• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Üzerimize Geliniyor ! Biz Nerede Yanlış Yapıyoruz ?

Herkese hayırlı huzurlu cumalar hanımlar .. Rabbime çok şükür bugünümüzden geri koymasın bizleri
Beni bunaltan ve kafama aşırı derecede taktığım bir konu var sizlerin görüşlerinize ihtiyacım var
bundan 2 yıl önce işe girdim halen çalışıyorum. işe girmeden eşimin tek maaşı ile o zaman 1800 tl felan giriyordu evimize , evet geçiniyorduk ama geçinmek denilirse kıt kanaat eksilere girerek kartlara yönelerek ..
o zamanlar kimse destek olmadı.. kendi ailem hariç kv birkere olsun birşeye ihtiyacınız var mı diye sormazlardı kötü günlerdi çok kötü rabbim o günlere geri döndürmesin inşallah..
Şu an ikimizde çalışıyoruz aylık kiram ve bakıcı parasını cıktığımız zaman şu an elimize 3200 tl net maaş kalıyor
Biraz borcumuz vardı bahar ayında onları kapattık daha sonra aylık 400 çok zorlarsam 500 tl kenara attım temmuz sonu tatilimizi yaptık geldik yıl boyunca çalışıyoruz gerçekten çok ihtiyacımız oluyor
2 bin tl gitti yaklaşık git gel benzin otel masrafı vs.. ama aileme göre bu gereksiz mesela.. napacakmışız tatili o parayı kenara atsaymışız vs.. neyse takılmıyorum zaten..
Onun harici aylık ekstra birşeyler çıkmaz ise yazın 400 tl kenara koyabiliyordum rahatlıkla
ama bir düğün dernek oluyordu vs gidiyordu.
Şimdı kışa giriyoruz malum ; doğal gazı masrafı vs eklenecek. kıyafettir şudur budur.. özellikle ogluma süreki büyüdüğü ve gelişim çağında oldu için küçülen çok şeyi oluyor
eşim vergi dilimine girdi gecen ay maaşımızdan 100 tl kesmişler eşimin maşından 200 tl kalıyordu
100 tl de kış için kurutmalık malzeme aldım ayarladım bu ay.
Tabi birde bayram girdi vs kurban paramızı daha önce ayarlamıştık 300 tl atabilirdim ama bayramda gezildi 9 gün evdeydik vs derken gitti para bu ay hiç kenara koyamadım
zaten her aynı olmuyor masraflar
şimdi önümüzde arabamızın sigorta ve vizesi var onun parasınıda ekime kadar ayarlamayı düşünüyorum inşallah.. oda öyle gider
ocakdan sonra da eşim kredi çekip arabamızı yükseltmek istiyor
2 sene önce 21 tl almıştık arabamızı şimdi 25 tl müşterisi var isteyen
faiz oranları çok yüksek ama benim çalıştığım iş yeri sayesinde düşük faizli kredi çekebileceğim
eşimde arabadan kar etmedim sayarım diyor..
en azından 2 sene sonra 15 bin tl birikmişimz olacak borca harca girmeden biriken parada gidiyor bir şekilde bunu anladım..
Herşeye zam gelmiş dün bime girdik eşimle a dan z ye herşeye zam getirmişler çok şaşırdık
ben mutfak masrafımı aylık alıyorum toplu bir şekilde ( bilmiyorum yanlış mı yapıyorum sizce bittikce almak haftalık almak daha mı mantık lı daha mı az gider bilemiyorum )
geçen ay mutfak masrafımız 400 tl tuttu ( toplu alışveriş hariç arada aldıklarımız ile 700 tl buluyordur aylık büyük ihitmal ile arada alınanları hesaplayamıyorum )
