Eşim çalışmıyor...

catslover7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2024
49
53
Merhaba. 2,5 yıllık evliyim arkadaşlar eşim de ben de mimarlık mezunuyuz üniversitede başladı ilişkimiz. Mezun olalı 5 buçuk sene oldu. Ben 5 senedir bir fiil çalışıyorum. Hep kendi ayakları üzerinde duran, kuralları, hedefleri olan ve bu hedefleri gerçekleştiren, güçlü başarılı bi insan olmaya çalıştım. Mezun olduktan 6 ay sonra askere gitti, gidene kadar da işe girmemişti. Askerden döndükten sonra nişanlanmak istedi, birbirimizi seviyorduk. Bi 9 ay kadar sonra nişanlandık ama o sırada yine işi yoktu ben İstanbul'da çalışıyordum o ise evde oturuyordu. Ailemin buna okey vermesinin sebebi de çok iyi çocuk efendi çocuk nasıl olsa mesleği var. Ama gel gör ki işsizlik süreci devam etti ve ben ailemden uzakta İstanbul'da çalıştığım için ve güzel bir işim olduğu için dedim ki İstanbul'a gel iş bul böyle olmaz. Geldi ve buldu da ama 2 ay çalıştı sonra işten çıkarıldı anlaşamadı. Başka iş aramaya başladı o sırada iş bulma sürecindeyken ben başıma gelecekleri hissettiğimden bir uyarı niteliğinde ona söyledim. Ben evlendiğimizde işsiz evde oturan birisi ile yapamam dedim. Bir süre sonra başka bir iş buldu ama biz de bu sırada ev tuttuk ve ev dizmeye başladık çünkü ikimiz de teyzelerimizde kalıyorduk. İkinci işine girdikten sonra oldu bunlar. Tamam iş buldu diye düğün yerini de tuttuk. Tabi eşyaların hepsini ve düğün yerini vs eşimin birikimi olmadığı için babası yaptı. Sonraki seneye gelene kadar da düğün hazırlıkları yaparken ve düğüne 2 ay kalmışken yine işten çıkartıldı. Ben bir belirsizlikle benim hayatım böyle mi geçecek kaygıları ile o imzayı attım geri de dönemedim. Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı ama orada da biz evimizi neden buraya kurduk neden burada yaşıyoruz gibi konulara kapıldık ayrıca deprem korkusu da oluştu yaşadığımız mahalle de çok kötüydü. Ankara'ya dönmek istedik ailelerimize yakın olmak için ve alıştığımız site hayatına dönmek için... ve döndük de evlendikten 1 buçuk sene sonra. Önce ben iş buldum o şekilde geldik çünkü tecrübem vardı. Ona da eski yöneticim vasıtasıyla bir iş bulduk hemen. Orda da 3 ay çalışıp işten çıkartıldı. Ama sirkülasyonun çok olduğu kötü bir işyeriymiş o yüzden çok irdelemedim. 3 ay işsiz kaldı bu süreçte evdeydi ben çalışıyordum ama bilgisayar oyunları oynadığına şahit oldum. Sürekli sabırlı olmaya onu anlamaya çalıştım arada sırada uyarılarımı yaparak. Sonra başka bir işe girdi orda da 3 ay çalışıp çıktı. Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz. Artık tahammülüm kalmadı ve zor zamanlarımız başladı tekrar. Kiramızı babası ödüyor bense çalışıyorum 4 ay oldu işsiz hala. O da iş aradığını ama bulamadığını uğraştığını söylüyor ama uğraşmak bence böyle olmaz gerekirse asgari ücrete bir yere gir mağazaya diyorum onun sonu mu var diyor illa mesleğinde bir iş bulmak istiyor. Ailesi de sürekli destek ol iyi günde kötü günde diyerek imza attınız oğlumuz uğraşıyor o da bu durumdan mutsuz diyorlar. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum bu ülkede işsizlik var bu normal diyorlar ama ben bu kadar uzun süre asla işsiz kalmam mesela bi şekilde bulurum kendi şansımı yaratırım ona da sürekli tavsiye veriyorum şöyle yap böyle yap ara peşine düş git yalvar diye. Ben hiçbir şekilde gelecek hayali kuramıyorum bir sürü hedefim gerçekleştirmek istediğim şeyler vardı ve parasızlık çok zor. Evin arabanın ihtiyaçlarını karşılıyorum ve ona para da veriyorum. Bu sıkıntılardan bahsettiğimde yeri geliyor ailesinin bana aç mısın açıkta mısın dedikleri oluyor. Ama olay o değil tatile gidemiyorum yurtdışını gezemiyorum ben çocuk bile düşünemiyorum asla da yapmam zaten. Arkadaşlar lütfen bir akıl verin. Ayrılsam ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor ama gerçekten uğraştığını da düşünmüyorum gerekirse limon satıp evi geçindirmesi gerekirken ben çalışıyorum o ise evde. Ben uğraştığımı düşünüyorum taşınmasaydık böyle olmazdı diyip ona sığınıyor. Ayrılmasam bu şekilde yaşamak çok zor sabır taşına döndüm. Bir akıl verin.

