Eltimin çocugu

Rahatsız edici olan sensin kendine gel önce bi
Oyuncağı yıkadım bunu da biliyor ve istemiyorsa annesi eline vermeyecek benim kedime mikrop gibi davranamaz. Gerçi bu Uslpta birine laf anlatmak da ne bileyim
Sizin olayları anlama/ anlatma sorununuz mu var? Tavşanla oynatmadiklari icin kedinizden tiksinmeleri ne alaka? Gerçekten ugrasilacak biri değilsiniz. Şurada konunuzdan, cevaplarinizdan, uslubunuzdan belli ne olduğunuz. Sizinle öyle ya da böyle birarada olmak zorunda kalanlara sabır diliyorum.

Herkes kendi gönlünün ekmeğini yer bunu unutma
Dil becerin seni yarı yolda koymaz rahat ol sen.
Huyunu sevmedigim bir cocuk için inşallah cocugun onun gibi akıllı olur diyorsun. Konu akıl bile degil zekası hakkında bilgin bile yok. Alttan alta beddua edip iyi sıyırdın. Tebrik ederim ama artık yazma

2 yaşında bi bebekten çok şey beklemişsiniz.. ayrıca evet bende oynatmazdım o tavşanla. Anne olunca anlarsınız 2 yaşındayken anlamıyorlar hiç laftan.
Yıkadım ve oynatmaması sorun degil pislik gibi konuşmaları itici ki yıkadıgımı da biliyor ayrıca bekledigim şeyler cocuktan degil anneden o da biraz sorumluluk

aileye terbiyesinden kaynaklanıyor abartmışsınız diyenlerde yanlış düşünüyorlar bizim de cocugumuz var ve her şey annede bittiyor isterse bir yaşında olsun küçükten eğitim verilmesze sonra büyünce anne babayıda dinlemiyor ve sağa sola salca oluyorlar ve sonrada haberlerde nenden benim kızım nednen benim yavrum diye agıt yakıyorlar insanlarda var o cocuk yapsın elleme diye bir kural yok küçükten vereceksin ki terbiyesini büyüynce de öyle olacak sen sinirlenmekte haklısın sonuçta bizde insanız evet benim bir kızım var ve daha 6 aylık ve aklı ermeye başladıkca ben onu yeri geldimi azarlarımda her şey küçükken olmalı terbiye sevgi düzen höşgörü mesela herkez ilk önce kendine bakmalı ve çıcuklarını ona göre egitmeli benim ne yanlışım var sa ben aynısını yapmam çocuguma ben bunu görmedim ama cocugum görsün demem öylecouklar biliyorum ki biz büyük insanlardan bile bilgili ve akkılı herkezin kendisinde bittiyor zaten en cok emmek veren anne oluyor ve bu terbiyeyi vermekte annede bitiyor sizde uyarın eltinizi veyahhutta eşinize anlatın yada dağıtıyor mu hiç ellemeyin eşiniz eve gelince baksın ve rahatsız olacaktır sizde ozmn anlatırsınız her geldiğinde böyle diye oda kardeşini uyarır yani daha da bir şey gelmiyor aklıma bilinçli insan olması lazım karşınızdaki ki laf anlatabilesiniz

Konuşma tarzlarını ayrıntı girmeden belirttim, tiksindiklerini söyledim. Sorunu karsı tarafta aramaktan ziyade önce kendine bak.

Siz zarar göreceği şeyler de dahil her şeye izin verin o halde
Davranış egitiminden bahsediyorum. Çocuk gelişimciyim. Tabi ki zarar göreceği davranışlarını engellersiniz ama tekrar yapar yine engelleyin tekrar tekrar yapar 2 yaştan bahsediyorsunuz. Dediğim gibi 2 çözümü var. Ama zarar göreceği durumda tek çözüm var oda dikkatini başka yöne çekmek başka bir seçenek yok.

Eski konulardan sizi vurmak gibi bir niyetim yoktu kesinlikle. Ama genel bir önyargı ile yaklaşıyorsanız bunu bilip biraz daha rahat olmaya çalışmak size fayda sağlayabilir çünkü bu yazdıklarınızdan sonra sabaha kadar uyuyamamak sizin de olayları kafanızda fazla büyüttüğünüzü gösteriyor aslında.

Eltinizi sevdiğinizi söylüyorsunuz ama çoğu davranışı rahatsız ediyor sizi. Sevmek zorunda değilsiniz ayrıca daha sert bir şekilde uyarın bundan sonra geldiklerinde o zaman. Başka bir seçeneğiniz kalmıyor. Elti de sert uyardınız diye alınıp gücenecek gibi durmuyor zaten.

mutfağa girip yardım etmeseydi bu konunun devamı *****hep o şımarık kural bilmeyen çocuğu evimi mahfediyor hemde o anası olacak kadın götünü yerden kaldırıp da bir yardım etmiyor. Hamile olduğumu biliyor ben onlara hizmet etmek zorundamıyım Allah aşkına arkadaşlar.... olurdu. Kadının yardımı bile küfür gibi algılanıp anlatıldığına göre. Ama yok pardon konu sahibi çok titiz elleriyle yıkıyor bulaşığı ama o elti olacak karı tezgaha sürte sürte o pis ayaklarıyla yıkıyor. Koca kadın bulaşık yıkamayı bilecek hali yok yaaa. Zira konu sahibi çok titiz ve temiz gerisi teferruat.
Kalbiniz kötü.

