- 21 Mayıs 2013
- 963
- 1.597
-
- Konu Sahibi yorgun_suvari
Ay kocişi alınırSon görülme ile konu açma saati aynı. Konuyu açtığı gibi ya bayıldı ya da kıymetli kocişi geldi.
Suriyeli mi??? Cherry nerede yazıyor kız ben gözden kaçırmışım......Yani ben anneyi %10000 haklı buldum, konu sahibesi asalak işsiz güçsüz bir Suriyeliyi eve getiriyor ben bununla evlenicem diye. Adam sırtını iyi yere yaslamış yiyip içip semiriyor konu sahibesi de onu besliyor. O annenin yerinde olsam yastığı alır kendi kafama basıp kendimi boğarım yeminle. Yazık o kadına.
Suriyeli mi??? Cherry nerede yazıyor kız ben gözden kaçırmışım......
Yazdıklarınıza katılıyorum Mirta, hayat müşterektir ama bu müştereklikte kadınlar daha verici.Çünkü erkeğin çalışmamasıyla kadınınki bir değil. Çalışmayan kadın-çalışan erkek ikilisinde adam eve geldiğinde sıcak yemek, temiz ev buluyor. Kadın çocuk doğurmuşsa ona da bakıyor. Çalışmayan kaç tane erkek yapıyor bunları? Konu sahibi eşi evde olmasına rağmen şimdiden bebek için annesini çağırma planları yapıyor. İşten eve gelince kaç kere hazır sofraya oturmuştur acaba? Çalışmayan kaç erkek haftasonu bir günü temizliğe ayırıyor? Veya misafir geldiğinde yemeğini, servisini yapıyolar mı? Ancak kadınlar çalışsa da çalışmasa da yapıyor bunları. Şartlar eşit olmadığından tabiyki yorumlarımız da eşit olmayacak.
Ben o kısmı anlamamışım adam proje yapıyor şirketlere arada toplu para alıyor düzenli çalışmak istemiyor diye anladım.Bizim kızların hiç kafası çalışmıyor afgani,pakisini,suriyelisini alıp koca yapıyor bir de adamları besliyorlar .Anne haklı ,kızı silse evlatlıktan kimse bir şey diyemezYazmıyor tabi , konu sahibesi yabancı ve işçi olarak çalışmak istemiyor demiş bu durumda mültecidir İsveçli neden işçi olarak çalışsınCherrynin beyni çalışıyor Allaha şükür dua edin geldim bu topiğe şenlendiniz
Damada bak bir ara çalışmış iyi para kazanmış…
O kadar…
Hikaye bitti arkadaşlar, bir aracık ufacık minicik bir ara…
Ne demek maaşlı bir işte çalışmasını istemiyoruz işçi gibi…
Çalışacak gerekirse asgari ücret alacak ama evde bi yerlerini büyütmeyecek…
Bu adamın ne mesleği var Allah aşkına yazarmısınız. Ne gibi faklılıgı varda maaşlı işe girip size göre işçi olamıyor.
Benim anladığım kadarıyla eşiniz rahatına baya bi düşkün. Sizde uydum akıllı olarak onu tasdik ediyorsunuz.
Bir erkek gerçekten erkekse, çalısmaz mı???
Ben sinir oldum. Meslegi oldugu için maaşlı çalışmasını istemiyoruz ne demek.
Sizin kendinize saygınız var mı???
Anneniz son derece haklı, kızı erkek olmuş roller değişmiş. Damatta annenizin dizinin dibinde oturup af buyuruyor. Efendim ben mesleğimi yaparım, onun dışında çalışmak istemiyorum..
Anneniz de haklı olarak kalaya başlayınca vah vah efendim olur mu… bal gibi olur.
Damadın evde oturması oluyor da anneniz çenesini açınca mı sorun olmuyor.
Sizde de suç var ses kaydını neden silmediniz. Eşiniz madem çok iyi sizin icin, iki tarafı gerecek delil bırakmasaydınız.
Bu iş düzelmez, bende annenizin yerinde olsam çalışmayan damada saygı duymam.
Evet, aslında eşim avukat. İki yıl önce mezun oldu o dönemde ülkesine gitti çalıştı. Vatandaşlığa da geçince tamamen yanıma geldi. Çünkü ayrı gayrı olma taraftarı değildim. Buraya gelince burada yabancılara hukuki danışmanlık yaptı. Bu arada başka fırsatlar araştırdı, boş duran biri değil normalde. Şimdi Türkiye’de avukatlık için denkliğe başvurdu ve bu arada c1 seviye Türkçe ye geldi üniversiteye de gitti bitmek üzere şu an. Bir de asıl hedefimiz yurt dışıydı ama süreç uzun sürdü, şimdi eşim yurt dışı için süreç başlattı.Düzenli işi geliri olmayan adam çocuk yapmamalı. Siz doğum yapınca çalışmayacaksınız, kim karşılayacak masrafları? Tek maaşız diyorsunuz hiç mi umurunuzda değil çocuğun masrafları? Annem destek çıkar diye hamile kalmasın kimse. İki taraf kanlı bıçaklı derecesine gelmiş hala eşimle annem anlaşsın kafasındasınız. Hem o tarafa yaranayım hem bu tarafa olmuyor bazen tarafınızı belli etmeniz gerekiyor. Eşinizin annesiyle böyle olaylar olsaydı siz ne düşünürdünüz? Anneniz sayıyor döküyor eşiniz koşup elini öpüyor. Çok saçma sapan ilişkiler ama annenizin eşinizin geliri olmamasıyla ilgili yorumuna katılmamak elde değil. Evi geçindiren kadın, para getiren kadın hamile olan da kadın. Eşinizin var mı iş bulmaya niyeti?
