Eşim çalışmıyor

Vallahi çevrem aynı senin gibi baskı yapıyor 😀Bütün baskılara rağmen direniyorum.Eşim de habire tüp bebek merkezlerini araştırıyor randevu alıyor ama aldığıyla kalıyor.Şimdi millet de sanıyor ki Ruhay doktor doktor geziyor 😂Bu kadar baskıya bayramdan sonra bi bakacağım artık.Eşim kız çocuğu hastası.İnstagramdan habire video atıyor bana ama bende tık yok
Gidip kontrol olmaktan zarar gelmez bence çünkü 1seneyi geçtikten sonra olmaması bazı sorunlar olabilir anlamına geliyor benim eşim 3 hafta önce ameliyat oldu spem düşüklüğü sebebi ile

Bence ne yap biliyor musun. Harcama. Saglam harcamalar yap. Evin ihtiyacı, iste kiyafet ihtiyacı, taki o bu şu. Istediklerimi alamiyorum hersey eksik moduna gir bide. Azıcık masraf artsın yetemiyorum hissi oluşsun belki çalışır. Ha bir de dırdır yap dırdır beynini ye biraz da belki evden kaçmak için çalışmaya başlar😁
Ben bunun bir çözüm olacağı sanmıyorum. Çünkü bu sefer önce karı koca fena bir kavga eder. Sonra kavgaya kv ve kp de dahil olur. Çünkü harçlığı onlar veriyor. Yok yere huzursuzluk çıkar, başka bir şey olmaz.

Haklısınız hep söylüyorum kesemizi ayır arabanı al sen çalış diye ama hazır evin ihtacına yetecek kadar para geliyor ya stres yapmıyor beyfendi
Bebeğin ihtiyaclari evin ihtiyaçlarını aşacak, sen bunları bı düşün, gelecekte de ihtiyaçlar karşılanıyor yeter diyebilecek mi, sen yetinebilecek misin?...

Kocanızla aranız bozulunca da size 4. çocuğum diyecekler mi? Oğlumuz gitsin sen kal mı diyecekler? Sadece bugünü düşünerek yaşıyorsunuz ama çalışmayan kadının böyle bir lüksü yok. Ev onlardan, gelir onlardan, para onlardan, e siz niye evlendiniz bu asalak adamla? Servis servis dediğiniz ağır zırhla mı kaplı, tank gibi bir şey mi? Kaza olmayacak mı, hatalı araç kullanan birisi gelip çarpmayacak mı o servise? Tamirdeyken bakımdayken gelir getirmiyorken bize yemek verin mi diyeceksiniz millete?

Ya gram rahatsızlık duymuyor musunuz size para verirlerken? O servis arabası şimdi iki evi besliyor. Kaynınız evlenince herkes çocuk yapınca ne olacak? Siz bu ortama hem de tedavi kovalayarak çocuk yaparsanız bencillik değil mi bu? Sizin eş seçme şansınız var ama çocuk babasını seçemiyor. Bütün gün evde oturan adam ne verecek çocuğuna? Yapmanız gereken şey ben çalışmaya karar verdim sen de ne yaparsan yap diyin, ama bu şekilde bu evlilik yürümez, ben her gün evde oturan biriyle evlenmedim diyin. Bilseydim hele hiç evlenmezdim diyin.
Yazdıklarınızda o kadar haklısın ki içim çok huzursuz zaten ve şu saatten sonra sizlerin yorumları ile aklım başıma geldi cesaretlendim allah razı olsun 🙏

Sadece bez fiyatları bile ne kadar pahalı. Bebeğe " tut çocuğum biraz, fazla salma, bezler pahalı" denilmez ki.
Bezi var, üstü başı var, battaniyesi var, emdi ne güzel emmese mamasi var, var da var, elden gelen öğün olmaz derler, kaç gün daha sırtında taşıyabilirler ki, bebeğe gelene kadar bebek tedavisi de görüyor, bunlar hiç kolay şeyler değil yani... Adam çok rahat..

Evleneli 1.5 sene oldu henüz çoçuğumuz yok tedavi aşamasındayız eşim biz evlenmeden önce kendi işini yapıyordu kardeşi ile birlikte yeni evlendiğimiz bönemde ortalama 1 ay tatil yaptı bu benim için çok güzeldi o dönem sonra işe başladı bi kaç ay çalışıp ufak bi araba kazası yaptı servis işi yapıyordu zaten kendisi işten soğdu gitmek istemedi 6 aydır iişe gitmiyor evimiz kira değil çok şükür kayınvaldemler üst katımda ama onun sürekli evde olması beni çok yoruyor sinir ediyor ne yapacağımı hiç bilemiyorum
Umarım çocuk için tedavi aşaması değildir 🤐

Yazdıklarınızda o kadar haklısın ki içim çok huzursuz zaten ve şu saatten sonra sizlerin yorumları ile aklım başıma geldi cesaretlendim allah razı olsun 🙏
Umarım aklınız başınıza gelmiştir. Bakın ben kuru ekmek yesem oturup ağlamam ama çocuğuma yedirmek zorunda kalırsam mahvolurum. 6 aydan sonra bu çocuğu sağlıklı gıdalarla beslemek zorundasınız. Acil bir durumda devlet hastanesinde sıra çok diye özel hastaneye götüreceksiniz, tedavi ettireceksiniz. Çocuk işini erteleyin en az 2 sene birikim yapın. O bahsettiğiniz gelir daldaki kuş, çünkü sizin elinize geçmiyor siz kazanmıyorsunuz birisi size veriyor. Adamın maaşı olsa kalem kalem hesaplarsınız ama 30 bin verelim diyen bir bakmışsın bize de yetmiyor 20 bin veriyoruz artık diyebilir. Ev sizin değil, kanunen hak sahibi söz sahibi değilisiniz. Evde oturup oyun oynayan internette takılan adama fazla güvenmeyin. Biri oturun diye ev, yiyin için diye para veriyor size. Servis dediğinizden gelen gelir de atla deve değil, zaten birikim bile yapamıyorum yazdınız.

