- 17 Ekim 2016
- 299
- 637
-
- Konu Sahibi catslover7
Uzun dönem 6 ay askerlik yaptı. Ama sgk dan çalıştığı iş yerleri gözüküyorsa da geçinmek için farklı iş kollarında çalıştığını görmeleri kötü birşey değil fikrimce. Onun para kazanmak zorunda olduğunu, bir ailesi olduğunu gösterir, bu adam mimar ama gocunmamış her işi yapmış bile dedirtebilir. Ben de iş bulamasaydım barista olacaktım. Aksine sgk boşluklarını gördüklerinde neden iş bulamadınız soruları ile karşılaşabilir.Cv'ye yazmamak çözüm değil günümüzde. SGK'dan tüm bilgiler aynı anda yansıyor ekrana. Başka bir sektörde işe girip, 1 ay sonra başka yere gitmesi adam açısından çok olumsuz olur.
Kendi sektöründe çalışmaya devam etmek istiyorsa, kendi sektörüyle bağlantılı işlere başvurmaya devam etmeli.
Adam 5 yıldır işsiz değil bu arada. Mezun olduktan sonra tecili kaldırıp, askere gitmek için başvurduğunda hangi celp dönemine düştü; askerliği bedelli mi normal mi yaptı vb ye göre süreler hesaplanabilir.
Etrafımda gördüğüm pek çok mimarlık mezunu böyle maalesef. Öğrencilere tercih esnasında defalarca söylüyoruz,kolay iş bulabileceğiniz alanları isteyin diye,sonuç bu.Merhaba. 2,5 yıllık evliyim arkadaşlar eşim de ben de mimarlık mezunuyuz üniversitede başladı ilişkimiz. Mezun olalı 5 buçuk sene oldu. Ben 5 senedir bir fiil çalışıyorum. Hep kendi ayakları üzerinde duran, kuralları, hedefleri olan ve bu hedefleri gerçekleştiren, güçlü başarılı bi insan olmaya çalıştım. Mezun olduktan 6 ay sonra askere gitti, gidene kadar da işe girmemişti. Askerden döndükten sonra nişanlanmak istedi, birbirimizi seviyorduk. Bi 9 ay kadar sonra nişanlandık ama o sırada yine işi yoktu ben İstanbul'da çalışıyordum o ise evde oturuyordu. Ailemin buna okey vermesinin sebebi de çok iyi çocuk efendi çocuk nasıl olsa mesleği var. Ama gel gör ki işsizlik süreci devam etti ve ben ailemden uzakta İstanbul'da çalıştığım için ve güzel bir işim olduğu için dedim ki İstanbul'a gel iş bul böyle olmaz. Geldi ve buldu da ama 2 ay çalıştı sonra işten çıkarıldı anlaşamadı. Başka iş aramaya başladı o sırada iş bulma sürecindeyken ben başıma gelecekleri hissettiğimden bir uyarı niteliğinde ona söyledim. Ben evlendiğimizde işsiz evde oturan birisi ile yapamam dedim. Bir süre sonra başka bir iş buldu ama biz de bu sırada ev tuttuk ve ev dizmeye başladık çünkü ikimiz de teyzelerimizde kalıyorduk. İkinci işine girdikten sonra oldu bunlar. Tamam iş buldu diye düğün yerini de tuttuk. Tabi eşyaların hepsini ve düğün yerini vs eşimin birikimi olmadığı için babası yaptı. Sonraki seneye gelene kadar da düğün hazırlıkları yaparken ve düğüne 2 ay kalmışken yine işten çıkartıldı. Ben bir belirsizlikle benim hayatım böyle mi geçecek kaygıları ile o imzayı attım geri de dönemedim. Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı ama orada da biz evimizi neden buraya kurduk neden burada yaşıyoruz gibi konulara kapıldık ayrıca deprem korkusu da oluştu yaşadığımız mahalle de çok kötüydü. Ankara'ya dönmek istedik ailelerimize yakın olmak için ve alıştığımız site hayatına dönmek için... ve döndük de evlendikten 1 buçuk sene sonra. Önce ben iş buldum o şekilde geldik çünkü tecrübem vardı. Ona da eski yöneticim vasıtasıyla bir iş bulduk hemen. Orda da 3 ay çalışıp işten çıkartıldı. Ama sirkülasyonun çok olduğu kötü bir işyeriymiş o yüzden çok irdelemedim. 3 ay işsiz kaldı bu süreçte evdeydi ben çalışıyordum ama bilgisayar oyunları oynadığına şahit oldum. Sürekli sabırlı olmaya onu anlamaya çalıştım arada sırada uyarılarımı yaparak. Sonra başka bir işe girdi orda da 3 ay çalışıp çıktı. Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz. Artık tahammülüm kalmadı ve zor zamanlarımız başladı tekrar. Kiramızı babası ödüyor bense çalışıyorum 4 ay oldu işsiz hala. O da iş aradığını ama bulamadığını uğraştığını söylüyor ama uğraşmak bence böyle olmaz gerekirse asgari ücrete bir yere gir mağazaya diyorum onun sonu mu var diyor illa mesleğinde bir iş bulmak istiyor. Ailesi de sürekli destek ol iyi günde kötü günde diyerek imza attınız oğlumuz uğraşıyor o da bu durumdan mutsuz diyorlar. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum bu ülkede işsizlik var bu normal diyorlar ama ben bu kadar uzun süre asla işsiz kalmam mesela bi şekilde bulurum kendi şansımı yaratırım ona da sürekli tavsiye veriyorum şöyle yap böyle yap ara peşine düş git yalvar diye. Ben hiçbir şekilde gelecek hayali kuramıyorum bir sürü hedefim gerçekleştirmek istediğim şeyler vardı ve parasızlık çok zor. Evin arabanın ihtiyaçlarını karşılıyorum ve ona para da veriyorum. Bu sıkıntılardan bahsettiğimde yeri geliyor ailesinin bana aç mısın açıkta mısın dedikleri oluyor. Ama olay o değil tatile gidemiyorum yurtdışını gezemiyorum ben çocuk bile düşünemiyorum asla da yapmam zaten. Arkadaşlar lütfen bir akıl verin. Ayrılsam ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor ama gerçekten uğraştığını da düşünmüyorum gerekirse limon satıp evi geçindirmesi gerekirken ben çalışıyorum o ise evde. Ben uğraştığımı düşünüyorum taşınmasaydık böyle olmazdı diyip ona sığınıyor. Ayrılmasam bu şekilde yaşamak çok zor sabır taşına döndüm. Bir akıl verin.
Ailem de çok üzgün ümidimiz yok artık diyorlar. Onlar da baya seviyordu aslında eşimi. İnşallah kafaya dank eder de düzelir diyorlar. Eğer boşanmak istersen de kapımız açık istediğin zaman gel diyorlar.Senin ailen ne diyor?
