- 1 Kasım 2021
- 1.229
- 599
- Konu Sahibi yorgun_suvari
Haksız olan anneniz.
Ama bana kalırsa bir anne bulamazsınız ama eş bulabilirsiniz.
Karar sizin.
Ama bana kalırsa bir anne bulamazsınız ama eş bulabilirsiniz.
Karar sizin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
vermese nolcakAbov pakistanlı mı? Nasıl denklik alacak sıfırdan okuması gerek burada. Hayaller.. hayaller… ne ara burada çok başarılı bir danışman oldu? Türk Hukuk Sistemi hakkında ne biliyorda başarıdan başarıya koşuyor. Yıllardır bu işin içindeyim başarılıyım demiyorum kendime.
Annenizi haklı buluyorum ama şu yönden kızıyorum. Ben olsam bu evliliğe onay vermezdim en başında.
tamam da kardeşim 40 yıllık kani olur mu yaniPakistanlı olmasına çok takılınmış burada , inanın Türk olmanızdan hiçbir farkı yok Irk olarak ne kadar yadırgayıcı ve peşin hüküm giydirici olduğumuzu görüyorum. Kendimi bu ülkeye bazen neden ait göremiyor oluşumun sebebi bakış açılarından me yazık ki. İyi ki de bu seçimi yapmışım. Dikkat ettiyseniz de ben eşimle ilgili hiçbir şikayette bulunmadım. Sonunda yazdığım boşanma kısmı da ilişkimle ilgili değildi ara ara bu arada pres olma işi beni o raddeye getirdi ama asla eşime bunu söylemedim , aklıma yorgun ve bitkim hissettiğim zamanlarda gelen kötü bir düşünceydi . Sevgili anneler çocuklarınızı siz büyüttünüz diye hayattaki seçimlerine karışmak hakkınız değildir elbette doğru yol gösterip cesaretlendirirsiniz, ancak özellikle eş iş gibi konularda istedikleri şeyler hep rutine uymadı diye hayır demek durumunda olmamalısınız. Ve onlar bir seçim yaptı diye sizi bıraktı sevmedi terketti demek de değildir, onlar kendi yollarını çizmek ve o yolda gitmek isterlerse size destek olup bu süreci en kolay şekilde geçirmelerine yardımcı olmam düşer , bu da herkese genel bir hatırlatma olsun.
Hic kultur farki da yokmus ne guzel ben aliyorum ucak biletlerinizi.
Senin doktorluğun benim zerre ilgimi çekmez ki mesleğini sormadım.Pakistanlı olmasına çok takılınmış burada , inanın Türk olmanızdan hiçbir farkı yok Irk olarak ne kadar yadırgayıcı ve peşin hüküm giydirici olduğumuzu görüyorum. Kendimi bu ülkeye bazen neden ait göremiyor oluşumun sebebi bakış açılarından me yazık ki. İyi ki de bu seçimi yapmışım. Dikkat ettiyseniz de ben eşimle ilgili hiçbir şikayette bulunmadım. Sonunda yazdığım boşanma kısmı da ilişkimle ilgili değildi ara ara bu arada pres olma işi beni o raddeye getirdi ama asla eşime bunu söylemedim , aklıma yorgun ve bitkim hissettiğim zamanlarda gelen kötü bir düşünceydi . Sevgili anneler çocuklarınızı siz büyüttünüz diye hayattaki seçimlerine karışmak hakkınız değildir elbette doğru yol gösterip cesaretlendirirsiniz, ancak özellikle eş iş gibi konularda istedikleri şeyler hep rutine uymadı diye hayır demek durumunda olmamalısınız. Ve onlar bir seçim yaptı diye sizi bıraktı sevmedi terketti demek de değildir, onlar kendi yollarını çizmek ve o yolda gitmek isterlerse size destek olup bu süreci en kolay şekilde geçirmelerine yardımcı olmam düşer , bu da herkese genel bir hatırlatma
6 Yıl koca bir sıfır demişsiniz, belli ki şurada kısıtlı zaman diliminde yazdığım şeyler benim tüm hayatımı yıllarımın tüm ayrıntısını vermiş size , inanılmaz zekisiniz tebrikler . Burada yazılan her şey birebir her şey olmuyor , bir de ortaya dökülmek zorunda olmayan konular var , benim bıraya yazma amacım sağolsun bazı iyi niyetli arkadaşların yazdığı cesaretlendirici ve destekleyici mesajları görmekti. Sizler gibi benim tercih ve kararlarımı sorgulayan bunlara tü kaka diyip elimde hiçbir şey yokmuş gibi yargılayan mesajlar değildi. Bir insan bunalımdaysa ve ruhen yorgunsa ve burada pişman olduğu bir seçimi de yoksa bu kişiye sen şöyle seçim yapmışsın ama yanlış elinde hiçbir şey yok denmez . Nerden biliyorum kendim doktorum , ve hastalarıma sizler gibi yaklaşsam ertesi günü inithara sevketmiş olurum . Keşke seçimlerimizi bize kalsa değil mi? Milyarlarca insanın olduğu bir dünyada herkes aynı şeyi seçmek zorunda değil . Bizler ihtiyaçları olduğunda yanlarında olduğumuzu ve kendilerine özgür iradeleri olan bireyler olduklarını hatırlatsak sadece . Dünya daha farklı olmaz mıydı.
