• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin çocugu

Kural taniyan çoçuk pisirikmi oluyormus?

Benim kizim 2.5 yasinda ve yemegin, yemek masasinda yenildigini biliyor. Asla elinde yemek ile gezdirmiyorum. Cocuk daha henüz bardak ile içemiyorsa, özel çoçuklar için bardaklar var, kendileri içsin, dökmesinler diye. Ki limonata bu yastaki çoçuga asla verilmemeli zaten. Yemekten sonrada eller yikanir. Yani o yagli eller ile her yere dokunmak yok.

Yemek mutfakta yenildigi için, en fazla altindaki yerde kirinti oluyor ve süpürge ile alanir. 10 yasinda ancak ögreniyorlarsa, vay halimize.

Ancak sanirim bu yeni "özgür yetistirelim" mentalitesinde, kuralin yerin yok sanirim

M Melahatabla 'ya hak verdim. Sadece kedi konusunda haksiz. Evet kedi ile güzel oynayabilir fakat çoçuk ellerini sik sik agzina koyarsa, bende istemezdim kedinin oyuncaklari ile oynamasi. Bu kediyi igrenç bulmak ile bilmem ne ile alakali degil. Hijiyen meselesi.
Anlayışınız için teşekkür ederim hak verseniz de vermeseniz de uslup için teşekkür ederim. Ama kedi inin oyuncağı degil bir kerelik oldu ve yıkadım. Yine de istemeyebilirler ama söyleme tarzları itici geldi bana. Burada ayrıntı vermediğim için biraz yanlış anlaşıldı sadece

Bunun nasıl bir ifade şekli. Saygı öğrenmeden fikir sahibi olmasanız keşke
Saygimi 😂ne alaka

Iki cocugum var evim daginiktir onlar evdeyken simdi ev temiz ama can yok gibi saat 3 de benim evimde senlik olur yemekte dokerler tuvalete sifona basmadan kacarlar Kim yapti derim birbirlerine atarlar sucu heryerde patlamis misir olur 1 ay once aldigim hali kirk yillik gibi ama olsun atilir yenisi alinir dünya Mali sonucta sizin cocugunuz kirsa dose kizmazssiniz inanin ve size saygi gosterisi yapmak zorunda hic deilim 😎

cocukta eltınde hata olabılır belkı ama sızde cok problemlısınız bence bıraz rahat bıraksanız bunlar olmaz:) oyle 2 yasındakı cocuga terbıye verıp elını bırseye surme dıyemezsınız anlamaz cunku meraklı eger boyle bır cocuk varsada malesef ya yapısı sakındır yada evde baskıcı bır rol vardır
Aslında terbiye vermesini beklemedim dikkat etmesini istedim ama evet ben üzerine düştükçe böyle daha da arttı akşam :D

Saygimi 😂ne alaka

Iki cocugum var evim daginiktir onlar evdeyken simdi ev temiz ama can yok gibi saat 3 de benim evimde senlik olur yemekte dokerler tuvalete sifona basmadan kacarlar Kim yapti derim birbirlerine atarlar sucu heryerde patlamis misir olur 1 ay once aldigim hali kirk yillik gibi ama olsun atilir yenisi alinir dünya Mali sonucta sizin cocugunuz kirsa dose kizmazssiniz inanin ve size saygi gosterisi yapmak zorunda hic deilim 😎
Alakayı anlamaman normal çünkü bihabersin. Tanımadığımn birinden bahsederken "bu" diye hitap etmek saygısızlıktır.

Yahu benim evimde misafirim koltuk kırdı koltuk!
Keza kendi çocuklarım duvar kağıtlarını söküyorlar, gelen misafir çocukları yemekleri halılara sürter falan.
Ama misafir demek evin rezil bir duruma döneceğini bilmektir, çağırmayın efendim.

Ya allasen, ne zamandan beri duvar kagidi sökmek, çoçukluk sayilir? Hele koltuk kirmak? Nasil bir koltuk kirilir hayal bile edemiyorum.

Yani evet biz çoçukken mum gibi durmamiz dogru degildi, fakat bu asiri özgürlük vermekte dogru degil. Dünya mali deyip deyip durulmasin. O dünya malini almak için millet emek sarf ediyor. Cocukta buna saygi göstermeyi ögrenmeli. O halde bende gidip komsumun arabasini çizim "Nolcak canim, dünya malina bu kadar önem verme" mi diyeyim?

