Ev alma süreci

Evi alabileceğim en küçük tutarda seçtim çünkü amacım kiradan çıkmak bahsettiğiniz tutarların yarısı yeni bi ev değil, evin yarısına kendim kredi çektim, bir kısmı takılar, ailemin desteği kalan sadece 150 bindi. Yani sadece 150 bin istedim onlardan.
Anlıyorum ama keşke onu da yapmasaydınız. Eşinizle ilgili kısma cevap vermenizi beklemiştim aslında. Hep onu yaptım bunu yaptım vs diyerek anlatıyorsunuz. Eşiniz bu hikayede hiç yok.

kendi ailesi istenilen tutatın 3 4 katını vermiş ki kadın ev değil destek istemiş. verilen bir söz olmasaydı istemezdi belki. madem öyle damat bey de benim ailem bi işe yaramıyor senin ailenın de emeğini çabasını kabul etmeyelim demeli.
evet koca koca insanlar evlenirken kimseye minnet etmemeli , kimseden beklentiye girmemeli ama çok merak ettiğim birşey var , eğer günümüzde tüm gelinler bu konuya yorum yazanlar gibi aklı başında, minnetsiz, sadece kendi çabaları - emekleri ile evlenip(her türlü masraftan bahsediyorum altını , eşyası , salonu bilmem nesi) ev sahibi oluyorsa ki hiç sanmıyorum o zaman giydiği dondan kınada giyeceği 5 abiyeyi bile damat tarafına kitleyen , kayınvalidenin 20 30 sene millete tek tek takıpta günün sonunda kendi oğlunun düğününde gelen o altınları zimmetine geçirmeyi hak gören , eşyayı seçip beğenirken BİREY olup para ödemesi yapılırken kendi elini cebine atmayıp premsesler gibi kaynanaya odeten gelinler nerde.

***Evi alabileceğim en küçük tutarda seçtim çünkü amacım kiradan çıkmak bahsettiğiniz tutarların yarısı seçtiğim ev 60 metrekare, yeni bi ev değil, evin yarısına kendim kredi çektim, bir kısmını takılar karşıladı, ailemin desteği ve o süreçte biriktirdiğimiz tutarları da ekledik.
kalan sadece 150 bindi. Yani sadece 150 bin istedim eşimin ailesinden ev istedemedim, ailem de ev verin demedi çocukları ev sürecine sokalım evlerini alsınlar dediler, oturduğum ilde bir kira bi maaş nerdeyse(asgari)

Düğün sürecinde onlara masraf yaptırmadım, kiraya çıktığım evin 3 kirasını da baştan kendim ödedim.

Merhaba öncelikle,
Ben yeni evliyim. Çalışan bi kadınım. Eşim 30+ üstü, herhangi bir birikim yapmamış bu yaşına kadar, mavi yakalı olarak çalışmakta. Ama bu yaşına kadar da hep çalışmış, boş kalmış değil.

Bunun haricinde ev işlerine her zaman destek olur, bulaşık, çamaşır elinden ne gelirse yapar, bir gün küfür ettiğini görmedim, saygılıdır.

Aramızda bizden kaynaklı bir problem yok. Tanışma sürecimizde nişan alışverişi için annesiyle çıktık, eşimin annesi elinde bir miktar parayı tutup tüm alışverişi yönetti. Ben bu süreçte çok az şey aldım onların gönlü olsun diye çünkü zaten her şeyim var, makyaj malzemesi vs ihtiyacım yok dedim. Ama eşime çocuk gibi para vermesi beni çok düşündürdü.

Ailem bu süreçte tek istek olarak çocuklara ev alalım dedi, takı siz ne isterseniz onu yapın dediler, kendileri de eve destek olacaklarını söylediler. Bu zamana kadar kira görmedim. Onlar da hep borçsuz bir düğün hem de ev sözü verdiler.

Evlendik.. evlendikten bir süre sonra ben kira zammıyla beraber bu iş böyle olmayacak diyerek ev almayı önerdim, eşimle ev bakmaya başladık, elimizdeki takıları ve birikimlerimizi bir araya getirdik, bu süreçte kv yi aradım ve ev beğendiğimde attım ama onlar çok acele ettiğimi söylediler.

