• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin çocugu

😂düşünün aynı inattan iki tane var benim evde.
Tek olduğunda şöyle bir şey var, baba eğer yardımcı ise annenin bunaldığı anda devreye gidiyor ya da iş paslaşılıyor.
Birini dinlemeyen çocuk iyi kötü polis rolüyle diğerine itimat edebiliyor.

Ama iki tanede zaten herkese çocuk düşüyor ve tuvalete bile çocukla gidiliyor.
Eğer gidilmezse işte duvar kağıtları sökülüyor, tırmanmalar, cam kapı indirmeler başlıyor.
Zor, vallahi billahi çok zor.
Aile yakın da, kimse istemiyor ki.
Çünkü orada da rahat durmuyorlar, dün kreşten almaya geç kalacağımız için sadece yarım saat(!) benim annem aldı büyük oğlanı, kapıda beklemişler babayı ağlayarak.
1 saat bile kalmazlar başka yerde ben olmadan, ağlama krizleri, yaramazlık vs insanı canından bezdirip bıraktığımın 2. Saatinde ‘kızım zapt edemiyorum ben bu çocuğu gelin artık’ aramasına maruz kalıyoruz.

Büyüyüp evlendikleri günü iple çekiyorum😂😂

Uyku saatleri nasil? Saat kaçta yatarlar? Yattiklarinda annen gelir baslarini beklermi? Yani o sekilde esin ile biraz disarda bir çay kahve içseniz bile azicik rahatlarsiniz. Bizde o sekilde esim ile geziyoruz. Bakici geliyor kizim uyuduktan sonra ve sadece telsizin yaninda bekliyor. Böyle arada iste bir sinemaya gidiyoruz, yada yemege çikiyoruz ve çok iyi geliyor ikimizde.

Ve dedigin sistem bizde mevcut. En basit hafta sonlari esim kalkar mesela kizim için, ben biraz daha uyayim diye. Bu dedigin gibi 2 çoçuk ile oldukça zor. Su an ciddi ciddi bu 2inci çoçugu rafa kaldirmak üzeriyim :KK70:

Ve ne evlenmesi, üniversiteyi ükenin diger ucunda okumasi yeterli :KK70:

Çok eleştiren olmuş ama ben sizi anladım. Annenin müdahalesi şart. 2 yaşına yakın bebeğim var, gerçekten çılgın. Asla sakin ve uslu değil talan eder her yeri. Misafirliğe gittiğimizde kimsenin mutfağını döktürmem, annem dahil. Kucağımda yedirir, ellerini yıkarım, o sırada babası yemeğini yer ben babaya bırakır öyle yerim. Birşeyi devirirse yaptığının yanlış olduğunu söyler, bir dahakine izin vermem. Ben temizlerim. Peşinden gezeriz ya ben ya babası. Kimse benim çocuğumun pisliğini temizlemek zorunda değil. Muhtemelen sizde benim gibi bir anne olacaksınız ve eltiniz gibi şımarık çocuk yetiştirenlerden rahatsız olmaya devam edeceksiniz. Bizim parkta var bir tane böyle işte geçen konum vardı, parka inmeye korkar olduk. Malasef böyle yetiştirmeyi marifet sanan cahiller oldukça çok uğraşacağız daha.

Annede babada kabahat. Başkasının evinde söz dinlemesini öğretmeleri gerekir. Mümkün olduğu kadar az görüşün. Çocuğu şımartmışlar artık sizin yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Siz çocuğu sert bir dille uyarın. Size kızarlarsa gelmesinler bir daha evinize. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi sizin çocuğunuz olduğunda o saksılar ve kitaplar devrilecek, halınıza bir şeyler dökülecek. Siz evinizin düzenini çocuğunuza göre yeniden düzenlerseniz daha rahat edersiniz. Bu arada lütfen kediyi de kısırlaştırın. Erkek kedi galiba, kızışma döneminde çok kötü koku bırakır, o koku da zor çıkar evden. Siz de titizsiniz kokulara karşı hassasım diyorsunuz; hem kediye de yazık. Kısırlaştırın o da rahat etsin siz de.

