Eşim ve annem arasında kalmaktan bitkin düştüm..

Bir kız annesi olarak ,kızımın 6 yıl boyunca bir adama bakmasına tepkisiz kalabileceğimi hiç düşünmüyorumÜstelik kızım hamile haliyle çalışırken,eşinin iş beğenmeyip yatması benim için de sorun olurdu,anneniz haklı tek maaşla bile bebekli geçinmek zorken siz bir süre çalışmayınca ne yapacaksınız?

Suriyeli mi??? Cherry nerede yazıyor kız ben gözden kaçırmışım......

Suriyeli mi??? Cherry nerede yazıyor kız ben gözden kaçırmışım......

Yazmıyor tabi , konu sahibesi yabancı ve işçi olarak çalışmak istemiyor demiş bu durumda mültecidir İsveçli neden işçi olarak çalışsın Cherrynin beyni çalışıyor Allaha şükür dua edin geldim bu topiğe şenlendiniz

Yazdıklarınıza katılıyorum Mirta, hayat müşterektir ama bu müştereklikte kadınlar daha verici.
Çalışan kadın elindekini avucundakini eşiyle paylaşıyor, burada defalarca maaş kartını eşine vermiş kadın konuları okuduk ama kocamın maaş kartı bende diyen kadın sayısı azdır veya çalışmayan kadına istemeden para veren erkek sayısı çok değil.
Öte yandan kadın hem çalışıp hem evi çekip çeviriyor, haftasonunu full ev işiyle geçirip bacaklarını uzatmaya bile vakti olmayan kadınlar var ama erkek işten gelir gelmez kendisini koltuğa atıp elinde kumanda keyfine bakıyor.

Erkek çalışmayıp kadın çalışınca çoğunlukla işler daha da beter çünkü adam sabahtan akşama kadar evde oturup hiçbir işe elini sürmüyor, bekliyor ki akşam karısı gelsin yemek yapsın sofra kursun, çamaşırı bulaşığı yıkasın.

Bizim böyle bir arkadaşımız var, 50 yaşını devirdi askerden geldikten sonrasını baz alırsak adam 30 yılda 30 gün ya çalıştı ya çalışmadı, evlenmeden önce annesi finanse ediyordu, evlenince karısı.
Karısı yıllarca çalıştı, evde de evin tüm işleri, çocuğunun bakımı okulu sorumluluğu hep kadındaydı, bizim arkadaş çalışmamak için psikolojim bozuk bile dedi, sonra benim aklımın bedelini verecek iş yok dedi, sonra kendi işim olmadan çalışmam dedi, gırla bahane.

Çocukluk arkadaşımız kendisini severiz o ayrı ama bazen kendi aramızda bile lafını ediyoruz, adam bedava yaşamanın kitabını yazmış diye ve işin tuhafı böyle adamları da koruyup kolluyor, elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor eşleri.

Ben o kısmı anlamamışım adam proje yapıyor şirketlere arada toplu para alıyor düzenli çalışmak istemiyor diye anladım.Bizim kızların hiç kafası çalışmıyor afgani,pakisini,suriyelisini alıp koca yapıyor bir de adamları besliyorlar .Anne haklı ,kızı silse evlatlıktan kimse bir şey diyemez

Benimde görüşüm bu kimse kusura bakmasın hayal aleminde yaşamıyoruz bu ülkede iş beğenmemek şımarıklık. Ekmek aslanın ağzında diyorlardı artık bağırsaklarında emilme geçmek üzere o kadar zor elde ediliyor.

Sözün kısası anne haklı kızını sömüren damada ayar olmuş benim kızım olsa ben değil evime sokmak ne haliniz varsa görün ama bu ev sana sonuna kadar kapalı derdim. O yine sizin yüzünüze bakıyor. Ne mutlu.