Ben de elimizde zaten az bi para varken onun da ziyan olmasını istemediğimi, ailemin de destek olmak istediğini belirttim. Ama hiçbir eve yanaşmadılar en sonunda ben böyle bir kaç ev kaçırca artık beğendiğim bir evi ailemi de yanıma alıp süreci başlattım. Tüm süreç bitti. Sadece 150K açığımız kaldı ailem bu paranın 3 katını bana verdi. Eşimin ailesi 150k için günlerce sorun yarattılar, bu arada krediyi ben ödemeyi taahhüt ettim. Kv bana 10 sene çocuk yapmazsın kendini çok sıkıştırdın dedi :) hiçbir cümlesinde biz de buradayız biz de yanınızdayız iması sezmedim. Ev konusu açıldığından beri beni aramayı da kesti.

Ev tapu sürecine girince kayınpeder tapuya gelmek istedi, kp benden tapu müdürlüğünün konumunu istedi, ben de süreçte yoktunuz sonucu niye merak ediyorsunuz diyerek neden gelmek istediğini sordum ve gelmesine gerek yok ben tapuya oradan da işe gideceğimi söyledim.

Sizce eşimin ailesine yaptığım haksızlık mı? Borçsuz evlendireceğiz dedikleri oğlunun eksi hesabını bana taktıkları altın kolye ve tektaşımla kapatttım.. Onları da en ucuzundan aldıkları için ederi az oldu.

* ev istemiyorum ben zaten her şeyi ayarladım süreçte kalan 150k açığım için destek istedim*
Para olayı neyse de tapuya geleyim demeleri aşırı rezillik. Ben olsam sırf bu hareketten dolayı görişmezdim. Terbiyesizlik resmen

***Evi alabileceğim en küçük tutarda seçtim çünkü amacım kiradan çıkmak bahsettiğiniz tutarların yarısı seçtiğim ev 60 metrekare, yeni bi ev değil, evin yarısına kendim kredi çektim, bir kısmını takılar karşıladı, ailemin desteği ve o süreçte biriktirdiğimiz tutarları da ekledik.
kalan sadece 150 bindi. Yani sadece 150 bin istedim eşimin ailesinden ev istedemedim, ailem de ev verin demedi çocukları ev sürecine sokalım evlerini alsınlar dediler, oturduğum ilde bir kira bi maaş nerdeyse(asgari)

Düğün sürecinde onlara masraf yaptırmadım, kiraya çıktığım evin 3 kirasını da baştan kendim ödedim.

Merhaba öncelikle,
Ben yeni evliyim. Çalışan bi kadınım. Eşim 30+ üstü, herhangi bir birikim yapmamış bu yaşına kadar, mavi yakalı olarak çalışmakta. Ama bu yaşına kadar da hep çalışmış, boş kalmış değil.

Bunun haricinde ev işlerine her zaman destek olur, bulaşık, çamaşır elinden ne gelirse yapar, bir gün küfür ettiğini görmedim, saygılıdır.

Aramızda bizden kaynaklı bir problem yok. Tanışma sürecimizde nişan alışverişi için annesiyle çıktık, eşimin annesi elinde bir miktar parayı tutup tüm alışverişi yönetti. Ben bu süreçte çok az şey aldım onların gönlü olsun diye çünkü zaten her şeyim var, makyaj malzemesi vs ihtiyacım yok dedim. Ama eşime çocuk gibi para vermesi beni çok düşündürdü.

Ailem bu süreçte tek istek olarak çocuklara ev alalım dedi, takı siz ne isterseniz onu yapın dediler, kendileri de eve destek olacaklarını söylediler. Bu zamana kadar kira görmedim. Onlar da hep borçsuz bir düğün hem de ev sözü verdiler.

Evlendik.. evlendikten bir süre sonra ben kira zammıyla beraber bu iş böyle olmayacak diyerek ev almayı önerdim, eşimle ev bakmaya başladık, elimizdeki takıları ve birikimlerimizi bir araya getirdik, bu süreçte kv yi aradım ve ev beğendiğimde attım ama onlar çok acele ettiğimi söylediler.