Çok eleştiren olmuş ama ben sizi anladım. Annenin müdahalesi şart. 2 yaşına yakın bebeğim var, gerçekten çılgın. Asla sakin ve uslu değil talan eder her yeri. Misafirliğe gittiğimizde kimsenin mutfağını döktürmem, annem dahil. Kucağımda yedirir, ellerini yıkarım, o sırada babası yemeğini yer ben babaya bırakır öyle yerim. Birşeyi devirirse yaptığının yanlış olduğunu söyler, bir dahakine izin vermem. Ben temizlerim. Peşinden gezeriz ya ben ya babası. Kimse benim çocuğumun pisliğini temizlemek zorunda değil. Muhtemelen sizde benim gibi bir anne olacaksınız ve eltiniz gibi şımarık çocuk yetiştirenlerden rahatsız olmaya devam edeceksiniz. Bizim parkta var bir tane böyle işte geçen konum vardı, parka inmeye korkar olduk. Malasef böyle yetiştirmeyi marifet sanan cahiller oldukça çok uğraşacağız daha.
Henüz tecrubem yok. Evladım nasıl olacak bilmiyorum. Ama şunu biliyorum ki kimseye benden zarar gelmemesi için elimden geleni yaparım. Gerekirse peşinde pervane olurum

Her çocugun karekteri farklı ve 2 yaş sendromu diye birşey var. Bazı çocuklar ağır atlatabiliyor ve ailelerin o sırada ya huyuna gitmesi gerekir yada dikkatini dağıtması gerekiyor. Başka bir seçenek yok. Ya da evde tıkılcak kadın öyle mi yapsın.... Biraz anlayıslı olun bebekli annelere karsı
benim oğlum da her şeyi ellemek istiyor, insanların vitrinlerine koydukları biblolar, çiçekler dikkatini çekiyor. ben bir de karnım burnumda hiç bir şeye dokunmasına izin vermiyorum. insanların evlerini dağıtacak külfet yapacağız diye ödüm patlıyor. birisi evine davet ettiğinde diyorum ki, çocuğum evi dağıtıyor ben rahatsız oluyorum. dışarda görüşelim mi bir kafede yada parkta diyorum. çocuğumun huyunu biliyorum. ne kadar yapma desem de inadına yapıyor. yemek yedirmek zaten işkence.. niye milletin gözü gibi baktığı eşyalarına zarar versin ki.. bence suç eltisinde.. düşünmesi lazım, demesi lazım ki çocuk laf anlatamıyorum biz eve gelmeyelim dışarda görüşelim diye.. ben böyle yapıyorum. bence konu sahibi sinir olmakta haklı..

Annede babada kabahat. Başkasının evinde söz dinlemesini öğretmeleri gerekir. Mümkün olduğu kadar az görüşün. Çocuğu şımartmışlar artık sizin yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Siz çocuğu sert bir dille uyarın. Size kızarlarsa gelmesinler bir daha evinize. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi sizin çocuğunuz olduğunda o saksılar ve kitaplar devrilecek, halınıza bir şeyler dökülecek. Siz evinizin düzenini çocuğunuza göre yeniden düzenlerseniz daha rahat edersiniz. Bu arada lütfen kediyi de kısırlaştırın. Erkek kedi galiba, kızışma döneminde çok kötü koku bırakır, o koku da zor çıkar evden. Siz de titizsiniz kokulara karşı hassasım diyorsunuz; hem kediye de yazık. Kısırlaştırın o da rahat etsin siz de.
Kedim kısır ama arada öyle yapıyor :D cocugu sert degil de lesin tavırla uyardım hep. İsterse annesi alırsın. Evet, cocuk nasip olur da doğarsa ona göre bir düzen olur sanırım

Gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Bu çocuğun olsun anlarsın diyenlerde sorumsuz anneler kendi evinde napıyorsan yap milletin evini batıramaz senin çocuğun. Azıcık totonu kaldirda cocugunun arkasinda gez oyala nefret ediyorum çocuğuna sahip çıkmayan kadınlardan. Eğer bu kadar rahatsız oluyorsan dışarda buluşmayı teklif et yada odaların kapısını kapat

benim oğlum da her şeyi ellemek istiyor, insanların vitrinlerine koydukları biblolar, çiçekler dikkatini çekiyor. ben bir de karnım burnumda hiç bir şeye dokunmasına izin vermiyorum. insanların evlerini dağıtacak külfet yapacağız diye ödüm patlıyor. birisi evine davet ettiğinde diyorum ki, çocuğum evi dağıtıyor ben rahatsız oluyorum. dışarda görüşelim mi bir kafede yada parkta diyorum. çocuğumun huyunu biliyorum. ne kadar yapma desem de inadına yapıyor. yemek yedirmek zaten işkence.. niye milletin gözü gibi baktığı eşyalarına zarar versin ki.. bence suç eltisinde.. düşünmesi lazım, demesi lazım ki çocuk laf anlatamıyorum biz eve gelmeyelim dışarda görüşelim diye.. ben böyle yapıyorum. bence konu sahibi sinir olmakta haklı..
Sizin gibi ince düşünceli anneleri tebrik ediyorum ve eminim çocuğunuzda sizin gibi olacaktır ilerde toplum içinde keşke herkes aynı duyarlılıkta olsa 🙏🏻🙏🏻😊

Takdir ettiğim düşünce yapısı 👏👏😊

Tek çocuk olsaydı evet rutin hayatımızı kurtarabilirdi ama iki küçük olunca, gelen zaman hariç her şey değişken.
Çünkü aralarında kavga her daim var, biri bir şey yapsa öbürü aynısını ister ya da tam zıttı.
Birbirlerini aşırı sevseler de aşırı da mücadele var, benlik savaşı veriyorlar.
Her gün aynı tabakla versem, bu sefer kardeşinin tabağını istiyor, onunkini veriyorum kardeşi ağlıyor benim tabağım diye😂
Aynı oyuncaktan iki tane alırım ama büyük yine de küçüğe vermez hepsi benim vs, boyama yapsak kalem kavgası, uykuya geçsek ikisi de anne.

Çocuklarla alakalı konulara genelde yazarım ve deli evi bizimki derim, gerçekten öyle.
Büyüğü 1 aylıktan beri doktorlara taşıyorum bu çocuk hiç susmuyor hep ağlıyor diye, yok yok fizyolojik hiçbir sıkıntısı yok, huyu bu dendi aşırı duyarlı dendi ve oturduk yerimize.
Ne gelişimsel ne bir hastalık tanısı ya da çare yok, Allahtan bolca sabır diliyoruz o kadar.
Ay çok korktum şu an ya arada kaç yaş var acaba . Benim ikinci sizin tarif ettiğiniz cinsten 5 aylık emekledi girmediği yer yok 😀 nasipse ocakta kardeşi olacak sürekli disişecekler değil mi 🤦‍♀️🤦‍♀️ Allahtan büyük oğluşum aklı Selim Araya girer belki

Herkesin evinin kuralı farklı; çocuğum evinde isterse halıya mçabilir sorun yok ama başkasında misafirken "Burası bizim evimiz değil bitanem, dolap karıştıramayız, izinsiz dokunmamalıyız" öğüdünü kulağına katıyor, müsaade etmiyorum.

Çocuktur, gider bku bile deşer de ana-baba olarak biraz dizginlesinler yani.
Çocuğun dökeceği saçacağını bile bile, "Çocuktur amaan, halı mı kıymetli cağnım" diye elinde nar-limonata bilmem ne salınmaz misafirlikte. Bir örtü bir şey rica eder hazırlarsın, önüne-boynuna bir şey serer yanına oturtursun, dizginlersin.

