Eltimin çocugu

Ben mutfakta yedirin derim .Küçük çocuğu olanlara.
“Mutfağa sokmak istemiyorum ,bulaşık elletmem,tezgaha bişey koymasın “
Bunlar fazla değilmi .
Mutfakta yedirse sorun etmem ama kendisi aşırı sakar biri oldugu için mutfakta iş yapmasını istemiyorum. Yardımcı olmamasını dert etmem evime gelenin. İstemedigimi belirtmeme ragmen ısrarla yapmak istiyor. Ayrıntılı anlatmıyorum ama dikkatsiz biri oldugu için yardımdan çok zararı oluyor.

Çocuk kendi evinde istediğini yapsın başka yerde yapmasın deniyor da, 2yaş çocuğu kendi evi ile başkasının evini ayırt edip ona göre davranabilecek algıda değildir.
O yüzden kendi evinde de başka evlerde de geçerli olan bazı kurallar olmalı.

Çocuk küçük, anlayışlı olmak lazım. Eğer annesinde mahcupluk,çocuğun peşinde olması gibi davranışlar görseniz eminim anlayışla karşılardınız. Karşılamalısınız da.
Yaramaz çocuğunun peşinde dolanan annelere hiç kıyamam :)

Ama sizin eltiniz enteresanmış.
Biri bana mutfağıma girmeni istemiyorum dese ben direnmezdim. Kimi kadın sevmez mutfağında başkasının dolanmasını. Saygı duymak lazım.

O yaşlarda böyle olabiliyorlar. Ben o yüzden dışarda hava almayı tercih ediyorum. Babaanne ve anneanne dışında ev gezmesi yapmıyoruz. Evde oğlum da bende çok rahatız. Mecburen bi yere gidersek de peşinden ayrılmıyorum. Kimse bizi çekmek eğlemek zorunda değil.

Yalnız kedinin kerkindiği oyuncakla bende oğlum oynasın istemezdim. Bulduklarını ağızlarına götürüyorlar çünkü. Bu sebeple oyuncaklarımızı da yanımızda taşıyoruz. Bende her anlamda titiz bir insanım içim almaz.

bu durumda artik ben müdahele ediyorum. aliyorum cocugu her evde kurallar vardir bizde de kural yemekler sadece masada yenir gel buraya otturalim burda ye diyorum ha yok mu diyo agliyo mu aglasin, isterse catlasin isterse ana babasi darilsin aliyorum elinden.

Ama onu yıkadım ve oynatmaması sorun degildi tavırları iticiydi

Kendi evlerinde istedikleri gibi hareket ettirsinler ama başkasının evinde bu kadar rahatlık ayıp ya hu ayıp.
İzin veriyorsun bari temizle çocuğunun döktüğünü.
Başkasının evinde müsade etmem çocuklarımın böyle davranmasına.

Ben de mudahale ediyorum ama diyor ki aman dokunma yeter ki yesin. Ama gerçekten onunki yemek degil oyun resmen ve bile bile heryer batıyor. Biraz kendini zora soksa cocuk hep öyle degil laftan anladığı da oluyor

Tek çocuk olsaydı evet rutin hayatımızı kurtarabilirdi ama iki küçük olunca, gelen zaman hariç her şey değişken.
Çünkü aralarında kavga her daim var, biri bir şey yapsa öbürü aynısını ister ya da tam zıttı.
Birbirlerini aşırı sevseler de aşırı da mücadele var, benlik savaşı veriyorlar.
Her gün aynı tabakla versem, bu sefer kardeşinin tabağını istiyor, onunkini veriyorum kardeşi ağlıyor benim tabağım diye
Aynı oyuncaktan iki tane alırım ama büyük yine de küçüğe vermez hepsi benim vs, boyama yapsak kalem kavgası, uykuya geçsek ikisi de anne.

Çocuklarla alakalı konulara genelde yazarım ve deli evi bizimki derim, gerçekten öyle.
Büyüğü 1 aylıktan beri doktorlara taşıyorum bu çocuk hiç susmuyor hep ağlıyor diye, yok yok fizyolojik hiçbir sıkıntısı yok, huyu bu dendi aşırı duyarlı dendi ve oturduk yerimize.
Ne gelişimsel ne bir hastalık tanısı ya da çare yok, Allahtan bolca sabır diliyoruz o kadar.