O attığınız imzanın hükmü tek sizin üzerinizde galiba,adamın pek umrunda değil.Esinizi ,ailesini , evlilik kurumunu elin dediklerini onemsediğiniz kadar kendinizi,ailenizi,ailenizin içinde bulunduğu durumu dusunseydiniz keşke.Oyle tatlı tatlı manipüle ediliyorsunuz, ılık suya atılan kurbağa gibi altiniz kaynıyor ama farkında değilsiniz....Zaten bu dedikleriniz oluyor insanda ister istemez. Saygı ve sevgi azalmış durumda bende. Ama bu sürece girmeye çok korkuyorum sanki onun peşimden koşma gibi bir şeyi olur mu değişicem der mi ya da napar bilmiyorum. hadi kabul ettim diyelim ki değişecek mi o da var, malesef atılan imzanın o kadar büyük hükmü var ki pat diye yıkamıyorsun herşeyi. Çevredeki insanlar biçok şey söylüyor iş bulunur karakter olsun vs vs. Herşey sarpa sarmış durumda…
İnanın aslında gördüm umursadım da ama sevdiğim için düzelir diyerek evlendim. Akılsız biri değilimbu durumu yaşıyor olmak bir adım ötesini görememek belirsizlikle yaşamak bunlar hiç bana göre değil. Sevmesem asla girmezdim bu yola. Sevgi herşeyi çözmüyormuş malesef. İnsanın değişmeye niyeti olmalı…Daha baştan çok sinyal vermiş, bunu görebilecek birisiniz, umursamadan evlenmenize şaşırdım. Sizin gibi çalışkan, azimli kadınlar nedense hep böyle erkekleri çekiyorlar üzerlerine. Evren gerçekten boşluk kabul etmiyor sanırım. Siz dışadönüksünüz eşiniz içedönük biri. Azimli ve girişken de değil. Ailesi de biliyor tabi bunu ve boşanmasından korkuyorlar çünkü oğullarının böyle devam edeceğinin farkındalar. Evlenmiş bir erkek ev geçindirmek zorundadır. Evde oyun oynayıp iş çıkmasını beklemesi çok uygunsuz. O boşlukta alanı dışında birçok iş yapıp asgari ücret de olsa evine sokması gerekir. Erkeklere gerçekten o kadar çok çalışacak iş var ki. Erkek her işte çalışır, her saat diliminde çalışır, kadın gibi değil. Çok kolay en azından minimum asgari ücreti kazanmaları. Maalesef eşiniz yetişkin bir erkek olamamış halde.
Siz boşuna senelerinizi gençliğinizi harcamayın, adam olsun, iş tutsun hiçbir kadın bunu kabul etmez. Size karakter olsun diyenlere aynı hayatı sunun 5dk durmazlar. Hiç ona buna bakmayın hayat sizin hayatınız ne kadar erken ayrılırsanız o kadar çabuk hayatınıza döner yeni başlangıçlar yaparsınız. Annemin kuzeni var aynı eşiniz gibiydi eşi(mühendis) , ha düzeldi ha düzelecek diye seneleri gitti onunda marketine kadar ailesi karşılıyodu adam boşanma lafı geçince yalandan işe girip 5-6ay max çalışıp sonra çıkıyodu. Üstüne seneler bindikce ayrılması zorlaştı en son kangreni kesti 1,5 sene sonra başkasıyla evlendi 3tanede çocuk yaptı mis gibi. Kadın evlendiği zamankinden genç duruyor resmen şuanZaten bu dedikleriniz oluyor insanda ister istemez. Saygı ve sevgi azalmış durumda bende. Ama bu sürece girmeye çok korkuyorum sanki onun peşimden koşma gibi bir şeyi olur mu değişicem der mi ya da napar bilmiyorum. hadi kabul ettim diyelim ki değişecek mi o da var, malesef atılan imzanın o kadar büyük hükmü var ki pat diye yıkamıyorsun herşeyi. Çevredeki insanlar biçok şey söylüyor iş bulunur karakter olsun vs vs. Herşey sarpa sarmış durumda…
Son durum itibariyle adam 4 aydır işsiz ve kendi mesleğinden iş bulmaya çalışıyormuş.Z zxshermine biz farklı konu mu okuduk? Kadın diyor ki gir çık yapıp duruyor, 2 ayda koyuyolar kapıya totalde kaç ay işsiz kalması değil, şu yaşa kadar sabit bir yerde tutunacak kadar kimse ışık görmemiş adamda, üç gün sonra iş bulsa ki yaş ilerledikçe tecrübe olmadığı için artık zor, 3 güne gene kusura bakmayın kardeş diyecekler, adam öğreneyim kendimi geliştireyim gibi dertlere hiç düşmemiş, kariyerini counter strike da geliştiriyo şu an. Taşı sıkayım da bişeyler öğreneyim gibi dertleri de yok. E ne beklemek lazım bu adamdan?
