• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patlama noktasındayım

Teşekkür ederim yorumunuz için bir evi yok maalesef biz evlenmeden önce diğer abisigilde kalıyormuş ama gelin kıyameti koparıyormuş hatta senin ölümün benim elimden olucak ws diye bıçak bile çekmiş kayınvalideme oraya o yüzden istemiyor gitmek onlarda almak istemiyor zaten , eşim konusunda haklısınız sanırım ben böyle birşein konusunu bile açmamışken rahat rahat hamile karısına böyle söyleyebiliyor olması bana hayatımın şokunu yaşattı herşeye rağmen yanında olan ailesinden hiç kimse değilken hep bendim her an destekcisiydim ama demek ki yapmamak gerekiyormuş verdiğim değeri göremiyorum çünkü 🙏❤️
Oteki gelin akillanmis sen akillanamamissin .Hala bu kadar seye pastanin bile yarisini goturiyorsun .gorumce +kv+kayin 3 kisiyi eve sokmussun .Tavrini koymazsan bi boyle devam eder .Senin ailen ne diyor ?

Ne denebilir ki, bile bile evlenmiş ve hamile kalmışsınız. Bu insanlar sizden önce de bir orada bir burada yaşıyormuş. Diğer gelinle kötü olduklarına göre sizde kalacakları belliymiş. Aileniz bu evliliğe nasıl müsaade etti ki?

Bir de bu sorunlu ortama çocuk getirerek o çocuğa da haksızlık yapıyorsunuz.

Kendiniz bu kararları vermişsiniz, şimdi kimseyi suçlamayın boşuna. Kabullenin, yaşayın kayınvalide ve oğullarıyla. En azından bebeğiniz kavgasız gürültüsüz büyüsün.

Kızlar merhaba mutlaka okuyun sıkılmazsınız bol kaoslu maalesef 🙂10 aylık evliyiz daha çok yeni eşimin öz annesi babasıyla ayrı olduğu için yanlız şuan evliliğimin daha 1. Ayında geldi özel bilmeden daha birbirimize alışamadan 1,5 ay kayınvalidemle yaşadım sustum sesim çıkmadı , bir yere gidicez anne kaynımlata git biraz dedik diye ağladı baya kıyamadık kendimi kötü hissettim tamam kalsın biraz daha dedim 2 ayı buldu sonra gitti kayınvalidem bir süre sonra geri geldi , o gelmeden önce görümcem bana gelsin kış boyu kalsın 1 hafta sizde 1 hafta bizde yaparız dedi tamam dedim gelsin sadece bizde kalmicak nasıl olsa kayınvalidem geldi gçrümcem sözünden caymaya başladı 1 ay 1,5 ay bizdeyse 5 gün orda sonra işimiz var diyip hoop geri gönderiyorlar kadını yani hiç bir şey başta konuşulduğu gibi değil daha yeni evli olmamıza tağmen özelimiz falan kalmadı aylardır aynı şeu geçenlerde kaynımda işten çıkmıs koca adam 27 yaşında oda arada gelip kalıyor bir kaç gün hatta bizde yaşaması için eşim teklif bile etti istemedim açık açık söyledim olucak şey mi ecin içinde bekar adam genç kız hiç sevmem böyle şeyleri özel var mahremiyet var her neyse geçen gün 1 ay kaynanam bizde kaldıktan sonra görümceme götürdük abla biraz da burda kalsın diye tamam dedi 4 gün sonra iftara gezmeye gidiyoruz diye geri gönderdiler yine bizde gidiyoruz bir yerlere ama bırakamıyoruz neden peki diye çok sorguladım eşimle tartıştım yeri geldi ama değişen birşey olmadı ve kayınvalidem çok kırıcı bir insandır örneğin geçenlerde kaynımda oda bizde kalmıştı biz eşimle işten dolayı gece uyanık gündüz yatıyoruz sabah uyku arasında duydum sesleri kaynım ekmek almaya gidiyordu kaynanam nereye dedi ekmek almaya diyince kaç tane alıcaksın diye sordu kaynımda 4 anne diyince 2 tane al senle bana kalan paranı da cebine at baksınlar başlarının çaresine dedi kaynımda anne saçmalama uyandıklarında çocuklar da aç olcak diyince sen düşünme onları kendiler halleder dedi çok zoruma gitmişti ben eşim tek kişilik pasta alsa bile yarısını kayınvalideme götürürüm canı çekmiştir günah olur diye asla haketmediğimi düşünüyorum bunu , bir başka olayda yine kaynımda kayınvalidemde bizde kaldıkları bir sabah bulaşık çıkmış kahvaltıdan bizim bulaşığımız bile değildi biz uyuyorduk kaynım anne 2 tane bulaşık var topla onları ayıp olmasın dedi ama kaynanam niye ben yapıyormuşum uyansın uyanınca yapsın gelin dedi buda çok zoruma giden şeylerden biri son olarakta ilk iftar günü hazırladım yemekleri özendim baya yine kaynımda kaynanamda bizde yemek bitti , eşim ve kaynım eline sağlık çok güzel olmuş falan dediler kaynanam ne dese beğenirsiniz oğlum senin ayağına sağlık gittin ekmek aldın dedi bana değil eşime şok oldum neye uğradığımı şaşırdım bugünde eşime annesini biraz görümcemlere götürmesini söyledim ( şuan annemlerdeyim ) bana ablamları iftara davet edicem bir kaç güne o zaman götürsünler dedi ama benim haberim bile yok kötü bir hamilelil geçiriyorum karnım burnumda benden habersiz misafir çağırıyor ben şimdi götürmeni istiyorum çünkü bana 5 gün öncesinden tamam demiştin dedim bu yüzden tartıştık ve bana beni seçim yapmak zorunda bırakma yoksa sonumuzu göremem dedi onun için herşeye katlanıyorken size yemin ederim gelmesin kalmasın diyen biri değilim ama bende artık eşimle biraz yanlız kalmak evliliğin tadını almak istiyorum 🥲tüm altınlarımı durumumuz olmadıkça bozdurdum ki eşim kimseye muhtaç olmasın kimseye söylemedim sahte koydum yerine eşim kimseye kötü görünmesin diye hamile halimle herşeyi çekiyorum susuyorum , üvey annesinin yaptıklarını saysam zaten roman olur nişanlılıktan beri yapmadıkları şey kalmadı ama çok yoruldum artık birde bugün ben öyle birşey söylememe rağmen bana göz dağı verir gibi seçim yapmak zorunda bırakma yoksa sonumuz yok demesi iyice son noktaya getirdi beni sizce haksız mıyım ne yapmalıyım 7 aylık hamileyim bir çıkar yolu gösterin lütfen 🙏
Bir şey diyeceğim.
Bu hikayede tek suçlu eşin ve sen hala onunla yalnız kalma derdindesin.

