Afgan , paki geliyordu arada hepsinin istisnasız hedefi Türkiye ye gelmek . Adam bu hedefi gerçekleştirmis üstüne kendine baktiracak bir kadın bulmuş . Ailesi tepki gösterince de ailesini aradan çıkarmış. O adam yurt dışına bir kaçsın bakalım . Aynen o saygın aile gösterir ona dünya kaç bucak. Buradaki işini bırakıp bır gitsin kaynanasının sıcak kollarına görür kültürü . Çok değer verirler kadınlara oralarda

Amerikadaki göçmen Hint ve Pakistanlılar ikiye ayrılıyor. Matematik / mühendislik dehaları ve vasıfsız olanlar. Bazıları dev şirketlerde CEO hatta. Invisalign şeffaf diş plağını bulan Pakistanlı mesela. Pakistanda hukuk fakültesini bitirmiş birinin Amerikaya gidip avukatlık yapma ihtimali yok. Avrupada da yapamaz çünkü sadece İngilizceyle iş bulamaz. Biz bile hem denklik vermemişiz hem dil sertifikası istemişiz düşünün artık.

İngilteredekiler bizim gurbetçiler gibi, 2.3. kuşaklar. Yani İngilizler zamanında kendi himayeleri altında tutttukları zamanlarda akın akın Pakistanlı Hintli geliş gidişi olmuş. Çoğu o ülkenin vatandaşı olmuş, çocukları torunları İngiliz okullarında okumuş, aksansız konuşuyorlar. İngilterede hukuk mezunu Pakistan kökenli için iş bulmak çocuk oyuncağı. Hatta çok iyi ve başarılıysa kendi seçer nerede çalışacağını. Öğrencilik zamanında tespit eder mezun olunca burada çalışacaksın diye sözleşme bile yaparlar. Hukuk fakültesine gitmek için senelik 30.000 pound sadece okula ödüyorsun ama başka ülkede beleşe okumuş biri hemen gelip avukatlık yapacak ve ülke de buna göz yumacak sanıyorlar.

Gerçekleri ve bazı görmediklerini yazınca da ırkçı diyorlar.

Ek; adam daha Türkiyede avukat sayılmıyor ama maşallah danışmanlık yapabiliyor. Okuyup mezun olan iş bulamayan bir sürü genç var. Diplomasız denkliği olmayan adam gönül rahatlığıyla danışmanlık yapıyor.

Son düzenleme:
İsterse 20 dil bilsin yine avrupada avukatlık yapamaz. Hukuk eğitimi her ülkenin kendi hukuk sistemine göre verildiğinden tüm ülkeler kendi ülkesindeki bir hukuk fakültesinden mezuniyet şartı arıyor. Bazı ülkeler ekstra olaraktan kendi ülkesinin vatandaşı olmasını da arıyor. Pakistanda aldığı hukuk diploması Türkiye, Avrupa, abd, kanada gibi ülkelerde çöp muamalesi görüyor. Pakistan deme sebebim eşi pakistanlı olduğu için yoksa diğer ülkelerinkine de çöp muamelesi yapıyorlar. Her şeyi ırkçılığa bağladığı için bu dipnotu geçme ihtiyacı hissediyorum.

Danışmanlık yapıyor dediği 6 yılda 1 veya 2 iş almış onu da pakistanlılardan almış. Bizlik bir durum yok yani.

Şu konuyu yine biri açsa ve sizin yaptıklarınızı eşiniz yapsa adama kimsenin demediği kalmaz, ne ezikliği kalır ne ana kuzuluğu. Ama herkes eşinizin çalışmamasına takılmış. Kimse de çıkıp bilmem kaç yaşına gelmişsiniz, evlenmişsiniz, anne olacaksınız ama hala ananızdan kopamamışsınız, kocanıza laf söylemesine izin vermişsiniz bir de üstüne annenin adamı huzursuz ettiği yere zorla götürmeye kalkıyorsunuz dememiş. Anneniz klasik toksik bir anne “beni babandan sen kurtaracaksın” mesajından bu anlaşılıyor. Size de normal gelmiş ama artık şu yaşınızda anneniz değil eşiniz önceliğiniz olmalı. Eşiniz düzenli/düzensiz çalışıyor veya çalışmıyor, bunu siz kabul ediyorsanız annenizi de susturacaksınız. Sizden yüz bulmuş ki eşinizi size kötüleyebiliyor. Sınırları çizme görevi sizde.

Benim Türkiyede bir hukuk Fakültesinden mezun olup new york veya madrid barosuna kayıtlı avukatlık yapan en az 3 arkadaşım var, fransada bir hukuk Fakültesinden mezun olup Türkiyede bir üniversiteden denklik alıp staj yapıp istanbul barosuna kayıtlı avukatlık yapan da çok yakın bir arkadaşım var. Turkiyede avukatlık yapmak için vatandaş olmak lazım evet ama her ülkede öyle degil. Ama evet denklik süreci uzun resmen yeniden fakülte okumak gibi ama adı yine de denklik Türkiyede. Bu fransada mezun olan arkadaşım 1 bucuk veya 2 senede denkligini bitirdi.

Türkiyede bir üniversiteden denklik aldı dediğiniz şey Türkiyede bir üniversitede tekrar hukuk fakültesi okuyorlar. Ben de zaten tekrar üniversite okuması gerektiğini söyledim. Ki ona da her ülkenin her üniversitesinden mezun olan kişileri kabul etmiyorlar. Yukarıda alıntıladığım başka bir üyenin tekrar üniversite sınavına girip yeniden türkiyede hukuk okumasını söylemişti YÖK. Aynı şekilde burda mezun olanlar da yurtdışında tekrar yıllarca eğitim alıp, üstüne baro sınavlarına giriyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…