Çok Üzerimize Geliniyor ! Biz Nerede Yanlış Yapıyoruz ?

400 lira aylık mutfak masrafı çok iyiymiş valla biz iki kişiyiz bide 4,5 aylık bebişim var nerdeyse haftalık alışverişimiz 250-300 buluyor herşey çok pahalı siz baya tutumlusunuz sanırım . Bunların içinde oğlumun masrafları yok bu arada ( bez, ıslak mendil , şampuan vs )

Kendinize su soruyu sorun "niye calisiyoruz?" Elbette ki harciycaksiniz, elbette ki yiyip iciceksiniz bunlar devam edebilmek icin gecerli. Sarj olmaniz icin gecerli. Devamli calisip hahatin bize sunduklarindan neden yararlanmayalim? Ever sikintili gunler gecirmissiniz simdi cok sukur imkaniniz da var. Yasayin hayatinizi, kendinizi mutlu edecek seyler yapin yapin ki yarin birgun yaslanip yapamadiginiz da hevesiniz kursaginiz da kalmasin. Sunu da unutayin herkesi mutlu edemezsiniz. Birini mutlu ederken digerleri mutsuz olacaktir zaten o yuzden siz kendinizi mutlu edin ki cocugunuzu, esinizi mutlu edebilesiniz. Her soylenene de kulak almayin.

Madem öyle bi durum var o zaman biraz annenize hak verdim ben.
Çünkü siz işsizken hep onlar yardim etmiş gene aynı duruma düşmenizi istemiyor haklı da aslında.
Ama hayat çok pahalı musrif değilsiniz bence biz de çocuk yok ona rağmen sizinki kadar mutfak masrafı.
Iki kişi geçen dışarda yedik 75 lira ödedik mesela.
Bence düğünlere vs.cok çok yakın değilse altin falan takmayın kimseye para takin yani en kötü.

Benim.annemde çok idareli çok az harcar ama onlar bizim gibi yaşamıyor.
Kışlık erzak ne bileyim bu tarz şeyleri bi şekilde hazırlayıp ucuza getiriyorlar.
Evde küçük çocukları yok mesela.
Bizim.gibi gezme tozma vs.Yok mesela onlarda olsa da en uygunu oluyor.
Dışarda hayatta yemek yemezler mesela.

Hiç bir yerde yanlış yapmıyorsunuz, bence kendinize göre gayet idareli bir şekilde yaşıyorsunuz.
Hayat sadece çalışmak, kenara para atmak, ölürken yanınızda götüremeyeceğiniz şeylere sahip olmaktan ibaret değildir!
Ben de bu mantığı anlayamıyorum.

Yıllarca çalıştım, kenarımda bir kuruş param yok.
2 Tane dünya tatlısı evladım var, işinde gücünde ailesine bağlı eşim var.
Sağlığım mükemmel olmasa da, beni ayakta tutuyor hamd olsun.
Elim ayağım sağlam, çocuklarım sağlıklı, ailemizde bir hastalığımız yok...

Daha ne ister bir insan?
Kirada oturuyoruz, bende isterdim kendi evim olsun.
Arabamız var, polo, 4 kişi itiş kakış sığıyoruz işte, ben de isterdim daha büyüğü konforlusu olsun.
Marka giyinmiyorum, kendime ve çocuklarıma marka şeyler almıyorum ama iyi kötü çocuklarımın ve kendimizin ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz.

Hayat bu malesef.
Yaşamak böyle oluyor.
Masrafsız gün geçmiyor, en basitinden çocuğu kreşten aldığım her gün "anne birşey alalım" der oğlum.
İyi kötü ben de markete girmek zorunda kalıyorum, ya süt lazım oluyor ya ekmek.
Reyonda bir şeker, bir sakız, veya herhangi ufak birşey gören çocuğuma "hayır alamazsın" demek benim tabiatımda yok.
Markete girmeden de eve geçtiğimiz zamanlar oluyor, ancak çocuğum birşey isteyip ben yapamıyorsam, niye çalışıyorum işte o zaman sorgularım!

Ne için çalışıyorsunuz?
Boşa çalıştığınızı düşünmeden önce bunu bir tartın derim.

Ben dediğim gibi, çok uzun yıllardır çalışıyorum.
Ama çalışma amaçlarım vardı hep.
İlk zamanlar, kendi harçlığımı çıkartmak içindi.
Sonraları aileme destek olmak içindi.
Daha sonra annemi emekli etmek içindi.
Evlenmeden evvel, evlenebilmek içindi.
Evlendikten sonra, eşime destek olmak içindi.
Şimdi 2 çocuğuma konforlu bir hayat sunabilmek için çalışıyorum.
İsteklerini karşılayabilmek, kendi gönlümce yaşayabilmek için.

Evim, arabam, yatım, katım, hanlarım, hamamlarım olsa ne olur ki?
Ne için?

Bir de dönüp anne babanıza sorar mısınız, size ne bıraktılar?
Nasıl bir gelecek inşa ettiler, harcamalarını nasıl kontrolde tuttular?