Yok altınları bozdurdum,yok kaynanama kıyamadım falan filan geç lütfen bunları.
Yaşın çok genç.Umarım bir şeylerin farkına geç olmadan varırsın.
Hayır anlayamıyorum gerçekten bu kadar erken evlenecek acele neden?

ne yapmalıyım 7 aylık hamileyim bir çıkar yolu gösterin lütfen 🙏

Çıkar yol olarak kaynananızla kaynınıza sırayla biz bakalım diyorum,
ya nişanlılıktan beri yapmadıkları şey kalmadı diyen de sizsiniz, ama böyle olacağını bana söylemediler diyen de sizsiniz.
Öncelikle siz en başından bu yana yanlış yapmışsınız, her şeyi kabul edip üstüne bir de hamile kalmışsınız
Maalesef ömür boyu çekeceksiniz işte.

Bosanin tabiki. Sizi hizmetci olarak almis bir adam sizinle yasayan kotu bir kayinvalide ve kayin daha olsun istiyorsunuz? Ustune birde hamilesiniz. Bosaninda kurtulun daha gencsiniz.

Annesi bir yere sigamamis kalsın diyeceğim ama herşeyi hesap edip gelin muamelesi yapması çok can sıkıcı.boyle insanlar bu kafayla hiçbir yere sigamaz zaten. Az böyle akıllı başlı sevecen olsalar şaşarim gerçekten eşinde aklıni başına alsın diyeceğim ama erkeklerde o irade yok anne ya ne yapsa yeridir veya aman benim başım agrimasin kafasindalar güya vicdanlilar filan. Yani gelin yapsın diyip iki tabağı kaldıramayan kadın da artık hasta olsa ne olur düşünemedim bile eline yapişcak sanki kadının ne kadar kötü niyetliler ya birde bu şekilde fedakarlık bekliyorlar oldu canım ağam paşam.

