- 15 Şubat 2013
- 24.870
- 94.121
-
- Konu Sahibi catslover7
Tembel adamdan nefret şarkısıyla giriş yapayımKatlanamam malesef. Forumda okudum birçok benzer konu. Senelerce sabredip bi de çocuk yapanlar var. Ben bu kadarına gelemem. Son bir konuşma yaptık dün. Aynı içinde ev arkadaşı gibi olmaktan bunalmış ama çözüm onda bunu söyledim özetle. Artık düzeltelim birşeyleri vs dedi. Ben de bu durumu ben artık kaldıramıyorum daha fazla bu evliliğe devam edemiycem bir işe girip çalışmazsan dedim. Hiçbirşey söylemedi..
Uzun dönem 6 ay askerlik yaptı. Ama sgk dan çalıştığı iş yerleri gözüküyorsa da geçinmek için farklı iş kollarında çalıştığını görmeleri kötü birşey değil fikrimce. Onun para kazanmak zorunda olduğunu, bir ailesi olduğunu gösterir, bu adam mimar ama gocunmamış her işi yapmış bile dedirtebilir. Ben de iş bulamasaydım barista olacaktım. Aksine sgk boşluklarını gördüklerinde neden iş bulamadınız soruları ile karşılaşabilir.
Evet işsizliğin tırmandığı şu zamanda ha deyince iş bulmak kolay değil ama sizi anladım, kendi mesleğinde uygun bir iş bulana kadar çabaladığını göstermek için kasiyerlik de yapsa razıyım diyorsunuz haklısınız da.Katlanamam malesef. Forumda okudum birçok benzer konu. Senelerce sabredip bi de çocuk yapanlar var. Ben bu kadarına gelemem. Son bir konuşma yaptık dün. Aynı içinde ev arkadaşı gibi olmaktan bunalmış ama çözüm onda bunu söyledim özetle. Artık düzeltelim birşeyleri vs dedi. Ben de bu durumu ben artık kaldıramıyorum daha fazla bu evliliğe devam edemiycem bir işe girip çalışmazsan dedim. Hiçbirşey söylemedi..
İstanbulda is bulmus calısırken hadi tasınalım demissiniz?Merhaba. 2,5 yıllık evliyim arkadaşlar eşim de ben de mimarlık mezunuyuz üniversitede başladı ilişkimiz. Mezun olalı 5 buçuk sene oldu. Ben 5 senedir bir fiil çalışıyorum. Hep kendi ayakları üzerinde duran, kuralları, hedefleri olan ve bu hedefleri gerçekleştiren, güçlü başarılı bi insan olmaya çalıştım. Mezun olduktan 6 ay sonra askere gitti, gidene kadar da işe girmemişti. Askerden döndükten sonra nişanlanmak istedi, birbirimizi seviyorduk. Bi 9 ay kadar sonra nişanlandık ama o sırada yine işi yoktu ben İstanbul'da çalışıyordum o ise evde oturuyordu. Ailemin buna okey vermesinin sebebi de çok iyi çocuk efendi çocuk nasıl olsa mesleği var. Ama gel gör ki işsizlik süreci devam etti ve ben ailemden uzakta İstanbul'da çalıştığım için ve güzel bir işim olduğu için dedim ki İstanbul'a gel iş bul böyle olmaz. Geldi ve buldu da ama 2 ay çalıştı sonra işten çıkarıldı anlaşamadı. Başka iş aramaya başladı o sırada iş bulma sürecindeyken ben başıma gelecekleri hissettiğimden bir uyarı niteliğinde ona söyledim. Ben evlendiğimizde işsiz evde oturan birisi ile yapamam dedim. Bir süre sonra başka bir iş buldu ama biz de bu sırada ev tuttuk ve ev dizmeye başladık çünkü ikimiz de teyzelerimizde kalıyorduk. İkinci işine girdikten sonra oldu bunlar. Tamam iş buldu diye düğün yerini de tuttuk. Tabi eşyaların hepsini ve düğün yerini vs eşimin birikimi olmadığı için babası yaptı. Sonraki seneye gelene kadar da düğün hazırlıkları yaparken ve düğüne 2 ay kalmışken yine işten çıkartıldı. Ben bir belirsizlikle benim hayatım böyle mi geçecek kaygıları ile o imzayı attım geri de dönemedim. Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı ama orada da biz evimizi neden buraya kurduk neden burada yaşıyoruz gibi konulara kapıldık ayrıca deprem korkusu da oluştu yaşadığımız mahalle de çok kötüydü. Ankara'ya dönmek istedik ailelerimize yakın olmak için ve alıştığımız site hayatına dönmek için... ve döndük de evlendikten 1 buçuk sene sonra. Önce ben iş buldum o şekilde geldik çünkü tecrübem vardı. Ona da eski yöneticim vasıtasıyla bir iş bulduk hemen. Orda da 3 ay çalışıp işten çıkartıldı. Ama sirkülasyonun çok olduğu kötü bir işyeriymiş o yüzden çok irdelemedim. 3 ay işsiz kaldı bu süreçte evdeydi ben çalışıyordum ama bilgisayar oyunları oynadığına şahit oldum. Sürekli sabırlı olmaya onu anlamaya çalıştım arada sırada uyarılarımı yaparak. Sonra başka bir işe girdi orda da 3 ay çalışıp çıktı. Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz. Artık tahammülüm kalmadı ve zor zamanlarımız başladı tekrar. Kiramızı babası ödüyor bense çalışıyorum 4 ay oldu işsiz hala. O da iş aradığını ama bulamadığını uğraştığını söylüyor ama uğraşmak bence böyle olmaz gerekirse asgari ücrete bir yere gir mağazaya diyorum onun sonu mu var diyor illa mesleğinde bir iş bulmak istiyor. Ailesi de sürekli destek ol iyi günde kötü günde diyerek imza attınız oğlumuz uğraşıyor o da bu durumdan mutsuz diyorlar. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum bu ülkede işsizlik var bu normal diyorlar ama ben bu kadar uzun süre asla işsiz kalmam mesela bi şekilde bulurum kendi şansımı yaratırım ona da sürekli tavsiye veriyorum şöyle yap böyle yap ara peşine düş git yalvar diye. Ben hiçbir şekilde gelecek hayali kuramıyorum bir sürü hedefim gerçekleştirmek istediğim şeyler vardı ve parasızlık çok zor. Evin arabanın ihtiyaçlarını karşılıyorum ve ona para da veriyorum. Bu sıkıntılardan bahsettiğimde yeri geliyor ailesinin bana aç mısın açıkta mısın dedikleri oluyor. Ama olay o değil tatile gidemiyorum yurtdışını gezemiyorum ben çocuk bile düşünemiyorum asla da yapmam zaten. Arkadaşlar lütfen bir akıl verin. Ayrılsam ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor ama gerçekten uğraştığını da düşünmüyorum gerekirse limon satıp evi geçindirmesi gerekirken ben çalışıyorum o ise evde. Ben uğraştığımı düşünüyorum taşınmasaydık böyle olmazdı diyip ona sığınıyor. Ayrılmasam bu şekilde yaşamak çok zor sabır taşına döndüm. Bir akıl verin.
O kadar acimasizsin ki. Sen su an isten cikarilsan hemen is bulabilecegini mi saniyorsun? Ayrica adamin babasi kiranizi oduyormus. Say ki o oduyor. Sanki tum evi sen cekip ceviriyosun gibi yazmissin. Hatan ortada kurulu bir duzeniniz daha yokken haldir haldir evlilik yoluna girmen. Bunlar hep turk ailelerinin nikahsiz birlikte yasamaya izin vermemesinden kaynaklaniyor biraz da. Bir de demissin magazaya gir vs. Sen issiz kalsan bi markete kasiyerlige girer misin? Isin oldugu icin boyle konusuyorsun. Mimarlik okumus o da senin gibi. Tek farkiniz senin sansin yaver gitmis o kadar. Napsin markete girsin ve magaza mudurlugunu mu hedeflesin? Senin sanki isteklerin iki kisi birlik olup maddi olarak rahat rahat hayatimizi yasarizmis. Hayir, birini seversen evlenirsin. Ek gelir gibi dusunerek evlenilmez. Oyun oynuyor diyorsun napsin... elbet bi sey yapacak. Her dakika is arama sitelerinde sayfa mi yenilesin. Bak kac tane ise girmis, demek ki calismama gibi bir dusuncesi de yok. Su limon satsin lafi da o kadar basmakalip bir laf ki. Umarim esinin yuzune de soylemiyorsundur.