Haklısınız, Pakistanlıların K urtuluş Savaşına yaptıkları maddi katkıları hatırlar insan, onun hürmetine susar ama maalesef nankör de bir milletiz artık.Pek çok hasletimiz gibi vefayı da unuttuk.Benim pakistanli bir arkadaşım vardı kadın. Kadının ablası eşi tarafından öldürülmüştü. Kadın cinayetine kurban gitmişti ablası yani kocası tarafından. Arkadaşım da bunu bilerek yine pakistanli bir adamla evlendi ve feminist ve mutlu bir şekilde evliliğine devam ediyor. Kocası gözünün içine bakıyor. Isimden dolayi çok fazla Afgan pakistanli hintli is arkadaşım oldu. Konu sahibinin kocasını bilmem ama seksist kültürden geliyor diye bu ülkelerin erkeklerinin tamamının canavar gibi görülmesine üzülüyorum gerçekten. Benim hiçbir Afgan erkek is arkadaşım taliban kafasında insanlar değildi yıllarca çok güzel arkadasliklarimiz oldu. Ama etrafa sorsan Afgan erkeklerinin hepsi taliban hepsi canavar. Afganistan'da taliban iğrenç adamlar yok demiyorum dünyanın en berbat yeri. Daha afganlarin lafı edilmezken 2010larin başında bir sürü kadının hikayesini dinledim iğrenç korkunç ötesi hikayeler. Korkunç kültürel uygulamalar. Ama bu demek değil ki orada hiç normal insan yok. Göç politikalarından nefret edebiliriz ama tek suçu zor ülkelerde doğmuş olan düzgün insanları da bir kültür kazanına atmamız üzücü...
Emzik ağızdan çıkmadan evlenen herkesten nefret ediyorumŞimdi tamamını okudum dayanamayıp, anneniz sizin bağımsız olmanıza, maddi olarak da desteğinizin kesilmesine sinir olmuş, sinirini de damadından çıkarıyor. Hiç hoş değil. Bunu düzeltmek yerine ayrılmayı bile düşündüyseniz siz de garipsiniz, o zaman adamı daha fazla oyalamayın gidin anneciğinizin dizinin dibinde yaşayın. Anneci erkek ne kadar tü kaka ise, anneci kadın da o kadar tü kakadır eğee wşini ezdiriyorsa.
Merhaba arkadaşlar,
Benim hikayem biraz karışık ama sadeleştirip ve olabildiğince tarafsız olarak anlatmaya çalışacağım. 30 yaşında bir devlet memuruyum. Annemin ilk kızı ve en kıymetlisi olarak büyüdüm. Özellikle babamla aralarındaki geçimsizlikten dolayı annem hep ben mezun olup onu babamdan kurtarırım diye hayal etmişti. Evlenene kadar önceliğim hep annem oldu, ilk maaş aldım annemin eksik gördüğüm diş tedavisine başladım , onu mutlu edecek maddi manevi elimden ne gelirse hep yaptım. Sık sık ziyarete gittim annemleri, yeri geldi annem kardeşlerim bende kaldı, çok da mutluyduk.