100 tl sırf oğlumuzun bezine ıslak mendiline verdik
içinde genel ihtiyaçlarımız hep vardı kıymamıda almıştım kurbana daha olduğu için.
bunun içeirsinde tabi günlük aldığımız ekmektir süttür sodadır haftalık tavuktur hariç..
Neyse annemgil çaya çağırdı alışverişden sonra oraya gittik
aboo böyle mutfak masrafımı olur dünya yı mı yiyeceksiniz siz böyle müsriflik yaparsanız hiç birşeyin sahibi olamassın biriktirdiklerinizde gidiyor elinizde var sıfır bu günlerinizi çok ararsınız ben mutfağa 150 200 tl anca harcıyorum diyor cidden şaşırıyorum.. herşey zaten ateş pahası !
sen boşuna çalışıyorsun diyor..
Yahu ben sahiden boşuna mı çalışıyorum :KK43: yaz günü için hafta sonu pikniğe gitmek lüks mü mesela hanımlar siz söyleyin ? yeri geliyor arkadaşlarımızla gidiyoruz ne tutarsa hesap ortak ödeniyor bir pikniğe taş çatlasın 50 60 tl gidiyor.. hiçmi sosyal hayatımız olmasın.. bütün hafta afedersiniz eşşek gibi çalışıyoruz zaten
pazarım mesela aylık 200 tl tutar maksimum. benim cocugum var almak zorundayım.
akşam üstü mesela dışarı cıkıyoruz bir dondurma yiyoruz geliyoruz oglum mısır istiyor alıyorum vs vs çok nadir arkadaşlarımızla çıktığımız zaman çay bahçesinde demlik çay çekirdek vs söylüyoruz..
onnun harici ben evimde demliyorum çekirdeğimi herşeyimi götürüyorum parkta oturup yiyoruz içiyoruz
dışarda yemek yemeyiz yediğimiz ac olursak dönerdir kebapdır..
sadece evlilik yıl dönümümüz için bu sene dışarıda yedik
üzerime birşey alıyorum mesela çalışıyorum elbet alacağım annem hemen başlar ; alın alın paranızı böyle harcayın.. ! vs.. bunun gibi şeyler
kışın mesela dışarı cıkıyoruz avm gidiyoruz oglumu oyun parkına götürüyorum yaz için dışarda istediği şeyler oluyor alıyorum sınırlı bir şekilde almayım mı ? nerde yanlış yapıyoruz ? ben zaten onun için çalışıyorum çevrem böyle konuştukca kendiim çok kötü hissediyorum har vurup harman savurur gibi.. daralıyoruz eşim le
eşim de daralmış olmalı ki zaten dün ; acaba biz çok mu harcıyoruz diyor .. demek ki oda düşünüyor
elimize kalan 3200 tl daha nasıl idareli kullabiliriz ki ailem ve çevrem sözlerinde haklı mı sizce ??
herşeye zam gelmiş kısın kısın diyorlar dana nasıl kısabilirim bilmiyorum
bu arada küçük bir ilçede yaşıyorum hayat şartları biraz daha uygun istanbul gibi büyük şehirlere nazaran yanlışım var ise sizlerde yol gösterirmisiniz
herkese okuduğu ve vakit ayırdığı için çok teşekkür ederim.
Kesinlikle siz haklısınız. Bunca geçim derdiyle , çocukla eşle uğraşırken, birde başkalarının sizi sorgulayıp pskolojinizi bozmasına izin vermeyin. Benim annem asla böyle şeyler demez, hatta kendi verir, ama babam ve başkaları aynı annenizin görüşünde. Heleki kiraydaysanız asla ama asla ekstra bir şey yapmaya hakkınız yokmuş gibi bakıyorlar. Üzmeyin kendinizi, simit olmuş 1,5 tl. Kim ne gecinmesinden bahsediyor ?