Ben de elimizde zaten az bi para varken onun da ziyan olmasını istemediğimi, ailemin de destek olmak istediğini belirttim. Ama hiçbir eve yanaşmadılar en sonunda ben böyle bir kaç ev kaçırca artık beğendiğim bir evi ailemi de yanıma alıp süreci başlattım. Tüm süreç bitti. Sadece 150K açığımız kaldı ailem bu paranın 3 katını bana verdi. Eşimin ailesi 150k için günlerce sorun yarattılar, bu arada krediyi ben ödemeyi taahhüt ettim. Kv bana 10 sene çocuk yapmazsın kendini çok sıkıştırdın dedi :) hiçbir cümlesinde biz de buradayız biz de yanınızdayız iması sezmedim. Ev konusu açıldığından beri beni aramayı da kesti.

Ev tapu sürecine girince kayınpeder tapuya gelmek istedi, kp benden tapu müdürlüğünün konumunu istedi, ben de süreçte yoktunuz sonucu niye merak ediyorsunuz diyerek neden gelmek istediğini sordum ve gelmesine gerek yok ben tapuya oradan da işe gideceğimi söyledim.

Sizce eşimin ailesine yaptığım haksızlık mı? Borçsuz evlendireceğiz dedikleri oğlunun eksi hesabını bana taktıkları altın kolye ve tektaşımla kapatttım.. Onları da en ucuzundan aldıkları için ederi az oldu.

* ev istemiyorum ben zaten her şeyi ayarladım süreçte kalan 150k açığım için destek istedim*
Bazen insanın elinde olmayınca olmuyor..

Aileler bugünler için var. Eğer ki ellerinde var ve vermiyorlarsa çok.sertler.

Zaten siz elinizden geleni toparlamışsınız. İnsan evladı için çok mutlu olur ev alabileceği için. Siz yinede eşinize bırakın o tekrar gidip durumu anlatsın belki vicdana gelirler.

Merhaba öncelikle,

Bacım yanlış anlama da makyaj malzemesi almadım masraf yaptırmadım sadece ev istedik diyorsun 😂😂 e keşke makyaj malzemesi aldırsaydın 😂😂
Yani ailenin isteğide bir tuhaf. “Tek isteğimiz borçsuz düğün,bir de ev” 😂😂 yanına araba da eklemediğiniz iyi olmuş 😂😂😂
Karşı tarafta geçiştirmek için kabul etmiş belli ki. Bu kişi ve ailesi tanıdığın insanlar olmalı. İnsanlardan bir şey isterken hiç bunları gözetiyor musunuz ?
Hayır onlarda da hata yapamayacağın vaade niye tamam diyorsun?
İki tarafta pek mantıklı değil yani

1- babanın ev talebiyle gitmesi yanlış
2-onların bu talebe onay vermesi yanlış
3- kayınbabanın tapuya gelmek istemesi saçma
4-senin terslemen doğru
😂
Yalnız ben olsam kayınbabaya söyle derdim.
Gelmenize hiç gerek yok zaten tapu babam ve benim üstüme ortak olacağı için beraber gideceğiz.
Sonra kudursun kayınvalide kayınbaba 😂😂😂

daha ne yapsin millet ya
"hazir ev var gir otur" demişler, begenmemissiniz. buldugunuz evleri atip durup bir de para beklemissiniz. sahsen ben es ailesine de hak vermedim degil. evse ev - vermisler işte tamamini, aileniz "gencler kira odemesin" demis onlar da tamam diyip size koca ev önermiş. daha da begenmediyseniz o sizin biteceğiniz is. sözlerini tutmama durumu yok aslinda. ev demissiniz ev vermişler , siz istememissinjz (ki ben de istemezdim).
millete bosu bosuna kin tutmayın.
3 evleri arsalari varmis. zaten sizden erken göçerlerse hepsi size kalacak. size yarari olmazda cocuklariniza yarari olur. kendinizi doldurmayim
Konu sahibi verdikleri eve oturup sorun yaşasaydı, ki yaşamamaları ihtimali yok, "neden gittin burda bir sürü konu açılıyor, hiç mi okumadın, aileyle yakın oturulmaz" diye söylenilecekti bu sefer.
Ben konu sahibini çok haksız bulmadım. Yakın oturmak istememekte haklı.
Zaten borç istediği tutar da çok fazla değil, yardımcı olabilirlerdi