Bir tatile gidemedikten, eşin ve çocuğun ile birlikte keyifli zaman geçiremedikten sonra, dünya kazansan ne olur ki?

Tabii ki bu benim bakış açım ve düşüncem.
Sözün özü, diyeceğim ki, boşverin sağın solun verdiği telkinleri.
Siz kendi aile bütçenize ve bu bütçenin yönetimine eşiniz ile birlikte karar verin.
Dengeli, ancak hayatı kendinize zehretmeden yaşayın.
Kimsenin yarına garantisi yok, har vurup harman savurmakta değil dediğim, hayatını yaşayarak birikim yapabilmek mesele.
Birikim yapılamıyorsa da, kendini harab etmenin de anlamı yok bu uğurda....

Her aldiginizi, gittiginizi, yediginizi annenize soylemezseniz sorun cozulur. Cocuk olunca giderler 2ye katlaniyor yapacak bir sey yok. Varsa harciyorsun olmasa zaten harcayamazdin

Eşimle yaj
Para biriktirmek sizi mutlu yapmaz. Örneğin çocugunuz bir daha bu yaslara gelmeyecek ve onun bu yasıyla tatile gıdemeyeceksınız. Siz bir daha bu yasta olup o heveslendıgınız kıyafeti gıyemeyeceksınız.Eşiniz bir daha bugune gelip o heveslendıgı arabayı alamayacak. Yani diyorum ki harcayın biriktirip ne yapacaksınız. Emekli oldugunuz da emekli ikramiyelerinizi birleştirip bir ev alırsınız maaşınız da gül gibi yeter. Çok da stres yapmayın yani

Bence en güzelini yapıyorsun, benim aylık okullar açıkken giderim pazar, market, kira vesaire 3500-4000 civarı sizinki az bile hele bu devirde, gezmiyeceksek, yemeyeceksek, neden yaşıyoruz, neden çalışıyoruz siz etrafın lafına bakmayın.Ayrıca aylık almak daha karlı öbür şekilde altından kalkılmıyor.

Kredi faizini dusukten cekebiliyorsaniz ufak miktarlar cekin atiyorum 10 bin 20 bin onu odeyin hem kenarda birikmisiniz olur hem de isten cikarsaniz sizi cok zorlamaz eldeki parayla kapatırsınız cunku birikim olmuyor direkt krediye verirsiniz elde kalan parayı harcarsiniz birikiminiz de devam eder

Ben hep şöyle düşünüyorum. Kimse yanlış anlamasin ev hanimlarini tenzih ediyorum. Bazi insanlar bana da cok harciyorsun gibi laflar ediyor bazen hatta düğün masraflarimi hesapladigimda bir kizin harcayacagi miktar yine en az 30 bini bulur dedigimde abartiyorsun diyenler oldu.
Şimdi soruyorum size
Bir insan bütün gün bütün sene çalışmış eğer yemeyecekse icmeyecekse gezmeyecekse neden calisiyor? Bu dünyaya bir kez geliyoruz. Takmayin gitsin. Ilerde kayinvalidem veya annem bana bu konuda bir şey derse mesela şunu neden aldin derseler ertesi gün gidip bir tane daha almayi düşünüyorum bence bu iyi bir cevap olacaktır. Siz bu ay 300 harcayin ona da cok derler siz ugrastikca üstünüze gelirler.

Bence aylık mutfak ihtiyacı gayet normal 5 çeşit birşey alsan zaten 100 120 lira tutuyor. Bunun içinde kahvaltılık kuru bakliyat bez cocuk icin abur cubur ki illa istiyorlar ve deterjanlar varsa çok normal ki ne kadar kisabilirsin. Zaten her gün iki ekmek alsan 1250 den 2500 yapar.

ev alamayız çünkü işim garanti değil canm 2 yıl sonra çıkarsam tek maaşla asla ödeyemeyiz ama arabayı yükselteceğiz en azından birikim olur 2 yıl sonra 15 20 bin tl .. sonra işin durumna göre satarız arabayı olmassa o zaman ev alırız .. sözleşmem bir bitsin bakalım ne olacak..
evet kesinlikle öyle ama işte insanlar kafamı ütüleyince kendimi çok sorgular oldum.

annem çok eski kafalı
bugün dedim ama biliyormsnz aradı.. oda marketten geliyormuş..
sen yıllarca kıstında ne oldu anne dedim herşey içimizde kaldı cocuklugumu yaşayamadım hep başkalarına özendim hiç sosyal hayatımız olmadı dedim..
şimdi benim cocugum herşeyi yaşıyor doyasına yiyor içiyor bütcemiz dahilinde bundan büyük mutluluk yok benim için..
inşallahj ocakda maaşlara zam geldiği zaman 15 20 bn til araba için kredi çekeriz 2 yıl sonra iş yerimin durumuna göre de allah kerim iyi ki bu konuyu açmışım gerçekten çok daralmıştım

400 tl zaten normal ama işte onun harici 1 ay boyunca arada alınanlarda çok oluyor canm mutfağa onu hesaplayamıyorum ama arada alınanlarla bir 300 tl daha gidiyordur eminim.. yoksa 400 tl aylık yetmez ki mutfak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…