Anneniz abartmis o ayri ama bence maasinizi alinca ufak ufak da olsa birikiminizi yapin

İki yil sonra cikarilma ihtimaliniz varmis cunku
Maasinizi alinca o ayki durumunuza gore birikiminizi ayirin
Paranizi kucumsemeyin oncelikle

Bence sizin hataniz butce plani yapmiyorsunuz
Neyi nereye harcadiginizi biliyorsunuz ama erteleyerek , siraya koyarak , bir sonraki aylarda cikacak ongorulen ekstralari hesaba katarak aylik uc aylik yillik yuzeysel de olsa planlar yapin

Kumbara edinin
Bozuk para demeyin
Gayet guzel birikir
Gram altina cevirin mesela
Paraniza gore yarim gr bile altin var fiziki biriktirmek isterseniz
Yada bankalarin altin hesabindan 50 liralik bile alabilirsiniz
Heray birikim olmak zorunda degil tabi
Sıkışık aylariniz da olabilir hemen demoralize olmayin
Dugun oldu diye hemen birikmisinize sarilmayin
Altin almis basini gitmis
Butcenize gore para takin gitsin
Yakinlarimizin dugun tarihi zaten cok onceden bellidir haberimiz olur

400 tl zaten normal ama işte onun harici 1 ay boyunca arada alınanlarda çok oluyor canm mutfağa onu hesaplayamıyorum ama arada alınanlarla bir 300 tl daha gidiyordur eminim.. yoksa 400 tl aylık yetmez ki mutfak için

Et tavuk türüne iki ayda bir 250 lira veriyoruz bizde arada alınan lazım olanları saymiyorum bile insanın misafiri oluyor falan filan tabi.

gayet normal..okadarda olsun.annenizin sıze katkısı varmı o yuzden mı oyle soyluyor..çarşıya ın eve gel zaten 100 tl kafadan gıdıyor.ayrıca evın eksıklerı hiç bitmiyorkı.her gun bişey çıkıyor ıllakı..

Kredi faizini dusukten cekebiliyorsaniz ufak miktarlar cekin atiyorum 10 bin 20 bin onu odeyin hem kenarda birikmisiniz olur hem de isten cikarsaniz sizi cok zorlamaz eldeki parayla kapatırsınız cunku birikim olmuyor direkt krediye verirsiniz elde kalan parayı harcarsiniz birikiminiz de devam eder
aynen canm bizde öyle düşündük o nedenle araba için çekeceğiz ve ödeyeceğiz allahın izni ile ocakdan sonra en azından 2 yıl sonra işten cıksam bile miktar az bir şekilde üstesinden gelinir
lakin ev kredisi çekerde işten cıkarılırsam ozaman elimizdeki herşeyi de kaybederiz.

Hiç bir yerde yanlış yapmıyorsunuz, bence kendinize göre gayet idareli bir şekilde yaşıyorsunuz.
Hayat sadece çalışmak, kenara para atmak, ölürken yanınızda götüremeyeceğiniz şeylere sahip olmaktan ibaret değildir!
Ben de bu mantığı anlayamıyorum.

Yıllarca çalıştım, kenarımda bir kuruş param yok.
2 Tane dünya tatlısı evladım var, işinde gücünde ailesine bağlı eşim var.
Sağlığım mükemmel olmasa da, beni ayakta tutuyor hamd olsun.
Elim ayağım sağlam, çocuklarım sağlıklı, ailemizde bir hastalığımız yok...

Daha ne ister bir insan?
Kirada oturuyoruz, bende isterdim kendi evim olsun.
Arabamız var, polo, 4 kişi itiş kakış sığıyoruz işte, ben de isterdim daha büyüğü konforlusu olsun.
Marka giyinmiyorum, kendime ve çocuklarıma marka şeyler almıyorum ama iyi kötü çocuklarımın ve kendimizin ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz.

Hayat bu malesef.
Yaşamak böyle oluyor.
Masrafsız gün geçmiyor, en basitinden çocuğu kreşten aldığım her gün "anne birşey alalım" der oğlum.
İyi kötü ben de markete girmek zorunda kalıyorum, ya süt lazım oluyor ya ekmek.
Reyonda bir şeker, bir sakız, veya herhangi ufak birşey gören çocuğuma "hayır alamazsın" demek benim tabiatımda yok.
Markete girmeden de eve geçtiğimiz zamanlar oluyor, ancak çocuğum birşey isteyip ben yapamıyorsam, niye çalışıyorum işte o zaman sorgularım!

Ne için çalışıyorsunuz?
Boşa çalıştığınızı düşünmeden önce bunu bir tartın derim.