Merhaba öncelikle,

Bende 30 yaşında evlendim babam eşimin ailesini tanımıyordu ben koz vermem dedi benim ısrarımla babam dedi ki “kızım sen bu zamana kadar hep çalıştın bu yaştan sonra da gidip çalışacak ev derdine düşeceksin çol çocuk derken uğraşacaksın hiç olmazsa ev alsınlar dedi bende tmm baba sen ne dersen o dedim . Babam istemeye geldiklerin de ben altın para vs istemiyorum çocuklara ev alın hatta verin borcu onlar ödesin ama ev alındedi
Kayınbabam eşim evlerine gittiklerinde yükselmişler sonra ikna olmular aldılar yarı parasını onlar ödedi şimdi kredi ödüyoruz 10 biz tl devede kulak yani
Artı altınlarım da yanıma kaldı biz çalışıyoruz .

Adamlar şimdi iyiki aldık diye övünüyorlar aslında başta ters tepilecek bazıları bundan anlıyor . Çok şükür bizimkiler öyle yapmadı .

Konu sahibi verdikleri eve oturup sorun yaşasaydı, ki yaşamamaları ihtimali yok, "neden gittin burda bir sürü konu açılıyor, hiç mi okumadın, aileyle yakın oturulmaz" diye söylenilecekti bu sefer.
Ben konu sahibini çok haksız bulmadım. Yakın oturmak istememekte haklı.
Zaten borç istediği tutar da çok fazla değil, yardımcı olabilirlerdi
e tabii ki soylenilecekti
çünkü kimse kimseye ev vermek zorunda degil
millet zaten "oglumuz dibimizde olsun, her b.kuna karışalım, hastane isimiz olunca bize baksin" diye ayni apartmanda daire aliyor- ya da bir sekilde onlara kalan dairesini genelde kiraya vermiyorlar falan - bu sekilde bir beklentileri oluyor. es ailesinin de demek ki böyle bir beklentisi varmis ki ust katlarindaki ev de onlarin olmus - bu sekilde degerlendirmisler
vermek de istemişler ogullarina bedelsiz.
eee?
gelin bunu begenmediyse- onlarla yasamak istemiyorsa onlarin sucu ne?
amaç "gencler ev alsin" ise kirasiz depozitosuz ev işte. kizin ailesi de yardimci olacakmis oturup biriktirselerdi iki sene rahat rahat.
valla benim gelinim beni begenmeyecek, oglum dibimde yasamayacak - cok modernler geleneksel - aileyle dipdibe yasamaya aykiri insanlar madem niye benden para istiyorlar?
ben de vermezdim:) o kadar gelenekselsen (30u astigin - evlendigin barklandigin halde anne babadan para alacak kadar) gel benim ust katta yasa para biriktir. ha eger geleneksel degilsen, aileyle yasamak banalsa, "ben kayinbabama yemek goturup geliyorm" insani degilsen batili batili yaşa, batili insanlar gibi anandan babandan beklentin olmasin .
bu ne perhiz bu ne lahana tursusu, ben de buna gicik oluyorum:))

evin yarısına kendim kredi çektim, bir kısmını takılar karşıladı, ailemin desteği ve o süreçte biriktirdiğimiz tutarları da ekledik.
kalan sadece 150 bindi.
kiraya çıktığım evin 3 kirasını da baştan kendim ödedim.
valla bence cok yanlis bir es secimi yapmissin. beyaz yakasin, gelirin guzel, ailenin durumu iyi. oyle bir adam bulmussun ki 30una kadar ne kazandiysa ailesine vermis, kendi birikimiyle edindigi mali kendi üstüne yapmayı akil edememis. evlenmis, ilk tuttugu evin kirasini depozitosunu bile nişanlısı kadina kitlemis, ev bulma bakma surecini de karisina kitlemis, anca bakip "hee guzel" demis, aileden bir para istenecekse evlat istemeli- beyefendi bunu da yapmamis seni yüzgoz etmis. su koca ömründe, etliye sütlüye dokunmadan - bir konuda fikri olmadan yasayip gitmis.
anlattigin kadarıyla cok silik bir karakter
karisi da calisip kendinden cok maas aldigi halde butun ev islerini ona birakmamamasi ve esine saygi duymasi arti bir ozellik degil