25 yaşında eşimi çok çok severek evlendim ben, ancak annem ilk istemedi yabancı olduğu için. Ancak sonra rızalık gösterdi. Her şey başta çok güzeldi. Sürekli git gel yaptık, piknikler falan.. Eşim ve ailem çok yakındı ve eğleniyorduk da. Güzel bir haber alınca eşim beni alır annemlere götürürdü. Ancak zamanla dil de öğrendikçe artık kendisi hakkında yanında konuşulanları iğnelemeleri falan anlamaya başladı. Benim gibi düzenli işi olmaması annemleri hep rahatsız etti, benim paramı yediğini düşündüler zamanla, ama aslında ortak harcamalarımız dışında eşimin ek bir harcaması yoktu. Ki bir dönem çok güzel paralar kazandı ve benim elime verdi. Çalışmayı seven biri ve mesleği olduğu için ve paramız bize yettiği için de işçi olarak çalışmasını düşünmedik hiç. Bizim 6 yılımız böyle geçti, son bayramda annem ve eşim arasındaki ipler de koptu. Eşim annemin iğnelemeli ve bazı hareketlerine artık dayanamayıp ertesi günü gidelim dedi, ben de bir gün daha kalmak isteyince kendisi artık dayanamadığını ve benim kalacağımı söyleyip gitti. Giderken herkese sarıldı öptü annem dahil. Ama apar topar oldu biraz. Sonra artık annem ve eşim arasındaki çekememezlik iyice ortaya döküldü. O zamandan beri ikisi arasında sıkıştım. Eskiden sık sık giderdik, o da bitti. Eşim artık her ay gitmemi istemiyordu, kendisine saygısızlığın yapıldığı yere gidemeyeceğini söylüyordu. Ona rağmen benim annemle aramın iyice bozulduğunu görüp beni aldı götürdü, içini ilk kez döktü yarım türkçesiyle. Ama annem için dökecek fırsatı bulamadı. Eşim en son yine dizine oturdu annemin elini öptü her şeyi düzeltmek için. Ancak annem için bu işe yaramadı. Annem hep 'bize kendini affettirmek için ne yaptı 'gibi konuşmaya başladı yine sonraki zamanlarda.. En son 2 ay önce bu olaylara rağmen ziyaret ettik, beni bıraktı ama kendisi de yine de eve girip bir saat oturup öyle gitmişti. Hatta annem de ona iyi davranmıştı. Her şey düzeldi diye beklerken 1 ay sonrasında annemin onun hakkındaki hakaret ve eleştiri içerikli mesajını dinledi. Ki o gün ben de annemle bunun tartışmasını yaşamıştım yine. Böyle negatif konuşup bu konuları tekrar tekrar getirme demiştim. İşte eşim o mesajdan sonra iyice kırıldı. Eşim her şeyi düzelttiğini sanırken bu olunca artık iyice soğudu. Annem de zaten eşimden hiç haz almıyor artık. Ben yuvamdaki huzur bozulmasın diye de eşimin yanında oldum çünkü annemin beklentileri olmadı diye yapıcı olmayan konuşmalarına artık ben de dayanamıyordum. Artık onlara sık gidemeyişime de kızdı üzüldü kırıldı. Eskisi gibi maddi yardım da yapamıyorum tek maaş olduğumuz ve bazı planlarımız olduğu için. Annem, eşimi ona seçtiğimi söylüyor. Oysa ne kadar kıymetli annem benim için . Ama hala annem eşim için ' ne zaman çok para kazanır sana çok iyi bir hayat yaşatır o zaman ona saygım geri gelir 'diyor.
Bizim eşimle tek kavga veya tartışmamız benim ailem yüzünden oluyor. Bu problemler hiç olmasa eşimle birbirimizi çok seviyoruz. Çok güzel ve uyumluyuz. Zorluklarımızı birlikte aşıyoruz. Belki pat diye amaçlarımıza hemen ulaşamıyoruz ama birlikte deniyoruz ve ilerliyoruz. Şimdi bir aylık hamileyim ve eşim , ben ' annem de bana destek çıkar artık' dediğimde bile bunu hiç istemiyor. Mümkün olduğunca ne onlar bize gelsin ne biz onlara gidelim diyor. Zaten gidersek sadece beni bırakacağını kendisinin eve girmek istemediğini söylüyor.
Çok uzun oldu kusura bakmayın ancak ben annemin yokluğunu istemiyorum özellikle böyle bir süreçte. Ne yapacağım, o kadar çaresizim ki.. Hep dua ediyorum ikisinin bu hisleri yumuşasın düzelsin diye ama hiç bir değişim yok.. Bebeğimi üzülerek yetiştirmek istemiyorum ve ailemden mahrumiyet beni üzecek. Bunun için bile ayrılmayı düşündüm çoğu kez, bu ilişkileri yürümüyor diye. Ama eşimin bana olan sevgisi ve benim ona olan sevgim beni boşanmaya adım atmaktan geri çekti hep.. Ama kafam çok karışık şu an..
