Eşim çalışmıyor...

Daha baştan çok sinyal vermiş, bunu görebilecek birisiniz, umursamadan evlenmenize şaşırdım. Sizin gibi çalışkan, azimli kadınlar nedense hep böyle erkekleri çekiyorlar üzerlerine. Evren gerçekten boşluk kabul etmiyor sanırım. Siz dışadönüksünüz eşiniz içedönük biri. Azimli ve girişken de değil. Ailesi de biliyor tabi bunu ve boşanmasından korkuyorlar çünkü oğullarının böyle devam edeceğinin farkındalar. Evlenmiş bir erkek ev geçindirmek zorundadır. Evde oyun oynayıp iş çıkmasını beklemesi çok uygunsuz. O boşlukta alanı dışında birçok iş yapıp asgari ücret de olsa evine sokması gerekir. Erkeklere gerçekten o kadar çok çalışacak iş var ki. Erkek her işte çalışır, her saat diliminde çalışır, kadın gibi değil. Çok kolay en azından minimum asgari ücreti kazanmaları. Maalesef eşiniz yetişkin bir erkek olamamış halde.

Uzun dönem 6 ay askerlik yaptı. Ama sgk dan çalıştığı iş yerleri gözüküyorsa da geçinmek için farklı iş kollarında çalıştığını görmeleri kötü birşey değil fikrimce. Onun para kazanmak zorunda olduğunu, bir ailesi olduğunu gösterir, bu adam mimar ama gocunmamış her işi yapmış bile dedirtebilir. Ben de iş bulamasaydım barista olacaktım. Aksine sgk boşluklarını gördüklerinde neden iş bulamadınız soruları ile karşılaşabilir.

Etrafımda gördüğüm pek çok mimarlık mezunu böyle maalesef. Öğrencilere tercih esnasında defalarca söylüyoruz,kolay iş bulabileceğiniz alanları isteyin diye,sonuç bu.
Adam tembelse hepsi de bahane oluyor

O attığınız imzanın hükmü tek sizin üzerinizde galiba,adamın pek umrunda değil.Esinizi ,ailesini , evlilik kurumunu elin dediklerini onemsediğiniz kadar kendinizi,ailenizi,ailenizin içinde bulunduğu durumu dusunseydiniz keşke.Oyle tatlı tatlı manipüle ediliyorsunuz, ılık suya atılan kurbağa gibi altiniz kaynıyor ama farkında değilsiniz....

İnanın aslında gördüm umursadım da ama sevdiğim için düzelir diyerek evlendim. Akılsız biri değilimbu durumu yaşıyor olmak bir adım ötesini görememek belirsizlikle yaşamak bunlar hiç bana göre değil. Sevmesem asla girmezdim bu yola. Sevgi herşeyi çözmüyormuş malesef. İnsanın değişmeye niyeti olmalı…

Siz boşuna senelerinizi gençliğinizi harcamayın, adam olsun, iş tutsun hiçbir kadın bunu kabul etmez. Size karakter olsun diyenlere aynı hayatı sunun 5dk durmazlar. Hiç ona buna bakmayın hayat sizin hayatınız ne kadar erken ayrılırsanız o kadar çabuk hayatınıza döner yeni başlangıçlar yaparsınız. Annemin kuzeni var aynı eşiniz gibiydi eşi(mühendis) , ha düzeldi ha düzelecek diye seneleri gitti onunda marketine kadar ailesi karşılıyodu adam boşanma lafı geçince yalandan işe girip 5-6ay max çalışıp sonra çıkıyodu. Üstüne seneler bindikce ayrılması zorlaştı en son kangreni kesti 1,5 sene sonra başkasıyla evlendi 3tanede çocuk yaptı mis gibi. Kadın evlendiği zamankinden genç duruyor resmen şuan
Şunuda ekleyim eski eşide evlendi boşandı aynı sebepten şuan yine nişanlı sanırım yeni para kapısı yükleniyor asdffjjaga

Son durum itibariyle adam 4 aydır işsiz ve kendi mesleğinden iş bulmaya çalışıyormuş.

Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı

Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz.

4 ay oldu işsiz hala.

Esiniz karakterine ve motivasyonuna uygun bir meslek secmeli. Ozel sektor mimarlik ona gore degil anlasilan. Bu konuda diretmesi su an sacma veya alaninda is buldugunda her seyini ortaya koyup iste tutunmali. Bu konuda kendisine son bir sans verdiginizi belirtin, yoksa zor bir durum gercekten…

Karakter yok ki... Siz işe gidip gelirken, kendisi oyun oynuyor diye utanmıyorsa neyin karakterine sahip? Siz bakıcılık yaptığınızla kalacaksınız. Peşinizden tabii ki de koşar. Eldekini kaybeden her erkek yapar onu, giden her erkeğin döndüğü gibi. Yapmayın etmeyin. Çocuk düşünemiyormuşsunuz, e zaten siz doğum izni alınca kim bakacak ki size? O zaman kayın-aile ellerine kaldığınız için saygısızlığı arşa çıkartır. Mahvolursunuz. İlla bir şey yapacaksanız, terapiste yöneltin ama ufak düzeldi sanıp yine zaman kaybedersiniz (terapi muhteşem bir şey ama kendisi isteyerek gitmeyene yaraması çook düşük bir ihtimal). Adamın vizyonu da vicdanı da yok. Paranızı ve gençliğinizi harcıyorsunuz