Kızlar merhaba mutlaka okuyun sıkılmazsınız bol kaoslu maalesef 🙂10 aylık evliyiz daha çok yeni eşimin öz annesi babasıyla ayrı olduğu için yanlız şuan evliliğimin daha 1. Ayında geldi özel bilmeden daha birbirimize alışamadan 1,5 ay kayınvalidemle yaşadım sustum sesim çıkmadı , bir yere gidicez anne kaynımlata git biraz dedik diye ağladı baya kıyamadık kendimi kötü hissettim tamam kalsın biraz daha dedim 2 ayı buldu sonra gitti kayınvalidem bir süre sonra geri geldi , o gelmeden önce görümcem bana gelsin kış boyu kalsın 1 hafta sizde 1 hafta bizde yaparız dedi tamam dedim gelsin sadece bizde kalmicak nasıl olsa kayınvalidem geldi gçrümcem sözünden caymaya başladı 1 ay 1,5 ay bizdeyse 5 gün orda sonra işimiz var diyip hoop geri gönderiyorlar kadını yani hiç bir şey başta konuşulduğu gibi değil daha yeni evli olmamıza tağmen özelimiz falan kalmadı aylardır aynı şeu geçenlerde kaynımda işten çıkmıs koca adam 27 yaşında oda arada gelip kalıyor bir kaç gün hatta bizde yaşaması için eşim teklif bile etti istemedim açık açık söyledim olucak şey mi ecin içinde bekar adam genç kız hiç sevmem böyle şeyleri özel var mahremiyet var her neyse geçen gün 1 ay kaynanam bizde kaldıktan sonra görümceme götürdük abla biraz da burda kalsın diye tamam dedi 4 gün sonra iftara gezmeye gidiyoruz diye geri gönderdiler yine bizde gidiyoruz bir yerlere ama bırakamıyoruz neden peki diye çok sorguladım eşimle tartıştım yeri geldi ama değişen birşey olmadı ve kayınvalidem çok kırıcı bir insandır örneğin geçenlerde kaynımda oda bizde kalmıştı biz eşimle işten dolayı gece uyanık gündüz yatıyoruz sabah uyku arasında duydum sesleri kaynım ekmek almaya gidiyordu kaynanam nereye dedi ekmek almaya diyince kaç tane alıcaksın diye sordu kaynımda 4 anne diyince 2 tane al senle bana kalan paranı da cebine at baksınlar başlarının çaresine dedi kaynımda anne saçmalama uyandıklarında çocuklar da aç olcak diyince sen düşünme onları kendiler halleder dedi çok zoruma gitmişti ben eşim tek kişilik pasta alsa bile yarısını kayınvalideme götürürüm canı çekmiştir günah olur diye asla haketmediğimi düşünüyorum bunu , bir başka olayda yine kaynımda kayınvalidemde bizde kaldıkları bir sabah bulaşık çıkmış kahvaltıdan bizim bulaşığımız bile değildi biz uyuyorduk kaynım anne 2 tane bulaşık var topla onları ayıp olmasın dedi ama kaynanam niye ben yapıyormuşum uyansın uyanınca yapsın gelin dedi buda çok zoruma giden şeylerden biri son olarakta ilk iftar günü hazırladım yemekleri özendim baya yine kaynımda kaynanamda bizde yemek bitti , eşim ve kaynım eline sağlık çok güzel olmuş falan dediler kaynanam ne dese beğenirsiniz oğlum senin ayağına sağlık gittin ekmek aldın dedi bana değil eşime şok oldum neye uğradığımı şaşırdım bugünde eşime annesini biraz görümcemlere götürmesini söyledim ( şuan annemlerdeyim ) bana ablamları iftara davet edicem bir kaç güne o zaman götürsünler dedi ama benim haberim bile yok kötü bir hamilelil geçiriyorum karnım burnumda benden habersiz misafir çağırıyor ben şimdi götürmeni istiyorum çünkü bana 5 gün öncesinden tamam demiştin dedim bu yüzden tartıştık ve bana beni seçim yapmak zorunda bırakma yoksa sonumuzu göremem dedi onun için herşeye katlanıyorken size yemin ederim gelmesin kalmasın diyen biri değilim ama bende artık eşimle biraz yanlız kalmak evliliğin tadını almak istiyorum 🥲tüm altınlarımı durumumuz olmadıkça bozdurdum ki eşim kimseye muhtaç olmasın kimseye söylemedim sahte koydum yerine eşim kimseye kötü görünmesin diye hamile halimle herşeyi çekiyorum susuyorum , üvey annesinin yaptıklarını saysam zaten roman olur nişanlılıktan beri yapmadıkları şey kalmadı ama çok yoruldum artık birde bugün ben öyle birşey söylememe rağmen bana göz dağı verir gibi seçim yapmak zorunda bırakma yoksa sonumuz yok demesi iyice son noktaya getirdi beni sizce haksız mıyım ne yapmalıyım 7 aylık hamileyim bir çıkar yolu gösterin lütfen 🙏
Yaaa ne güzeeeeellll hamilesiiinnnnnn....:nazar:
Bu kadar güzel bir aileye çocuk şart çünkü.
Çıkar yolu gösteriyorum, yok. Böyle böyle idare edeceksiniz, idare etmek istemediğinizde yolu gösterecekler ya gideceksiniz ya kalacaksınız.

