Eşim çalışmıyor...

Tam adam düzgün bir işte çalışıyorken şehir değiştirip taşınmanız şansızlık olmuş gerçekten. Şimdi adam tembel ve çalışmak mı istemiyor yoksa gerçekten iş bulamıyor ondan mı? Şimdiden söylemek zor ama bu böyle giderse bu sefer tembelliğe alışır ve çalışmak zor gelir. Bu arada eşiniz mimar ve alanı dışında markette vs gibi bir yerde çalışmak istememesini anlayabiliyorum. Ancak girdiği işte de devam etmesi gerek. Neden 3 ay 3 ay çalışıp ayrılıyor? Ayrılıyor da dememişsiniz "işten çıkartıldı" diyorsunuz? Bir iş yeri kötüydü diyelim hepsi mi kötü? Bu da sorgulanması gereken bir durum. İki iş geçişi arasında 4 ay issiz kalmak çok vahim bir durum değil, lakin ülke koşullarında iş bulmak kolay olmuyor ama bundan sonra ivedilikle kendi alanında bir işe girsin, parası da önemli değil bu aşamada tecrübe edinsin. Yeni iş yerini ve pozisyonunu da garantilemeden mevcut işinden ayrılmaması gerek.

Mezun olalı 5 yıl olmuş,2.5 yıllık evlilik diyor
Adam mezun olduktan sonra askerlik celp dönemini beklemiş gibi duruyor. Bedelli mi, normal mi askerlik yaptığına göre süreleri üst üste koyabilirsiniz.

Adamın önce İstanbul'a gelişi, muhtemelen kısa bir süredir çalışırken evlilik için alınan birkaç günlük izin, kısa bir süre sonra Ankara'ya dönmeleri de iş açısından olumsuz yansımış adama.

Adam 5 senedir işsiz değil.

Benim de güç bela çalışan ama ailesinin sırtından geçinen bir tanıdığım erkek var. Annesi emekli maaşı ile geçinmesine rağmen ondan sık sık borç ister. Eşini alır anne yemek yap geliyoruz diye emrivaki yapar çoğu akşam yemek yemeye habersiz giderler. Ailesinin sırtına binmeye alışmış bir erkek öyle gelmiş öyle devam eder.

İsterse kasiyer olsun cv sine yazmak zorunda değil ama o arada iş arayabilir. İnsan yeter ki çalışmak istesin, gir çık gir çık yapıp durmuş, bu modeli çok okudum ben KKda. Bi yerden sonra artık asla çalışmak istemiycek ama hep bir bahanesi olucak. Evde platstation oynamak cazip geliyor sabahın 7 sinde kalkıp işe gitmek yerine
Cv'ye yazmamak çözüm değil günümüzde. SGK'dan tüm bilgiler aynı anda yansıyor ekrana. Başka bir sektörde işe girip, 1 ay sonra başka yere gitmesi adam açısından çok olumsuz olur.

Kendi sektöründe çalışmaya devam etmek istiyorsa, kendi sektörüyle bağlantılı işlere başvurmaya devam etmeli.

Adam 5 yıldır işsiz değil bu arada. Mezun olduktan sonra tecili kaldırıp, askere gitmek için başvurduğunda hangi celp dönemine düştü; askerliği bedelli mi normal mi yaptı vb ye göre süreler hesaplanabilir.

Evlenmeyip sokaktan kedi alıp baksaydiniz en azından sevap kazanırdınız.Aylak ,tembel baba ,"karı" parasıyla geçinen ,bunu hiç gurur meselesi yapmayan oldukça rahat sorumsuz, vicdansız bir adamla evlisiniz Aile bu sorumsuzu size kakalamis.Kira ödeyip az zararla duruyorlar Adam boşanıp bunların başına kalmasın diye sizi vicdan yaptırıyorlar yemeyin ya da yiyin ömür boyu çekin karar sizin....
Adamı başkası da istemeyecek biliyor ailesi, konu sahibi gibi saf olmayacak başka kadınlar.