İşte ben de diyorum ki bazı şeyleri engelliyorsa bunları da engellemek için çaba harcasın. Çünkü orası başkasının evi. Bile bile içi dolu bardak tabak vermek nedir? Makine düğmeleri ile oynatmak nedir ki annesinin evine bozulmuş. Her şeye engel olsun demiyorum. Cocuk robot gibi otursun demiyor um sadece dikkatli davranmasını bekliyorum

Çok iticisin gerçekten. Üstelik iftiracı zihniyetin var. Kimseden kendi evimde yardım beklemem ama sen bir delilin olmdıgı halde bu ithamda bulunuyorsın. Yazık. Ayrıca karı falan nedir ya? Ben eltimle iyi anlaşıyorum, senin olmasını istedigin gibi nefret dolu degilim

Ben sizi anladım siz çocuğun yaptığında ettiğinde değilsiniz. Annesi o şekilde davraninca haklı olarak herşey gözünüze batmış. Çocuğun yaptıklarında haklısınız engel olabilir daha dikkatli olabilir kazayla olanlarda zaten yapacak bişey yok ama siz eltinizinde yaptığı herşeye takilmissiniz o biraz abartı geldi misafir sonuçta kapıyı açma mutfağa girme yardım etme yada beğenmeme gibi şeyler ayıp bence o kadar abartıp tepeden bakmayın insanlara derim naçizane.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Haklı olabilirsiniz ben de kendimi gözlemlerim bu konularda. Ama evet cocukta degilim meseleyi anlamışsınız

Minicik kediden tiksinen insanların herşeyi bana da batardı açıkçası, gerizekalı eltin ve kaynın önce çocuklarına sahip olsunlar o beğenmediği kediler onlardan bin kat temiz.
kedının hallendıgı seyde cocugun elıne verılmez bunun hayvan sevgısıyle ılgısı yok ınsanda hallense verılmez

cocukta eltınde hata olabılır belkı ama sızde cok problemlısınız bence bıraz rahat bıraksanız bunlar olmaz:) oyle 2 yasındakı cocuga terbıye verıp elını bırseye surme dıyemezsınız anlamaz cunku meraklı eger boyle bır cocuk varsada malesef ya yapısı sakındır yada evde baskıcı bır rol vardır

Uff konuyu bile anlamamışsın fikir sahibi olup bir de azarlar gibi yazıyorsun haddin olmadan. Tamam günlük dozunu aldıysan konumdan uzaklaş

şakacı seni. Olsun espri yeteneğin olmasa da yapmaya çalışmışsın....

Siz cocugunuza bunların hıc bırını yaptırmayın, pısırık yetıstırın, agzına kadarda besleyın 10 yasına kadar.

10 yasında zaten anca dokmeden yemegı ogrenebılıyorlar

Kural taniyan çoçuk pisirikmi oluyormus?

Benim kizim 2.5 yasinda ve yemegin, yemek masasinda yenildigini biliyor. Asla elinde yemek ile gezdirmiyorum. Cocuk daha henüz bardak ile içemiyorsa, özel çoçuklar için bardaklar var, kendileri içsin, dökmesinler diye. Ki limonata bu yastaki çoçuga asla verilmemeli zaten. Yemekten sonrada eller yikanir. Yani o yagli eller ile her yere dokunmak yok.

Yemek mutfakta yenildigi için, en fazla altindaki yerde kirinti oluyor ve süpürge ile alanir. 10 yasinda ancak ögreniyorlarsa, vay halimize.

Ancak sanirim bu yeni "özgür yetistirelim" mentalitesinde, kuralin yerin yok sanirim

M Melahatabla 'ya hak verdim. Sadece kedi konusunda haksiz. Evet kedi ile güzel oynayabilir fakat çoçuk ellerini sik sik agzina koyarsa, bende istemezdim kedinin oyuncaklari ile oynamasi. Bu kediyi igrenç bulmak ile bilmem ne ile alakali degil. Hijiyen meselesi.

Analdigim kadariyla kimse sizi ciddiye almıyor biraz daha sert mi olsanız kibar bir şekilde uyarmayın hatta çocuğa da cekisin sert bi sekilde böyle yaptıkça belki o da size sinir olur ve gelmez evinize

Çocuklu misafir geliyorsa ev de dağılacak, kaza da olacak.
Ama anne de bir zahmet çocuğun peşinde olacak.
2 yaş çocuğu başkasının evinde tek başına gezmemeli.

Haklısınız, ama az geliyorlarmış, anne laftan anlasa konuşursunuz ama o da yok, idare etmekten başka çare yok.

kedının hallendıgı seyde cocugun elıne verılmez bunun hayvan sevgısıyle ılgısı yok ınsanda hallense verılmez
Yalnız konu sizin anladığınız gibi degil. Hallenme olayı birkaç hafta önce oldu. Orada zaten kedim için iğrenç şeyler söylediler rahatsız oldum. Olumsuzluk olmasın diye yıkadım. Bu hafta bunu bile bile devam ettirdiler. Ben de bundan rahatsız oldum. Rahatsız oluyorda oynatmasın ama beni de rahatsız edecek cümleler kurmasın.

Analdigim kadariyla kimse sizi ciddiye almıyor biraz daha sert mi olsanız kibar bir şekilde uyarmayın hatta çocuğa da cekisin sert bi sekilde böyle yaptıkça belki o da size sinir olur ve gelmez evinize
Sanırım sert olamadığım için. Yani bunun da etkisi var. Ama eltim cidden cok pişkin biri bu konularda. Diyorum ya ailesinin rahatsız olmasını anlatıyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…