Ben dediğim gibi, çok uzun yıllardır çalışıyorum.
Ama çalışma amaçlarım vardı hep.
İlk zamanlar, kendi harçlığımı çıkartmak içindi.
Sonraları aileme destek olmak içindi.
Daha sonra annemi emekli etmek içindi.
Evlenmeden evvel, evlenebilmek içindi.
Evlendikten sonra, eşime destek olmak içindi.
Şimdi 2 çocuğuma konforlu bir hayat sunabilmek için çalışıyorum.
İsteklerini karşılayabilmek, kendi gönlümce yaşayabilmek için.

Evim, arabam, yatım, katım, hanlarım, hamamlarım olsa ne olur ki?
Ne için?

Bir de dönüp anne babanıza sorar mısınız, size ne bıraktılar?
Nasıl bir gelecek inşa ettiler, harcamalarını nasıl kontrolde tuttular?

Bir tatile gidemedikten, eşin ve çocuğun ile birlikte keyifli zaman geçiremedikten sonra, dünya kazansan ne olur ki?

Tabii ki bu benim bakış açım ve düşüncem.
Sözün özü, diyeceğim ki, boşverin sağın solun verdiği telkinleri.
Siz kendi aile bütçenize ve bu bütçenin yönetimine eşiniz ile birlikte karar verin.
Dengeli, ancak hayatı kendinize zehretmeden yaşayın.
Kimsenin yarına garantisi yok, har vurup harman savurmakta değil dediğim, hayatını yaşayarak birikim yapabilmek mesele.
Birikim yapılamıyorsa da, kendini harab etmenin de anlamı yok bu uğurda....
çok güzel anlatmışsınız iyi ki bu konuyu açmışım gerçekten çok daralmıştım şimdi tamamen bakış açım değişti..

Et tavuk türüne iki ayda bir 250 lira veriyoruz bizde arada alınan lazım olanları saymiyorum bile insanın misafiri oluyor falan filan tabi.
aynen hele ki misafir olunca + 50 tl bile geçiyor çogu zaman
şimdi oglum haftada iki kere et yiyor çok şükür birinde köfte birinde etli yemek kış geliyor balığıda eksik olmaz çalışmasam nerde alacaksın kıymayı felan asla mümkün mü..

Anneniz abartmis o ayri ama bence maasinizi alinca ufak ufak da olsa birikiminizi yapin

İki yil sonra cikarilma ihtimaliniz varmis cunku
Maasinizi alinca o ayki durumunuza gore birikiminizi ayirin
Paranizi kucumsemeyin oncelikle

Bence sizin hataniz butce plani yapmiyorsunuz
Neyi nereye harcadiginizi biliyorsunuz ama erteleyerek , siraya koyarak , bir sonraki aylarda cikacak ongorulen ekstralari hesaba katarak aylik uc aylik yillik yuzeysel de olsa planlar yapin

Kumbara edinin
Bozuk para demeyin
Gayet guzel birikir
Gram altina cevirin mesela
Paraniza gore yarim gr bile altin var fiziki biriktirmek isterseniz
Yada bankalarin altin hesabindan 50 liralik bile alabilirsiniz
Heray birikim olmak zorunda degil tabi
Sıkışık aylariniz da olabilir hemen demoralize olmayin
Dugun oldu diye hemen birikmisinize sarilmayin
Altin almis basini gitmis
Butcenize gore para takin gitsin
Yakinlarimizin dugun tarihi zaten cok onceden bellidir haberimiz olur
bende zaten çok değilde dediğinz gibi ufak ufak birikim yapmak istiyorum.. arabanın vize ve sigorta parasını ayarladıktan sonra inşallah yeniden başlayacağım zaten burdan aldığım ikramiyelerin üzerine bin tl koyduğum zaman tatilimizide yapabiliyoruz

Eskiden aç kalırsak peynir ekmek soğan yeriz denirdi. Annenize söyleyin peynir olmuş 15-16 lira soğan olmuş 3 lira. Makarna olmuş 2.5 lira. Günümüze dönsün baya eskilerde kalmış zira.