Babası bir kere kadınların daha çok şansı var dedi. Dış görünüşün itibariyle de sen şanslıydın vs demişti.
Bu ailede asiri sorunlu. Kadinlarin sansi maalesef daha az. Evlilik , hamilelik, cocuk gibi durumlar kadinlari 2.plana atabiliyor. Erkekler bence her daim 1-0 onde basliyolar.

Çok isterdim ama ayrılma ihtimalim olduğu için kariyerimi düşünüyorum.
Balım çok zor bir karar ama emek verdim diye ömür de heba edilmez.
20241121_115509.jpg

Bu resmi bir kaç üyeye de attım kendi sayfamda da paylaştım.
Ömrünü mutsuz şekilde çaba ile düzelir beklentisi ile harcama. Olmadığını bazen kabullenmek gerekiyor. Yıkım olmadan yeni bir düzen oluşmaz. Sen mimarsın düşün yıkmadan dökmeden bazen güzel şeyler ortaya çıkmıyor. Eziyeti çekersin ama sonu güzel bir yere çıkar

Cv'ye yazmamak çözüm değil günümüzde. SGK'dan tüm bilgiler aynı anda yansıyor ekrana. Başka bir sektörde işe girip, 1 ay sonra başka yere gitmesi adam açısından çok olumsuz olur.

Kendi sektöründe çalışmaya devam etmek istiyorsa, kendi sektörüyle bağlantılı işlere başvurmaya devam etmeli.

Adam 5 yıldır işsiz değil bu arada. Mezun olduktan sonra tecili kaldırıp, askere gitmek için başvurduğunda hangi celp dönemine düştü; askerliği bedelli mi normal mi yaptı vb ye göre süreler hesaplanabilir.
Bu adam hayatı boyunca bir baltaya sap olamaz. 5 yıldır işsiz olmayabilir ama girdiği hiçbir işte tutunamamış. En az 5 6 kere gir çık yaptırmışlar adamda ışık görmeyip. Ailesi de arkadan aman napalım idare et diye gazı verdiköe eninde sonunda patlar bu iş. Gidip kasiyerlik yaptığını cv sine yazmak zorunda değil ayrıca. Cv sen ne yazıyosan odur. Mesleğimle ilgili olmadığı için yazma gereği görmedim. Evde patates gibi atıl kalmamak için günümü deperlendirdim demek de aylarca yıllarca yattım demekten fersah kere daha iyidir

Son düzenleme:
Babası bir kere kadınların daha çok şansı var dedi. Dış görünüşün itibariyle de sen şanslıydın vs demişti.
Allahım ne çok oğul kayırma derdindeler.
Toplum içinde başarılı oğul profili çizmek için arkasını toplaya toplaya güzelleme yapa yapa koskoca adamı sorumsuz biri haline getirmişler. Her şeye bir bahane
Sen kafanı topla
Gerekiyorsa gizlice bir psikologa git
Gizlice bir avukat ile görüş
Düşün taşın
Bu düzene senelerce katlanır mıyım, yoksa yeter artık mı demeliyim sorusuna cevap bul

Bu adamın iş bulamamak gibi bir sorunu yok. Zaten 3-4 kere iş bulmuş. Bu adam tembel ve beceriksiz. Her girdiği yerin işten atması normal mi sizce? Muhtemelen sizi manipüle etmek için yok şu yer şöyleydi, bu yer böyleydi diye işyerlerine suç atıyor. Ve size kötü bir haberim var: cvsinde mezun olduğundan beri 3-4 yere girip hepsinde 2 ay çalışmış olduğu yazan bir adamı kimse işe almak istemez. Demek ki bir problem var bu adamda ki hiçbir yerde tutunamamış diye düşünürler. Yani önceden hasbelkader iş bulmuş ama bundan sonra o da zor.

