- 15 Ekim 2022
- 20
- -1
- 23
-
- Konu Sahibi nurgulkomas
Ne yapmamı öneriyorsunuz o arkadaşıyla çıktığında sen de çık gibi değil fark etmiyor çünkü ben hadi bir hafta çıktım diğer haftalar hep aynıEşimin arkadaşlarıyla görüşmesini hiç problem yapmayan biri olarak söylüyorum ki bu çok abartı. Ki benim eşim çoğu akşam dışarda olur arkadaşlarıyla. Beni ve çocukları da ihmal etmediği sürece benim için problem yok. Ama sizin durum çok abartı geldi. O ne öyle gorusemedikleri zaman görüntülü arama falan ne alaka yani o kadar özlem.
Ben bu arkadaşlığın çok kopabilecegini düşünemedim maalesef. Yani üzülmeyin ama sanki sizden kopması daha olası geldi veya sizin artık pes edip ondan kopmanız. Zaten birbirinizi hafta içi gördüğünüz zaman çok azmış bence yazık ediyor farkında değil ama değişmez pek gibi geldi bana maalesef. Cumartesi günü arkadaşıyla gönlünce takılıp pazar günü sizinle plan yapmayıp evde geçirip bunu size plan gibi yutturmaya calisiyor ne ala memleket. Tamam arkadaşlarımızla tabiki görüşelim ama evliliğe zarar vermediği müddetçe.Ne yapmamı öneriyorsunuz o arkadaşıyla çıktığında sen de çık gibi değil fark etmiyor çünkü ben hadi bir hafta çıktım diğer haftalar hep aynı
Ha eşinizin yaptığı evliliğe zarar vermiyor da siz tepki verince mi evliliğe zarar geliyor. Sizin evliliğiniz zaten fazlasıyla zarar görüyor eşinizin bi tek dinamit döşeyip hava uçurmadığı kalmış.ne trip ne surat asma yapamıyorum evliliğe zarar veriyor o çocuk hiçbir şey umrunda değil mi diyorum
Ben bu arkadaşlığın çok kopabilecegini düşünemedim maalesef. Yani üzülmeyin ama sanki sizden kopması daha olası geldi veya sizin artık pes edip ondan kopmanız. Zaten birbirinizi hafta içi gördüğünüz zaman çok azmış bence yazık ediyor farkında değil ama değişmez pek gibi geldi bana maalesef. Cumartesi günü arkadaşıyla gönlünce takılıp pazar günü sizinle plan yapmayıp evde geçirip bunu size plan gibi yutturmaya calisiyor ne ala memleket. Tamam arkadaşlarımızla tabiki görüşelim ama evliliğe zarar vermediği müddetçe.
Yukarıdaki arkadaşa katiliyorum çift terapisti deneyin bence.
Bence gereksiz bir takıntı var birbirlerine. Psikolojik bir şey sanırım, bence çift terapisi falan alın çünkü siz iki kişi değil üç kişi yaşıyor gibisiniz evliliği. Sanki göbek bağları beraber kesilmiş gibi ne bu aşırılılık anlamıyorum.
Ben de asla anlam veremiyorum ki o yüzden gecenin bu saatinde sizlere danışıyorum arkadaşını da karşıma alıp konuştum çıkın artık hayatımızdan ne istiyorsunuz görmüyor musun istemiyorum dahi dedim gerçekten çok denedim tamam mesafe koyucam kocanla diyor 2 hafta görüşmüyorlarsa diğer haftalar hıncını çıkartıyorlar ve o çocuk bekarBence gereksiz bir takıntı var birbirlerine. Psikolojik bir şey sanırım, bence çift terapisi falan alın çünkü siz iki kişi değil üç kişi yaşıyor gibisiniz evliliği. Sanki göbek bağları beraber kesilmiş gibi ne bu aşırılılık anlamıyorum.
Ha eşinizin yaptığı evliliğe zarar vermiyor da siz tepki verince mi evliliğe zarar geliyor. Sizin evliliğiniz zaten fazlasıyla zarar görüyor eşinizin bi tek dinamit döşeyip hava uçurmadığı kalmış.
Diğer yandan o çocuk düşünmüyor mu demişsiniz ya... sizin eşinizin düşünme melekeleri yok mu? Arkadaşının mı düşünmesi gerekiyor yoksa eşinizin mi?
Yani konuyu bir bütün olarak ele alınca konuda eşinizi suçlamamak için insanüstü bir çaba veriyorsunuz. Mesela bu mesaja karşılık bana sert çıkıp beni suçlayacaksınız çünkü ben eşinize kabahat buldum. Halbuki kamp çadırı daha kabahatli size göre.
Eşiniz evliliğinizi düşünmüyorsa arkadaşı hiç düşünmez. Hatta bana kalırsa siz de düsünmeyin. Zira adama trip bile atamıyorsunuz. Size önerilecek pek bir şey kalmıyor.Neden mesajınıza sinirlenip size
Hayır önceden birlikte oturup hep beraber onunda kız arkadaşıyla oturup mekanlara dahi gitmişliğimiz var ama bunların hepsi evlenmeden önceydi evlendikten sonra eşim o kadar çok onunla görüşmeye başladı ki ister istemez nefret etmeye başladımAdamdan bu kadar nefret etmenizin nedeni sadece eşinizle abartili samimiyeti mi yoksa başka bir şey mi var?
