• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım kardeşinin tüm lüxlerini karşılamayı kendine vazife edinmiş.

Neden gülücük koyuyorsun umarım aynı şey senin de başına gelir bakalım o zaman da böyle pişkin pişkin gülcen mi? Ayrıca anlamadığın nokta şu evlendikten sonra karış şimdi karışma diyorsun da adam şimdiden her şeyi sağlam kazığa bağladı maaşının yarısı evlenmeden önce aldığı eve gidecek.
Ayy sanki evlenmiş de coluk çocukla ortada kalmış birde beddua ediyor!!! Emin ol o arkadaş senin gibi ikilem de kalmaz direk ayrılır istemediği gibi davranan adamdan...

Kaç annem kaç arkana dahi bakma. Valla böyle adamlar katil eder insani de get o neymiş öyle.

Evlenince tüm mal varlığı ortak olmuyor mu?
Evlenmeden önce alınan erkek arkadaşınızın oluyorsa şüpheleriniz varsa evlilik sözleşmesi yaparsınız.
Evlenince tüm borçlar ortaktır. Sen ben yoktur, olmamalı da.
Olmuyor bildiğim kadarıyla boşanma durumunda evlenmeden alınan mallar ortak değil boşanma durumunda hiç bir hak iddia edemez ancak ölüm halinde miras kalır

paralarini ne yaptiklari ne yapacaklari sizi hic ilgilendirmez sadece sevgiliniz adam kocaniz degil
evi evlenmeden aldi diye 2 kere yazmissiniz burdada evlenirde bosanirsam bana bisey kalmaz stresi yasiyorsunuz sanirim
bama esyalari sen alacaksin borcu sen odeyeceksin diyen adamla ben evlenmem
neden evlenmem sen evi almissan kendine yatirim yaptin diye ceremesine ben cekmem derdim esinizinde ailesinden pek farki yok cimrilik ve uyaniklik konusunda
sizde sevgilisiyken ne kadar mal mulk var hepsini ogrenmis pesine dusmus kime vereceklerini bile ogrenmissiniz sizde pek masum degilsiniz
5 senelik evliyim kayinbabamin oturdugu ev bindigi araba disinda neyi var bilmem
kendi annemin bile maasi nereye gidiyor hesabinda parasi varmi bilmem
sizde onlar kadar paragozsunuz bence

Şimdi şöyle evlenmeden önce edinilen mallar ortak olmadığı için inşallah olmaz ama boşanma gibi bir durum olduğunda paylaşılamaz. Bu arkadaşımız da hem krediyi ödemede yardımcı olacak, hem eşyaları alacak ama evde herhangi bir söz sahibi olmayacak. Evlilik yolunda ilerleniyorsa bu konuların açıklığa kavuşması ve ortak bir paydada anlaşılması gerektiğini düşünüyorum.

Valla karışık konular 😕 sevgilinin ısmarladığı bir kahveden rahatsız olan ben maddi konuların konuşulması bu kadar teferruatlı düşünülmesi bilemedim açıkçası 🤔

Kızkardeşine bu kadar ayrıcalık göstermesine doğru veya yanlış diyemem tabi.

bence ayrılmalısın,
değer görmüyorsun,
el altından sinsi maddi planlar yapılıyor,
sorunlu, daha şimdiden gıcık olunmuş bir görümce, düşüncesiz, senin parana güvenen bir eş adayı...
aile ortada yok,
çok yıpranırsın..
bu evlilikte iyi bir sonuç göremiyorum....

Benim bu konudan anladigim para sacan bir adamin oldugu, kardesinin o paralarla bütün luksleri yasamasi ama sizin o paralarla sadece kendinizin lukslerini yaşamasini istemeniz.
Para adamin parasi. İlle de biri yiyecekse acikca ortada ki adam bunu kan bagi olan kisinin yemesini istiyor.