5 buçuk yılda topu topu 6 ay çalışmış. Yani evet 5 yıl işsiz kalmış. Ve girdiği her işten 2 ayda kovulmuş. Demek ki adam mimarlık yapamıyor yeteneği yok buna. Kasiyer olsun demiyorum ama ne bileyim ticaret olur, başka bir iş olur. Bir şeyler yapmak için uğraşabilir. Bu adamda mesleğini yapabilecek kapasite olsa girdiği 3-4 işte de 2 ayda kovulmazdı.

Ayrılsam ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor
Adamın size yaptığı haksızlık değil mi? Tam kayınbabanız en azından kirayı ödüyormuş diye sevindim ama oğluna para yediriyormuşsunuz zaten. Kendinize gelin, eşiniz eğer depresyonda falan olsaydı ev kurmakla da uğraşmazdı. Acınacak durumda değil. Hele oğullarının sizin paranızı yemesinden utanmayan kayınaileniz. Onlar utansın be. Keşke tazminat falan alabiliyor olsaydınız.

Merhaba. 2,5 yıllık evliyim arkadaşlar eşim de ben de mimarlık mezunuyuz üniversitede başladı ilişkimiz. Mezun olalı 5 buçuk sene oldu. Ben 5 senedir bir fiil çalışıyorum. Hep kendi ayakları üzerinde duran, kuralları, hedefleri olan ve bu hedefleri gerçekleştiren, güçlü başarılı bi insan olmaya çalıştım. Mezun olduktan 6 ay sonra askere gitti, gidene kadar da işe girmemişti. Askerden döndükten sonra nişanlanmak istedi, birbirimizi seviyorduk. Bi 9 ay kadar sonra nişanlandık ama o sırada yine işi yoktu ben İstanbul'da çalışıyordum o ise evde oturuyordu. Ailemin buna okey vermesinin sebebi de çok iyi çocuk efendi çocuk nasıl olsa mesleği var. Ama gel gör ki işsizlik süreci devam etti ve ben ailemden uzakta İstanbul'da çalıştığım için ve güzel bir işim olduğu için dedim ki İstanbul'a gel iş bul böyle olmaz. Geldi ve buldu da ama 2 ay çalıştı sonra işten çıkarıldı anlaşamadı. Başka iş aramaya başladı o sırada iş bulma sürecindeyken ben başıma gelecekleri hissettiğimden bir uyarı niteliğinde ona söyledim. Ben evlendiğimizde işsiz evde oturan birisi ile yapamam dedim. Bir süre sonra başka bir iş buldu ama biz de bu sırada ev tuttuk ve ev dizmeye başladık çünkü ikimiz de teyzelerimizde kalıyorduk. İkinci işine girdikten sonra oldu bunlar. Tamam iş buldu diye düğün yerini de tuttuk. Tabi eşyaların hepsini ve düğün yerini vs eşimin birikimi olmadığı için babası yaptı. Sonraki seneye gelene kadar da düğün hazırlıkları yaparken ve düğüne 2 ay kalmışken yine işten çıkartıldı. Ben bir belirsizlikle benim hayatım böyle mi geçecek kaygıları ile o imzayı attım geri de dönemedim. Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı ama orada da biz evimizi neden buraya kurduk neden burada yaşıyoruz gibi konulara kapıldık ayrıca deprem korkusu da oluştu yaşadığımız mahalle de çok kötüydü. Ankara'ya dönmek istedik ailelerimize yakın olmak için ve alıştığımız site hayatına dönmek için... ve döndük de evlendikten 1 buçuk sene sonra. Önce ben iş buldum o şekilde geldik çünkü tecrübem vardı. Ona da eski yöneticim vasıtasıyla bir iş bulduk hemen. Orda da 3 ay çalışıp işten çıkartıldı. Ama sirkülasyonun çok olduğu kötü bir işyeriymiş o yüzden çok irdelemedim. 3 ay işsiz kaldı bu süreçte evdeydi ben çalışıyordum ama bilgisayar oyunları oynadığına şahit oldum. Sürekli sabırlı olmaya onu anlamaya çalıştım arada sırada uyarılarımı yaparak. Sonra başka bir işe girdi orda da 3 ay çalışıp çıktı. Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz. Artık tahammülüm kalmadı ve zor zamanlarımız başladı tekrar. Kiramızı babası ödüyor bense çalışıyorum 4 ay oldu işsiz hala. O da iş aradığını ama bulamadığını uğraştığını söylüyor ama uğraşmak bence böyle olmaz gerekirse asgari ücrete bir yere gir mağazaya diyorum onun sonu mu var diyor illa mesleğinde bir iş bulmak istiyor. Ailesi de sürekli destek ol iyi günde kötü günde diyerek imza attınız oğlumuz uğraşıyor o da bu durumdan mutsuz diyorlar. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum bu ülkede işsizlik var bu normal diyorlar ama ben bu kadar uzun süre asla işsiz kalmam mesela bi şekilde bulurum kendi şansımı yaratırım ona da sürekli tavsiye veriyorum şöyle yap böyle yap ara peşine düş git yalvar diye. Ben hiçbir şekilde gelecek hayali kuramıyorum bir sürü hedefim gerçekleştirmek istediğim şeyler vardı ve parasızlık çok zor. Evin arabanın ihtiyaçlarını karşılıyorum ve ona para da veriyorum. Bu sıkıntılardan bahsettiğimde yeri geliyor ailesinin bana aç mısın açıkta mısın dedikleri oluyor. Ama olay o değil tatile gidemiyorum yurtdışını gezemiyorum ben çocuk bile düşünemiyorum asla da yapmam zaten. Arkadaşlar lütfen bir akıl verin. Ayrılsam ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor ama gerçekten uğraştığını da düşünmüyorum gerekirse limon satıp evi geçindirmesi gerekirken ben çalışıyorum o ise evde. Ben uğraştığımı düşünüyorum taşınmasaydık böyle olmazdı diyip ona sığınıyor. Ayrılmasam bu şekilde yaşamak çok zor sabır taşına döndüm. Bir akıl verin.
Asgari ücretle yıllardır manyaklarla çalışıyorum.Ev gecindirmedigim halde böyle biriyle sorumsuz biriyle ömür geçmez.