Evet misafir agirlarken bulasiktan, oyuncaktan ev biraz dagilir fakat talan olmaz!

Normalde etmem ama artık diken üstündeyim ve by sorumsuzluk yüzünden h

Tamam ama her defasında bir insan neden başkasının evinde cocuguna dolu bardakları verir. Biliyor dökecek. Üstelik bazı lekeler cıkmadı. Elektrikli makşmeleri neden kurcalattırır. Kendi annesinde bir makinenin düğmesi bozulmuş. Ablaları o gidince evi kırklarmış. Bunları kendisi anlatıyor. Yani kendinin farkında. Bu da bile bile yapıyor demekki. Onun cocugu Van taşıyorsa benim çiçeklerim de can taşıyor. Neden zarar vermesine izin veriyor

Bazı anneler çok ilgisiz bence. Haklısınız. Benim de evime geçen misafir geldi kadın hiç bakmadı. Çocuk diyor ki bugün bu evi çok karıştırdım. Yaş 3 🤣 Sizle eşiniz dolanacaksınız artık yapacak bir şey yok. Çiçeğe de halıya da temizlemeye de yazık bence.

😂😂😂Sen bana ahkam kesecene eltine lafini gecir de buralarda ayy derdim vayyy Deme istedigim gibi konusurum cicim🤣🤣🤣🤣😜😜😜😜
Mahalle moduna geçtik desene. Eltime laf anlatamıyorum ve bu mesele için konu açıyorum. Bütün bunların senle alakası nedir? Ama konuşma tarzın direk benimle ilgili. Tabiki konuşursun. Sana hadsizliğn nedeniyle zorbalık yapacak degilim :)

Kural taniyan çoçuk pisirikmi oluyormus?

Benim kizim 2.5 yasinda ve yemegin, yemek masasinda yenildigini biliyor. Asla elinde yemek ile gezdirmiyorum. Cocuk daha henüz bardak ile içemiyorsa, özel çoçuklar için bardaklar var, kendileri içsin, dökmesinler diye. Ki limonata bu yastaki çoçuga asla verilmemeli zaten. Yemekten sonrada eller yikanir. Yani o yagli eller ile her yere dokunmak yok.

Yemek mutfakta yenildigi için, en fazla altindaki yerde kirinti oluyor ve süpürge ile alanir. 10 yasinda ancak ögreniyorlarsa, vay halimize.
Çocuğunuz 2 buçuk yaşında. Ya sendromunu atlattı yada sakin geçirdi. ( Dönemimizde nadir çocuklar bu şekilde gecirebiliyor. Karakterine bağlı ebeveynin tutumuna değil. )

Bazı anneler çok ilgisiz bence. Haklısınız. Benim de evime geçen misafir geldi kadın hiç bakmadı. Çocuk diyor ki bugün bu evi çok karıştırdım. Yaş 3 🤣 Sizle eşiniz dolanacaksınız artık yapacak bir şey yok. Çiçeğe de halıya da temizlemeye de yazık bence.
Anne peşine düşse bu kadar dert etmem. Eşim de gördü dün. Artık yeğeni varken biryere ayrılmayacak. Zaten eşimi dinliyor artı K peşinde olucaz eltimdem hayır yok :D

Ya allasen, ne zamandan beri duvar kagidi sökmek, çoçukluk sayilir? Hele koltuk kirmak? Nasil bir koltuk kirilir hayal bile edemiyorum.

Yani evet biz çoçukken mum gibi durmamiz dogru degildi, fakat bu asiri özgürlük vermekte dogru degil. Dünya mali deyip deyip durulmasin. O dünya malini almak için millet emek sarf ediyor. Cocukta buna saygi göstermeyi ögrenmeli. O halde bende gidip komsumun arabasini çizim "Nolcak canim, dünya malina bu kadar önem verme" mi diyeyim?

