- 22 Ağustos 2018
- 1.033
- 2.996
- 133
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Sizin olayları anlama/ anlatma sorununuz mu var? Tavşanla oynatmadiklari icin kedinizden tiksinmeleri ne alaka? Gerçekten ugrasilacak biri değilsiniz. Şurada konunuzdan, cevaplarinizdan, uslubunuzdan belli ne olduğunuz. Sizinle öyle ya da böyle birarada olmak zorunda kalanlara sabır diliyorum.Rahatsız edici olan sensin kendine gel önce bi
Oyuncağı yıkadım bunu da biliyor ve istemiyorsa annesi eline vermeyecek benim kedime mikrop gibi davranamaz. Gerçi bu Uslpta birine laf anlatmak da ne bileyim
Dil becerin seni yarı yolda koymaz rahat ol sen.Herkes kendi gönlünün ekmeğini yer bunu unutma
Yıkadım ve oynatmaması sorun degil pislik gibi konuşmaları itici ki yıkadıgımı da biliyor ayrıca bekledigim şeyler cocuktan degil anneden o da biraz sorumluluk2 yaşında bi bebekten çok şey beklemişsiniz.. ayrıca evet bende oynatmazdım o tavşanla. Anne olunca anlarsınız 2 yaşındayken anlamıyorlar hiç laftan.
Konuşma tarzlarını ayrıntı girmeden belirttim, tiksindiklerini söyledim. Sorunu karsı tarafta aramaktan ziyade önce kendine bak.Sizin olayları anlama/ anlatma sorununuz mu var? Tavşanla oynatmadiklari icin kedinizden tiksinmeleri ne alaka? Gerçekten ugrasilacak biri değilsiniz. Şurada konunuzdan, cevaplarinizdan, uslubunuzdan belli ne olduğunuz. Sizinle öyle ya da böyle birarada olmak zorunda kalanlara sabır diliyorum.
Davranış egitiminden bahsediyorum. Çocuk gelişimciyim. Tabi ki zarar göreceği davranışlarını engellersiniz ama tekrar yapar yine engelleyin tekrar tekrar yapar 2 yaştan bahsediyorsunuz. Dediğim gibi 2 çözümü var. Ama zarar göreceği durumda tek çözüm var oda dikkatini başka yöne çekmek başka bir seçenek yok.Siz zarar göreceği şeyler de dahil her şeye izin verin o halde
Eski konulardan sizi vurmak gibi bir niyetim yoktu kesinlikle. Ama genel bir önyargı ile yaklaşıyorsanız bunu bilip biraz daha rahat olmaya çalışmak size fayda sağlayabilir çünkü bu yazdıklarınızdan sonra sabaha kadar uyuyamamak sizin de olayları kafanızda fazla büyüttüğünüzü gösteriyor aslında.Eşimin ailesini sevmiyorum eltim de sevmiyor. Bu ayrı bir konu. Ama ben eltimi seviyorum biz iyi anlaşıyoruz. Sadece cocuk konusunda cok vurdumduymaz biri ve beni rahatsız eden de bu. Eski konularla baglantı kurmak istemiştiniz ama olmamış. Eltim dikkat eden biri olsa ben bu kadar takmazdım. Ayrıca iki yaşındaki cocuktan robot olmasını beklemedim ben. Ama bile bile de eline bardak tabak vermek yaptıgı şeyleri izlemek de rahatsız edici. Kendi zarar göreceği şeylerden nasıl uzak tutuyorsa bazı şeylerden,de öyle uzak tutabilir
mutfağa girip yardım etmeseydi bu konunun devamı *****hep o şımarık kural bilmeyen çocuğu evimi mahfediyor hemde o anası olacak kadın götünü yerden kaldırıp da bir yardım etmiyor. Hamile olduğumu biliyor ben onlara hizmet etmek zorundamıyım Allah aşkına arkadaşlar.... olurdu. Kadının yardımı bile küfür gibi algılanıp anlatıldığına göre. Ama yok pardon konu sahibi çok titiz elleriyle yıkıyor bulaşığı ama o elti olacak karı tezgaha sürte sürte o pis ayaklarıyla yıkıyor. Koca kadın bulaşık yıkamayı bilecek hali yok yaaa. Zira konu sahibi