Bu adam hayatı boyunca bir baltaya sap olamaz. 5 yıldır işsiz olmayabilir ama girdiği hiçbir işte tutunamamış. En az 5 6 kere gir çık yaptırmışlar adamda ışık görmeyip. Ailesi de arkadan aman napalım idare et diye gazı verdiköe eninde sonunda patlar bu iş. Gidip kasiyerlik yaptığını cv sine yazmak zorunda değil ayrıca. Cv sen ne yazıyosan odur. Mesleğimle ilgili olmadığı için yazma gereği görmedim. Evde patates gibi atıl kalmamak için günümü deperlendirdim demek de aylarca yıllarca yattım demek fersah kere daha iyidir
accessdenied accessdenied İstanbul'dan Ankara'ya geldikleri son 4 aydır işsiz değil mi bu adam ? Gidip sektöründen bağımsız bir iş kovalamak yerine kendi alanındaki işlere bakmalı önce. Cv'ye yazmasa da iş için gerekli evrakları verdiği anda SGK da gözükecek. Bu süreçte dahi alımdan vazgeçen firmalar olabiliyor. Neden başka sektör diye soruluyor vb.

Kısa bir süredir çalışıyorken evlenip, 1-2 gün izin kullanması dahi o sırada çalıştığı iş yerinde olumsuz olarak değerlendirilmiş olabilir. Adama her girdiği yerden kovuldu muamelesi yapmak doğru olmayabilir. Proje bazlı personel alıp, projenin ağır işi bitince işten çıkarma yapan yerler de var maalesef.

