Yapıcı yorumunuz için teşekkür ederim ama şunu anlatamıyorum ailesinin durumu çok iyiyken ayda sadece 500 lira yolluyorlar. Kız ayda minimum 2500-3000 yiyor. Neden aradaki farkı abisi kapatıyor ?
Demek ki kapatmak istiyor. Evet sinir olabilirsiniz ama karisamazsiniz.. Cunku suan evli degilsiniz.. Yapacaginiz tek sey durumu iyi analiz edip oldugu gibi kabullenmek. Kabul edemiyorsaniz da cekip gitmek. Eger suan boyleyse ileride de boyle olacak demektir.
Diger uyelerin aksine sizi ilgilendirmez demiyorum. Ilgilendirir evlenmeyi dusunuyorsunuz neticede. Sadece karisamazsiniz diyorum. Kizin bu sekilde yasamasi tabiki hos degil. Ama abi bundan razi. O imkanlari o sagliyor.. Ayrica sizin de aileden gelecek olan evleri, arsalari, maaslarini vs. Hesap etmeniz hic hos degil.
O mal varliklari anne babanin yillarca calisip didinmesinin sonucunda elde edilmis. Istedikleri evlatlarina verirler.. Hatta gerekirse yedi yabanciya bile hibe edebilirler. Buna siz karisamazsiniz, soz hakkiniz dahi olamaz. Erkek arkadasinizin mirasi ama adam vermekten gocunmuyor. Size ne? Zaten evlenseniz bile miras yoluyla geldigi icin bosanma gibi bir durumda asla hak talep edemezsiniz.
Erkek arkadasiniz evi onceden almis ve esyalari sen odeyeceksin demis. Asil bu asla kabul edilebilir birsey degil. Ben olsam en cok buna takilirdim. Evi simdiden almasi bosanma gibi bir durumda sizin hak talebinde bulunamamaniz icin bence. Adam kendine ev aliyor, yatirim yapiyor. Size de esyalari aldirip evliligi bedavaya getirmeye calisiyor. Cok irite edici. Evi evlilik birligi icerisinde almis olsa esya konusunu anlayabilirim. Ama bu sekilde kabul edilebilir birsey degil. Ben olsam bunu dile getirirdim. Kanunen o ev senin sahsi malin, benim hic bir soz hakkim yok. evlenirken elini tasin altina koyman gerek. Esyalari ortak alacagiz derdim.
Tek tas, spor salonu konusuna gelince. Su devirde tek tas durumu olan her erkegin evlilik teklifi icin aldigi birsey. Erkek arkadasinizin da durumu kotu degil. Ama tek tas istemezsin di mi dedigi gun kardesinin spor salonunu oduyor.. Ben buradan bakinca erkek arkadasinizin size deger vermedigini ayrica bir kurus bile harcama yapmak istemedigini hissettim.
Kiz kardesi konusunda durumun gelecekteki gidisatini anlayabilmek icin yapabileceginiz tek sey şu, erkek arkadasinizi karsiniza alip suan evli olmadiginizi oyuzden soz hakkinizin olmadigini ama bu durumun evlendikten sonra devam edip etmeyecegini merak ettiginizi sorabilirsiniz.
Eve giren paranin acil bir durum olmadigi surece aile butcesi icerisinde kalmasini istediginizi belirtebilirsiniz. Ben veririm falan derse Sen evlenmeden once aldigin evi odeyip gelecegine yatirim yapip elinde kalani da kardesine harcarsan tum evi ben mi gecindirmis olacagim? Yani kardesine bakmak icin mi calisacagim? Diye sorduktan sonra rest cekersiniz.
Ama bence buna gerek yok. Uzun lafin kisasi adam rengini belli etmis.. Suan neyse evlendikten sonra da o sekilde devam edecektir. Ben olsaydim ayrilirdim.