- 9 Mart 2011
- 11.677
- 8.839
- Konu Sahibi yorgun_suvari
allam sana geliyorumPakistan
kızım var büyük konuşmayacağım
yok ya konuşacağım değil pakistan ankaradan öteye gidemez
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
allam sana geliyorumPakistan
Hahaha oradaki arkadaşın yazdığı şeyle durumum hiç uyuşmuyor . Yazışmalara geç dönebildiğim için yeni okuyorum tek tek, ama anlatmaya çalıştım çoğu alıntıda. Numarada eşim hem kendi ülkesinde (pakistan ) hem de burada çok saygın bir avukat. Burada henüz avukat olamasa da danışmanlık olarak da işini güzel yapan biri. Burada oturup para yiyen biri de değil, ki bizim çıkan çoğu büyük masrafımızı kendi ve ailesi karşıladı , sadece düzenli maaş getirisi yok şu anki süreçten dolayıBu gerçek mi çok şaşırdım
ya ciddi soracağımHahaha oradaki arkadaşın yazdığı şeyle durumum hiç uyuşmuyor . Yazışmalara geç dönebildiğim için yeni okuyorum tek tek, ama anlatmaya çalıştım çoğu alıntıda. Numarada eşim hem kendi ülkesinde (pakistan ) hem de burada çok saygın bir avukat. Burada henüz avukat olamasa da danışmanlık olarak da işini güzel yapan biri. Burada oturup para yiyen biri de değil, ki bizim çıkan çoğu büyük masrafımızı kendi ve ailesi karşıladı , sadece düzenli maaş getirisi yok şu anki süreçten dolayı
Daha 2 yıl önce mezun olmuş ve 2 yıldır Türkiyede olan bir adam nasıl ülkesinde saygın bir avukat oluyor? Ayrıca siz neden öğrenciyken evlendiniz? Okulu bitseydi burda bir iş bulsaydı öyle evlenseydiniz. Resmen adama bakmak için evlenmişsiniz (iş dediğim avukatlık değil. Dediğim gibi burda avukatlık yapamaz, YÖK başvurunuza kabul etmeyecek.) söyleyin bir iş bulsun artık.Hahaha oradaki arkadaşın yazdığı şeyle durumum hiç uyuşmuyor . Yazışmalara geç dönebildiğim için yeni okuyorum tek tek, ama anlatmaya çalıştım çoğu alıntıda. Numarada eşim hem kendi ülkesinde (pakistan ) hem de burada çok saygın bir avukat. Burada henüz avukat olamasa da danışmanlık olarak da işini güzel yapan biri. Burada oturup para yiyen biri de değil, ki bizim çıkan çoğu büyük masrafımızı kendi ve ailesi karşıladı , sadece düzenli maaş getirisi yok şu anki süreçten dolayı
Yeni kayıt olduğum için ben hiç cevap gelmedi sandım tüm gün , ve işlere daldım , en son maile gelen özel mesajdan dolayı siteye girince gördüm Çok alıntı olmuş elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım. Herkese çok teşekkür ederim. İnanın bir sürü farklı görüş çok faydalı oldu. Bir kısım hakkımda veya yaşadıklarımla ilgili farklı düşüncelerde olmuş ama gerçekleri elimden geldiğince aktarmaya çalıştım. Burdaki birliktelik çok güzel teşekkür ederim güzel niyetle yazan herkeseSon görülme ile konu açma saati aynı. Konuyu açtığı gibi ya bayıldı ya da kıymetli kocişi geldi.
Bu süreçte ben hiç maddi destek olmadım ki , aslında o benim yurt dışı denkliğimle ilgili bütün ödemelerimi yaptı benim tek harcamam market yemek , . Ülkesinde çalıştığı sürede çok güzeldi işi orada çevresi gayet güzel . İlginiz için teşekkürlerDaha 2 yıl önce mezun olmuş ve 2 yıldır Türkiyede olan bir adam nasıl ülkesinde saygın bir avukat oluyor? Ayrıca siz neden öğrenciyken evlendiniz? Okulu bitseydi burda bir iş bulsaydı öyle evlenseydiniz. Resmen adama bakmak için evlenmişsiniz (iş dediğim avukatlık değil. Dediğim gibi burda avukatlık yapamaz, YÖK başvurunuza kabul etmeyecek.) söyleyin bir iş bulsun artık.
İnanın kültürler o kadar farklı değil , ama tabi ki Pakistanlı var Pakistanlı var, tıpkı Türkler gibi hepsi aynı değil, eşimin de garipsediği hoşlanmadığı Pakistanlılar var mesela , ama benim eşimle ekstra bir anlaşmazlığımız olmadı , ekstra bir farklılık olmuyorya ciddi soracağım
hiç kültür farkı olmuyor mu
hiç 6 yılda ters düşmediniz mi
Türkiyedeyim . İnanın geç gördüm yeni olunca burada sistemi bilemedim. Elimden geldiğince de sırayla olmasa da cevap vermeye çalıştım bütün mesajlara. Teşekkür ederim tekrarKonu sahibi gelip hic cevap verecek mi acaba? Turkiyede yaşıyor gibi açılmış profil ama bana kullanılan cümleler ve bu durum olay avrupada geçiyor izlenimi verdi. Almanyada mesela yabanciyla evlenip erkeği gecindiren kadınlar, işçi olarak fabrikalarda çalışmak istemeyen erkekler coook fazla. Aşırı da kıymetli oluyor bu adamlar. Bir şekilde güldürmese de öldürmeyecek kadar tek maaş da yetebiliyor. Kızlar zaten aşırı saf.
