Eşim çalışmıyor...

Çok merhametliyim acıyorum da ama acıya acıya acıncak hale geldim. Napıcam bilmiyorum.

Iyi de bu adamin sorunu iş bulamamak degil ki iş bulamadi deseniz tamam da gayette zirt pirt iş bulabilmiş ama 3 ayda bir işten atiyorlar. Bir sorun var demek ki her girdigi yer 3 ayda atiyorsa.
Evet ben de böyle düşünüyorum..Karakterinde bir problem var sanıyorum. İnsanın bir senesi bir senesini tutmaması lazım kendini her anlamda geliştirmesi lazım. Yırtık olmak girişken olmak istekli gözükmek gerek. O iş yerini başka bir tanıdığıma arayıp sordurdum. Yani iyi çocuk efendi çocuk ama yetiştirmeye vakti olan sabrı olan insanların yanında bir şansı olabilir ancak dediler.

Çok merhametliyim acıyorum da ama acıya acıya acıncak hale geldim. Napıcam bilmiyorum.
Ne acıyacaksınız? Ben soğurum, çalışmayan sevgilim oldu; baktım işe giriyor tutunamıyor, babadan harçlık istiyor, herife tahammül edemedim. Senden bir şey olmaz, senden ne koca olur ne ev geçindirebilirsin ne sana güvenerek çocuk doğurulur dedim şak diye bıraktım. Gençliğiniz elden gitmeden, mantık çerçevesinde karar verin; bu işten zararlı çıkacak olan siz değilsiniz. Ömür boyu parazit gibi bir herifle yaşanmaz; şimdi çalışıyorsunuz, hamile kalsanız, doğursanız ne olacak? Adamın işi yok gücü yok, evi o mu geçindirecek? Babası nereye kadar dayanabilir? Hazıra da dağ dayanmaz.

Nereye girse aynısı olacak demek ki

Valla çok akıllıymışsınız keşke zamanında ben de bunu yapabilseydim. Düzelir değişir diyerek bir yola çıkılmaması gerekiyor. Ailem de dert sahibi oldu...

Ya vallahi başarılı olan oluyor.Hele ki iş hayatı hala erkeklere daha çok torpil geçilen yüksek maaşlar verilen bi yer .Uğraşsa yüzbinlerce para kazanır .

İşe alirken ne kadar tecrubesiz oldugunu bilerek aliyorlar zaten buna ragmen uğraşamiyoruz diye atiyorsa herkes cidden bir seyler olmuyordur yani eşiniz calismak istemiyor, öğrenemiyor, calismiyor demek ki. Bu sorun iş bulmakla düzelecek bir şey degil.
Çalışma hevesi olsa iş bulunca düzelir dersin ama böyle bir adami 10 yere soksan işten atarlar.

Esiniz maalesef tembel. Yoksa kim kimi isten cikartir ki ? Evet sektorunuzde piyasa maalesef durgun. Tecrube istiyolar. Esimle meslektassiniz. O da okulunu gec bitirdi. Ama hali hazirda aile sirketinde calisiyordu. Benim tesvigimle mezun oldu. Yine benim tesvigimle alaninda is buldu. Yoksa gec bitirdim beni almazlar kafasindaydi. Ama sunu soyleyebilirim ki bu sektorde is bulan biri ciddi sorunlu degilse isten cikartilmaz. Esiniz ofiste mi yoksa sahada mi olmayi sever mesela ? Benimki ofise girdi yapamadi sıkıcı geliyordu sahaya gecti cok daha mutlu. Hava buz gibi diyorum ofiste olmak varken cektigin cileye bak. Ben boyle mutluyum insaatta bulunmak beni mutlu ediyor yetkinligim bu yonde diyor. Sizin esinizin yetkinligi hangi yonde buna yonelse. Belki mimari program basinda saatlerce calismaktan keyif almiyordur. Ama sahada santiyede olcum kontrol yapmak hosuna gidecektir.

Ay ayrol gecm ailesinnazlayabnazlayabasalak olmuş. Ailesi diyorki az da sen nazlanne olacak. Üniversitede çok gençken sevgili olmuşsunuz..ikiniz de değistiniz haliyle . Bu askın süresi de bu kadarmış deyip ayıron yollarınızı..sortonıza yıl bu adam. Aynen çalısın kazan8n yurtdısı yurtiçi gezin harcayın yahu..hatta siz bu azimle yurtdısında da iş bulursunuz. Valla değmez çalısmayan adamla.

Evlenmeyip sokaktan kedi alıp baksaydiniz en azından sevap kazanırdınız.Aylak ,tembel baba ,"karı" parasıyla geçinen ,bunu hiç gurur meselesi yapmayan oldukça rahat sorumsuz, vicdansız bir adamla evlisiniz Aile bu sorumsuzu size kakalamis.Kira ödeyip az zararla duruyorlar Adam boşanıp bunların başına kalmasın diye sizi vicdan yaptırıyorlar yemeyin ya da yiyin ömür boyu çekin karar sizin....

Günümüz erkeklerinin en büyük sorunu öyle tembeller ki inanamıyorum. Size uymuyorsa elbette bu durum konuşun zaman verin sonra yollar ayrılır.

Ya birde erkek haliyle nasıl çalışmadan dayanabilir bir insan kadın yine yapı olarak evi sever yemek televizyon kahve arkadas buluşmaları .Çocuk temizlik derken bir sürü görevi olur evde .Bir hayat amacı olur Yani o kadının evde .Erkek ne yapar ki çalışmadan .Hani evde iş yapsın çocuk büyütsün öyle bir şeyde yok.Bomboş bir hayat

Babası bir kere kadınların daha çok şansı var dedi. Dış görünüşün itibariyle de sen şanslıydın vs demişti.
Ne biçim bir düşünce bu. Aileside çocuklarını savunacağız diye ne dediklerini bilmiyorlar.

Sabrı ve vakti olanla çalışır dendiğine göre acaba biraz pasif mi eşiniz? Bu nasil düzelir bilmem ama kırmadan üzmeden bir konuşmak lazım. Evliliği devam ettirmek için sadece iyi insan olmak yetmiyor malesef

Valla çok akıllıymışsınız keşke zamanında ben de bunu yapabilseydim. Düzelir değişir diyerek bir yola çıkılmaması gerekiyor. Ailem de dert sahibi oldu...
Bazen bahsettiğim kişiye sosyal medyada bakıyorum, ne oldu ne yapıyor; aynı tas aynı hamam. Adamın mabadının kılları, saçları ağardı; hâlâ anne baba evinde duruyor, ekmeğe giderken annesinden para istiyor, yazın yazlıkta dondurma yiyip okey oynuyor. Akıllanmaktan çok, dediğim gibi ben soğurum ve saygı duyamam öyle bir adama; erkek olarak görmem, cinsel olarak bile arzulamam. Olur böyle, hatadır; ders çıkarırsınız, yolunuza bakarsınız. Kendinizi suçlamayın, toyluk deyin geçin. Aileniz ve kendiniz için bu herifi boşayın.

Babası bir kere kadınların daha çok şansı var dedi. Dış görünüşün itibariyle de sen şanslıydın vs demişti.
Yahu babası işine baksın, en dezavantajlı olanlar yine dış görünüşü iyi, prezentabl kadınlar oluyor, özellikle özel sektörde. Mobbingin tacizin alâsını yiyoruz. Bahanelerin ardına saklanmasınlar, benim oğlumdan bir halt olmaz kızım diyecek hâli yok. En azından eşi çalışıyor, kaktırdık diye düşünüyorlardır. Sizi üzmek istemem; ama belki realist yorumlar gözünüzü açar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…