- 3 Mart 2025
- 98
- 93
- 3
- 42
- Konu Sahibi catslover7
-
İnanın ben de bilmiyorum. Yani bence insan zaten evde dört duvar arasında oturmaktan rahatsızlık duymuyorsa büyük sıkıntı. İyi bir yere girmeyi bırakın, herhangi bir işte de çalışabilirdi…Ben herşeyimle destek olacağım onu bu şekilde de seveceğim zannetti galiba. Bakalım şimdi yapabilecek mi göreceğiz. Bu kadar yaşanan ayrılıklara rağmen hala bir gelişme olmazsa yine aynı olayları yaşarsak yapacağım birşey kalmıyor artık.Ya maşallah girmiş de madem iyi bir yere girebiliyordu neden şimdiye kadar girmedi? Neden sizin isyan bayraklarını çekmenizi, evin tüm yükünü tek başınıza kaldırmanızı tercih etti
Evet ben çocuk istiyordum hatta bu yaşlarımda planladığım birşeydi. Ama Malesef olmadı. Bu şekilde de nasıl olur bilmiyorum. Önümüzdeki zaman dilimleri bunu anlatacak sanırım. Ben çocuk yaptığımda zaten belli bir süre çalışamayacağım belki işe bile geri dönmek istemeyeceğim. O zaman ne olacak… ben başarı iş hiçbirşey görmeden evlendim hata bende zaten.Üzüldüm sizin adınıza, bu adamı bir ömür omuzlarınızda taşırsınız.
Huylu huyundan vazgeçmez.
Ailesi açık kapatmaya çalışıyor belli ki, ama nereye kadar? Gün gelecek onlar da bunu yapamayacaklar? Sonra ne olacak?
Neyseki çocuğunuz yok, bir de o olursa ne olacak?
Çocuk konusu girince işin içine, kadınlar ister istemez iş hayatından uzaklaşabiliyor. Bunları da tartın derim.
Siz çok tahlihsiz bir evlilik kararı almışsınız zaten, keşke evlenmeden eşinizin işini oturtup başarısını gördükten sonra evlenseydiniz. Evet mesleği olabilir, ama yapmadıktan sonra mesleğinin olmasının da bir anlamı olmuyor.
Ev işi yemek bunlarla ilgili bir çabası olmadı, psikolojisinin bozuk olmasını bahane etti, hiçbirşey yapmak gelmiyormuş içinden. Onu da yapmasından ziyade insan isterse göstermelik de olsa geçici bir işe girip çabaladığını gösterirdi. Başka bir işe girmeyi kendime yediremiyorum dedi. Ondan sonra kavga ettik zatenBence sizin asıl sorununuz, bu kadar ciddi konuşma yaptıktan sonra eşinizin en azından ev işi yükünü tamamen ustunuzden almaması. Yapmadı değil mi? Boşanma konuşmasından sonra bile eve gelip yemek temizlik yaptınız değil mi? Yoksa tabi ki 2 haftada iş bulmasını beklemiyorsunuzdur ama en azından ev yükünü alsaydı idare ederdiniz.
Evde tüm gün yan gelip yatıp oyun oynarken psikolojisi niye bozuluyormuş şımarık tembel herifin? Tüm masraflarını karısı ve ailesi karşılıyor, ekmek elden su gölden yaşıyor ama şımarıklıktan psikolojisi bozuluyor, yerler onun psikolojisini. Gerçekten sinirlendirdi beni. Geçtiğimiz yazdan beri kayıplar, ameliyatlar, maddi manevi sıkıntılar yaşadım yine yemeğimi temizliğimi yaptım. Üstüne üstlük işe ara vermiştim ona da geri başladım. Ağlak herife bak totosuna rahat battığından psikolojisi bozulmuş. Biz çok mu içimizden gelerek evin işlerini yapıyoruz? Ben ev işinden nefret ederim mesela. Ama normal bir hayat için yapmak zorundayız.Ev işi yemek bunlarla ilgili bir çabası olmadı, psikolojisinin bozuk olmasını bahane etti, hiçbirşey yapmak gelmiyormuş içinden. Onu da yapmasından ziyade insan isterse göstermelik de olsa geçici bir işe girip çabaladığını gösterirdi. Başka bir işe girmeyi kendime yediremiyorum dedi. Ondan sonra kavga ettik zaten
Gerçekten çok üzücü. Bazen diyorum kendi kendime düzelir mi herşey ya ben mi çok kötü düşünüyorum, bazen de çevremden böyle şeyler duyunca yok değişmez diyip yine umutsuzluğa kapılıyorum. Aslında umutsuzum ama o küçücük bir umut bile yetiyor insana işte. Ya olursa diye. Hırsı olması lazım insanın, yani sürekli herşeye bahane bulmuş sizin anlattığınız kişi de. İnsanlar ekstra nereden gelirim olur diye bir sürü farklı iş kolları buluyor, bunlar iş beğenmiyor..Benim eşimin bir iş arkadaşı böyleydi. İkisi de özel bir eğitim kurumunda öğretmenken tanışmışlardı. Karısı memur diye güvenerek önce KPSS için işten ayrıldı ama atanamadı. Sonrasında bir kaç işe girdi çıktı ama yok haftasonumu vermem dedi ayrıldı yok saat ücreti istedi anlaşamadı ayrıldı.