Konu sahibi "hayır, bu adam hiç bir şekilde çalışmıyor vb" diyorsa da ayrılıp, yoluna bakar.

accessdenied accessdenied İstanbul'dan Ankara'ya geldikleri son 4 aydır işsiz değil mi bu adam ? Gidip sektöründen bağımsız bir iş kovalamak yerine kendi alanındaki işlere bakmalı önce. Cv'ye yazmasa da iş için gerekli evrakları verdiği anda SGK da gözükecek. Bu süreçte dahi alımdan vazgeçen firmalar olabiliyor. Neden başka sektör diye soruluyor vb.

Kısa bir süredir çalışıyorken evlenip, 1-2 gün izin kullanması dahi o sırada çalıştığı iş yerinde olumsuz olarak değerlendirilmiş olabilir. Adama her girdiği yerden kovuldu muamelesi yapmak doğru olmayabilir. Proje bazlı personel alıp, projenin ağır işi bitince işten çıkarma yapan yerler de var maalesef.

Konu sahibi "hayır, bu adam hiç bir şekilde çalışmıyor vb" diyorsa da ayrılıp, yoluna bakar.
Z zxshermine biz farklı konu mu okuduk? Kadın diyor ki gir çık yapıp duruyor, 2 ayda koyuyolar kapıya totalde kaç ay işsiz kalması değil, şu yaşa kadar sabit bir yerde tutunacak kadar kimse ışık görmemiş adamda, üç gün sonra iş bulsa ki yaş ilerledikçe tecrübe olmadığı için artık zor, 3 güne gene kusura bakmayın kardeş diyecekler, adam öğreneyim kendimi geliştireyim gibi dertlere hiç düşmemiş, kariyerini counter strike da geliştiriyo şu an. Taşı sıkayım da bişeyler öğreneyim gibi dertleri de yok. E ne beklemek lazım bu adamdan?

Son düzenleme:
Bazen bahsettiğim kişiye sosyal medyada bakıyorum, ne oldu ne yapıyor; aynı tas aynı hamam. Adamın mabadının kılları, saçları ağardı; hâlâ anne baba evinde duruyor, ekmeğe giderken annesinden para istiyor, yazın yazlıkta dondurma yiyip okey oynuyor. Akıllanmaktan çok, dediğim gibi ben soğurum ve saygı duyamam öyle bir adama; erkek olarak görmem, cinsel olarak bile arzulamam. Olur böyle, hatadır; ders çıkarırsınız, yolunuza bakarsınız. Kendinizi suçlamayın, toyluk deyin geçin. Aileniz ve kendiniz için bu herifi boşayın.
Zaten bu dedikleriniz oluyor insanda ister istemez. Saygı ve sevgi azalmış durumda bende. Ama bu sürece girmeye çok korkuyorum sanki onun peşimden koşma gibi bir şeyi olur mu değişicem der mi ya da napar bilmiyorum. hadi kabul ettim diyelim ki değişecek mi o da var, malesef atılan imzanın o kadar büyük hükmü var ki pat diye yıkamıyorsun herşeyi. Çevredeki insanlar biçok şey söylüyor iş bulunur karakter olsun vs vs. Herşey sarpa sarmış durumda…

Zaten bu dedikleriniz oluyor insanda ister istemez. Saygı ve sevgi azalmış durumda bende. Ama bu sürece girmeye çok korkuyorum sanki onun peşimden koşma gibi bir şeyi olur mu değişicem der mi ya da napar bilmiyorum. hadi kabul ettim diyelim ki değişecek mi o da var, malesef atılan imzanın o kadar büyük hükmü var ki pat diye yıkamıyorsun herşeyi. Çevredeki insanlar biçok şey söylüyor iş bulunur karakter olsun vs vs. Herşey sarpa sarmış durumda…
Senin ailen ne diyor?

X