Eşiniz nereliEvet, aslında eşim avukat. İki yıl önce mezun oldu o dönemde ülkesine gitti çalıştı. Vatandaşlığa da geçince tamamen yanıma geldi. Çünkü ayrı gayrı olma taraftarı değildim. Buraya gelince burada yabancılara hukuki danışmanlık yaptı. Bu arada başka fırsatlar araştırdı, boş duran biri değil normalde. Şimdi Türkiye’de avukatlık için denkliğe başvurdu ve bu arada c1 seviye Türkçe ye geldi üniversiteye de gitti bitmek üzere şu an. Bir de asıl hedefimiz yurt dışıydı ama süreç uzun sürdü, şimdi eşim yurt dışı için süreç başlattı.
Ah ah anneciğim benim hayatımda en kıymetlimken son yılda beni çok zorladı tavırlarıyla. O yüzden aramız çok açıldı eşimi korumaya çalışırken , defalarca açıkladım ama her seferinde bir diğer konuşmamızda başa sardı aynı konuları getirdi.Anneniz ile hiç sert konuşup eşinizi korumamissiniz.. roller değişmiş olsa biz erkek tarafına ne dersek şuan için onları tek tek yazmak istemiyorum ama düşünün...
Eşiniz elinden geleni fazla fazla yapmış ama siz bumerang gibi annenize geri dönmüş ve eşinizi hiç savunmamissiniz gibi..
Tabi şimdi hamile olduğunuz için daha duygusal olacaksınız ama siz artık 3 kişilik bir ailesiniz.. öncelik kendi eviniz olmalı..
Ayrıca eşiniz de evde mi hiç çalışmıyor mu? O kısım biraz muallak..
Evet, aslında eşim avukat. İki yıl önce mezun oldu o dönemde ülkesine gitti çalıştı. Vatandaşlığa da geçince tamamen yanıma geldi. Çünkü ayrı gayrı olma taraftarı değildim. Buraya gelince burada yabancılara hukuki danışmanlık yaptı. Bu arada başka fırsatlar araştırdı, boş duran biri değil normalde. Şimdi Türkiye’de avukatlık için denkliğe başvurdu ve bu arada c1 seviye Türkçe ye geldi üniversiteye de gitti bitmek üzere şu an. Bir de asıl hedefimiz yurt dışıydı ama süreç uzun sürdü, şimdi eşim yurt dışı için süreç başlattı.
Eşiniz nereli
anneme elimden geldiğince desteğim devam ediyor. Elim normalde Avukat ve burada denkliğe başvurdu, uzun bir süreç. o sırada hukuki danışmanlık yapıyor , ama düzenli bir gelir sağlamıyor şu an. Asıl hedef yurt dışı olduğu için son bir iki yıldır onunla uğraştık, benim denkliğim tamam ama iş bulma da tıkandım. Öyle olunca şimdi eşimin üstünden denemeye karar verdik , bütün bunlar uzun zaman aldı ne yazık kiEşiniz neden çalışmıyor? annenize uzun süre maddi destek olduktan sonra birden kesytiyseniz siniri o yüzdendir.
anneme elimden geldiğince desteğim devam ediyor. Elim normalde Avukat ve burada denkliğe başvurdu, uzun bir süreç. o sırada hukuki danışmanlık yapıyor , ama düzenli bir gelir sağlamıyor şu an. Asıl hedef yurt dışı olduğu için son bir iki yıldır onunla uğraştık, benim denkliğim tamam ama iş bulma da tıkandım. Öyle olunca şimdi eşimin üstünden denemeye karar verdik , bütün bunlar uzun zaman aldı ne yazık ki
Başa dönsem birçok şeyi değiştirirdim. Kesinlikle katılıyorum , çok içli dışlı yaptım başta. Sonra hiç beklemediğim şekilde ters döndü ilişkiler.Siz iyi anlaşsınlar istiyorsunuz ama annenizin tek derdi olan şeyi çözmüyorsunuz ki. Anneniz kocanız size baksın siz de maaşınızla annenize bakın istiyor. Kusura bakmayın anneniz siz kocanıza baktığınız için ağzına geleni söyleyemez o sizin sorununuz. Bu kadar içli dışlı yaparsanız arada kalırsınız. Kocanız düzenli iş bulsun annenizle arası hemen düzelir merak etmeyin anneniz para istiyor sevgi değil
Kusura bakmayın burada yeniyim inanın şimdi yazmaya çalışıyorum. Sistemi tam çözemedim.Bibibella ya hala cevap vermemişsiniz alıntılamanıza rağmen.