İstanbul'a gel iş bul böyle olmaz. Geldi ve buldu da ama 2 ay çalıştı sonra işten çıkarıldı anlaşamadı. Başka iş aramaya başladı o sırada iş bulma sürecindeyken ben başıma gelecekleri hissettiğimden bir uyarı niteliğinde ona söyledim.
İkinci işine girdikten sonra oldu bunlar. Tamam iş buldu diye düğün yerini de tuttuk. Tabi eşyaların hepsini ve düğün yerini vs eşimin birikimi olmadığı için babası yaptı. Sonraki seneye gelene kadar da düğün hazırlıkları yaparken ve düğüne 2 ay kalmışken yine işten çıkartıldı.
Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı
ve döndük de evlendikten 1 buçuk sene sonra. Önce ben iş buldum o şekilde geldik çünkü tecrübem vardı. Ona da eski yöneticim vasıtasıyla bir iş bulduk hemen. Orda da 3 ay çalışıp işten çıkartıldı. Ama sirkülasyonun çok olduğu kötü bir işyeriymiş o yüzden çok irdelemedim. 3 ay işsiz kaldı
Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz.
4 ay oldu işsiz hala.
O da iş aradığını ama bulamadığını uğraştığını söylüyor ama uğraşmak bence böyle olmaz gerekirse asgari ücrete bir yere gir mağazaya diyorum onun sonu mu var diyor illa mesleğinde bir iş bulmak istiyor.
Karakter yok ki... Siz işe gidip gelirken, kendisi oyun oynuyor diye utanmıyorsa neyin karakterine sahip? Siz bakıcılık yaptığınızla kalacaksınız. Peşinizden tabii ki de koşar. Eldekini kaybeden her erkek yapar onu, giden her erkeğin döndüğü gibi. Yapmayın etmeyin. Çocuk düşünemiyormuşsunuz, e zaten siz doğum izni alınca kim bakacak ki size? O zaman kayın-aile ellerine kaldığınız için saygısızlığı arşa çıkartır. Mahvolursunuz. İlla bir şey yapacaksanız, terapiste yöneltin ama ufak düzeldi sanıp yine zaman kaybedersiniz (terapi muhteşem bir şey ama kendisi isteyerek gitmeyene yaraması çook düşük bir ihtimal). Adamın vizyonu da vicdanı da yok. Paranızı ve gençliğinizi harcıyorsunuzZaten bu dedikleriniz oluyor insanda ister istemez. Saygı ve sevgi azalmış durumda bende. Ama bu sürece girmeye çok korkuyorum sanki onun peşimden koşma gibi bir şeyi olur mu değişicem der mi ya da napar bilmiyorum. hadi kabul ettim diyelim ki değişecek mi o da var, malesef atılan imzanın o kadar büyük hükmü var ki pat diye yıkamıyorsun herşeyi. Çevredeki insanlar biçok şey söylüyor iş bulunur karakter olsun vs vs. Herşey sarpa sarmış durumda…
Merhaba. 2,5 yıllık evliyim arkadaşlar eşim de ben de mimarlık mezunuyuz üniversitede başladı ilişkimiz. Mezun olalı 5 buçuk sene oldu. Ben 5 senedir bir fiil çalışıyorum. Hep kendi ayakları üzerinde duran, kuralları, hedefleri olan ve bu hedefleri gerçekleştiren, güçlü başarılı bi insan olmaya çalıştım. Mezun olduktan 6 ay sonra askere gitti, gidene kadar da işe girmemişti. Askerden döndükten sonra nişanlanmak istedi, birbirimizi seviyorduk. Bi 9 ay kadar sonra nişanlandık ama o sırada yine işi yoktu ben İstanbul'da çalışıyordum o ise evde oturuyordu. Ailemin buna okey vermesinin sebebi de çok iyi çocuk efendi çocuk nasıl olsa mesleği var. Ama gel gör ki işsizlik süreci devam etti ve ben ailemden uzakta İstanbul'da çalıştığım için ve güzel bir işim olduğu için dedim ki İstanbul'a gel iş bul böyle olmaz. Geldi ve buldu da ama 2 ay çalıştı sonra işten