Çocuk da oldu o süreçte çocuktan sonra sen daha iyi kazanıyorsun hem haftasonumu vermeyeyim özel ders alırım ederim diye yine işten ayrıldı.
Bir süre sonra sigortaya gerek yok özel ders alıyorum ya diye hiç iş aramaz oldu. E piyasadan çekilince özel ders de gelmez oldu.
Kadın iş konusunu çözmesini yoksa ayrılacaklarını söyleyince bir iki sene işe girdi çıktı girdi çıktı.
Kadıncağız dayanamadı boşandılar.
Şimdi yine aynı devam ediyormuş. Çocuğa da aylık 2500 nafaka ödüyor o kadar. Arkadaşım komple çocuk masrafıyla kaldı.
Güvenmeden çocuk işine girmeyin artık hiç ayrılmaz diye iyice salıyor kendini tembel adamlar
Keşke eşiniz bi memuriyet kazansa. Böyle çok iş değiştirmeye meyilli biri için sabit iş garantisi ama mimarlar için puanın çok yüksek olduğunu biliyorum bi arkadaşımdan. En şaşırdığım noktaysa yine inşaat sektöründe bu ekonomik durumda rahatça da birkac kere iş bulabilmiş olması. Sizinle benzer yaşta arkadaşımın kardeşi daha iyi bir cv ile bile iş bulamıyor uzun süredir. Cvsi bu kadar boslukla dolu biri için ağzı falan iyi iş yapıyor heraldeGerçekten çok üzücü. Bazen diyorum kendi kendime düzelir mi herşey ya ben mi çok kötü düşünüyorum, bazen de çevremden böyle şeyler duyunca yok değişmez diyip yine umutsuzluğa kapılıyorum. Aslında umutsuzum ama o küçücük bir umut bile yetiyor insana işte. Ya olursa diye. Hırsı olması lazım insanın, yani sürekli herşeye bahane bulmuş sizin anlattığınız kişi de. İnsanlar ekstra nereden gelirim olur diye bir sürü farklı iş kolları buluyor, bunlar iş beğenmiyor..
Ben bunun insanın kendisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.Gerçekten çok üzücü. Bazen diyorum kendi kendime düzelir mi herşey ya ben mi çok kötü düşünüyorum, bazen de çevremden böyle şeyler duyunca yok değişmez diyip yine umutsuzluğa kapılıyorum. Aslında umutsuzum ama o küçücük bir umut bile yetiyor insana işte. Ya olursa diye. Hırsı olması lazım insanın, yani sürekli herşeye bahane bulmuş sizin anlattığınız kişi de. İnsanlar ekstra nereden gelirim olur diye bir sürü farklı iş kolları buluyor, bunlar iş beğenmiyor..
Geçen sene işten çıktığında aslında kpss ye kadar baya bir vakit vardı. İstese düz memuriyet de kazanırdı. Şimdi 2025 tek sene olduğu için bizim atanma yılımız değil bir de mimarlık için full e yakın yapmak gerekiyor alım çok az. 3 kişi falan atanıyor senede 96 ile. Valla ben iş bulamamaya inanmıyorum ya ben olsam çıkar bütün ofisleri dolanırım cv si doluysa çıksın dolansın tanışsın iş ilanı olmayan yerlere bile mail atsın iş platformu var ünlü oradan insan kaynaklarına ve şirketlere mesaj atsın. Ben bu şekilde yapıyordum. Benimkinin ağzı iyi laf yapmıyor yapsa zaten bu kadar çıkartılmazdı. Yetişmek istiyorum maaş önemli değil diyerek girdi zaten.Keşke eşiniz bi memuriyet kazansa. Böyle çok iş değiştirmeye meyilli biri için sabit iş garantisi ama mimarlar için puanın çok yüksek olduğunu biliyorum bi arkadaşımdan. En şaşırdığım noktaysa yine inşaat sektöründe bu ekonomik durumda rahatça da birkac kere iş bulabilmiş olması. Sizinle benzer yaşta arkadaşımın kardeşi daha iyi bir cv ile bile iş bulamıyor uzun süredir. Cvsi bu kadar boslukla dolu biri için ağzı falan iyi iş yapıyor heralde
Çok enteresan gerçekten. Bu insanın içinde olan birşey galiba yetişmeyle de alakalı değil. Bakalım biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım görmek için.Ben bunun insanın kendisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Eşim üç kardeş, büyük olan esnaf. Çıraklıktan yetişmiş 15 yaşından beri her gün gitmiş çalışmış. Eşim desen 20sinde üniversiteyi bitirmiş ve hep çalışmış. Hala hem işe gider hem özel ders verir. Haftanın 6 günü full çalışır.