millet zaten "oglumuz dibimizde olsun, her b.kuna karışalım, hastane isimiz olunca bize baksin" diye ayni apartmanda daire aliyor- ya da bir sekilde onlara kalan dairesini genelde kiraya vermiyorlar falan - bu sekilde bir beklentileri oluyor. es ailesinin de demek ki böyle bir beklentisi varmis ki ust katlarindaki ev de onlarin olmus - bu sekilde degerlendirmisler
eee?
amaç "gencler ev alsin" ise kirasiz depozitosuz ev işte. kizin ailesi de yardimci olacakmis oturup biriktirselerdi iki sene rahat rahat.
valla benim gelinim beni begenmeyecek, oglum dibimde yasamayacak - cok modernler geleneksel - aileyle dipdibe yasamaya aykiri insanlar madem niye benden para istiyorlar?
ben de vermezdim:) o kadar gelenekselsen (30u astigin - evlendigin barklandigin halde anne babadan para alacak kadar) gel benim ust katta yasa para biriktir. ha eger geleneksel degilsen, aileyle yasamak banalsa, "ben kayinbabama yemek goturup geliyorm" insani degilsen batili batili yaşa, batili insanlar gibi anandan babandan beklentin olmasin .
Buna kesinlikle katılıyorum.

Bu konudan bağımsız olarak buradaki birçok konuda bu çelişkiyi görüyoruz.

“Erkek ailesi ev versin” kadar geleneksel ama “aynı apartmanda oturmam” kadar modern.

Ya da “erkek ailesi düğün masraflarını karşılasın, şu kadar da takı alsın” kadar geleneksel ama “kayınvalidem benden hiç bir şey beklemesin, hayatıma da yorum yapmasın.” kadar modern.

Ama öyle olmuyor işte.

Peki bu 3 ev nerede ve satışa uygun mu ? İmarı var mı ; arsa tapulu mu, kat irtifalı mı ? Yoksa memleketlerindeki eski köy evlerini yenilerken 2 - 3 katlı bir ev mi yapmışlar ? Mesela bahsettiğiniz 3 ev bu tipte ise yasal olarak imara aykırı ve projesiz olup, her daim yıkım tehdidi altında demektir.
Mimar mısın ? Kadın bilmiyor mu eşinin ailesinin mallarını? İnsanlara neden bu kadar bilgisiz muamelesi yapıyorsun? Yıkım tehditi nereden çıktı?

Buna kesinlikle katılıyorum.

Bu konudan bağımsız olarak buradaki birçok konuda bu çelişkiyi görüyoruz.

“Erkek ailesi ev versin” kadar geleneksel ama “aynı apartmanda oturmam” kadar modern.

Ya da “erkek ailesi düğün masraflarını karşılasın, şu kadar da takı alsın” kadar geleneksel ama “kayınvalidem benden hiç bir şey beklemesin, hayatıma da yorum yapmasın.” kadar modern.

Ama öyle olmuyor işte.
tabii ki
artik yok ama 10 sene önce falan hep seyler vardi; tüm evi kayinvalideyle gezip begeniyorlar - parayi kayinbaba ödüyor. millet dunya masraf yapiyor errrkek oglu evlenecek diye. sonra kaynana ikinci evi gibi görüyor, misafirlerini orada agirliyor :) gelin de konu acip agliyor...
e yani, biraz sebep sonuc yani.
gerci konudaki kadin sadece 150bin istemis ama millet de vermemis.
zorla degil ya
benden biri bugun 150bin istesin , ben de vermem. ha kan bagim olan ve guvenilir biri 4bin dolar istese - her ay 500 dolar 500 dolar 8 ayda odeyecegini taahhüt etse verebilirdim. ama 150bini vermezdim yani. verirken 4bin dolara yakin verecegim , alirken parca parca tl tl 3bin dolar anca alacagim o da bölük porcuk oldugu icin hayrini goremeyecegim- zor durumda kalsalar odeyemeseler de istesem benden kötüsü olmayacak. hic mantikli degil. hele ki ne kadar versen de dogru yapmadığın tek konuda sana trip atacak gelin muessesine asla mantikli degil.
ilk mesajımda da dedim, onca altin vermisler - gel ust katta bedava yasa demisler. simdi 150bini vermediler diye triplenmis konu sahibi - yorumlarda haklisin diye gazlayanlar.
evini de alsa zaten yarin bir gün bir istedigini yapmasa , cocuga bakarim dese bakmasa , ozel hastane parasina katkida bulunmak istemese, araba alirken kalan uc kurusu vermese yine sinirlenip hayatindan cikarmak isteyecek gelin milleti.
her halukarda kötü olacaksan en iyisi vermeyip kötü olmak