PakistanEşiniz nereli
Hukuk danışmanlığı yapıyor , ama bu düzenli gelir sağlamıyor . Asıl amacımız yurt dışı onun için uğraşıyor şimdi de. Bir yandan burada denliğe başvurdu süreç uzun sürdü beklenendenEşiniz neden çalışmıyor? Burdan bakınca sizin paranızı yiyor gibi görünüyor
Anneniz dev haklı ama sanmayın ki bunu ülkesinden dolayı söylüyorum. Ben açıkçası AB ülkesi olmayan bir balkan devleti veya kafkas kökenli diye düşünmüştüm. Adam siz olmadan pek bişey yapamayacakmış yani. İki kızım var, Allah akıl fikir versin onlara ben zaten delirmeye yer arıyorum.Pakistan
Kesinlikle haklısınız, o yüzden arada kaldım gönlüm tek de olsam gitme yanında ama son mesajı eşim gördükten sonra işler biraz daha ciddileşti. Mesajı da normalde silerim nasıl bir boşluğuma geldiyse öylece bırakmışımBir annenin en büyük amacı ve zorluklarla yetiştirip büyüttüğü okuttu çocuğunun güzel ve rahat bir evlilik yapması mutlu olmasıdır Ben annenizin isteklerinde bir tuhaflık göremedim O sizin Tabii ki rahat olmanızı istiyor evlilikte ne kadar eş yardımcı olursa da olsun Bütün yük kadındadır şimdi kendi kızı çalışıyor Evin geçimine koşturuyor Ev işine koşturuyor eşimdiler de karnında Bir bebek var adam Ne yapıyor Oturuyor Bunu hiçbir anne kabul etmez neden çalışmıyor Erkek dediğin evde oturmaz oturmamalı asgari ücret artı sigorta bile olsa mutlaka bir destek vermesi lazım Kimse kimseyi çok sevmek zorunda değil Ama eğer kendisi sizin ailenize Gelmek istemiyorsa kendiniz ayda bir gidersiniz bir gece kalırsınız hafta sonlarında ailenizle şen şakrak vakit geçirirsiniz evinize geri dönersiniz ama tamamen gitmeme annenin babanın emeğini hiçe saymak bana göre değil
6 yıldır evliyiz ama burada sürekli olduğu süre 2-3 yıl gibi. Bu sürede hukuki danışmanlık yaptı ama getirisi düzenli olmuyor , YÖK denklik ve Türkçe dili gibi işlerini hallediyor . Aslında hep bir gelişme halindeyiz, hiç boş durmuyoruz, asıl hedef yurt dışı, inanın hepsini halletmek çok zaman alıyor . Bu sırada eşimin ailesinden de çok destek aldık , arabamızı alırken onlar destek çıktı , düğünümüzü onlar yaptı . Bakarsanız eşime harcamam sadece market masrafımız yani annem bunu da söyleyince inanın gücüme gidiyor , onların yaptıklarını saysam benim ailem ne yaptı diyecek oluyorum ben mahcup oluyorum . Ben şu an çalışıyorum ama eşim ilerde çalışınca da ben çocuğuma bakacağım Allahın izniyle niyetlerimiz planlarımız var, burada annemin bana ve eşime daha yumuşak ve anlayışlı olmasını isterdim. Çünkü inanın bazen kendini sürekli anlatmak zor bir şey , artık içim almıyorSizin şu an eşiniz ve annenizin arasının kötü olmasından daha büyük bir probleminiz var. Tek maaşsınız ve hamilesiniz. Doğumdan sonra bir süre çalışmayacaksınız o süreçte napacaksınız? Eşinizin mesleği nedir? Neden 6 yıldır düzenli bir işi yok? İşçi olarak çalışmasını istemiyoruz demişsiniz. Hiç iş bulamazsa ömür boyu böyle mi sürecek? Gerçi 6 yıldır böyleymiş zaten. Bir de yabancı dediğiniz nereli bu adam?
Gelişmemiş ülkelerden birinden gelmiş bir yabancıysa hem kızı sayesinde burda oturum izni alıp hem 6 yıldır çalışmadan yaşamasına anneniz bilenmiş olabilir. Benim paramı yediğini düşünüyor demişsiniz. Sonra benim maaşım ikimize de yetiyor o yüzden işçi olarak çalışmasını istemiyoruz da demişsiniz. E bu durumda annenizin söylediğini haklı çıkarıyorsunuz.