Ama küçük kardeşleri 35 yaşına kadar toplasanız bir sene bir yerde sebat edemedi.
Önce Özek sektör kötü dedi, iş güvenliği için dünya para dökül sertifika aldı. O sertifikayla bir işe başvurmuş da değil.
Ne arkadaşı kaldı ne sosyal ortamı. 35 yaşında koca adam sabaha kadar bilgisayar oyunu oyuyor öğlen uyanıp akşama kadar evde sigara içiyor. 12de odasına kapanıp sabaha kadar yine oyun.
Böyle tüketecek hayatını.
Aile de değil demek ki diyorum aynı evde yetişen kardeşleri gibi değil. Adam tembel
Bilmem ben ise alım da yapıyorum mesela böyle sürekli iş değişikliği yapan birini asla almazdım ondan tuhaf geldi. Neyse umarım çıkmaz buradan. Muhtemelen biraz daha itekleyici güç olmuştur yaşananlar.Geçen sene işten çıktığında aslında kpss ye kadar baya bir vakit vardı. İstese düz memuriyet de kazanırdı. Şimdi 2025 tek sene olduğu için bizim atanma yılımız değil bir de mimarlık için full e yakın yapmak gerekiyor alım çok az. 3 kişi falan atanıyor senede 96 ile. Valla ben iş bulamamaya inanmıyorum ya ben olsam çıkar bütün ofisleri dolanırım cv si doluysa çıksın dolansın tanışsın iş ilanı olmayan yerlere bile mail atsın iş platformu var ünlü oradan insan kaynaklarına ve şirketlere mesaj atsın. Ben bu şekilde yapıyordum. Benimkinin ağzı iyi laf yapmıyor yapsa zaten bu kadar çıkartılmazdı. Yetişmek istiyorum maaş önemli değil diyerek girdi zaten.
Ben olsam onun evde kaldığı sürede belki iki üç ay ben yapardım ama ondan sonrasında ev işini de yemeği de komple ona bırakırdım. Tüm gün çalışıyorum yorgunum zaten derdim. Ev işleriyle biraz bezdirirdim. Ama yine de bunlar çözüm değil bence içinden çalışmak gelmiyor rahatı seven biri. Bakalım bu işte tutunacak mı. Bundan da çıkarsa anlaşamadık suçum değil vesaire bile dese arkanıza bile dönüp bakmadan ayrılın bence.Ev işi yemek bunlarla ilgili bir çabası olmadı, psikolojisinin bozuk olmasını bahane etti
Aynen eğer sonu böyle olacaksa bunu çok uzun süre geçmeden yaşamayı ve sonuçlanmasını diliyorum Allah'tan.Ben olsam onun evde kaldığı sürede belki iki üç ay ben yapardım ama ondan sonrasında ev işini de yemeği de komple ona bırakırdım. Tüm gün çalışıyorum yorgunum zaten derdim. Ev işleriyle biraz bezdirirdim. Ama yine de bunlar çözüm değil bence içinden çalışmak gelmiyor rahatı seven biri. Bakalım bu işte tutunacak mı. Bundan da çıkarsa anlaşamadık suçum değil vesaire bile dese arkanıza bile dönüp bakmadan ayrılın bence.
Bence yıne batardı çalışmayan adam.Bence sizin asıl sorununuz, bu kadar ciddi konuşma yaptıktan sonra eşinizin en azından ev işi yükünü tamamen ustunuzden almaması. Yapmadı değil mi? Boşanma konuşmasından sonra bile eve gelip yemek temizlik yaptınız değil mi? Yoksa tabi ki 2 haftada iş bulmasını beklemiyorsunuzdur ama en azından ev yükünü alsaydı idare ederdiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?