çok titiz ve temiz gerisi teferruat.Allah aşkına yani kadın yardım etse beceriksiz olmuş yok tencereyi tezgaha sürtüyormuş da iz olmuş hee tabi inadına kıvılcımlar çıkartıyor tezgahınızda tencerenizle kadın yani tuhafsınız ne yapabilir ki yani. en fazla ocaktan alıp tezgaha koyar tencereyi neden sürtsün? bulaşıkları yıkayayım demiş kulp bulmuşsunuz he bilmiyor bulaşık yıkamayı. İnsanlar hayvan konusunda sizin gib düşünmeyebilir tüylü hayvanlara çocuğunu yaklaştırmak istemeyebilir yani. Benim çocuğumda kayınpederimde hemen çiçeklere gider önüne bir sehpa birşey koysaydınız biz öyle yapıyoruz. Mutfapa girmesin etmesin eltiniz için ne biçim tavırlar ben olsam zaten evinize gitmezdim sizin de çocuğunuz olsun görün bakı kaşta göz arası neler yapacak. Bilerek neden yapılsın yaa haa evine gidelim de zarar verelim diyorlar komik yani
Davranış egitiminden bahsediyorum. Çocuk gelişimciyim. Tabi ki zarar göreceği davranışlarını engellersiniz ama tekrar yapar yine engelleyin tekrar tekrar yapar 2 yaştan bahsediyorsunuz. Dediğim gibi 2 çözümü var. Ama zarar göreceği durumda tek çözüm var oda dikkatini başka yöne çekmek başka bir seçenek yok.
mutfağa girip yardım etmeseydi bu konunun devamı *****hep o şımarık kural bilmeyen çocuğu evimi mahfediyor hemde o anası olacak kadın götünü yerden kaldırıp da bir yardım etmiyor. Hamile olduğumu biliyor ben onlara hizmet etmek zorundamıyım Allah aşkına arkadaşlar.... olurdu. Kadının yardımı bile küfür gibi algılanıp anlatıldığına göre. Ama yok pardon konu sahibi çok titiz elleriyle yıkıyor bulaşığı ama o elti olacak karı tezgaha sürte sürte o pis ayaklarıyla yıkıyor. Koca kadın bulaşık yıkamayı bilecek hali yok yaaa. Zira konu sahibi çok titiz ve temiz gerisi teferruat.
Kalbiniz kötü.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Haklı olabilirsiniz ben de kendimi gözlemlerim bu konularda. Ama evet cocukta degilim meseleyi anlamışsınızBen sizi anladım siz çocuğun yaptığında ettiğinde değilsiniz. Annesi o şekilde davraninca haklı olarak herşey gözünüze batmış. Çocuğun yaptıklarında haklısınız engel olabilir daha dikkatli olabilir kazayla olanlarda zaten yapacak bişey yok ama siz eltinizinde yaptığı herşeye takilmissiniz o biraz abartı geldi misafir sonuçta kapıyı açma mutfağa girme yardım etme yada beğenmeme gibi şeyler ayıp bence o kadar abartıp tepeden bakmayın insanlara derim naçizane.
kedının hallendıgı seyde cocugun elıne verılmez bunun hayvan sevgısıyle ılgısı yok ınsanda hallense verılmezMinicik kediden tiksinen insanların herşeyi bana da batardı açıkçası, gerizekalı eltin ve kaynın önce çocuklarına sahip olsunlar o beğenmediği kediler onlardan bin kat temiz.
Uff konuyu bile anlamamışsın fikir sahibi olup bir de azarlar gibi yazıyorsun haddin olmadan. Tamam günlük dozunu aldıysan konumdan uzaklaş
Çok iticisin gerçekten. Üstelik iftiracı zihniyetin var. Kimseden kendi evimde yardım beklemem ama sen bir delilin olmdıgı halde bu ithamda bulunuyorsın. Yazık. Ayrıca karı falan nedir ya? Ben eltimle iyi anlaşıyorum, senin olmasını istedigin gibi nefret dolu degilim
Siz cocugunuza bunların hıc bırını yaptırmayın, pısırık yetıstırın, agzına kadarda besleyın 10 yasına kadar.
