• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin çocugu

Çok iğrenç bir zihniyetin var ki doğmamış cocugum üzerinden beddua ediyorsun. Muhatabım degilsin :) sana seninki gibi bir karsılık vermiyorum. Güle güle
Ne bedduası hanfendı ıyısını ıstıyorum sızın ıcın. Ögrenmeye acık bır cocuk eltınızın cocugu , annesıde kısıtlamıyor tamam evet ıpın ucunu kacırmıs olabılır o onun karakterıdır ınanın ama o cocuk ogrenmeye meraklı olarak büyüyecek demektır. Hosunuza gıtmeyen davranısları ıcınde zaten kınadıgın ne varsa basına gelecegı ıcın ben o kısma karısmıyorum

Geçen bir şey duydum tam hatırlayamadım ama “ İnsana en ucuz şey başkasının çocuğu “ gibi bir tabirdi
Cidden yani daha 2 yaşında ve resmen nefret etmişsiniz ondan

ben hamileyken bilmiyorum karınca için ağlardım hani normalde de başa dert bir merhamet sahibiyim ama hamileliğimde tavan yapardı siz ise
Neyse
Ne diyeyim çok kıymetli eviniz eşyalarınız var
O eltinin yerinde olsam ayağıma kurban ederim evinizi gene gelmem

Yani allah sizden razı olsun. Evet konu daha cok bu ailenin vurdumduymaz tavırları. Yani ben o zararları bile bile görüyorum ve bana bu dokunuyor.
Üstelik benim kedime karsı da aynı anlayış onlarda yok. Sanki birine tecavüz etmiş gibi öfkelenip tiksindiler resmen

Ben anlıyorum bu hassasiyetleri olay sadece mal zararı da olmuyor. Allah korusun saksı düşerken çocuğun bir yerine de zarar verebilirdi, çay kahve üstüne de dökülebilirdi. Ama annesi, babası umursamaz olunca insan bisey olucak diye sürekli diken üstünde oluyor. Kendimden verilecek çok örnek var da uzatmıyım konuyu, çok sık gelmedikleri için siz şanslısınız mutlaka geleceklerse evdeki önlemleri artırırsınız ama gelmek istediğinde benim ev musait değil biz size gelelim diyip tatlı falan alıp onlara gidin ya da beraber dışarda program yapın.

Biraz fazla gözünüze batmış ve abartı şikayetlerinizde var malesef, tam anlamıyla hak veremiyorum size. Mesela mutfakta yardım etmek istemesi iyiniyetli bir yaklaşım bence. Onu bile sorun etmişsiniz. Herkes evinde kedi beslemiyor, alışık olmadığı için hayvanlara bakış açısı aynı olmayabilir. Kedinin hallendiği salyasını bıraktığı oyuncakla çocuğunun oynamasından rahatsız olabilir. 2 yaşında ki çocuk oyuncakları ağzına götürerekte oynayabilir sonuçta.

Eve gelen misafiri bende rahat ettirmek isterim. Misal çocuk oyun oynamak istiyorsa dağıtsın, koşsun dert etmem. Ama bazı üyeler gibi çocuktur döker saçar ardından siz temizleyin bakış açısına katılmıyorum. Beni evinde misafir edeni, hürmet göstereni niye ardımdan bir dolu işle başbaşa bırakayım ki. Çocuk tabi ki bilmez ama ebeveynleri kontrol etmek zorunda. Limonatayı bardakta içmek istiyorsa alırım yanıma bir iki tatlı sözle, oyunla oyalar oturarak içmesini sağlarım. Çocuk ayakta gezerek yemek istedi diye yemek tabağı eline verilmeli o zaman bu bakış açısıyla. Yada özgür hissetsin diye milletin koltuğunu, duvarını boyasın. Her istediği yapılınca daha çok seven anne olmuyorsunuz. İstemeden kazayla, dökülen kırılan şeyleri problem etmem, misafirim mahçup olursa da rahatlatacak şeyler söylerim.