Istiyorsunuz ki esiniz sokaga atsin aramasin sormasin sadece sizle ilgilensin
Hersey ortadaymis daha yili dolmayan evlilige çocuk gelmis. Bu saatten sonra yapabileceginiz cok birsey yok kayni evlendirin sizde ona postalarsiniz ama isi olmayan adamla kim evlenir Allah biliyor.
Itiraz etmeyin, kavga cikarmayin ses cikarmazsaniz sorun da cikmaz sizi ciddiye alan yok cunku.

Evlenirken bu şekilde olacağını bilip kabul ettiyseniz bir şey diyemem ama eğer öyle değilse farklı bir çözüm bulmaları gerekiyor. Bekar kaynınız ve kayınvalideniz ile yaşamak zorunda değilsiniz, üstelik verdiğiniz örneklere göre Allah rızası için çekeyim denecek biri de değil gibi. Eşiniz böyle bir şeçim yapmak zorunda hissediyorsa çocuk yapmadan yapsaymış yada baştan size deseymiş böyle olacak dediyse bilemem. Yani evlenip, hamile bırakıp benim ailemin kahrını çek yoksa bıdı bıdı :bicak: diyen bir erkeğe sizin resti çekmeniz lazım. Tutsunlar ayrı ev baksınlar analarına orda burda kadına yazık. Saçma sapan iş yapıp üste çıkmasın. Bu kocalara bu kadar yüz vermeyin ya I.

Kaynana diyip durmayın şu mahluka, öyle bir şey olabilir mi ya benim evinde yaşa ama iki ekmeği çok gör açık açık söyleseydiniz bizden iki ekmeği mi esirgedin diye.

Ben şunu düşündüm. Sanki önceden konuşuldu bu ve planlandı gibi geldi bana. Eşiniz evlenince ufaktan kalmaya başlarım sonra yerleşirim yanlarına gibi gibi. Bence kesinlikle böyle oldu çünkü baksanıza gelip eşiniz “kardeşim bizimle yaşasın” demiş. Ee kaynınız gelseydi, kv duracakmıydı? Oda gelip yerleşecekti yanınıza. Resmen yolunu yapmaya çalışıyorlar. Bebek doğduğunda da “annem yardımcı olur sana, torununu özlüyor kadın” derler iyice yerleşir eve haberin olsun. Kalkıp 10 aylık hamile karısına “bana seçim yaptırma” diyebiliyor ama eşek kadar kardeşine, başka çocuklarıda olan anasına “anne ben daha yeni evliyim, bize biraz zaman tanıyın bi yalnız kalalım. Birbirimize alışalım, siz bir süre yatılı gelmeyin” diyemiyor.
Pesssss

Senin ne kocada iş var ne görümcede. Belli ki analarına bakıcı tutmuşlar seni. Artık bebeğin doğunca onu emzir altını değiştir yatır sonra kayınvalidene çay çorba hizmet et ev topla yemek yap vakit olursa bir bardak su içer bi duşa girersin şeklinde bir hayatın olacak. Of dediğinde de nankör olacaksın.
Bu mevzular idare edeyim diyeceğin şeyler değil. Kimsede vazgeçilmez değil.
Yerinde olsam görümcene de kocama da güzel bir dille ayar çekerdim. Alsınlar analarına ortaklaşa bir ev tutsunlar. Bu ne ya? Yeni evli 7 aylık hamile kadının başında yok yok. Sen ses etmedikçe de üstüne bine bine yenileri eklenir. Kaynı idare et kayınvalideyi idare et kocayı idare et çocuğu idare et görümceyi idare et. Eee bakmışsın sende özgür irade kalmamış.
Bi kere yaşıyo herkes bu hayatı. Kendine neyi yakıştırıyosa onu yaşamalı. Konuş eşinle görümcenle yoksa bende yokum de geç. Böyle hayat geçmez.

Back
X