çıkarıldı anlaşamadı. Başka iş aramaya başladı o sırada iş bulma sürecindeyken ben başıma gelecekleri hissettiğimden bir uyarı niteliğinde ona söyledim. Ben evlendiğimizde işsiz evde oturan birisi ile yapamam dedim. Bir süre sonra başka bir iş buldu ama biz de bu sırada ev tuttuk ve ev dizmeye başladık çünkü ikimiz de teyzelerimizde kalıyorduk. İkinci işine girdikten sonra oldu bunlar. Tamam iş buldu diye düğün yerini de tuttuk. Tabi eşyaların hepsini ve düğün yerini vs eşimin birikimi olmadığı için babası yaptı. Sonraki seneye gelene kadar da düğün hazırlıkları yaparken ve düğüne 2 ay kalmışken yine işten çıkartıldı. Ben bir belirsizlikle benim hayatım böyle mi geçecek kaygıları ile o imzayı attım geri de dönemedim. Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı ama orada da biz evimizi neden buraya kurduk neden burada yaşıyoruz gibi konulara kapıldık ayrıca deprem korkusu da oluştu yaşadığımız mahalle de çok kötüydü. Ankara'ya dönmek istedik ailelerimize yakın olmak için ve alıştığımız site hayatına dönmek için... ve döndük de evlendikten 1 buçuk sene sonra. Önce ben iş buldum o şekilde geldik çünkü tecrübem vardı. Ona da eski yöneticim vasıtasıyla bir iş bulduk hemen. Orda da 3 ay çalışıp işten çıkartıldı. Ama sirkülasyonun çok olduğu kötü bir işyeriymiş o yüzden çok irdelemedim. 3 ay işsiz kaldı bu süreçte evdeydi ben çalışıyordum ama bilgisayar oyunları oynadığına şahit oldum. Sürekli sabırlı olmaya onu anlamaya çalıştım arada sırada uyarılarımı yaparak. Sonra başka bir işe girdi orda da 3 ay çalışıp çıktı. Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz. Artık tahammülüm kalmadı ve zor zamanlarımız başladı tekrar. Kiramızı babası ödüyor bense çalışıyorum 4 ay oldu işsiz hala. O da iş aradığını ama bulamadığını uğraştığını söylüyor ama uğraşmak bence böyle olmaz gerekirse asgari ücrete bir yere gir mağazaya diyorum onun sonu mu var diyor illa mesleğinde bir iş bulmak istiyor. Ailesi de sürekli destek ol iyi günde kötü günde diyerek imza attınız oğlumuz uğraşıyor o da bu durumdan mutsuz diyorlar. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum bu ülkede işsizlik var bu normal diyorlar ama ben bu kadar uzun süre asla işsiz kalmam mesela bi şekilde bulurum kendi şansımı yaratırım ona da sürekli tavsiye veriyorum şöyle yap böyle yap ara peşine düş git yalvar diye. Ben hiçbir şekilde gelecek hayali kuramıyorum bir sürü hedefim gerçekleştirmek istediğim şeyler vardı ve parasızlık çok zor. Evin arabanın ihtiyaçlarını karşılıyorum ve ona para da veriyorum. Bu sıkıntılardan bahsettiğimde yeri geliyor ailesinin bana aç mısın açıkta mısın dedikleri oluyor. Ama olay o değil tatile gidemiyorum yurtdışını gezemiyorum ben çocuk bile düşünemiyorum asla da yapmam zaten. Arkadaşlar lütfen bir akıl verin. Ayrılsam ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor ama gerçekten uğraştığını da düşünmüyorum gerekirse limon satıp evi geçindirmesi gerekirken ben çalışıyorum o ise evde. Ben uğraştığımı düşünüyorum taşınmasaydık böyle olmazdı diyip ona sığınıyor. Ayrılmasam bu şekilde yaşamak çok zor sabır taşına döndüm. Bir akıl verin.
Allahım ne çok oğul kayırma derdindeler.