Bu arada herşeyden kısarım ama çok çok ekstra ürünler olmamak kaydıyla mutfaktan kısmam. Bence kendinize yüklenmeyin.
makarna cidden 2.5 lirami oralarda:oha: örnek mi verdiniz
ben halen 1.50 kuruşa alıyorum filiz ve nuhun ankarayı
peki mutfak hariç mesela nelerden kısıyorsunuz örnek verebilirmisiniz

aynen hele ki misafir olunca + 50 tl bile geçiyor çogu zaman
şimdi oglum haftada iki kere et yiyor çok şükür birinde köfte birinde etli yemek kış geliyor balığıda eksik olmaz çalışmasam nerde alacaksın kıymayı felan asla mümkün mü..

Senin çalışman boşa falan değil asıl calismasan gelir gider nasıl ödenecek. Kış geliyor doğalgaz hariç kendimize almasakta cocuklara mecbur alıyoruz geçen kış giydikleri olmuyor napacaksin. Paranın zaten bir değeri yok şu zamanda.

Senin çalışman boşa falan değil asıl calismasan gelir gider nasıl ödenecek. Kış geliyor doğalgaz hariç kendimize almasakta cocuklara mecbur alıyoruz geçen kış giydikleri olmuyor napacaksin. Paranın zaten bir değeri yok şu zamanda.
aynen oglumun şu an geçen sene giydikleri hep küçülmüş .büyük alsan harar gibi oluyor cocuga alınmasın mı ? mecbur alınacak be canm.. olur mu alınmadan.. ama o kadar eskilerde kalmış ki bazen insanlar bu nedenle psikolojik baskıyı çok güzel kuruyorlar

aynen oglumun şu an geçen sene giydikleri hep küçülmüş .büyük alsan harar gibi oluyor cocuga alınmasın mı ? mecbur alınacak be canm.. olur mu alınmadan.. ama o kadar eskilerde kalmış ki bazen insanlar bu nedenle psikolojik baskıyı çok güzel kuruyorlar

Sen ihtiyacın olanı alıyorsun gerisini düşünme kulağını kapat duyma tatilde ihtiyaç sonuçta koca sene çalışıp tatili iple cekiyorsunuz.

makarna cidden 2.5 lirami oralarda:oha: örnek mi verdiniz
ben halen 1.50 kuruşa alıyorum filiz ve nuhun ankarayı
peki mutfak hariç mesela nelerden kısıyorsunuz örnek verebilirmisiniz

Benim yaşadığım semt biraz pahalı. Carrefour gurme var burada. Raflar süslü püslü olunca filiz makarna da 2.50 lira oluyor haliyle.
Benim tutumlu olmak için özel bir çaba sarfetmiyorum. Sadece birşeyi alırken ona gerçekten ihtiyacım var mı yok mu onu düşünüyorum

Yok yahu gayet iyisiniz insanlar bi evde karı koca ikisi çalışınca dünyayı kazanıyor sanıyoRlar birinin maaşını yese diğerini kenara atar diye düşünüyorlar ama öyle olmuyor iletecek bunu anlatamıyoruz

biirktirmek zorundaymışım işte çalışıyor isem böyle birşeylerin sahibi olamayız ama bir yandanda haklı mı .. birde
mutfak masrafını aylık alınca daha mı çok tutuyor ki acaba diyorum haftalık yatta bittikçe mi alsam
Çalışıyorken birikim yapmalıyım diye düşünüyorsunuz,yapamayınca boşa çalışıyor gibi hissediyorsunuz sanırım ama çalışmak sadece birikim yapmak için değil,daha iyi şartlarda yaşamak içindir ayrıca.Ne güzel bak senelik tatile çıkıyorsunuz,çalışmasaydınız çıkamayacaktınız,harcamalar içinde geçerli ne güzel kazanıyor ve harcıyorsunuz.Ölümlü dünya bu gün var yarın yokuz.çok kasmamak lazım

Gayet makul harcamalarınız.Ayda 400 Tl.mutfak masrafı daha ne olsun.Herşeyi içinde sadece 2000 Tl.ye tatil yapmışsınız.Annenizi anlayadım ben.Ayda 150.00 tl.ye nasıl besleniyorlar.Sen kimseyi dinleme.Çünkü gayet hesaplı hareket ediyorsun zaten.