Babası o kirayı ödeyip,"oglusumda uzuluyorr ama sen kocana destek ol" diye pohpohladigi sürece bu tembel koala bir baltaya sap olmayacak senin de ömrün bir asalagi gecindirmekle geçecek.

Mimarlık mezunu adam 4 ay işsiz kaldı diye olmadık bir yere mi başvursun? Sonra kim kendisini ciddiye alacak ve aynı sektörde iş verecek söyler misiniz ? Adamın iş düzeni kurulmadan neden kayınpederinize yüklenerek düğün dernek işlerine girdiniz, yetmedi bir de şehir değiştirdiniz peki ?

Eşinizin ailesi oğullarının işsiz kalışını kapatmak için kiranızı da ödüyorlarmış şu an.

Belli ki eşiniz de boşanacak güç yok, ailesi de evliliğinizi desteklemek için ne yapacaklarını şaşırmışlar. Eşinize bir iyilik yapın ve boşanın.

Eşiniz ayrı ailesi ayrı tuhaf insanlar. Eşinize "iş bulamıyorum" deyip mağduru oynamak çalışmaktan daha kolay geliyor belli ki. Sürpriz olmamış size de adam hep böyleymiş böyle de devam edecek. Ailesi başlarına kalmasın, siz uğraşmaya devam edin diye sizi manipüle edip duruyor. Ciddi bir ültimatom çekin olmazsa ayrılın böyle yürümez.

Ben sadece eşiniz de değil sizde de hatalar görüyorum tek suç eşiniz de gibi davranmamalısınız örnek İstanbul’da tam tutunmaya başlamışken korkularınız çıkıp uzakta yaşayamayız diye aklınıza geliveriyor birden şehir değişikliği bir büyük şehirden diğer büyük şehire gidip iş bulmayı kolay mı sanıyorsunuz ? Ayrıca belirli bir yerde uzun bir süre bekleseydiniz ve ondan sonra evlenseydiniz , kayınbaba bunları yapmak zorunda da değil fikrimce .
Eşiniz çalışmayı sevmiyor olabilir bir şey diyemiyorum lakin tam adam bir yere alışacakken aman buradan gidelim demek önünüze gelen şansı tepmektir maalesef .
Bu devir de de iş bulmak falan kolay değil , En başında evlenmeden temeller sağlam olmalıydı .
Hakkınızda hayırlısı olsun

Bile bile tembel bi adamla evlenmişsiniz. Evde otururak iş mi aranır insan geçiçide olsa bi işe girer bi yandanda görüşmelere devam eder. Adamda çalışma azmi yok. Çocuk yapsanız aralıksız çalışmak zorunda kalırsınız işin kolayını bulmuş babası kirayı ödüyor karısı ev geçindiriyor neden çalışsın evde yatmak varken

Gerçekten çalışmaya gönlü olsa kendi iş arar, girdiği işte tutunmaya çalışır. Meslektaşsınız zaten size kendini geliştirmek için sorular sorar. Çalışmaya niyeti yok girdiği işlerde ufak bir zorluk görünce inceldiği yerden kopsun diyor, evde oturmak kolayına gidiyor diye düşünüyorum.

zaten denklem baştan yanlş konuyu okumadım bile ama işi olmayan ve yakın zamanda da olmayacağını düşündüğünüz biriyle neden evlendiniz? çalışkan insan taşı sıkar suyunu çıkarır maalesef sizin adamda iş yok.