Bence sen bosan. Yalniz bosandiginda cok merak ediyorum ev kirasi da ustune kalinca kendi ayaklarim uzerinde duran kadinim soylemlerine devam edebilecek misin
Bence eşin calısmak ıstemıyor. Burada insanlar meslegı harıcınde calısma durumuna çok kızmışlar. Ben öle düşünmüyorum. Ekmegını kazansında helalınden ne iş yaparsa yapsın. Evde oturmasından gidip meslegı harucıbde bır ise gırmesı daha ıyıdır. Herkes meslegını yapamıyor malesef. Bulamayıncada başka işlerde calısıyor. Ben de calıstım. Sızın elinizde çaba yok. Aılesı her seyı kapatmış. Oğullarının ne olduğunu çok ıyı bılıyolar aslında. Çok zor calısmayan eş. Bıde bı kaç laf etsen senı para gözlülükle suçlarlar. Hani hastalıkta sağlıkta dıye devam ederler. Eşinin bence işine gelıyor. Sende tukenıp durcan. Şehır degıstırmenızede bısey demedım. İnsan gurbette yapamayabılır. Meslegını bulana kadar mağazalarda calısabılır. Çalısanlatın canı yok mu?Merhaba. 2,5 yıllık evliyim arkadaşlar eşim de ben de mimarlık mezunuyuz üniversitede başladı ilişkimiz. Mezun olalı 5 buçuk sene oldu. Ben 5 senedir bir fiil çalışıyorum. Hep kendi ayakları üzerinde duran, kuralları, hedefleri olan ve bu hedefleri gerçekleştiren, güçlü başarılı bi insan olmaya çalıştım. Mezun olduktan 6 ay sonra askere gitti, gidene kadar da işe girmemişti. Askerden döndükten sonra nişanlanmak istedi, birbirimizi seviyorduk. Bi 9 ay kadar sonra nişanlandık ama o sırada yine işi yoktu ben İstanbul'da çalışıyordum o ise evde oturuyordu. Ailemin buna okey vermesinin sebebi de çok iyi çocuk efendi çocuk nasıl olsa mesleği var. Ama gel gör ki işsizlik süreci devam etti ve ben ailemden uzakta İstanbul'da çalıştığım için ve güzel bir işim olduğu için dedim ki İstanbul'a gel iş bul böyle olmaz. Geldi ve buldu da ama 2 ay çalıştı sonra işten çıkarıldı anlaşamadı. Başka iş aramaya başladı o sırada iş bulma sürecindeyken ben başıma gelecekleri hissettiğimden bir uyarı niteliğinde ona söyledim. Ben evlendiğimizde işsiz evde oturan birisi ile yapamam dedim. Bir süre sonra başka bir iş buldu ama biz de bu sırada ev tuttuk ve ev dizmeye başladık çünkü ikimiz de teyzelerimizde kalıyorduk. İkinci işine girdikten sonra oldu bunlar. Tamam iş buldu diye düğün yerini de tuttuk. Tabi eşyaların hepsini ve düğün yerini vs eşimin birikimi olmadığı için babası yaptı. Sonraki seneye gelene kadar da düğün hazırlıkları yaparken ve düğüne 2 ay kalmışken yine işten çıkartıldı. Ben bir belirsizlikle benim hayatım böyle mi geçecek kaygıları ile o imzayı attım geri de dönemedim. Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı ama orada da biz evimizi neden buraya kurduk neden burada yaşıyoruz gibi konulara kapıldık ayrıca deprem korkusu da oluştu yaşadığımız mahalle de çok kötüydü. Ankara'ya dönmek istedik ailelerimize yakın olmak için ve alıştığımız site hayatına dönmek için... ve döndük de evlendikten 1 buçuk sene sonra. Önce ben iş buldum o şekilde geldik çünkü tecrübem vardı. Ona da eski yöneticim vasıtasıyla bir iş bulduk hemen. Orda da 3 ay çalışıp işten çıkartıldı. Ama sirkülasyonun çok olduğu kötü bir işyeriymiş o yüzden çok irdelemedim. 3 ay işsiz kaldı bu süreçte evdeydi ben çalışıyordum ama bilgisayar oyunları oynadığına şahit oldum. Sürekli sabırlı olmaya onu anlamaya çalıştım arada sırada uyarılarımı yaparak. Sonra başka bir işe girdi orda da 3 ay çalışıp çıktı. Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz. Artık tahammülüm kalmadı ve zor zamanlarımız başladı tekrar. Kiramızı babası ödüyor bense çalışıyorum 4 ay oldu işsiz hala. O da iş aradığını ama bulamadığını uğraştığını söylüyor ama uğraşmak bence böyle olmaz gerekirse asgari ücrete bir yere gir mağazaya diyorum onun sonu mu var diyor illa mesleğinde bir iş bulmak istiyor. Ailesi de sürekli destek ol iyi günde kötü günde diyerek imza attınız oğlumuz uğraşıyor o da bu durumdan mutsuz diyorlar. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum bu ülkede işsizlik var bu normal diyorlar ama ben bu kadar uzun süre asla işsiz kalmam mesela bi şekilde bulurum kendi şansımı yaratırım ona da sürekli tavsiye veriyorum şöyle yap böyle yap ara peşine düş git yalvar diye. Ben hiçbir şekilde gelecek hayali kuramıyorum bir sürü hedefim gerçekleştirmek istediğim şeyler vardı ve parasızlık çok zor. Evin arabanın ihtiyaçlarını karşılıyorum ve ona para da veriyorum. Bu sıkıntılardan bahsettiğimde yeri geliyor ailesinin bana aç mısın açıkta mısın dedikleri oluyor. Ama olay o değil tatile gidemiyorum yurtdışını gezemiyorum ben çocuk bile düşünemiyorum asla da yapmam zaten. Arkadaşlar lütfen bir akıl verin. Ayrılsam ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor ama gerçekten uğraştığını da düşünmüyorum gerekirse limon satıp evi geçindirmesi gerekirken ben çalışıyorum o ise evde. Ben uğraştığımı düşünüyorum taşınmasaydık böyle olmazdı diyip ona sığınıyor. Ayrılmasam bu şekilde yaşamak çok zor sabır taşına döndüm. Bir akıl verin.
Oğullarına böyle davranarak hem kendilerini hem de evleneceği kadınları sıkıntıya sokuyorlar. Erkek çocuğu yetiştirirken çok dikkatli olmak lazım. Ailede ne görürse hayatını genelde öyle sürdürüyorlar, davranış bozuklukları falan da genelde çocukluktan geliyor.Benim kuzenim de 32 yaşında, beden eğitimi öğr. okudu atanamadı. KPSS'ye girdi 3 kez 70-71-72 aldı, çabasına sağlık. Özel okulda arkadaşım aracılığıyla iş buldum, okulu beğenmedi. Teyzem eşe dosta yalvar yakar belediyede çocuklar için olan bir kursta yüzme hocalığı buldu, 1 ay çalıştı sıkıldı çıktı. Annanem bile dert edinip arkadaşlarının torunlarına sordura sordura buldu bir iş, paşa uzak dedi gitmedi.