Annen haklı konu sahibi, eşine az bile ediyor. Ben olsam eve de almam. Boyle konuları görünce iyi ki cocuk yapmamışım diyorum ya.
İyi de 6 yıldan bahsediyorsun…Bizim bu süreçler biraz uzun olunca yazmadım , ama inanın boş durmadı , avukat normalde , burada denkliğe başvurdu , süreç uzun , o arada Türkçe dil sertifikası için dil öğrenmeye başladı, biz ingilizce anlaşıyoruz ,çalışabilmesi için b2-c1 sertifikası lazım, ama yine de boş durmadı hukuk danışmanlığı yapıyor ama bu da aylık düzenli gelir sağlamıyor. Büyük masraflarımız olduğunda araba gibi ya da eşimin şimdi yurt dışı süreci gibi kendi ailesi destek çıkıyor ,Türkiye’deki düğünümüzü dahi eşimin ailesi yaptı . Yani benim eşime harcamam maksimum yeme içmedir , bunun da hesabını yapacak değilim, çünkü bir süreçten geçiyoruz ve eşim tutunmaya çalışıyor ne yaşadıklarını ben görüyorum , oturup bir yerini büyütmeyi seven biri olsa çoktan bırakmıştım aşla çekmezdim , işte annemin de bir türlü anlamadığı kısım bu, bütün bunlar tak diye bir günde olmuyor 6 yılda çok şey katettik , bu arada ben de kendi yurt dışı denkliğimi aldım , mesleğim sağlık sektöründe öyle olunca ben de eşim de çalışmamdan rahatsız olmuyoruz tabi ki stresli ama yine de işimi seviyorum. Eşim işine aşık ama Türkiye’de denklik uzun hukukta. Eğitim dili İngilizce olunca en mantıklısı Avrupa , o yüzden oraya başvuruyor şimdi. Annem tabi ki sordu konuştular defalarca eşim de ben de açıkladık , ama benim annemin sabırsızlığı inanın beni yoruyor evlilikte bunlarla ben kalıyorum baş başa , annem bana atıyor topu benim günüm mahvoluyor . Biz boş durmuyoruz ki eşim de durmuyor
Ya tamam haklısınız da abartmıyor musunuz cidden kadın hamile yani. Demekki çok seviyor aşık gözü bir şey görmüyor. Kadın çalışır adamda çocuğa bakar. Var böyle örnekler. İlla bir yolu bulunur.Hanımefendi B planınız var mı? Fikirler istekler dilekler havada uçuyor. Ya hiç biri olmazsa? Eskidendi o, kollarını açmış Hint- Pakistanlı çalışan bekleyen İngiltere. Hala daha eşim çalışabilirse ben de çocuğa bakacağım yazıyorsunuz. Ya çalışamazsa ya İngiltere size red verirse? Vize başvuru sürelerine baktınız mı, hafta değil ay değil yıl sonrasına gün veriliyor. Yök denkliği tanısa bile bir yığın hukuk mezunu işsiz var. Bürokrasiyle prosedürle niye uğraşsınlar, alırlar düz TC vatandaşını.
Hakkınız var mı böyle ortama çocuk getirmeye? Annem destek çıkar dediğiniz, doğunca anneme bırakır gideriz mi? Madem bu kadar saygın ailesi var hukuk büroları var niye İngiltere'de bir okula gitmedi? Türkiye'de bir kadınla evlenip beleşe getirmek daha kolay değil mi? İngiltere'de hukuk okumak ne kadar masraflı ve zor. O iş nasıl oluyor biliyor musunuz? Hukuk firmalarıyla daha öğrenciyken irtibata geçiliyor. Parlak öğrencileri seçip okul bitince çalışmak üzere sözleşme yapıyorlar. Amerika'da da böyle.
Son 2 senedir global dünya bitti, hepsi içine kapanıyor küçülüyor. Kendi vatandaşının derdine düştüler. Boşuna mı göçmen karşıtı sağ partiler iktidara geldi? Vatandaşı olduğum ve vergi verdiğim ülkede buranın gençlerine öncelik verilecek dediler. AB ülkeleri kara geçişlerinde sınır kontrolüne başladı. Siz hiç haber gazete okumuyor musunuz? Rahatça yurt dışına gider iş bulurum, İngilizce biliyorum devri bitti. Vasıfsız işçiye belki ama ben hukuk okudum, gelip avukatlık yapıcam şirketler beni bulsun dünyası yok artık. Avrupa'da Almanya'da Almanca Fransa'da Fransızca bilmek zorunadısınız. Bizim giden doktorların hepsi Goethe şu bu kurslardan sertifika aldılar. Geçerli hukuk diploması denkliği yoksa istediği kadar danışmanlık yapsın, avukatlık yapamaz. İngiltere'de hiç yaşamamış biri nasıl bu kadar rahat gider avukatlık yaparım diyor şaka gibi. Hukuk evrensel tamam da her ülkenin kendi kanunları var. Bizde geçerli kanun orada geçerli mi veya tam tersi?
Annenizin çekilecek çilesi varmış yazık. Kızının geleceği meçhulken, kızının derdine düşmüşken bir de torun koyacaklar kucağına. Çok naif çok iyi niyetlisiniz. Hatta başına iş getirecek derecede safsınız. Hamile olmasanız karı koca oradan oraya savrulun durun ama daha kök salmamışken işi gücü vizeyi oturumu garantilememişken hamile kalmak büyük bencillik.