Eltimin çocugu

Hassas olma sebebim böyle ufak tefek örnekler degil de eltimin sorumsuz dikkatsiz biri olması ve uyarıları takmaması aslında buna doldum

Eltiniz uyarıyor umarsız davranmıyorsa her çocuk sizin beklediğiniz gibi laftan anlamıyor, hele de 2 yaşında bir çocuktan bahsediyorsanız. Öyle otur diyeceksiniz oturacak,kalk diyeceksiniz kalkacak, zor biraz.

Sizin eşinizin ailesinin tüm fertleriyle ilgili konularınız var. Görümce, kayınpeder, elti. Tüm olumsuz özellikte olan insanlar size mi denk gelmiş yoksa siz mi onlara karşı önyargılısınız? Bana fazla hassas yaklaşıyorsunuz gibi geldi ama yanılıyor da olabilirim.

ben genelde cocuktur yapar diye dusunurum ve savunurum da,

ama bu konuda resmen size inat gibi ne derseniz tersi yapilmis,
sadece cocukla ilgili meseleler degil ki, mutfaga girme demissin girmis,
hamilesin miden hassas olmasi cok normal, kapi kapali kalsin demissin surekli acilmis falan,
hani tek bir konu olsa ve cocukla ilgili olsa biraz hosgoru derdim de burada o sinir gecilmis bence.

Kedi meselesini anlamadim acikcasi, evcil hayvanim yok,
o yuzden belki bana da durum garip gelebilirdi.

Siz zarar göreceği şeyler de dahil her şeye izin verin o halde
Allah sana eltının cocugu gıbı akıllı bı cocuk nasıp etsın amın Herkese aynı seylerı yazmıssın elestırmeye devam edıyorsun.
Ben cocugumun elalemın evını talan etmesıne ızın vermem, vermek ıstemem ama 2 yas kesınlıkle laftan anlamayan bır yas. Resmen bır canavar. Daha acıklama yapmıcam zaten sızde bılıyorsunuz.

Eşimin ailesini sevmiyorum eltim de sevmiyor. Bu ayrı bir konu. Ama ben eltimi seviyorum biz iyi anlaşıyoruz. Sadece cocuk konusunda cok vurdumduymaz biri ve beni rahatsız eden de bu. Eski konularla baglantı kurmak istemiştiniz ama olmamış. Eltim dikkat eden biri olsa ben bu kadar takmazdım. Ayrıca iki yaşındaki cocuktan robot olmasını beklemedim ben. Ama bile bile de eline bardak tabak vermek yaptıgı şeyleri izlemek de rahatsız edici. Kendi zarar göreceği şeylerden nasıl uzak tutuyorsa bazı şeylerden,de öyle uzak tutabilir

bir de benim evimde cocuk var ve her gunumuz boyle, o yuzden bana hic dert olmaz,
ama size dert oluyorsa ve huylarini da biliyorsunuz sonucta, cok yakinlariniz,
menuyu ona gore ayarlayin bundan sonraki sefere.
Hani dokulse sacilsa bile bir supurge ile temizlenecek seyler yapin. Cok da cesit yapmayin, zaten cocuklar sapitiyor cesidi gorunce.

Saksilari guvenlik icin kaldirmayi dusunebilirsiniz, ve 2 yasindaki bebe nasil kitaplari devirebilir, onu anlamadim.

Aslında hazırlıklar o anki ruh halimden dolayı oldu sadece kısmeti varmış yani gelecegini bilmeden yapıyordum
Ilımlı olmaya çalışın. Hiç bir anne, 2 yaşındaki bebeğini misafirliğe gitmeden evi talan etsin diye programlamaz. Aksine mahçubiyetini gidermeye çalısın hem ne güzel eltinizi seviyormuşsunuz. Çok şanslıymıs eltiniz siz

Cocugum olana kadar ben de titizlenirdim evime. Eltim gelir gelmez kizi devirmesin diye etraftaki biblolari kaldirirdi ben yerine koyardim. O kaldirirdi ben yerine koyardim. Simdi baskasinin evine gidince ilk is kirilacak her seyi yukari kaldiriyorum. Oglumun pesindeyim ama sakinca gormedigim seyleri ( orta sehbaya cikmak gibi) yapmasina engel olmuyorum. Cicek olayi zaten ayri bi sey. Kayinvalidemde var bir suru cicek. Salonda yere koyuyor. Bari biz gelirken kaldir diyorum. Kaldirmiyor. Oglum da gidip gidip yoluyor. Artik karismiyorum ben de. Bebekli misafir bekleyen evini oma gore toplasin. Evde cicegim olsa kaldirmasam ve bebek yese sinirlenmek bir yana vicdan azabi duyarim. Sus bitkilerinin cogu zehirlidir cunku. O akan ciceklerin sütü cocuga allerji yapabilir ya da zehirleyebilir. Evde misiniz diye soraya yalan soyleyemiyorsaniz musait degiliz deyin. Cunku musait degilsiniz misafir agirlamaya.

Çok iğrenç bir zihniyetin var ki doğmamış cocugum üzerinden beddua ediyorsun. Muhatabım degilsin :) sana seninki gibi bir karsılık vermiyorum. Güle güle

Teşekkür ederim ama eltim mahcup degil ki inanın buna isteyerek degil de biraz göz yumuyor sadece bu rahatsız ediyor yoksa gerçekten sorunum yok

Valla anlattıkların benim de istemeyeceğim şeyler diyebilirdim. Yani birini sevmiyorsam nefes alsa "sesli nefes alıyor beynimi deldi" diyebilirim.
Ama söz konusu 2 yaşındaki bir çocuk içinse de normal olan şeyler. 2 yaş zor.
Bir de hamilesin, düşünme böyle şeyler. Hamileyken neyi kınadıysam başıma x500 olarak geldi. Duvar kemiren çocuğun falan olur aman diyim.

Sadece sunu söyliyeyim eltimde sizin gibi hassas olsa bunlar şuan gözüme batmazdı

Cocuga karsııı kötü bir hissim yok eltimi de severim sadece bu huyu sinir ediyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…