Teyzem kendine almaz ona telefon alır, bilgisayarı bozulur onu yeniler. Yemeğini etsiz, tavuksuz yemez o şekilde alışveriş yapar. Kendine bir tshirt alırken düşünür, onun masrafından kısmaz sonra da "Allah acılarını göstermesin." der. Her yerde oğlumun işi yok diye yakınır. Eşinizin ailesi de bu şekilde bir konfor alanı yaratmış ve eşinizde bunun rahatlığı var.
Benim arkadaşım (kız, IT alanında) ülke değiştirdiler ve bir süre iş bulamadı. Bulunduğu ülkede sırf az da olsa para kazanabilmek için köpek gezdiriciliği yapıyor.
Kuzenim işsizken evlenemez, ailesi de bu konuda destek olmaz. Çünkü teyzem malını biliyor, ben elin kızının başını yakmam diyor. Eğer 1 TL'si olmayan kuzenimi olduğu gibi "evlat edinecek" aile bulursa anca öyle.Oğullarına böyle davranarak hem kendilerini hem de evleneceği kadınları sıkıntıya sokuyorlar. Erkek çocuğu yetiştirirken çok dikkatli olmak lazım. Ailede ne görürse hayatını genelde öyle sürdürüyorlar, davranış bozuklukları falan da genelde çocukluktan geliyor.
Kadın degil ki adam tasinalim demiş, adam kadına sürekli senin kariyer merakın yuzunden İstanbul'dayz deyip durmusİstanbulda is bulmus calısırken hadi tasınalım demissiniz?
O da sorgulamadan gelmis.
Yani bana esim dese oldu baska?derim.
Tam düzen kırulunca mı aklınıza geldi deprem.
Yani adam kadar sizde de ego sorunu var.
Mimar adam bime kasiyer mi olsun ne gibi bi kariyer bekliyorsunuz sonrasında?
Çalışkan olmayan erkek göze ne kadar itici geliyor ya... Eli kolu sağlamken çalışmak zoruna giden erkek yaşı geçince hiç çalışmaz. Hayır hiç mi ailem kaç yaşında bana bu yaşa kadar baktılar en azından bir iş bulayım da ev ihtiyaçlarına destek olayım diye düşünemiyorlar... En azından sizin kuzeninizin ailesi evlenmesine destek çıkmamış. Evlense eşine, aile evinde kalsa aileye yük tiplerKuzenim işsizken evlenemez, ailesi de bu konuda destek olmaz. Çünkü teyzem malını biliyor, ben elin kızının başını yakmam diyor. Eğer 1 TL'si olmayan kuzenimi olduğu gibi "evlat edinecek" aile bulursa anca öyle.
Bunda da zaten suçlu olan aile direk, ektiklerini biçiyorlar. Çok haklsınız. Konu sahibinin kayınpederi/kayınvalidesinde gereksiz özgüven var, üste çıkıyorlar bir de mahçup olup oğullarına laf edecekleri yerde...
Ben mi yanlis anladim. Evlenmis konu sahibi ve evliyken adam hic issiz kalmamis ta ki ankaraya tasinana kadar ve bu da 1.5 yillik bir surecmis. E 1.5 yil calismis olmuyor mu adam. Duzeni bozmasaydi yok oraya tasinalim vs diye madem adam zar zor ise girmis. Ya herkes kacirdi bu aradaki cumleyi ya da ben yanlis okudum. Konu sahibini de sabirsiz buldum bu yuzden. Baskici buldum. Size demiyorum yanlis anlamayin da hazir alintilamisken buradan devam etmek istiyorum. Fikrimi soyledim sonuc olarak ve erkek kullanici etiketi bile yapistiran oldu : DHer bir kac ay iş bulamayan insana da direkt limon sat, yok kasiyer ol denmesine ben de uyuz oluyorum. Ama adamin bir potansiyeli olmasi lazim.
Biz avrupaya taşindik mesela ilk ben iş buldum sonra eşim de işe girdi ama asla eşime hemen iş bul ne buluyorsan bul gir çalış meslegini yapma demedim aksine acele etme kendi meslegini yap dedim hep hemen is bulamasaydi değil 4 ay daha fazla bile eve bakardim hiçte adama git limon sat demem. Ama eşim de yillarca ben calismadan evi gecindirmisti Turkiyede.