Bir de benim takildigim adamin ailesinin cimriligiyle dalga gecmissiniz ama bu cimriliklerle-3ten 5ten kisarak aldiklari evlerde hak sahibi olmayi kendinize beis goruyorsunuz.
Sizin aileniz cimri degildi belki ama size herhangi bir ev birakti mi? Eger birakmadiysa adamla esit olacaksiniz iste. İkiniz de ailenizden ev kalmadan bir sekilde yuva kuracaksiniz. Bunda mesele yok ki.
Cimri ailenin tonla ev alip size ev birakmamasiyla hayati kaliteli yasadigi icin çocuklarina ev alacak butceyi bulamayip cocuguna ev bırakmayan aile arasinda ne fark var??
Sizin onun ailesini elestrip kucumsediginiz gibi sevgilinizin sizin ailenizi elestirmesi, "bunca sene agustos bocegi gibi yasamislar. Bir ev alip onun kirasiyla yeni evin kredisini odeselerdi ya,simdiye neleriniz olurdu, ailenin bol bol tatil fotosu var ama bir yatirimlik esyasi yok. Ne bencil ailen var,kendileri icin yasamis" diye kucumsemesi ne kadar itici gelirdi degil mi? Iste siz de ona ve konuyu okuyanlara oyle itici geliyorsunuz

Ote yandan Adam 1 lirasini bile suya verip israf etmeden-belki de hayatini yasamadan coluguna cocuguna onca mulk birakmis. Bu yapidaki bir aile tabii ki el kizi hak sahibi olsun istemeyecekler,cocuklarinin mali bölünmesin diye cabalayacaklar. Ben sasirmadim. Siz simdiden adamla para konusunda bunca yuzgoz olduysaniz, "ev alma" diye tutturduysaniz falan ailenin gözü korkmuştur, ondan böyle bir atakta bulunmuslardir. Sonucta sözlü bile degilsiniz. Adamin,hele hele adamin ailesinin para harcayis bicimlerine nasil karisabilirsiniz ki?

Veeee son olarak, bak bu konuda cok ciddiyim.
Sakin ha asalak akrabalara sahip ve onlara karsi yuzu yumusak olan bir adamla evlenmeyin. Benim babam evlendi, yillarca hic sevmedigi baldizinin sorumsuz kararlarinin sonucunu cekti,baldizina ve cocuguna yillarca evini acti, kayincosunun borçlarını odedi falan filan... aman dikkat

Haksızsınız. Para erkek arkadsşınızın parası, kız onun kardeşi. Kime harcayacağını kendi seçer. Siz sadece bu karakterde, anlayıştaki bir insanla birlikte olup olmamayı seçersiniz. Bence müdehale etmeye çok hakkınız yok ve etseniz de değişmez, bir değişir iki üçüncüde daha çok sinirlendiğinizle kalırsınız.

Yapıcı yorumunuz için teşekkür ederim ama şunu anlatamıyorum ailesinin durumu çok iyiyken ayda sadece 500 lira yolluyorlar. Kız ayda minimum 2500-3000 yiyor. Neden aradaki farkı abisi kapatıyor ?

Demek ki kapatmak istiyor. Evet sinir olabilirsiniz ama karisamazsiniz.. Cunku suan evli degilsiniz.. Yapacaginiz tek sey durumu iyi analiz edip oldugu gibi kabullenmek. Kabul edemiyorsaniz da cekip gitmek. Eger suan boyleyse ileride de boyle olacak demektir.

Diger uyelerin aksine sizi ilgilendirmez demiyorum. Ilgilendirir evlenmeyi dusunuyorsunuz neticede. Sadece karisamazsiniz diyorum. Kizin bu sekilde yasamasi tabiki hos degil. Ama abi bundan razi. O imkanlari o sagliyor.. Ayrica sizin de aileden gelecek olan evleri, arsalari, maaslarini vs. Hesap etmeniz hic hos degil.