Hoş, misafir gelenin çoluğu çocuğu 3-5 bir şey kırmış lekelemiş bana görünmez ama ben de misafirlikte çocuğumu ormana salar gibi salmıyor, peşinde dolanıyorsam (Ki bu çocuğun güvenliği için de gerekli. Ev sahibi hangi pencereyi açtı, nereye ne koydu vb bilmiyorsunuz, çocuk yabancı mekanda kendini de yaralayabilir), benzer bir itinayı görmeyi de isterim, görmüyorsam da annesini sorgularım. Lafa söze çok asi, zor bir çocuksa da biraz daha akıllanana kadar misafirlik işlerini erteleyiversin.
Kimse eşyalarını, evinin düzenini; temizliğini, annesi kçını yayıp oturan çocukların emrine amade sermek zorunda değil. Üstelik ev sahibi, durumdan rahatsızlığını da üstü kapalı belirtmiş, yön yordam gösterivermiş-söylemiş. İnsan biraz utlanır.

Son düzenleme:
Siz cocugunuza bunların hıc bırını yaptırmayın, pısırık yetıstırın, agzına kadarda besleyın 10 yasına kadar.

10 yasında zaten anca dokmeden yemegı ogrenebılıyorlar
Bu yorumlar bana anlamsız geliyor niye çocugumun göz göre göre yere limonata dökmesine izin vereyimki.Sürekli böyle şeyler oluyorsa ben olsam gitmem evine.Kuzenim yeni evli geçen ona gittim 16 aylık kızımla kızım öyle her yere saldıran biri değildir çekmecelerini açıcaktı bana baktı hayır dedim vazgeçti.Fakat yinede ben çocukla rahat olamadığım evlere gitmeyi tercih etmiyorum çocugumla zaten çogu zaman kuzenim gelir ben nadir giderim.

Benzer bir durum yaşamistim. Eltimin 2 cocugu var birisi asiri canavar ve evime çat kapi gelmislerdi resmen meraktan çatladiklari için...
Bari çat kapi geliyorsun tek gel, o cocuk karistirmadigi şey birakmadi, koleksiyon yaptigimiz maketleri firlatiyor, ciglik atiyor, koltuklarda zipliyor, birseyleri firlatiyor, büküyor zarar veriyor en son sinirlenirim tepeme cikti, başim agridi ve artik sinirlerimin bozuldugunu soyledim surat tabi beş kariş defolup gittiler bir daha cagirmadim ve gelmediler, arada kaynim tek basina geldi.

Benim evim otel degil geleni rahat ettircem diye de kendimi paralayamam, gelen insan misafir gibi davranirsa rahat eder zaten.

Mevzu mal sevgisi filan da degil zaten evimdeki koltuk, perde tirnak içinde evde kedim var herseyi deviriyorda, yoluyorda ama o benim kedim. Elalemin cocuguna evi talan ettiremem keyfi olacak diye, herkes kendi evinde simartsin valla kimseye yarancam diye dort donemem

Hamileyken bu kadar stres iyi değil
Bebeginiz kış bebegi olucak açın interneti
model bakın bebeginize yelek,patik felan örün

Canınız sıkılmış çünkü
Anlattiklariniz çok saćma geldi bana

Meslektaşız desene...
Ağlıyor diye bir kere istediğini yapmaya izin verirsen (örneğin kumandayla oynamak vb) o zaman yandın.

Sonra gelir burada yazar anneler ağlıyor napayım mecbur veriyorum izin diye.
Bende 27 yaşında biri olarak ağladığımda etrafımdakilerin her istediğimi yaptığını bilsem bende ağlarım :KK70:
Tabi ki tutarlı davranmazsak davranış bozukluğunu yenemeyiz. Sizde biliyorsunuz ki 2 yas sendromunda bu konuda başarısız olunuyor. Ama şöyle bişey var sendrom bitince bebeğimiz eski haline gelince tutarlı davrandığımız konularda eğitimlerini almış oluyorlar. Keşke dediğiniz gibi olsa da ağlasam hep 😄😄

Back
X