Insan yillarca yillarca calisir bir talihsizlik olur veya oyle gerekir issiz kalir idare edilir o adam ama mezun oldugundan beri 2-3 ayda her girdigi yerden atilan adama tahammul gostermek ayni sey degil.
Ben mi yanlis anladim. Evlenmis konu sahibi ve evliyken adam hic issiz kalmamis ta ki ankaraya tasinana kadar ve bu da 1.5 yillik bir surecmis. E 1.5 yil calismis olmuyor mu adam. Duzeni bozmasaydi yok oraya tasinalim vs diye madem adam zar zor ise girmis. Ya herkes kacirdi bu aradaki cumleyi ya da ben yanlis okudum. Konu sahibini de sabirsiz buldum bu yuzden. Baskici buldum. Size demiyorum yanlis anlamayin da hazir alintilamisken buradan devam etmek istiyorum. Fikrimi soyledim sonuc olarak ve erkek kullanici etiketi bile yapistiran oldu : D
Acimasiz buldum canim herkesi napiim. Issiz birinin ustune bu kadar gidilmez bu devirde. Bir de kosa kosa evlenmeseymis yani konu sahibi. Adam is sahibiymis de ohh evlendik hadi ben cikiyorum isten sen calis dememis ki : DNerminis dislike ata ata geliyordu cinleri tepesinde
Aynen öyle çabaladığına gerçekten inansam gerçekten sorun kalmayacaktı.Konu sahibinin kızdığı şey adamın çocuk gibi tüm gün evde yiyip içip bilgisayar oyunu oynaması.
İş arayıp bulamasa yine kızmazdı bence bu kadar. Ya da neden 100k maaş almıyor demiyor, 20k bile olsa en azından çabasına saygı duyarım, yetişkin gibi davrandığını görürüm diye düşünüyor işte.
Ayni şekilde benim eşim de 1 yıldır ıssızdi o gireyim bir yere çalışayım dedi, hayır öyle bir yere girme yazık canına dedim çünkü ilk iş değiştirdiğinde girdi bir işe iyi gibiydi ama çok kötü oldu, 3 ay dayandı ama tansiyon hastası oldu, dedim ne olur çık şu işten senden kıymetli değil ama bizde durumlar farklıydı eşim öğretmen ama talihsizlikler oldu 2 puanla falan kaldı atanamdi, onun dışında hep calisti hiç gocunmadi güzel de kazandı kendimizi garantiye alınca ailemize daha fazla zaman ayırmak adına iş değişikliği yapmak istedik iyi ki de yapmışız iş süreci planladigmzdan uzun oldu ama ilk işten sonra biz seçici davrandık, bu arada hiç maddi sıkıntı yaşamadık çünkü benim gelirim iyi ve kira gelirlerimiz de vardı, şimdi 1 ay önce ise girdi iyi bir iş...dediğiniz gibi her işsizlik aynı değil idare edilecek adam var edilmeyecek adam varHer bir kac ay iş bulamayan insana da direkt limon sat, yok kasiyer ol denmesine ben de uyuz oluyorum. Ama adamin bir potansiyeli olmasi lazim.
Biz avrupaya taşindik mesela ilk ben iş buldum sonra eşim de işe girdi ama asla eşime hemen iş bul ne buluyorsan bul gir çalış meslegini yapma demedim aksine acele etme kendi meslegini yap dedim hep hemen is bulamasaydi değil 4 ay daha fazla bile eve bakardim hiçte adama git limon sat demem. Ama eşim de yillarca ben calismadan evi gecindirmisti Turkiyede.
Insan yillarca yillarca calisir bir talihsizlik olur veya oyle gerekir issiz kalir idare edilir o adam ama mezun oldugundan beri 2-3 ayda her girdigi yerden atilan adama tahammul gostermek ayni sey degil.