Meslektaşız desene...
Ağlıyor diye bir kere istediğini yapmaya izin verirsen (örneğin kumandayla oynamak vb) o zaman yandın.

Sonra gelir burada yazar anneler ağlıyor napayım mecbur veriyorum izin diye.
Bende 27 yaşında biri olarak ağladığımda etrafımdakilerin her istediğimi yaptığını bilsem bende ağlarım

Birde şu var, gelen kişi çocuğunun peşinde pervane olur ama çocuk bir türlü dinlemez, o zaman ben o anneye rahat ol derim bırak derim.
Yakın zaman da geldi eltim, aynı 2 yaşında çocuğu, döke saça yemek istedi, eltim diken üstünde sürekli müdahale etti, temizlemeye çalıştı vs. Bırak dedim rahat ol yapsın, yabancımıyım ben. Ama eğer vurdumduymaz olsa, çocuğunu hiç takip etmese hiç hoşuma gitmezdi bu durum, çok rahatsız olurdum.

Cocuk gelişimciymişsiniz. Ben de sizin gibi düşünüyorum bir cocuk ağlayarak bir dediginin olacagını bilirse artık onun geri dönüşü olmaz ki. Nasıl ki prizlere yaklaştırmıyoruz, balkondan sarmasına izin vermiyoruz, telefonla oynamasına izin vermiyoruz demek ki her istedigi olmayabiliyor. Aşırı sınır koysunlar demiyorum ama her dedigi de olmaz ki

Yemin bile edebilirim aynı tavrı görsem ben de sizin gibi yapardım

Evet ikinci çoçuguyu düsünmemistim.

Su an baska bir konuda açildi "acaba ikinciyi yapsammi" diye. Ve o konu ile senin bu yorumunu okuyarak, bende ikinci konusunda vaz geçmeye basliyorum

Bu arada o tabagi isteme benim kizimda yapiyor. Ille bizim bardagimizdan içecek, yada bizim tabagimizdan yiyecek "ya kizim, senin tabaginda ayni pilav var iste, aynisi" diyoruz nafile.

Aileniz yakinmi? Arada çoçuklari 1-2 günlügüne birakma olanaginiz varmi? Biraz kendine gelirsiniz.

Yok ben içten içe kızsamda çocuğa ağlatacak derecede müdahele edip, misafirlerimi darıltamam. En fazla çocukla tatlı tatlı sohbet eşliğinde yanıma çekip annenin göstermediği ilgiyi göstermeye çalışırım.

milletin kendi takmadigi cocugunu ben niye takim ki. demek ki cocuguna yeterince ilgi gösterse o anne baba o cocukda ilgisizlikden cildirip bu hareketlerde bulunmazmis. böyle insanlarda darilirsa darilsin zaten ben bu insanlarla muhatap olmak istemem

düşünün aynı inattan iki tane var benim evde.
Tek olduğunda şöyle bir şey var, baba eğer yardımcı ise annenin bunaldığı anda devreye gidiyor ya da iş paslaşılıyor.
Birini dinlemeyen çocuk iyi kötü polis rolüyle diğerine itimat edebiliyor.

Ama iki tanede zaten herkese çocuk düşüyor ve tuvalete bile çocukla gidiliyor.
Eğer gidilmezse işte duvar kağıtları sökülüyor, tırmanmalar, cam kapı indirmeler başlıyor.
Zor, vallahi billahi çok zor.
Aile yakın da, kimse istemiyor ki.
Çünkü orada da rahat durmuyorlar, dün kreşten almaya geç kalacağımız için sadece yarım saat(!) benim annem aldı büyük oğlanı, kapıda beklemişler babayı ağlayarak.
1 saat bile kalmazlar başka yerde ben olmadan, ağlama krizleri, yaramazlık vs insanı canından bezdirip bıraktığımın 2. Saatinde ‘kızım zapt edemiyorum ben bu çocuğu gelin artık’ aramasına maruz kalıyoruz.

Büyüyüp evlendikleri günü iple çekiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…