Ev alma süreci

Evet bu konuda da kesinlikle haklısınız. 150 bin verirler ama kendileri almış gibi de konuşurlar.
Sırf şu olaylardan ötürü araba alırken eksik kalan kısmı onlardan değil başkasından aldım. Çok bozuldular, neden bizden istemediniz dediler. Ki çok cüzzi bi miktardı. Ama başıma geleceği bildiğim için haberleri bile olmadı araba aldığımdan dahi😀
Eş ailesinden eşyalar kınalar bol altın hediyeler ev vs bekliyorlar, ama aynı kişiler sonra da bu eş ailesi mümkünse bize hiç karışmasın evime hiç gelmesin , avrupai yaşayayım diyorlar. E bu olur mu? Don bile aldırırsak kayınvalideye🙈

kendi ailesi istenilen tutatın 3 4 katını vermiş ki kadın ev değil destek istemiş. verilen bir söz olmasaydı istemezdi belki. madem öyle damat bey de benim ailem bi işe yaramıyor senin ailenın de emeğini çabasını kabul etmeyelim demeli.
evet koca koca insanlar evlenirken kimseye minnet etmemeli , kimseden beklentiye girmemeli ama çok merak ettiğim birşey var , eğer günümüzde tüm gelinler bu konuya yorum yazanlar gibi aklı başında, minnetsiz, sadece kendi çabaları - emekleri ile evlenip(her türlü masraftan bahsediyorum altını , eşyası , salonu bilmem nesi) ev sahibi oluyorsa ki hiç sanmıyorum o zaman giydiği dondan kınada giyeceği 5 abiyeyi bile damat tarafına kitleyen , kayınvalidenin 20 30 sene millete tek tek takıpta günün sonunda kendi oğlunun düğününde gelen o altınları zimmetine geçirmeyi hak gören , eşyayı seçip beğenirken BİREY olup para ödemesi yapılırken kendi elini cebine atmayıp premsesler gibi kaynanaya odeten gelinler nerde.
Konu sahibi ilk mesajında belirtmemiş ama aile ev teklif etmiş. Beğenmediyse kendi alır, insanlar para vermek zorunda değiller.

Konu sahibi verdikleri eve oturup sorun yaşasaydı, ki yaşamamaları ihtimali yok, "neden gittin burda bir sürü konu açılıyor, hiç mi okumadın, aileyle yakın oturulmaz" diye söylenilecekti bu sefer.
Ben konu sahibini çok haksız bulmadım. Yakın oturmak istememekte haklı.
Zaten borç istediği tutar da çok fazla değil, yardımcı olabilirlerdi
Verdikleri eve otursalardı da sorun çıkabilirdi tabii ki. O tip konulara boğazlarına çökseydin de kendine ev aldırsaydın denmiyor yalnız. Verileni beğenmeyen kendi çalışır alır.

Parayı Verselerdi iyiydi de üst kata oturmadığınız için vermemişler anlaşılan.

Ama kp neden gelmeye kalktı o ilginç. 150bini nereden tamamladınız?

Ev vermişler zaten size geçip otursaydınız. Yok Aile apartmanında evi beğenmeyip kendi üstünüze ev istiyorsanız da ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız. 150 bin tl için kimseyi darlamayacaksınız. Verdiğim evi beğenmeyip oturmayan çocuğuma kendimi zora sokup 150k da veremem yani.

Bana ev al dememişsiniz ki
150 bin destek istemişsiniz
Bugünün parası ile 150 bin para bile sayılmaz
Ama durumları yoksa elbette ki
Onların da yapabileceği bir şey olmaz
Bunu en iyi siz bilirsiniz
Durumları mı yoktu yoksa yardım etmek mi istemediler

Tapuya gelmek istemesi çok mantıksız ne alaka yani

Neyse çok şükür kiradan kurtulmuşsunuz
Onlarla da mesafeli olursunuz olur biter
Hayırlı olsun eviniz

Back