***Evi alabileceğim en küçük tutarda seçtim çünkü amacım kiradan çıkmak bahsettiğiniz tutarların yarısı seçtiğim ev 60 metrekare, yeni bi ev değil, evin yarısına kendim kredi çektim, bir kısmını takılar karşıladı, ailemin desteği ve o süreçte biriktirdiğimiz tutarları da ekledik.
kalan sadece 150 bindi. Yani sadece 150 bin istedim eşimin ailesinden ev istedemedim, ailem de ev verin demedi çocukları ev sürecine sokalım evlerini alsınlar dediler, oturduğum ilde bir kira bi maaş nerdeyse(asgari)
Düğün sürecinde onlara masraf yaptırmadım, kiraya çıktığım evin 3 kirasını da baştan kendim ödedim.
Merhaba öncelikle,
Ben yeni evliyim. Çalışan bi kadınım. Eşim 30+ üstü, herhangi bir birikim yapmamış bu yaşına kadar, mavi yakalı olarak çalışmakta. Ama bu yaşına kadar da hep çalışmış, boş kalmış değil.
Bunun haricinde ev işlerine her zaman destek olur, bulaşık, çamaşır elinden ne gelirse yapar, bir gün küfür ettiğini görmedim, saygılıdır.
Aramızda bizden kaynaklı bir problem yok. Tanışma sürecimizde nişan alışverişi için annesiyle çıktık, eşimin annesi elinde bir miktar parayı tutup tüm alışverişi yönetti. Ben bu süreçte çok az şey aldım onların gönlü olsun diye çünkü zaten her şeyim var, makyaj malzemesi vs ihtiyacım yok dedim. Ama eşime çocuk gibi para vermesi beni çok düşündürdü.
Ailem bu süreçte tek istek olarak çocuklara ev alalım dedi, takı siz ne isterseniz onu yapın dediler, kendileri de eve destek olacaklarını söylediler. Bu zamana kadar kira görmedim. Onlar da hep borçsuz bir düğün hem de ev sözü verdiler.
Evlendik.. evlendikten bir süre sonra ben kira zammıyla beraber bu iş böyle olmayacak diyerek ev almayı önerdim, eşimle ev bakmaya başladık, elimizdeki takıları ve birikimlerimizi bir araya getirdik, bu süreçte kv yi aradım ve ev beğendiğimde attım ama onlar çok acele ettiğimi söylediler.
Ben de elimizde zaten az bi para varken onun da ziyan olmasını istemediğimi, ailemin de destek olmak istediğini belirttim. Ama hiçbir eve yanaşmadılar en sonunda ben böyle bir kaç ev kaçırca artık beğendiğim bir evi ailemi de yanıma alıp süreci başlattım. Tüm süreç bitti. Sadece 150K açığımız kaldı ailem bu paranın 3 katını bana verdi. Eşimin ailesi 150k için günlerce sorun yarattılar, bu arada krediyi ben ödemeyi taahhüt ettim. Kv bana 10 sene çocuk yapmazsın kendini çok sıkıştırdın dedi :) hiçbir cümlesinde biz de buradayız biz de yanınızdayız iması sezmedim. Ev konusu açıldığından beri beni aramayı da kesti.
Ev tapu sürecine girince kayınpeder tapuya gelmek istedi, kp benden tapu müdürlüğünün konumunu istedi, ben de süreçte yoktunuz sonucu niye merak ediyorsunuz diyerek neden gelmek istediğini sordum ve gelmesine gerek yok ben tapuya oradan da işe gideceğimi söyledim.
Sizce eşimin ailesine yaptığım haksızlık mı? Borçsuz evlendireceğiz dedikleri oğlunun eksi hesabını bana taktıkları altın kolye ve tektaşımla kapatttım.. Onları da en ucuzundan aldıkları için ederi az oldu.
* ev istemiyorum ben zaten her şeyi ayarladım süreçte kalan 150k açığım için destek istedim*