Bu kadar nefret ettiğim, yuz yuze bile gelmek istemediğim biri beni oldukça kizdiracak bir şey yapmiştir ve bu durumda eşim o kişiyle samimi olmaz cunku.
Hayır tam tersi eşim 23 yaşında ben körü körüne bir insan değilim kimseye de anne edasıyla yaklaşmıyorum sevmediğime İnan ki çat diye söyleyebilen bir insanım. Soru işaretinizi gidereyim insan evet arkadaşa bir dosta canı sıkkın olduğunda ya da mutlu bir haber aldığında paylaşacak insan arar çevresinde doğru benim sorunum bu değil benim sorumun arkadaşıyla bu kadar aşırı vakit geçirmesi evet eşim arkadaşıyla bu kadar çok vakit geçirdikten sonra eşim eve geç gelmeye başlayınca arkadaşından nefret ettim doğruEşiniz işten 8de geliyormuş siz 12de yani görüntülü konuşmayı siz yokken yapıyor işten geldiğinde bu mantığa göre.
Evlenince tapuyu almıyoruz zaman geçirmek lazım kendimiz ile veya arkadaşlarımız ile.
Siz tüm cumartesiyi beraber geçiriyor diyorsunuz-bana pek olası gelmedi- gerçekten öyle ise fazla tabii ki.
Orda haklısınız.
Ama işten geldiğinde sizin olmadığınız saatlerdeki konuşmalara bile takıldığınıza göre siz arkadaşa hafiften bir kurulmuşsunuz gibi geldi bana.
Neden o arkadaşı ile asla görüşmüyorsunuz aranızda ne geçti sizi neyi rahatsız ediyor bu kadar orasını anlamadım hiç. Soru işareti orası.
Ama eşiniz baya anlaşıyor onunla hatta bir senede yirmi senelik arkadaşı gibi oldu diyorsunuz-eşiniz sanırım 45 falan-
böyle bakarsak eşiniz de arkadaşına benziyor olabilir beğenmediğiniz huyları ile siz onu kabul edemiyorsunuz sanırım.
Ama eşim iyidir arkadaşı bozuyor yaa diye anne edasıyla yaklaşıyor olabilirsiniz.
Hayır önceden birlikte oturup hep beraber onunda kız arkadaşıyla oturup mekanlara dahi gitmişliğimiz var ama bunların hepsi evlenmeden önceydi evlendikten sonra eşim o kadar çok onunla görüşmeye başladı ki ister istemez nefret etmeye başladım
Ne gibi peki aklından ne geçiyoreskiden derdim ki erkek kadının başına tebelleş olmayacak
herkesin kendi hayatı olacak arkadaşları olacak
arkadaşı olmayan insandan korkardım bile neden sevilmiyor ne eksiği yanlışı var diye
yine insanların eşlerinden bağımsız sosyal hayatları olması gerektiğini düşünüyorum
ancak bu ilişki biraz fazla
ben bunun altında başka şey ararım
büyük ihtimalle de bulurum
eskiden derdim ki erkek kadının başına tebelleş olmayacak
arkadaşı olmayan insandan korkardım bile neden sevilmiyor ne eksiği yanlışı var diye
yine insanların eşlerinden bağımsız sosyal hayatları olması gerektiğini düşünüyorum
Körü körüne misiniz bilemem ama abartı seven bir insansınız bence eşim 23 yaşında dediğinizden sonra anladım.Hayır tam tersi eşim 23 yaşında ben körü körüne bir insan değilim kimseye de anne edasıyla yaklaşmıyorum sevmediğime İnan ki çat diye söyleyebilen bir insanım. Soru işaretinizi gidereyim insan evet arkadaşa bir dosta canı sıkkın olduğunda ya da mutlu bir haber aldığında paylaşacak insan arar çevresinde doğru benim sorunum bu değil benim sorumun arkadaşıyla bu kadar aşırı vakit geçirmesi evet eşim arkadaşıyla bu kadar çok vakit geçirdikten sonra eşim eve geç gelmeye başlayınca arkadaşından nefret ettim doğru
Ben de böyle düşünen biriyim. Evlenmeden önce ikimizin de arkadaş çevresi ve sosyal hayatı nasıl ise öyle sürmesi için gayret gösterdim. Saygı göstermeden saygı göremezsiniz. Genelde çevremde elle tutulur sorunu olmayan ama pek sağlam da olmayan evliliklerin çoğunda eşlerin çoğunlukla kadınların erkeğin sosyal hayatına yönelik baskılarından kaynaklandığını gördüm. Haklı olanlar da vardır biri de sizsiniz konu sahibi çünkü gerçekten abartılı ve rahatsız edici bir arkadaşlık şekli.eskiden derdim ki erkek kadının başına tebelleş olmayacak