İnsanlar bu ayrımı yapamadığı için özgüvenle, ukalalık karıştırılıyor malesef. Benim çocuğum özgüvenli diye övünürken ukala bir çocuk yetiştirdiğinin farkına bile varamıyor.

Son düzenleme:
bir de benim evimde cocuk var ve her gunumuz boyle, o yuzden bana hic dert olmaz,
ama size dert oluyorsa ve huylarini da biliyorsunuz sonucta, cok yakinlariniz,
menuyu ona gore ayarlayin bundan sonraki sefere.
Hani dokulse sacilsa bile bir supurge ile temizlenecek seyler yapin. Cok da cesit yapmayin, zaten cocuklar sapitiyor cesidi gorunce.

Saksilari guvenlik icin kaldirmayi dusunebilirsiniz, ve 2 yasindaki bebe nasil kitaplari devirebilir, onu anlamadim.
Çünkü annesi kitapları aldı cocuga koruma yapmak için masanın üzerindeki sivri yere minder koymuştu onun üzerine koydu

Biraz fazla gözünüze batmış ve abartı şikayetlerinizde var malesef, tam anlamıyla hak veremiyorum size. Mesela mutfakta yardım etmek istemesi iyiniyetli bir yaklaşım bence. Onu bile sorun etmişsiniz. Herkes evinde kedi beslemiyor, alışık olmadığı için hayvanlara bakış açısı aynı olmayabilir. Kedinin hallendiği salyasını bıraktığı oyuncakla çocuğunun oynamasından rahatsız olabilir. 2 yaşında ki çocuk oyuncakları ağzına götürerekte oynayabilir sonuçta.

Eve gelen misafiri bende rahat ettirmek isterim. Misal çocuk oyun oynamak istiyorsa dağıtsın, koşsun dert etmem. Ama bazı üyeler gibi çocuktur döker saçar ardından siz temizleyin bakış açısına katılmıyorum. Beni evinde misafir edeni, hürmet göstereni niye ardımdan bir dolu işle başbaşa bırakayım ki. Çocuk tabi ki bilmez ama ebeveynleri kontrol etmek zorunda. Limonatayı bardakta içmek istiyorsa alırım yanıma bir iki tatlı sözle, oyunla oyalar oturarak içmesini sağlarım. Çocuk ayakta gezerek yemek istedi diye yemek tabağı eline verilmeli o zaman bu bakış açısıyla. Yada özgür hissetsin diye milletin koltuğunu, duvarını boyasın. Her istediği yapılınca daha çok seven anne olmuyorsunuz. İstemeden kazayla, dökülen kırılan şeyleri problem etmem, misafirim mahçup olursa da rahatlatacak şeyler söylerim.

İnsanlar bu ayrımı yapamadığı için özgüvenle, ukalalık karıştırılıyor malesef. Benim çocuğum özgüvenli diye övünürken ukala bir çocuk yetiştirdiğinin farkında bile varmıyor.
Oyuncağı yıkadım ve bunu biliyor ve o da benim için bir evlat böyle tiksinmeleri canımı sıktı sonuçta onlar da hayvan gözü ile bakabilirler ve sırf o rahatsız diye yıkamıştım

Ne bedduası hanfendı ıyısını ıstıyorum sızın ıcın. Ögrenmeye acık bır cocuk eltınızın cocugu , annesıde kısıtlamıyor tamam evet ıpın ucunu kacırmıs olabılır o onun karakterıdır ınanın ama o cocuk ogrenmeye meraklı olarak büyüyecek demektır. Hosunuza gıtmeyen davranısları ıcınde zaten kınadıgın ne varsa basına gelecegı ıcın ben o kısma karısmıyorum
Çevir kazı yanmasın diyorum sadece

Geçen bir şey duydum tam hatırlayamadım ama “ İnsana en ucuz şey başkasının çocuğu “ gibi bir tabirdi

ben hamileyken bilmiyorum karınca için ağlardım hani normalde de başa dert bir merhamet sahibiyim ama hamileliğimde tavan yapardı siz ise
Neyse
Cok komiksiniz ben cocuktan nefret etmiyorum ki cocuga karsı en ufak kötü bir hissim yok. Biz birbirimizle oyun bile oynuyoruz. Tövbe ya. Aferin siz cok iyi merhametli birisiniz ben çok kötüyüm oldu mu :)