Hukuk danışmanlığı yapıyor , ama bu düzenli gelir sağlamıyor . Asıl amacımız yurt dışı onun için uğraşıyor şimdi de. Bir yandan burada denliğe başvurdu süreç uzun sürdü beklenenden
Ay ben saydırmıştım gerçekten ama son okuduklarımdan sora anadan özür diliyorumAy bir de konu sahibine saydıranlar olmuş adamı savunmuyomuş, adam onu boşamalıymış. Yahu kadın adamı prensesler gibi yaşatıyor. Eve para getirmesini beklemiyor, çocuğu doğurunca anasına baktırmayı düşünüyor. Daha ne yapsın bu adam için? 6 yıl boyunca çalışmayan kocasını prensesler gibi yaşatırlar mıydı kendileri acaba çok merak ettim
Herşeye cevap vermişsiniz eşiniz ne iş yapıyor iş arıyor mu neden 6 yıl çalısmadı bunlara cevap vermemişsiniz.Bütün mesajlarınızı okuduktan sonra sizin hayata ne kadar zor taraftan baktığınızı bardağın boş tarafına odaklandığınızı anladım. Eşimin Pakistanlı olması sizin Türk olmanızdan aşağı kalır bir şey değil , bunu yurt dışında siz çok iyi hissetmişsinizdir. Burada Pakistanlı olmasıyla ilgili eleştirel yorumlara sadece güldüm , İngilterenin başkan konumlarında bile Pakistanlılar var artık , her insanı bir sanıp tü kaka demek de işin ayrı acınası kısmı. Eşim vasıfsız bir mülteci de değil , buraya BEN istedim diye geldi, para konusunda da ne kazandığını buraya ayrıntılı yazmak durumunda değilim, içinde olduğu plan projeleri ( sadece hayal olmayan işleyen ) de yazmak zorunda değilim , nitekim buraya yazılan silinmiyor . Ben annemin de asla vır zır ettiğini iddia etmedim, dikkatli okursanız annemin karakteri gereği acelesinden ve anlayış eksikliğinden konuşmalarındaki beni eşime mahcup edecek sözlerinden sanki bana telde yazıp söyledikleri devlet sırrı gibi kalır da kimse bilmez gibi düşünüp bunları bana döküp sonra benim eşime annemin asıl iyi niyetini öyle demek istemediğini açıklamak zorunda kalmamdan bahsediyordum. Nitekim ortada olan şeyleri de annem şöyle demek istedi diyemedim ve tabi ki eşimin yanında oldum, ama bu hep ya eşim ya annem olmadı , ben duruma göre konuşurum kimseyi pat diye yargılamam .
Yırt dışına pembe hayallerle gitmiyoruz merak etmeyin , ben de 20 yaşımda değilim , eşim de 2021 de mezun olmuş olabilir bu ikinci üniversitesiydi ondan. Eşimle ilgili ve annemle ilgili hiçbir gerçekçi söylemde bulunmadığınız ve benim durumumu çok güzel çarpıttığınızı gördüm inanın buna ihtiyacım yoktu, buraya yazarken benim TEK problemimin arada pres olmam olduğu ve iki tarafın da aslında bencilliği ile ve beni kurban etmeleriydi. Sonuç olarak da benim ya annemi ya eşimi gibi bir seçimle yapmaya terkedilmemdi. Yoksa finansal ve başka konularda şükürler olsun hiçbir problemimiz yok. Katkılarınız için teşekkürler
adam zemlemle yıkanıp altınla kaplansa şu görüntüler gelir benim aklıma yapamam yaniBenim pakistanli bir arkadaşım vardı kadın. Kadının ablası eşi tarafından öldürülmüştü. Kadın cinayetine kurban gitmişti ablası yani kocası tarafından. Arkadaşım da bunu bilerek yine pakistanli bir adamla evlendi ve feminist ve mutlu bir şekilde evliliğine devam ediyor. Kocası gözünün içine bakıyor. Isimden dolayi çok fazla Afgan pakistanli hintli is arkadaşım oldu. Konu sahibinin kocasını bilmem ama seksist kültürden geliyor diye bu ülkelerin erkeklerinin tamamının canavar gibi görülmesine üzülüyorum gerçekten. Benim hiçbir Afgan erkek is arkadaşım taliban kafasında insanlar değildi yıllarca çok güzel arkadasliklarimiz oldu. Ama etrafa sorsan Afgan erkeklerinin hepsi taliban hepsi canavar. Afganistan'da taliban iğrenç adamlar yok demiyorum dünyanın en berbat yeri. Daha afganlarin lafı edilmezken 2010larin başında bir sürü kadının hikayesini dinledim iğrenç korkunç ötesi hikayeler. Korkunç kültürel uygulamalar. Ama bu demek değil ki orada hiç normal insan yok. Göç politikalarından nefret edebiliriz ama tek suçu zor ülkelerde doğmuş olan düzgün insanları da bir kültür kazanına atmamız üzücü...
Ay ben saydırmıştım gerçekten ama son okuduklarımdan sora anadan özür diliyorum
Sizin taraf neresi ola ki, ben KaramanlıyımAy alakasız olacak ama nerelisiniz mervucka bizim taraflı gibi geldi de