Eşim ve annem arasında kalmaktan bitkin düştüm..

Bir kız annesi olarak ,kızımın 6 yıl boyunca bir adama bakmasına tepkisiz kalabileceğimi hiç düşünmüyorum🙁Üstelik kızım hamile haliyle çalışırken,eşinin iş beğenmeyip yatması benim için de sorun olurdu,anneniz haklı tek maaşla bile bebekli geçinmek zorken siz bir süre çalışmayınca ne yapacaksınız?

Yani ben anneyi %10000 haklı buldum, konu sahibesi asalak işsiz güçsüz bir Suriyeliyi eve getiriyor ben bununla evlenicem diye. Adam sırtını iyi yere yaslamış yiyip içip semiriyor konu sahibesi de onu besliyor. O annenin yerinde olsam yastığı alır kendi kafama basıp kendimi boğarım yeminle. Yazık o kadına.
Suriyeli mi??? Cherry nerede yazıyor kız ben gözden kaçırmışım......

Suriyeli mi??? Cherry nerede yazıyor kız ben gözden kaçırmışım......

Yazmıyor tabi , konu sahibesi yabancı ve işçi olarak çalışmak istemiyor demiş bu durumda mültecidir İsveçli neden işçi olarak çalışsın :halay: Cherrynin beyni çalışıyor Allaha şükür dua edin geldim bu topiğe şenlendiniz :halay:

Çünkü erkeğin çalışmamasıyla kadınınki bir değil. Çalışmayan kadın-çalışan erkek ikilisinde adam eve geldiğinde sıcak yemek, temiz ev buluyor. Kadın çocuk doğurmuşsa ona da bakıyor. Çalışmayan kaç tane erkek yapıyor bunları? Konu sahibi eşi evde olmasına rağmen şimdiden bebek için annesini çağırma planları yapıyor. İşten eve gelince kaç kere hazır sofraya oturmuştur acaba? Çalışmayan kaç erkek haftasonu bir günü temizliğe ayırıyor? Veya misafir geldiğinde yemeğini, servisini yapıyolar mı? Ancak kadınlar çalışsa da çalışmasa da yapıyor bunları. Şartlar eşit olmadığından tabiyki yorumlarımız da eşit olmayacak.
Yazdıklarınıza katılıyorum Mirta, hayat müşterektir ama bu müştereklikte kadınlar daha verici.
Çalışan kadın elindekini avucundakini eşiyle paylaşıyor, burada defalarca maaş kartını eşine vermiş kadın konuları okuduk ama kocamın maaş kartı bende diyen kadın sayısı azdır veya çalışmayan kadına istemeden para veren erkek sayısı çok değil.
Öte yandan kadın hem çalışıp hem evi çekip çeviriyor, haftasonunu full ev işiyle geçirip bacaklarını uzatmaya bile vakti olmayan kadınlar var ama erkek işten gelir gelmez kendisini koltuğa atıp elinde kumanda keyfine bakıyor.

Erkek çalışmayıp kadın çalışınca çoğunlukla işler daha da beter çünkü adam sabahtan akşama kadar evde oturup hiçbir işe elini sürmüyor, bekliyor ki akşam karısı gelsin yemek yapsın sofra kursun, çamaşırı bulaşığı yıkasın.

Bizim böyle bir arkadaşımız var, 50 yaşını devirdi askerden geldikten sonrasını baz alırsak adam 30 yılda 30 gün ya çalıştı ya çalışmadı, evlenmeden önce annesi finanse ediyordu, evlenince karısı.
Karısı yıllarca çalıştı, evde de evin tüm işleri, çocuğunun bakımı okulu sorumluluğu hep kadındaydı, bizim arkadaş çalışmamak için psikolojim bozuk bile dedi, sonra benim aklımın bedelini verecek iş yok dedi, sonra kendi işim olmadan çalışmam dedi, gırla bahane.

Çocukluk arkadaşımız kendisini severiz o ayrı ama bazen kendi aramızda bile lafını ediyoruz, adam bedava yaşamanın kitabını yazmış diye ve işin tuhafı böyle adamları da koruyup kolluyor, elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor eşleri.

Yazmıyor tabi , konu sahibesi yabancı ve işçi olarak çalışmak istemiyor demiş bu durumda mültecidir İsveçli neden işçi olarak çalışsın :halay: Cherrynin beyni çalışıyor Allaha şükür dua edin geldim bu topiğe şenlendiniz :halay:
Ben o kısmı anlamamışım adam proje yapıyor şirketlere arada toplu para alıyor düzenli çalışmak istemiyor diye anladım.Bizim kızların hiç kafası çalışmıyor afgani,pakisini,suriyelisini alıp koca yapıyor bir de adamları besliyorlar .Anne haklı ,kızı silse evlatlıktan kimse bir şey diyemez

Damada bak bir ara çalışmış iyi para kazanmış…
O kadar…
Hikaye bitti arkadaşlar, bir aracık ufacık minicik bir ara…
Ne demek maaşlı bir işte çalışmasını istemiyoruz işçi gibi…
Çalışacak gerekirse asgari ücret alacak ama evde bi yerlerini büyütmeyecek…

Bu adamın ne mesleği var Allah aşkına yazarmısınız. Ne gibi faklılıgı varda maaşlı işe girip size göre işçi olamıyor.

Benim anladığım kadarıyla eşiniz rahatına baya bi düşkün. Sizde uydum akıllı olarak onu tasdik ediyorsunuz.
Bir erkek gerçekten erkekse, çalısmaz mı???

Ben sinir oldum. Meslegi oldugu için maaşlı çalışmasını istemiyoruz ne demek.
Sizin kendinize saygınız var mı???

Anneniz son derece haklı, kızı erkek olmuş roller değişmiş. Damatta annenizin dizinin dibinde oturup af buyuruyor. Efendim ben mesleğimi yaparım, onun dışında çalışmak istemiyorum..
Anneniz de haklı olarak kalaya başlayınca vah vah efendim olur mu… bal gibi olur.
Damadın evde oturması oluyor da anneniz çenesini açınca mı sorun olmuyor.

Sizde de suç var ses kaydını neden silmediniz. Eşiniz madem çok iyi sizin icin, iki tarafı gerecek delil bırakmasaydınız.
Bu iş düzelmez, bende annenizin yerinde olsam çalışmayan damada saygı duymam.

Benimde görüşüm bu kimse kusura bakmasın hayal aleminde yaşamıyoruz bu ülkede iş beğenmemek şımarıklık. Ekmek aslanın ağzında diyorlardı artık bağırsaklarında emilme geçmek üzere o kadar zor elde ediliyor.

Sözün kısası anne haklı kızını sömüren damada ayar olmuş benim kızım olsa ben değil evime sokmak ne haliniz varsa görün ama bu ev sana sonuna kadar kapalı derdim. O yine sizin yüzünüze bakıyor. Ne mutlu.

X