O mal varliklari anne babanin yillarca calisip didinmesinin sonucunda elde edilmis. Istedikleri evlatlarina verirler.. Hatta gerekirse yedi yabanciya bile hibe edebilirler. Buna siz karisamazsiniz, soz hakkiniz dahi olamaz. Erkek arkadasinizin mirasi ama adam vermekten gocunmuyor. Size ne? Zaten evlenseniz bile miras yoluyla geldigi icin bosanma gibi bir durumda asla hak talep edemezsiniz.

Erkek arkadasiniz evi onceden almis ve esyalari sen odeyeceksin demis. Asil bu asla kabul edilebilir birsey degil. Ben olsam en cok buna takilirdim. Evi simdiden almasi bosanma gibi bir durumda sizin hak talebinde bulunamamaniz icin bence. Adam kendine ev aliyor, yatirim yapiyor. Size de esyalari aldirip evliligi bedavaya getirmeye calisiyor. Cok irite edici. Evi evlilik birligi icerisinde almis olsa esya konusunu anlayabilirim. Ama bu sekilde kabul edilebilir birsey degil. Ben olsam bunu dile getirirdim. Kanunen o ev senin sahsi malin, benim hic bir soz hakkim yok. evlenirken elini tasin altina koyman gerek. Esyalari ortak alacagiz derdim.

Tek tas, spor salonu konusuna gelince. Su devirde tek tas durumu olan her erkegin evlilik teklifi icin aldigi birsey. Erkek arkadasinizin da durumu kotu degil. Ama tek tas istemezsin di mi dedigi gun kardesinin spor salonunu oduyor.. Ben buradan bakinca erkek arkadasinizin size deger vermedigini ayrica bir kurus bile harcama yapmak istemedigini hissettim.

Kiz kardesi konusunda durumun gelecekteki gidisatini anlayabilmek icin yapabileceginiz tek sey şu, erkek arkadasinizi karsiniza alip suan evli olmadiginizi oyuzden soz hakkinizin olmadigini ama bu durumun evlendikten sonra devam edip etmeyecegini merak ettiginizi sorabilirsiniz.
Eve giren paranin acil bir durum olmadigi surece aile butcesi icerisinde kalmasini istediginizi belirtebilirsiniz. Ben veririm falan derse Sen evlenmeden once aldigin evi odeyip gelecegine yatirim yapip elinde kalani da kardesine harcarsan tum evi ben mi gecindirmis olacagim? Yani kardesine bakmak icin mi calisacagim? Diye sorduktan sonra rest cekersiniz.

Ama bence buna gerek yok. Uzun lafin kisasi adam rengini belli etmis.. Suan neyse evlendikten sonra da o sekilde devam edecektir. Ben olsaydim ayrilirdim.

Evliyim ama ben söylerim ara ara eşime, bekar kardeşinin ihtiyaçlarını sor diye ama bu durum öyle değil.
3-5 ay flört etmiş olsanız neyse de, 2yılın sonunda bi evlenme teklifi alınmıyorsa, karşı taraftan bi evlilik hazırlığı görülmüyosa bunun sebebi de ZORUNLU değil KEYFİ harcamalarsa herkes karışır kimse kusura bakmasın.

Ev alabilecek güce sahip bi erkek için evlilik teklifinde bulunmak minimal bi harcama. Böyle bi atak yapmış olsa, kardeşine emek gösterdiği gibi sizinle de maddi manevi gelecek hayali kursaydı bunlar bu kadar göze batmazdı. Ama daha teklif etmeye tenezzül etmemiş bi de üstüne mal pazarlığına girmiş.

Aile olarak ''dışarı'' yla maddi ortaklık yapmak istemiyorlar benim anladığım. Kendimiz alırız, kendimiz yeriz, kendimiz birikim yaparız.. Evet zaten öyle de olmalı ama sorun şu ki adam sizi kendi içinde ''içeriye'' alamamış gönlünde.