Katlanamam malesef. Forumda okudum birçok benzer konu. Senelerce sabredip bi de çocuk yapanlar var. Ben bu kadarına gelemem. Son bir konuşma yaptık dün. Aynı içinde ev arkadaşı gibi olmaktan bunalmış ama çözüm onda bunu söyledim özetle. Artık düzeltelim birşeyleri vs dedi. Ben de bu durumu ben artık kaldıramıyorum daha fazla bu evliliğe devam edemiycem bir işe girip çalışmazsan dedim. Hiçbirşey söylemedi..

O kadar acimasizsin ki. Sen su an isten cikarilsan hemen is bulabilecegini mi saniyorsun? Ayrica adamin babasi kiranizi oduyormus. Say ki o oduyor. Sanki tum evi sen cekip ceviriyosun gibi yazmissin. Hatan ortada kurulu bir duzeniniz daha yokken haldir haldir evlilik yoluna girmen. Bunlar hep turk ailelerinin nikahsiz birlikte yasamaya izin vermemesinden kaynaklaniyor biraz da. Bir de demissin magazaya gir vs. Sen issiz kalsan bi markete kasiyerlige girer misin? Isin oldugu icin boyle konusuyorsun. Mimarlik okumus o da senin gibi. Tek farkiniz senin sansin yaver gitmis o kadar. Napsin markete girsin ve magaza mudurlugunu mu hedeflesin? Senin sanki isteklerin iki kisi birlik olup maddi olarak rahat rahat hayatimizi yasarizmis. Hayir, birini seversen evlenirsin. Ek gelir gibi dusunerek evlenilmez. Oyun oynuyor diyorsun napsin... elbet bi sey yapacak. Her dakika is arama sitelerinde sayfa mi yenilesin. Bak kac tane ise girmis, demek ki calismama gibi bir dusuncesi de yok. Su limon satsin lafi da o kadar basmakalip bir laf ki. Umarim esinin yuzune de soylemiyorsundur.
Bence sen bosan. Yalniz bosandiginda cok merak ediyorum ev kirasi da ustune kalinca kendi ayaklarim uzerinde duran kadinim soylemlerine devam edebilecek misin

Şaka mısın sen ya ? Verdiğim cevapları bir oku istersen. Ben kendi şansımı kendim yarattım ne eziyetler çektim ilk girdiğim iş yerlerinde yine de pes etmedim. Tek başıma yaşadım bilmediğim bir şehirde neler neler yaptım buralara gelebilmek için ne mücadeleler verdim. Şuan işsiz kalsam tabiki de başka bir işe girerim ve çalışırım ben asla evde oturamam öyle 4 ay 5 ay. Kiramı da aslanlar gibi öderim sen hiç merak etme. Napıyım babası kirayı ödüyor zaten diye sorumsuz bir adamla yıllarımı mı geçireyim ? Çaresiz kalmışım ki yazmışım buraya . Ek gelir gibi ne alaka ya? Bir erkek evleniyorsa sorumluluklarını bilecek o kadına bakacak ailesine bakacak bu iki iki dörttür. Kadınların çoğu asgari ücretle çalışan birini kabul etmiyorken aldığı paraya bakıyorken, ben bunu önemsemiyorum bile. Tek istediğim çabalamasıydı kalkıp bana oyun oynamasın da napsın diyorsun. Kaynanam falan olabilirsin bu yorumunla gerçekten.

Evet evet 5 yillik deneyimli mimar maasinla odersin kirani. Ustune birikim yapip ev bile alirsin bakarsin. Son olarak insallah issiz kalmazsin diyorum su donemde. Kolay saniyorsun cunku her seyi.

Bunlar hep turk ailelerinin nikahsiz birlikte yasamaya izin vermemesinden kaynaklaniyor biraz da.
Oyun oynuyor diyorsun napsin... elbet bi sey yapacak. Her dakika is arama sitelerinde sayfa mi yenilesin
Yalniz bosandiginda cok merak ediyorum ev kirasi da ustune kalinca kendi ayaklarim uzerinde duran kadinim soylemlerine devam edebilecek misin
Siniriniz, erkek siniri havası veriyor

Evet evet 5 yillik deneyimli mimar maasinla odersin kirani. Ustune birikim yapip ev bile alirsin bakarsin. Son olarak insallah issiz kalmazsin diyorum su donemde. Kolay saniyorsun cunku her seyi.
Kolay sanmıyorum hanfendi sabrediyorum ama çatlayacağım insanım ya ben de hani… mimar maaşını da küçümsemeyin lütfen!

Siz biriyle evlenseniz o kişi çalışmasa aylarca evde otursa kabulsünüz yani, konu sahibi şikayet etmemeli. Ha ama en başından bunu düşünecekti diyorsanız, insanız makine değiliz. Durumun bu kadar olacağını kestirememiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…