Her şeyi böyle dert ederseniz hasta olursunuz. Kadın Sakar olup dokebilir ne var bunda. Ayrıca kendiniz demişsiniz kedi Tavşana bir şeyler yaptı diye. Ben olsam ben de rahatsız olurum.ayrıca yikamadiysaniz oynatmamasi çok çok normal. Her şey sizin dogrulariniz etrafında dönmüyor. Eğer benim akrabam olsanız ve bu şekilde davransaniz sizinle ciddi mesafe koyarım. Aşırı takıntılı ve rahatsız edici birisiniz

Neyse
Cok komiksiniz ben cocuktan nefret etmiyorum ki cocuga karsı en ufak kötü bir hissim yok. Biz birbirimizle oyun bile oynuyoruz. Tövbe ya. Aferin siz cok iyi merhametli birisiniz ben çok kötüyüm oldu mu :)

2 yaşında ki çocuğa( üstelik akraba sayılır üstelik hamilesiniz sizinki nasıl olacak ve herşeyden önce çocuk çocuk)yok şımarık yok içtiği bardaği eline alıyor filan çok saşma geldi. Halıya da dökülür yere de. hepsi bir süpürgeye bakar. Yok titizmiş de yok temizmiş de. Neyse kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Çocuk adı üstünde biraz sevecen olmak zor olmasa gerek. Şu kk ya gelince diyorum ki bütün PREMMMSESLER buraya toplanmış.

Her şeyi böyle dert ederseniz hasta olursunuz. Kadın Sakar olup dokebilir ne var bunda. Ayrıca kendiniz demişsiniz kedi Tavşana bir şeyler yaptı diye. Ben olsam ben de rahatsız olurum.ayrıca yikamadiysaniz oynatmamasi çok çok normal. Her şey sizin dogrulariniz etrafında dönmüyor. Eğer benim akrabam olsanız ve bu şekilde davransaniz sizinle ciddi mesafe koyarım. Aşırı takıntılı ve rahatsız edici birisiniz
Rahatsız edici olan sensin kendine gel önce bi
Oyuncağı yıkadım bunu da biliyor ve istemiyorsa annesi eline vermeyecek benim kedime mikrop gibi davranamaz. Gerçi bu Uslpta birine laf anlatmak da ne bileyim

Çocuğun yaramazlığından bıkmış demek ki konu sahibi.o yüzden diğer şeyler de daha çok gözüne batıyor insan bir kere sinir olunca karşıdaki ne yapsa boş. Çocuktur yapar diyenlere asla katılmıyorum evet çocuktur yapar ama ailesi de engellemek durumu yönetmek zorunda benim çocuğum başkasının evinde yaramazlık yapsa mahçup olurum özür dilerim karşıdaki de böyle yapıyorsa ancak anlayışla karşılayabilirim .kimse kimsenin evini mahvedemez .istemiyorsan çağırma diyenler olmuş ama istemediğimiz insanlarla da görüşmek mecburiyetinde kalıyoruz maalesef konu sahibinin tasarrufunda olsaydı istemezdi

2 yaşında ki çocuğa( üstelik akraba sayılır üstelik hamilesiniz sizinki nasıl olacak ve herşeyden önce çocuk çocuk)yok şımarık yok içtiği bardaği eline alıyor filan çok saşma geldi. Halıya da dökülür yere de. hepsi bir süpürgeye bakar. Yok titizmiş de yok temizmiş de. Neyse kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Çocuk adı üstünde biraz sevecen olmak zor olmasa gerek. Şu kk ya gelince diyorum ki bütün PREMMMSESLER buraya toplanmış.
Uff konuyu bile anlamamışsın fikir sahibi olup bir de azarlar gibi yazıyorsun haddin olmadan. Tamam günlük dozunu aldıysan konumdan uzaklaş

Back
X