Toplum içinde başarılı oğul profili çizmek için arkasını toplaya toplaya güzelleme yapa yapa koskoca adamı sorumsuz biri haline getirmişler. Her şeye bir bahane
Sen kafanı topla
Gerekiyorsa gizlice bir psikologa git
Gizlice bir avukat ile görüş
Düşün taşın
Bu düzene senelerce katlanır mıyım, yoksa yeter artık mı demeliyim sorusuna cevap bu
Katlanamam malesef. Forumda okudum birçok benzer konu. Senelerce sabredip bi de çocuk yapanlar var. Ben bu kadarına gelemem. Son bir konuşma yaptık dün. Aynı içinde ev arkadaşı gibi olmaktan bunalmış ama çözüm onda bunu söyledim özetle. Artık düzeltelim birşeyleri vs dedi. Ben de bu durumu ben artık kaldıramıyorum daha fazla bu evliliğe devam edemiycem bir işe girip çalışmazsan dedim. Hiçbirşey söylemedi..Allahım ne çok oğul kayırma derdindeler.
Toplum içinde başarılı oğul profili çizmek için arkasını toplaya toplaya güzelleme yapa yapa koskoca adamı sorumsuz biri haline getirmişler. Her şeye bir bahane
Sen kafanı topla
Gerekiyorsa gizlice bir psikologa git
Gizlice bir avukat ile görüş
Düşün taşın
Bu düzene senelerce katlanır mıyım, yoksa yeter artık mı demeliyim sorusuna cevap bul
Şaka mısın sen ya ? Verdiğim cevapları bir oku istersen. Ben kendi şansımı kendim yarattım ne eziyetler çektim ilk girdiğim iş yerlerinde yine de pes etmedim. Tek başıma yaşadım bilmediğim bir şehirde neler neler yaptım buralara gelebilmek için ne mücadeleler verdim. Şuan işsiz kalsam tabiki de başka bir işe girerim ve çalışırım ben asla evde oturamam öyle 4 ay 5 ay. Kiramı da aslanlar gibi öderim sen hiç merak etme. Napıyım babası kirayı ödüyor zaten diye sorumsuz bir adamla yıllarımı mı geçireyim ? Çaresiz kalmışım ki yazmışım buraya . Ek gelir gibi ne alaka ya? Bir erkek evleniyorsa sorumluluklarını bilecek o kadına bakacak ailesine bakacak bu iki iki dörttür. Kadınların çoğu asgari ücretle çalışan birini kabul etmiyorken aldığı paraya bakıyorken, ben bunu önemsemiyorum bile. Tek istediğim çabalamasıydı kalkıp bana oyun oynamasın da napsın diyorsun. Kaynanam falan olabilirsin bu yorumunla gerçekten.O kadar acimasizsin ki. Sen su an isten cikarilsan hemen is bulabilecegini mi saniyorsun? Ayrica adamin babasi kiranizi oduyormus. Say ki o oduyor. Sanki tum evi sen cekip ceviriyosun gibi yazmissin. Hatan ortada kurulu bir duzeniniz daha yokken haldir haldir evlilik yoluna girmen. Bunlar hep turk ailelerinin nikahsiz birlikte yasamaya izin vermemesinden kaynaklaniyor biraz da. Bir de demissin magazaya gir vs. Sen issiz kalsan bi markete kasiyerlige girer misin? Isin oldugu icin boyle konusuyorsun. Mimarlik okumus o da senin gibi. Tek farkiniz senin sansin yaver gitmis o kadar. Napsin markete girsin ve magaza mudurlugunu mu hedeflesin? Senin sanki isteklerin iki kisi birlik olup maddi olarak rahat rahat hayatimizi yasarizmis. Hayir, birini seversen evlenirsin. Ek gelir gibi dusunerek evlenilmez. Oyun oynuyor diyorsun napsin... elbet bi sey yapacak. Her dakika is arama sitelerinde sayfa mi yenilesin. Bak kac tane ise girmis, demek ki calismama gibi bir dusuncesi de yok. Su limon satsin lafi da o kadar basmakalip bir laf ki. Umarim esinin yuzune de soylemiyorsundur.