Yerinizde olsam, evi alırken bana sormayan adamın; bana eşyaları sen alacaksın diktesine, "her masrafımı karşılayan abim yok, alamam." derdim. İşine gelirse.
Bu tipler ilerde kardeşine bulup buluştururken, eşe param yok hikayeleri okur.

Şimdi duyar kasanlar gelmiştir sananeler yazmıştır okumadım haklısın sanki iş ciddiye binince senden mal kaçıyorlarmış gibi geldi bana işin oluru yok bana göre ayrıl

Eski parayla konustigunuz icin en basta bu milyar olayi ne yav ne paralar donuyor diye dusunup sonradan anladim eski parayla konustugunuzu🤣 erkek arkadssinizla eger bu para mevzusu cok buyuk sorun olacaksa aranizda simdiden yollari ayirin derim
Zira bu tarz erkekler evlenince de yardima devam eder.

İşin komik tarafı Türk Lirasından 6 sıfır atıldığında kızımız 12-13 yaşındaymış. O yaşta bir çocuğun milyarla milyonla ne işi olur da bu kadar içselleştirir durumu? Çok enteresan. Yaşlıların alışamamasını bir nebze anlıyorum da gençler çok komik geliyor. Zaman yolculuğuyla gelmiş sanki günümüze.

Konudaki erkek arkadaş oldukça çakal birine benziyor çünkü evlenmeden önce ev almak için diretmesi ve alması evlilikte edinilen malların ortak olması sebebiyle evlenmeden önce evi alıp konu sahibini eve ortak etmemek amacı güdüyor gibi geldi bana. Evlenirken de bütün eşyayı konu sahibine kitlemeye çalışıyor. Bir de borcu ödeyemezsem sen ödeyeceksin de demiş. Savunması da şu olacak "Ben ev aldım" Eee o evde hiçbir hakkı olmayacak ki kızcağızın.

Adam kardeşine maddi anlamda destek verebilir buna şu aşamada karışma lüksünüz yok, aynı keseden yemiyorsunuz sonuçta ama belli ki iş çakallık boyutuna gelmiş, burda da gözünüzü açıp ona göre hareket etmemiz lazım. Yani ben olsam onunla evlenmeyi düşünmezdim, tek erkek o mu dünyada? Ya da evlenmesem de olur, bekarlık sultanlık der yoluma devam ederdim.

Evlenince tüm mal varlığı ortak olmuyor mu?
Evlenmeden önce alınan erkek arkadaşınızın oluyorsa şüpheleriniz varsa evlilik sözleşmesi yaparsınız.
Evlenince tüm borçlar ortaktır. Sen ben yoktur, olmamalı da.

Evlenince tüm malvarlığı ortak olmuyor. Evlilikte alınan mallar ortak oluyor,evlenmeden alınan mallar değil.

Evin borçlarını sen ödeyeceksin demesi ve eşyaları sen alacaksın demesi saçmalık. Evi kendine almış. Evlenmeden önce alınan mallarda ortaklık söz konusu değil. Eşyaları siz alacaksınız evinde yarısını sizin üzerinize yapsın yada harcadığınız meblağ kadar evden hisse versin. Yada evlilik sözleşmesi yapın ve boşanma durumunda evin yarısının sizin olacağına dair taahhüt versin. Bunlar hesaplanacak şeyler değil ama madem konuşuluyor olması gereken bu.

Erkek arkadaşınız ve ailesi kendi malından mülkünden sorumlu, isterselerde paraları yakıp ısınırlar, isterlerse her yerden ev arsa kapatırlar. Erkek de isterse miras talep etmeyebilir, bu onların bileceği bir şey.
Teknik olarak karışamazsınız ama eğer kendisi ile ortak bir gelecek kurma planınız var ise müstakbel nişanlınız dengeyi sağlayacak. Aileye para yardımı konusunda dengeli olmalı.

Ama gene de ben olsam o evlenmeden önce ev aldı diye tüm eşyaları ben almam. Herkes gene üzerine düşeni yapsın.

Back
X