Herkese hayırlı huzurlu cumalar hanımlar .. Rabbime çok şükür bugünümüzden geri koymasın bizleri
Beni bunaltan ve kafama aşırı derecede taktığım bir konu var sizlerin görüşlerinize ihtiyacım var
bundan 2 yıl önce işe girdim halen çalışıyorum. işe girmeden eşimin tek maaşı ile o zaman 1800 tl felan giriyordu evimize , evet geçiniyorduk ama geçinmek denilirse kıt kanaat eksilere girerek kartlara yönelerek ..
o zamanlar kimse destek olmadı.. kendi ailem hariç kv birkere olsun birşeye ihtiyacınız var mı diye sormazlardı kötü günlerdi çok kötü rabbim o günlere geri döndürmesin inşallah..
Şu an ikimizde çalışıyoruz aylık kiram ve bakıcı parasını cıktığımız zaman şu an elimize 3200 tl net maaş kalıyor
Biraz borcumuz vardı bahar ayında onları kapattık daha sonra aylık 400 çok zorlarsam 500 tl kenara attım temmuz sonu tatilimizi yaptık geldik yıl boyunca çalışıyoruz gerçekten çok ihtiyacımız oluyor
2 bin tl gitti yaklaşık git gel benzin otel masrafı vs.. ama aileme göre bu gereksiz mesela.. napacakmışız tatili o parayı kenara atsaymışız vs.. neyse takılmıyorum zaten..
Onun harici aylık ekstra birşeyler çıkmaz ise yazın 400 tl kenara koyabiliyordum rahatlıkla
ama bir düğün dernek oluyordu vs gidiyordu.
Şimdı kışa giriyoruz malum ; doğal gazı masrafı vs eklenecek. kıyafettir şudur budur.. özellikle ogluma süreki büyüdüğü ve gelişim çağında oldu için küçülen çok şeyi oluyor
eşim vergi dilimine girdi gecen ay maaşımızdan 100 tl kesmişler eşimin maşından 200 tl kalıyordu
100 tl de kış için kurutmalık malzeme aldım ayarladım bu ay.
Tabi birde bayram girdi vs kurban paramızı daha önce ayarlamıştık 300 tl atabilirdim ama bayramda gezildi 9 gün evdeydik vs derken gitti para bu ay hiç kenara koyamadım
zaten her aynı olmuyor masraflar
şimdi önümüzde arabamızın sigorta ve vizesi var onun parasınıda ekime kadar ayarlamayı düşünüyorum inşallah.. oda öyle gider
ocakdan sonra da eşim kredi çekip arabamızı yükseltmek istiyor
2 sene önce 21 tl almıştık arabamızı şimdi 25 tl müşterisi var isteyen
faiz oranları çok yüksek ama benim çalıştığım iş yeri sayesinde düşük faizli kredi çekebileceğim
eşimde arabadan kar etmedim sayarım diyor..
en azından 2 sene sonra 15 bin tl birikmişimz olacak borca harca girmeden biriken parada gidiyor bir şekilde bunu anladım..
Herşeye zam gelmiş dün bime girdik eşimle a dan z ye herşeye zam getirmişler çok şaşırdık
ben mutfak masrafımı aylık alıyorum toplu bir şekilde ( bilmiyorum yanlış mı yapıyorum sizce bittikce almak haftalık almak daha mı mantık lı daha mı az gider bilemiyorum )
geçen ay mutfak masrafımız 400 tl tuttu ( toplu alışveriş hariç arada aldıklarımız ile 700 tl buluyordur aylık büyük ihitmal ile arada alınanları hesaplayamıyorum )
100 tl sırf oğlumuzun bezine ıslak mendiline verdik
içinde genel ihtiyaçlarımız hep vardı kıymamıda almıştım kurbana daha olduğu için.
bunun içeirsinde tabi günlük aldığımız ekmektir süttür sodadır haftalık tavuktur hariç..
Neyse annemgil çaya çağırdı alışverişden sonra oraya gittik