Mutlaka ayrilmalisin. Senin ve evliliğin için çabalamayan insan ile çok zor. Herkes sorumluluğunu bilmek zorunda. Açıkçası eşinin utanması gerekiyor çünkü sen çalışıp onun evde bilgisayar oynaması çok utanç verici. Ailesinin çalışmamasını ülkedeki işsizlik sorununa bağlaması ve babasının sizin kiranızı karşılıyor olması = sorumsuz bir birey yetiştirmektir. Eşin sorumsuz büyümüş. Paranı kazanıyorsan sırtında sülük gibi bir adamı taşımanın ne anlamı var.

Bu kadar çok kovulması sizce de aynı sektörde çalışır iken tuhaf değil mi?
Bence eşiniz çalışırken iyi bir takım arkadaşı olamıyor veya performansı aşırı düşük. Direk işten çıkarılmaz pat diye insan.
Eşiniz hiç sorumluluk almadan kocanız olmuş, adam bu saatten sonra bu kaygıyı gütmez. Siz hatalı bir tercihin mükemmel sonuç vermesini bekliyorsunuz.
Sürekli hatalar silsilesi. Ha Ankara ha İstanbul hiç bir farkı yok. Bebeğe bulaşmayın bence
Siz eşinizden emin olun sonra evliliğinizi gözden geçirin

Evlilik iki kişini olduğu bir birlikteliktir. Bakın ben de iç mimarım antalya da yaşıyordum. Düzenli bir işim vardı şükür evlenince daha küçük bir şehrin ilçesine taşınmak zorunda kaldım. İş bulamayacağım diye o kadar korkuyordum ki şükür buldum (ki kadın olarak bunu düşünüyordum) hiç unutmam modumun çok düşük olduğu bir an da eşim üzülme canım iş bulamazsan sen ben iki işte çalışırım bir şekilde hallederiz demişti. Tabi ki birbirimiz için fedakarlıklar yapmalıyız. Ama gerçekten bu çift taraflı olmalı. Eşinizde en ufak bir çaba göremiyorum üzgünüm...

Bu şehirde ne kadardır işsiz aynı sektörde calisiyormussunuz siz daha iyi bilirsiniz ancak okumakla o mesleğe yeterliliğini olmak aynı şey değil. Acaba mühendislik ona göre mi değil yapamıyor mu neden başka sektörler i denemiyor

Tembel insana ben katlanamıyorum ya.. Hele ki bir erkekse.. Babasına güveniyor, babası ve ailesi de paşa oğullarına kıyamıyorlar. Onlar vermeye devam ettikçe eşiniz bu konuda ciddi ciddi adım atmaz. Kaç sene geçmiş mezuniyetin üstünden, kendi mesleğinden iş elbet bulur ama asgari ücretin bi tık üstünde olur, her şeyi yaptırırlar tecrübe kazanana kadar. Eşinizde de anladığım kadarıyla o sabır yok. Açık açık bir iş bulup çalışmadığı, eve katkı sağlamadığı sürece bu evliliği devam ettiremeyeceğinizi söyleyin. Koskoca adama harçlık vermeyi de kesin. Paraya ihtiyacı olan çalışsın. İnsan en azından bi çaba harcar, geçici olarak başka işler kovalar. Ama sizin eşinizde tık yok.

Ailesi ile kiraya yardımcı olmayın ki sorumluluğunu bilsin diye konuştuğumda bir sürü azar yedim. Anne baba olmadığın için anlayamazsın ben oğlumun arkasında olmak zorundayım gibi şeyler söylediler. Benim oğlum gayet de sorumluluklarını biliyor diyip duruyorlar sadece. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…