10 yasında zaten anca dokmeden yemegı ogrenebılıyorlar
Analdigim kadariyla kimse sizi ciddiye almıyor biraz daha sert mi olsanız kibar bir şekilde uyarmayın hatta çocuğa da cekisin sert bi sekilde böyle yaptıkça belki o da size sinir olur ve gelmez evinizeMerhaba arkadaşlar
Eltimin iki yaşında bir cocugu var. Annesi, cocuk ne isterse yapıyor, veriyor. Kendi evinde bunu yapması sorun degil ama benim evimde de yapıyor.
Dün bana geldiler, cocuk içeceği bardağı kendi eline almak istiyor. Ama her defasında döküyor. Halının birine limonata, diğerine su döktü bu şekilde.
Benim için çiçeklerim ve kitaplarım cok önemli. İki kez saksımı devirdi. Canlı çiçegimin yapraklarından süt aktı hep. Kitaplarımı devirecekti son anda kurtardım.
Elektrikli süpürgemin düğmeleri ile oynadı. Evi zaten talan etti. Yemek yerken her şeye ellemesine izin verdiler. Her yer yag oldu. Ben rahatsız olunca da babası birşey olmaz dedi.
Annesini zaten defalarca uyardım.
Zaten eltim sakar birisi. Yere tatlı falan döküyor. Ayrıca bütün bunlar ben temizlik yaptıgım günün akşamı oldu. Her zaman gelmiyorlar ama ne zaman gelseler ben böyle sinir oluyorum.
Ayrıca bir konuda çok itici davrandılar: kedim geçen haftalarda oyuncak tavşanıma hallendi onların yanında. Bunlar resmen tiksindi ve bunu belli etti. Bu hafta da hoparlör açık eltim yanımda kaynımla konuşuyor. Cocuk o tavşanla oynuyor diyor. Kaynım da "cocugu oynatma o tavşanla" diyor. Resmen benim kedimden tiksindiklerini belli ediyorlar. Ben de benim kedimin pis olmadıgını söyledim. Kaynım sustu bir şey demedi.
Dün gece resmen kabus gibiydi, üstelik son degil biliyorum. Eşim de yemekten sonra kaynımla çıkınca tek başıma mücadele verdim resmen şımarık bir cocuga ve dikkatsiz bir anneye karşı.
Sabaha kadar da bunu kafama taktım.
Görüşmeyi kesemem. Çünkü sık gelmiyor. Rahatsız oldugumu belli edip yerine göre cocuga mudahale ediyorum ama buna ragmen böyle. Özellikle her gelmede halıma birşeyler dökülüyor. Önceki aydan yeni aldıgım halımda hala kahve lekesi duruyor mesela. Örtü veriyorum, eline verme diyorum ama oluyor işte.
Ha bir de mutfagıma girmesini istmiyorum. Kaç kez söyledim istemedigimi. Zorla giriyor ve orayı da yardım niyetine talan ediyor. Beyaz tezgaha tencere vs sürterek siyah çizikler bırakıyor. O gelmeden her şeyii hazır etmeye çalışıyorum sırf bu yüzden. Bu kez bulaşıklara sarıyor. Titiz oldugumu biliyor ve istemedigimi söyledigim halde böyle.
Agır kokulu yemek yaptıgım için mutfak kapısını kapalı tuttum onu da uyardım açık kalsın dedi tekrar uyardım anlattım kokudan rahatsız oldugumu
Ona ragmen elli kere açık bıraktı. Bütün eve o koku yayıldı ki kokuya karsı bu aralar cok hassasım.
Ne yapıcam ben?
Yalnız konu sizin anladığınız gibi degil. Hallenme olayı birkaç hafta önce oldu. Orada zaten kedim için iğrenç şeyler söylediler rahatsız oldum. Olumsuzluk olmasın diye yıkadım. Bu hafta bunu bile bile devam ettirdiler. Ben de bundan rahatsız oldum. Rahatsız oluyorda oynatmasın ama beni de rahatsız edecek cümleler kurmasın.kedının hallendıgı seyde cocugun elıne verılmez bunun hayvan sevgısıyle ılgısı yok ınsanda hallense verılmez
Sanırım sert olamadığım için. Yani bunun da etkisi var. Ama eltim cidden cok pişkin biri bu konularda. Diyorum ya ailesinin rahatsız olmasını anlatıyor banaAnaldigim kadariyla kimse sizi ciddiye almıyor biraz daha sert mi olsanız kibar bir şekilde uyarmayın hatta çocuğa da cekisin sert bi sekilde böyle yaptıkça belki o da size sinir olur ve gelmez evinize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?