- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 35
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Hassas olma sebebim böyle ufak tefek örnekler degil de eltimin sorumsuz dikkatsiz biri olması ve uyarıları takmaması aslında buna doldumElitinizin yaptığını doğru bulmadım ama siz de fazla hassassınız sanki. Ben böyle durumlarda tatlı sert şaka yollu söylerim, aaa hadi bakayım annenin yanına, halılarım daha yeni birşey olursa aldırırım babana yenisini derim gülerek. Senin bu annende ne rahat hiç bakmıyor çocuğuna derim şaka yollu. Alınırsa alınsın. Misafirlikte ekstra dikkat edilmesi lazım. Ama sizin kadar herşeye takmazdım. Mutfakta bunu yaptı, kapıyı açık unuttu vs. Siz baya dolmuşsunuz ondan belki de bu hassaslığınız
Siz zarar göreceği şeyler de dahil her şeye izin verin o halde2 yaşındaki çocuğa ne kadar davranış eğitimi verilebiliyor bir araştırırmısınız böyle konuşmak o kadar kolay ki
Siz zarar göreceği şeyler de dahil her şeye izin verin o halde2 yaşındaki çocuğa ne kadar davranış eğitimi verilebiliyor bir araştırırmısınız böyle konuşmak o kadar kolay ki
Aslında hazırlıklar o anki ruh halimden dolayı oldu sadece kısmeti varmışTamam ama hazırlık yapıldığına göre kabul görmüsler evinize onu diyorum
Yoo alakası yok ben eltimi seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz. Bu konu hariçEsya icinmi bu kadar stres, yapmayin Allah aşkına bence siz eltinizi sevmediginiz icin herseyi göze batmıs, ev bu ; bugün kirlenir yarın temizlenir
Allah sana eltının cocugu gıbı akıllı bı cocuk nasıp etsın amınSiz zarar göreceği şeyler de dahil her şeye izin verin o halde
Eşimin ailesini sevmiyorum eltim de sevmiyor. Bu ayrı bir konu. Ama ben eltimi seviyorum biz iyi anlaşıyoruz. Sadece cocuk konusunda cok vurdumduymaz biri ve beni rahatsız eden de bu. Eski konularla baglantı kurmak istemiştiniz ama olmamış. Eltim dikkat eden biri olsa ben bu kadar takmazdım. Ayrıca iki yaşındaki cocuktan robot olmasını beklemedim ben. Ama bile bile de eline bardak tabak vermek yaptıgı şeyleri izlemek de rahatsız edici. Kendi zarar göreceği şeylerden nasıl uzak tutuyorsa bazı şeylerden,de öyle uzak tutabilirEltiniz uyarıyor umarsız davranmıyorsa her çocuk sizin beklediğiniz gibi laftan anlamıyor, hele de 2 yaşında bir çocuktan bahsediyorsanız. Öyle otur diyeceksiniz oturacak,kalk diyeceksiniz kalkacak, zor biraz.
Sizin eşinizin ailesinin tüm fertleriyle ilgili konularınız var. Görümce, kayınpeder, elti. Tüm olumsuz özellikte olan insanlar size mi denk gelmiş yoksa siz mi onlara karşı önyargılısınız? Bana fazla hassas yaklaşıyorsunuz gibi geldi ama yanılıyor da olabilirim.
Ilımlı olmaya çalışın. Hiç bir anne, 2 yaşındaki bebeğini misafirliğe gitmeden evi talan etsin diye programlamaz. Aksine mahçubiyetini gidermeye çalısın hem ne güzel eltinizi seviyormuşsunuz. Çok şanslıymıs eltinizAslında hazırlıklar o anki ruh halimden dolayı oldu sadece kısmeti varmışyani gelecegini bilmeden yapıyordum
Çok iğrenç bir zihniyetin var ki doğmamış cocugum üzerinden beddua ediyorsun. Muhatabım degilsin :) sana seninki gibi bir karsılık vermiyorum. Güle güleAllah sana eltının cocugu gıbı akıllı bı cocuk nasıp etsın amınHerkese aynı seylerı yazmıssın elestırmeye devam edıyorsun.
Ben cocugumun elalemın evını talan etmesıne ızın vermem, vermek ıstemem ama 2 yas kesınlıkle laftan anlamayan bır yas. Resmen bır canavar. Daha acıklama yapmıcam zaten sızde bılıyorsunuz.
Teşekkür ederim ama eltim mahcup degil ki inanın bunaIlımlı olmaya çalışın. Hiç bir anne, 2 yaşındaki bebeğini misafirliğe gitmeden evi talan etsin diye programlamaz. Aksine mahçubiyetini gidermeye çalısın hem ne güzel eltinizi seviyormuşsunuz. Çok şanslıymıs eltinizsiz
Cocuk dogsun eltisi bir damla su doktu diye kizssin bunun cocuguna goruruz ozamanÇocuğun olunca göreceksin. Uzaktan davulun sesi hoş gelir. O çiceklerin o kitapların ne oluyor. Her şey gözünüze batmış abartmışsınız
Sadece sunu söyliyeyim eltimde sizin gibi hassas olsa bunlar şuan gözüme batmazdıCocugum olana kadar ben de titizlenirdim evime. Eltim gelir gelmez kizi devirmesin diye etraftaki biblolari kaldirirdi ben yerine koyardim. O kaldirirdi ben yerine koyardim. Simdi baskasinin evine gidince ilk is kirilacak her seyi yukari kaldiriyorum. Oglumun pesindeyim ama sakinca gormedigim seyleri ( orta sehbaya cikmak gibi) yapmasina engel olmuyorum. Cicek olayi zaten ayri bi sey. Kayinvalidemde var bir suru cicek. Salonda yere koyuyor. Bari biz gelirken kaldir diyorum. Kaldirmiyor. Oglum da gidip gidip yoluyor. Artik karismiyorum ben de. Bebekli misafir bekleyen evini oma gore toplasin. Evde cicegim olsa kaldirmasam ve bebek yese sinirlenmek bir yana vicdan azabi duyarim. Sus bitkilerinin cogu zehirlidir cunku. O akan ciceklerin sütü cocuga allerji yapabilir ya da zehirleyebilir. Evde misiniz diye soraya yalan soyleyemiyorsaniz musait degiliz deyin. Cunku musait degilsiniz misafir agirlamaya.
Bir bebek sahibi olduğunuz zaman anlayabilirsiniz içten içe mahçubiyetiTeşekkür ederim ama eltim mahcup degil ki inanın bunaisteyerek degil de biraz göz yumuyor sadece bu rahatsız ediyor yoksa gerçekten sorunum yok
Cocuga karsııı kötü bir hissim yok eltimi de severim sadece bu huyu sinir ediyor :)Valla anlattıkların benim de istemeyeceğim şeyler diyebilirdim. Yani birini sevmiyorsam nefes alsa "sesli nefes alıyor beynimi deldi" diyebilirim.
Ama söz konusu 2 yaşındaki bir çocuk içinse de normal olan şeyler. 2 yaş zor.
Bir de hamilesin, düşünme böyle şeyler. Hamileyken neyi kınadıysam başıma x500 olarak geldi. Duvar kemiren çocuğun falan olur aman diyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?