Bu adam evde kendisine hizmet edin diye mi çalıştırmıyor sizi? Yani susayınca kim kalkıp alacak, acıkınca kim yemek verecek ben oyun oynarken falan mı diyor?

Evleneli 1.5 sene oldu henüz çoçuğumuz yok tedavi aşamasındayız eşim biz evlenmeden önce kendi işini yapıyordu kardeşi ile birlikte yeni evlendiğimiz bönemde ortalama 1 ay tatil yaptı bu benim için çok güzeldi o dönem sonra işe başladı bi kaç ay çalışıp ufak bi araba kazası yaptı servis işi yapıyordu zaten kendisi işten soğdu gitmek istemedi 6 aydır iişe gitmiyor evimiz kira değil çok şükür kayınvaldemler üst katımda ama onun sürekli evde olması beni çok yoruyor sinir ediyor ne yapacağımı hiç bilemiyorum
Çocuk yapma

Yani isterlerse 500k versinler kocam evde yatmamalı. 30.000 dediğiniz nedir ki bi de onu ikiye bölüp eşinize vermişler çok bir halta yarıyor gibi.
Hani yatırımlar olur ayda size 200k bırakır siz de hayatınızı yaşarsınız tamam ama 30.000le ayda 3 defa dışarda etkinlik bile yapılmaz. Evlilik böyle evde oturayım oyun oynayayım akşama kadar yatayım hayatı değil. Bebek olunca ne olacak? Oyun telefon bağımlısı adam bebek mi bakacak ? Tek başına köle gibi yaşayıp gidersin ertele çocuğu. Eşinle de net konuş ailesi de alsın konuşsun gerekirse parayı ona hiç vermesinler madem seni çocukları gibi görüyorlar.

Hadi evin var bunun faturası var ihtiyaçları var onu da kayınbaban mı karşılıyor? Ne kadar veriyor ki size eşin bu kadar rahat durumda? Her koşulda isterse milyonu olsun çalışmayan adam tembeldir hantaldır. Çalışmayan adamdan çocuk yapma o çok sevdiğin kayınpederinle bir bozulmaya bakar maddi olarak sarsılmanız.

Evet kesinlikle öyle konusunu açtığıman sinirleniyor neye ihtiyacın var karşılanmıyor mu diyor araba onun olduğu için rahat davranıyor evde kira değil ya keyfi yerinde ama ben onu sürekli evde görmekten sıkıldım dişarıda çıkmaz asla bilgisayar ve telefon sabaha kadar oturup akşama kadar yatar

Sizin derdiniz adamın işsiz olması mı evde olması mı? Gönderin anasının evine gündüz işe gider gibi orada dursun.

Nasıl geciniyorsunuz peki siz mı çalışıyorsunuz

böyle konularda genelde eşine destek olmuyor kadınlar.
yani evet bir erkeğin çalışmaktan kaçması filan alışık olduğumuz bişey değil ama arkasında bir sorun da olabilir oturup düzgünce konuşmak neden çalışmak istemediğini anlamak gerek gerçekten psikolojik bir mesele de olabilir.
iyi günden kötü günde demiyor muyuz.

ha baktın çalışmak benim kodumda yohh diyen ivedik ruhlu birisi çok uzatmadan yolları ayırmak gerekli yoksa evde oturan adam hoş değil.

Gidip kontrol olmaktan zarar gelmez bence çünkü 1seneyi geçtikten sonra olmaması bazı sorunlar olabilir anlamına geliyor benim eşim 3 hafta önce ameliyat oldu spem düşüklüğü sebebi ile
Canım eşim gidip bütün tahlillerini yaptı onda sorun yok.Sorun bende sanırım.Öğretmenim..Rapor falan almam lazım.Çünkü uzun bir süreç diye duydum.Çocukların hakkına girmek istemiyorum.Yaz tatilini mi beklesem diyorum.Çocuk istiyor muyum bakabilir miyim.Anlayacağın kafam çok karışık.Ailem çok baskı yapıyor.Dün görümcem whatsaptan dua atmış çocuğu olmayanlar için 😀Ona da ayrı sinir oldum.Çocuğum olmadığını nerden biliyor sun belki kendim istemiyorum.Benim dışımda herkes istiyor.Keşke kendiliğinden olsa da hiç doktora gitmesem diyorum artık.

Ayy hakkınızda hayırlısı. İkiniz de istediğiniz zaman tüp bebeğe bile gerek kalmadan gelsin inşallah 🤲🏻 biz tüp bebek yaptırdık olmadı. Sonra kendisi geldi beyefendi 😅 siz hiç uğraşmayın inşallah ❤️
Kuzucum ne güzel yazmışsın.Maşallah sağlıkla büyütün yavrunuzu 🧿🧿Ben de madem bu kadar baskı var olacaksa kendiliğinden olsun ben hiç doktorla uğraşmayayım diyorum.Rabbim her şeyin hayırlısını versin inşallah 🙏🌸

Back
X