tabii ki
artik yok ama 10 sene önce falan hep seyler vardi; tüm evi kayinvalideyle gezip begeniyorlar - parayi kayinbaba ödüyor. millet dunya masraf yapiyor errrkek oglu evlenecek diye. sonra kaynana ikinci evi gibi görüyor, misafirlerini orada agirliyor :) gelin de konu acip agliyor...
e yani, biraz sebep sonuc yani.
gerci konudaki kadin sadece 150bin istemis ama millet de vermemis. benden biri bugun 150bin istesin , ben de vermem. ha kan bagim olan ve guvenilir biri 4bin dolar istese - her ay 500 dolar 500 dolar 8 ayda odeyecegini taahhüt etse verebilirdim. ama 150bini vermezdim yani. verirken 4bin dolara yakin verecegim , alirken parca parca tl tl 3bin dolar anca alacagim o da bölük porcuk oldugu icin hayrini goremeyecegim. hic mantikli degil. hele ki ne kadar versen de dogru yapmadığın tek konuda sana trip atacak gelin muessesine asla mantikli degil.
ilk mesajımda da dedim, onca altin vermisler - gel ust katta bedava yasa demisler. simdi 150bini vermediler diye triplenmis konu sahibi - yorumlarda haklisin diye gazlayanlar.
evini de yarin bir gün bir istedigini yapmasa , cocuga bakarim dese bakmasa , ozel hastane parasina katkida bulunmak istemese, araba alirken kalan uc kurusu vermese yine sinirlenip hayatindan cikarmak isteyecek gelin milleti.
her halukarda kötü olacaksan en iyisi vermeyip kötü olmak
Çok haklısın . Kendine güvenen evlensin. İlla tüm odaların lüks döşenmesi , illa pahalı düğün gerekmiyor. Kirada oturmak da ayıp değil. Emekleriyle alsınlar zamanla ev. Bu kadar hesap kitaplı sağlıklı evlilik olmaz. Zaten o mallar sonunda gene bunlara kalacak şimdiden neden versinler?

eee?

Bence oturmayarak çok mantıklı davranmış. Geline acıyan görmedim. Tıpkı yukarda yazdıklarınızı yapmak için üst katı almışlar orda hemfikiriz. Ama benim dediğim de şu yani 150bin çok para değil. "Borç olarak" Verilebilirdi. Ha dediğinizde haklısınız tl borç mantıklı değil. Altın ya da döviz olarak verselerdi ama destek olsalardı çocuklarına

Bence oturmayarak çok mantıklı davranmış. Geline acıyan görmedim. Tıpkı yukarda yazdıklarınızı yapmak için üst katı almışlar orda hemfikiriz. Ama benim dediğim de şu yani 150bin çok para değil. "Borç olarak" Verilebilirdi. Ha dediğinizde haklısınız tl borç mantıklı değil. Altın ya da döviz olarak verselerdi ama destek olsalardı çocuklarına
bence de cok mantikli davranmis
ikinci mantikli davranisi es ailesinden o parayi almamak olmus. verecekleri 150.000 onu da misafirlikte her yerde arsalarinin ustune kac daire haklari oldugunu anlattiklari gibi anlatirdi oglusuna nasil "ev aldigini"
konu sahibi durduk yere sinir olurdu

bence de cok mantikli davranmis
ikinci mantikli davranisi es ailesinden o parayi almamak olmus. verecekleri 150.000 onu da misafirlikte her yerde arsalarinin ustune kac daire haklari oldugunu anlattiklari gibi anlatirdi oglusuna nasil "ev aldigini"
konu sahibi durduk yere sinir olurdu
Evet bu konuda da kesinlikle haklısınız. 150 bin verirler ama kendileri almış gibi de konuşurlar.
Sırf şu olaylardan ötürü araba alırken eksik kalan kısmı onlardan değil başkasından aldım. Çok bozuldular, neden bizden istemediniz dediler. Ki çok cüzzi bi miktardı. Ama başıma geleceği bildiğim için haberleri bile olmadı araba aldığımdan dahi😀

Back
X