aboo böyle mutfak masrafımı olur dünya yı mı yiyeceksiniz siz böyle müsriflik yaparsanız hiç birşeyin sahibi olamassın biriktirdiklerinizde gidiyor elinizde var sıfır bu günlerinizi çok ararsınız ben mutfağa 150 200 tl anca harcıyorum diyor cidden şaşırıyorum.. herşey zaten ateş pahası !
sen boşuna çalışıyorsun diyor..
Yahu ben sahiden boşuna mı çalışıyorum :KK43: yaz günü için hafta sonu pikniğe gitmek lüks mü mesela hanımlar siz söyleyin ? yeri geliyor arkadaşlarımızla gidiyoruz ne tutarsa hesap ortak ödeniyor bir pikniğe taş çatlasın 50 60 tl gidiyor.. hiçmi sosyal hayatımız olmasın.. bütün hafta afedersiniz eşşek gibi çalışıyoruz zaten
pazarım mesela aylık 200 tl tutar maksimum. benim cocugum var almak zorundayım.
akşam üstü mesela dışarı cıkıyoruz bir dondurma yiyoruz geliyoruz oglum mısır istiyor alıyorum vs vs çok nadir arkadaşlarımızla çıktığımız zaman çay bahçesinde demlik çay çekirdek vs söylüyoruz..
onnun harici ben evimde demliyorum çekirdeğimi herşeyimi götürüyorum parkta oturup yiyoruz içiyoruz
dışarda yemek yemeyiz yediğimiz ac olursak dönerdir kebapdır..
sadece evlilik yıl dönümümüz için bu sene dışarıda yedik
üzerime birşey alıyorum mesela çalışıyorum elbet alacağım annem hemen başlar ; alın alın paranızı böyle harcayın.. ! vs.. bunun gibi şeyler
kışın mesela dışarı cıkıyoruz avm gidiyoruz oglumu oyun parkına götürüyorum yaz için dışarda istediği şeyler oluyor alıyorum sınırlı bir şekilde almayım mı ? nerde yanlış yapıyoruz ? ben zaten onun için çalışıyorum çevrem böyle konuştukca kendiim çok kötü hissediyorum har vurup harman savurur gibi.. daralıyoruz eşim le
eşim de daralmış olmalı ki zaten dün ; acaba biz çok mu harcıyoruz diyor .. demek ki oda düşünüyor
elimize kalan 3200 tl daha nasıl idareli kullabiliriz ki ailem ve çevrem sözlerinde haklı mı sizce ??
herşeye zam gelmiş kısın kısın diyorlar dana nasıl kısabilirim bilmiyorum
bu arada küçük bir ilçede yaşıyorum hayat şartları biraz daha uygun istanbul gibi büyük şehirlere nazaran yanlışım var ise sizlerde yol gösterirmisiniz
herkese okuduğu ve vakit ayırdığı için çok teşekkür ederim.
Ayda 3200 lira bitiyorsa evet anneniz haklı çok harcıyorsunuz. Bu zamana kadar dar bir ev kredisi falan ödeyebilirdiniz fakat bundan sonra çok zor o para da size yetmez .Malum ekonomik krizdeyiz . .

Bu arada bizim çocuğun mama bez falan hariç sadece aylık mama masrafı 400 tl,başka mama da yemiyor mecbur almak zorundayız,sizin gibi tutumlu bayanların açtığı konuları görünce bende kendimi çok çok müsrif hissediyorum,ama biz çok birikim taraftarı değiliz,bugünlerini güzel yaşasınlar,iyi bir eğitim verelim yeter kafasındayız

bende zaten çok değilde dediğinz gibi ufak ufak birikim yapmak istiyorum.. arabanın vize ve sigorta parasını ayarladıktan sonra inşallah yeniden başlayacağım zaten burdan aldığım ikramiyelerin üzerine bin tl koyduğum zaman tatilimizide yapabiliyoruz
Ekonomi finan basliginda cok guzel birikim topikleri oluyor
Zamaninda bana cok faydasi olmustu
Bi bakin isterseniz

Back