Bence sen bosan. Yalniz bosandiginda cok merak ediyorum ev kirasi da ustune kalinca kendi ayaklarim uzerinde duran kadinim soylemlerine devam edebilecek misin
Babasından tiksindim resmen, bu kadar mı fark eder?Babası bir kere kadınların daha çok şansı var dedi. Dış görünüşün itibariyle de sen şanslıydın vs demişti.
Kadın çalışmış da çalışmış... Adamı referansla işe koymuşlar birkaç defa. Kimse referansla gelen adamı boşuna işten çıkartmaz. Karısı sayesinde iş bulmuş, ondan da çıkartılmış.Tek farkiniz senin sansin yaver gitmis o kadar.
Evet evet 5 yillik deneyimli mimar maasinla odersin kirani. Ustune birikim yapip ev bile alirsin bakarsin. Son olarak insallah issiz kalmazsin diyorum su donemde. Kolay saniyorsun cunku her seyi.Şaka mısın sen ya ? Verdiğim cevapları bir oku istersen. Ben kendi şansımı kendim yarattım ne eziyetler çektim ilk girdiğim iş yerlerinde yine de pes etmedim. Tek başıma yaşadım bilmediğim bir şehirde neler neler yaptım buralara gelebilmek için ne mücadeleler verdim. Şuan işsiz kalsam tabiki de başka bir işe girerim ve çalışırım ben asla evde oturamam öyle 4 ay 5 ay. Kiramı da aslanlar gibi öderim sen hiç merak etme. Napıyım babası kirayı ödüyor zaten diye sorumsuz bir adamla yıllarımı mı geçireyim ? Çaresiz kalmışım ki yazmışım buraya . Ek gelir gibi ne alaka ya? Bir erkek evleniyorsa sorumluluklarını bilecek o kadına bakacak ailesine bakacak bu iki iki dörttür. Kadınların çoğu asgari ücretle çalışan birini kabul etmiyorken aldığı paraya bakıyorken, ben bunu önemsemiyorum bile. Tek istediğim çabalamasıydı kalkıp bana oyun oynamasın da napsın diyorsun. Kaynanam falan olabilirsin bu yorumunla gerçekten.
Bunlar hep turk ailelerinin nikahsiz birlikte yasamaya izin vermemesinden kaynaklaniyor biraz da.
Oyun oynuyor diyorsun napsin... elbet bi sey yapacak. Her dakika is arama sitelerinde sayfa mi yenilesin
Siniriniz, erkek siniri havası veriyorYalniz bosandiginda cok merak ediyorum ev kirasi da ustune kalinca kendi ayaklarim uzerinde duran kadinim soylemlerine devam edebilecek misin
Kolay sanmıyorum hanfendi sabrediyorum ama çatlayacağım insanım ya ben de hani… mimar maaşını da küçümsemeyin lütfen!Evet evet 5 yillik deneyimli mimar maasinla odersin kirani. Ustune birikim yapip ev bile alirsin bakarsin. Son olarak insallah issiz kalmazsin diyorum su donemde. Kolay saniyorsun cunku her seyi.
Siz biriyle evlenseniz o kişi çalışmasa aylarca evde otursa kabulsünüz yani, konu sahibi şikayet etmemeli. Ha ama en başından bunu düşünecekti diyorsanız, insanız makine değiliz. Durumun bu kadar olacağını kestirememiştir.Evet evet 5 yillik deneyimli mimar maasinla odersin kirani. Ustune birikim yapip ev bile alirsin bakarsin. Son olarak insallah issiz kalmazsin diyorum su donemde. Kolay saniyorsun cunku her seyi.
Kaynana??Evet evet 5 yillik deneyimli mimar maasinla odersin kirani. Ustune birikim yapip ev bile alirsin bakarsin. Son olarak insallah issiz kalmazsin diyorum su donemde. Kolay saniyorsun cunku her seyi.