Evet misafir agirlarken bulasiktan, oyuncaktan ev biraz dagilir fakat talan olmaz!
Koltuğu kıran çocuk değildi, daha vahim😂
Bakın çocuklar bilinçli zarar vermezler, ya da şöyle diyeyim belirli bir yaşa kadar onun değerini, kırdığında ne olacağını veyahut örneğiniz gibi arabasını çizeyim demezler.
Zekaları bunları anlamaya yetmez.
5 6 yaş grubu ve üstü anlayabilir bu dediğinizi.
Ha evet benim çocuklarım size göre çocuk değil, duvar kağıdı söküyor.
Peki ne yapacağım, bağlayayım mı zincire falan mı vurayım?
Kızın demeyin, bademciklerim patlayana kadar kızdığım oldu, cezaların oldu, güzelce anlattığım ya da oturup ağladığım vs vs.
Ama küçükler ve yapıyorlar, sonuç olarak öneriniz ne?
Kendi kafanızda belirlediğiniz terbiye nedir ki benim çocuklarım çocuk olmuyor?

Evime daha önce başkaları da birşeyler döktü ve bir şekilde zarar verdi ama ben herkese özel degil eltime özel açtım konuyu. Demek ki mesele başka.
Eltiniz yazdiklarinizi okusa cok uzulurdu, kadinin yardim cabasini bile tiksinerek yazmissiniz. Mesele sizsiniz bence. Tedavi olun titizlik konusunda derim.

Eltiniz yazdiklarinizi okusa cok uzulurdu, kadinin yardim cabasini bile tiksinerek yazmissiniz. Mesele sizsiniz bence. Tedavi olun titizlik konusunda derim.
Mesele eltim aslında çünkü onun bu yaptıkları herkes tarafından bilinen bir şey. Kendisi,ailesi, eşinin ailesi. Yani sorumsuz biraz ve vurdumduymaz biraz da sakar. Ama bunları bile bile düzeltme çabası yok. Eger eltim iin yaptıkları sadece beni rahatsız etse haklısınız. Ama aksine bu konularda ben sadece eltimdem rahatsızım, eltimdem herkes rahatsız ve gerçekten bunu kendisi biliyor

Valla annesi dikkatli biri olsa gözüme bu kadar batmaz. Nasıl ki prize elini sokunca engel oluyor, her istedigi zaman telefonu eline vermiyor. Demek ki sınır koyabilir. Sonucta orası kendi evleri degil. İnanın dikkat eden biri olsa bu kadar sorun etmem. Yanlışlıkla hatayla her şey olur
Anladım, siz annesinin tutumundan rahatsızsınız buna da bir şey denemez.
Çocuk özgür bırakıldığı anda cam çerçeve indirir ki peşinde gezerken de yapabilir.
Yine de önlem almaya çalışsa gözüme batmazdı ya da çocuğunun yaptıklarını temizleyemeye çalışsa, bir özür dilese hallolurdu diyorsunuz.
Böyle yazdığım gibi düşünüyorsanız haklısınız zaten.

Anlattım birkaç yorumda, gerçekten aşırı yaramaz çocuklarım var masada falan yürürler.
Şu kafesten kaçmaya çalışan panda bebekler gibi, dağ tepe tırmanırlar.
Ama misafirliğe zaten gitmem, senede bir iki gitmişsem de elimde bez, döktüklerini toplar, silerim.
Ev sahibinden çok benim canım çıkar onları zapt edip de bir şeye zarar vermesinler diye.

Koltuğu kıran çocuk değildi, daha vahim😂
Bakın çocuklar bilinçli zarar vermezler, ya da şöyle diyeyim belirli bir yaşa kadar onun değerini, kırdığında ne olacağını veyahut örneğiniz gibi arabasını çizeyim demezler.
Zekaları bunları anlamaya yetmez.
5 6 yaş grubu ve üstü anlayabilir bu dediğinizi.
Ha evet benim çocuklarım size göre çocuk değil, duvar kağıdı söküyor.
Peki ne yapacağım, bağlayayım mı zincire falan mı vurayım?
Kızın demeyin, bademciklerim patlayana kadar kızdığım oldu, cezaların oldu, güzelce anlattığım ya da oturup ağladığım vs vs.
Ama küçükler ve yapıyorlar, sonuç olarak öneriniz ne?
Kendi kafanızda belirlediğiniz terbiye nedir ki benim çocuklarım çocuk olmuyor?
Çocuklarınız tam bir çocuk 💕 Rabbim annelere sabır versin ki vermiyor mu çokça veriyor. Anneleri bu yüzden anneler anlayabiliyor 😊 Sağlıklı olsunlar gerisi önemli değil...

Back
X