Evet, aslında eşim avukat. İki yıl önce mezun oldu o dönemde ülkesine gitti çalıştı. Vatandaşlığa da geçince tamamen yanıma geldi. Çünkü ayrı gayrı olma taraftarı değildim. Buraya gelince burada yabancılara hukuki danışmanlık yaptı. Bu arada başka fırsatlar araştırdı, boş duran biri değil normalde. Şimdi Türkiye’de avukatlık için denkliğe başvurdu ve bu arada c1 seviye Türkçe ye geldi üniversiteye de gitti bitmek üzere şu an. Bir de asıl hedefimiz yurt dışıydı ama süreç uzun sürdü, şimdi eşim yurt dışı için süreç başlattı.

Eşiniz nereli

Ah ah anneciğim benim hayatımda en kıymetlimken son yılda beni çok zorladı tavırlarıyla. O yüzden aramız çok açıldı eşimi korumaya çalışırken , defalarca açıkladım ama her seferinde bir diğer konuşmamızda başa sardı aynı konuları getirdi.

İki yıl önce mezun olduysa evliyken okudu.

Aynı durumda kızım olsa içim yanardı. Üzgünüm ama annenizin haklı olduğu var. Hiç birimiz kızımızı elin asalak oğlunu beslesin diye büyütüyoruz.

Eşiniz neden çalışmıyor? annenize uzun süre maddi destek olduktan sonra birden kesytiyseniz siniri o yüzdendir.
anneme elimden geldiğince desteğim devam ediyor. Elim normalde Avukat ve burada denkliğe başvurdu, uzun bir süreç. o sırada hukuki danışmanlık yapıyor , ama düzenli bir gelir sağlamıyor şu an. Asıl hedef yurt dışı olduğu için son bir iki yıldır onunla uğraştık, benim denkliğim tamam ama iş bulma da tıkandım. Öyle olunca şimdi eşimin üstünden denemeye karar verdik , bütün bunlar uzun zaman aldı ne yazık ki

Bibibella ya hala cevap vermemişsiniz alıntılamanıza rağmen.

Başa dönsem birçok şeyi değiştirirdim. Kesinlikle katılıyorum , çok içli dışlı yaptım başta. Sonra hiç beklemediğim şekilde ters döndü ilişkiler.

Anneniz dev haklı ama sanmayın ki bunu ülkesinden dolayı söylüyorum. Ben açıkçası AB ülkesi olmayan bir balkan devleti veya kafkas kökenli diye düşünmüştüm. Adam siz olmadan pek bişey yapamayacakmış yani. İki kızım var, Allah akıl fikir versin onlara ben zaten delirmeye yer arıyorum.

Kesinlikle haklısınız, o yüzden arada kaldım gönlüm tek de olsam gitme yanında ama son mesajı eşim gördükten sonra işler biraz daha ciddileşti. Mesajı da normalde silerim nasıl bir boşluğuma geldiyse öylece bırakmışım

6 yıldır evliyiz ama burada sürekli olduğu süre 2-3 yıl gibi. Bu sürede hukuki danışmanlık yaptı ama getirisi düzenli olmuyor , YÖK denklik ve Türkçe dili gibi işlerini hallediyor . Aslında hep bir gelişme halindeyiz, hiç boş durmuyoruz, asıl hedef yurt dışı, inanın hepsini halletmek çok zaman alıyor . Bu sırada eşimin ailesinden de çok destek aldık , arabamızı alırken onlar destek çıktı , düğünümüzü onlar yaptı . Bakarsanız eşime harcamam sadece market masrafımız yani annem bunu da söyleyince inanın gücüme gidiyor , onların yaptıklarını saysam benim ailem ne yaptı diyecek oluyorum ben mahcup oluyorum . Ben şu an çalışıyorum ama eşim ilerde çalışınca da ben çocuğuma bakacağım Allahın izniyle niyetlerimiz planlarımız var, burada annemin bana ve eşime daha yumuşak ve anlayışlı olmasını isterdim. Çünkü inanın bazen kendini sürekli anlatmak zor bir şey , artık içim almıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…