Çok Üzerimize Geliniyor ! Biz Nerede Yanlış Yapıyoruz ?

Kesinlikle siz haklısınız. Bunca geçim derdiyle , çocukla eşle uğraşırken, birde başkalarının sizi sorgulayıp pskolojinizi bozmasına izin vermeyin. Benim annem asla böyle şeyler demez, hatta kendi verir, ama babam ve başkaları aynı annenizin görüşünde. Heleki kiraydaysanız asla ama asla ekstra bir şey yapmaya hakkınız yokmuş gibi bakıyorlar. Üzmeyin kendinizi, simit olmuş 1,5 tl. Kim ne gecinmesinden bahsediyor ?

Anneniz abartmis o ayri ama bence maasinizi alinca ufak ufak da olsa birikiminizi yapin

İki yil sonra cikarilma ihtimaliniz varmis cunku
Maasinizi alinca o ayki durumunuza gore birikiminizi ayirin
Paranizi kucumsemeyin oncelikle

Bence sizin hataniz butce plani yapmiyorsunuz
Neyi nereye harcadiginizi biliyorsunuz ama erteleyerek , siraya koyarak , bir sonraki aylarda cikacak ongorulen ekstralari hesaba katarak aylik uc aylik yillik yuzeysel de olsa planlar yapin

Kumbara edinin
Bozuk para demeyin
Gayet guzel birikir
Gram altina cevirin mesela
Paraniza gore yarim gr bile altin var fiziki biriktirmek isterseniz
Yada bankalarin altin hesabindan 50 liralik bile alabilirsiniz
Heray birikim olmak zorunda degil tabi
Sıkışık aylariniz da olabilir hemen demoralize olmayin
Dugun oldu diye hemen birikmisinize sarilmayin
Altin almis basini gitmis
Butcenize gore para takin gitsin
Yakinlarimizin dugun tarihi zaten cok onceden bellidir haberimiz olur

400 tl zaten normal ama işte onun harici 1 ay boyunca arada alınanlarda çok oluyor canm mutfağa onu hesaplayamıyorum ama arada alınanlarla bir 300 tl daha gidiyordur eminim.. yoksa 400 tl aylık yetmez ki mutfak için

Et tavuk türüne iki ayda bir 250 lira veriyoruz bizde arada alınan lazım olanları saymiyorum bile insanın misafiri oluyor falan filan tabi.

gayet normal..okadarda olsun.annenizin sıze katkısı varmı o yuzden mı oyle soyluyor..çarşıya ın eve gel zaten 100 tl kafadan gıdıyor.ayrıca evın eksıklerı hiç bitmiyorkı.her gun bişey çıkıyor ıllakı..

aynen canm bizde öyle düşündük o nedenle araba için çekeceğiz ve ödeyeceğiz allahın izni ile ocakdan sonra en azından 2 yıl sonra işten cıksam bile miktar az bir şekilde üstesinden gelinir
lakin ev kredisi çekerde işten cıkarılırsam ozaman elimizdeki herşeyi de kaybederiz.

çok güzel anlatmışsınız iyi ki bu konuyu açmışım gerçekten çok daralmıştım şimdi tamamen bakış açım değişti..

Et tavuk türüne iki ayda bir 250 lira veriyoruz bizde arada alınan lazım olanları saymiyorum bile insanın misafiri oluyor falan filan tabi.
aynen hele ki misafir olunca + 50 tl bile geçiyor çogu zaman
şimdi oglum haftada iki kere et yiyor çok şükür birinde köfte birinde etli yemek kış geliyor balığıda eksik olmaz çalışmasam nerde alacaksın kıymayı felan asla mümkün mü..

bende zaten çok değilde dediğinz gibi ufak ufak birikim yapmak istiyorum.. arabanın vize ve sigorta parasını ayarladıktan sonra inşallah yeniden başlayacağım zaten burdan aldığım ikramiyelerin üzerine bin tl koyduğum zaman tatilimizide yapabiliyoruz

makarna cidden 2.5 lirami oralarda örnek mi verdiniz
ben halen 1.50 kuruşa alıyorum filiz ve nuhun ankarayı
peki mutfak hariç mesela nelerden kısıyorsunuz örnek verebilirmisiniz

Senin çalışman boşa falan değil asıl calismasan gelir gider nasıl ödenecek. Kış geliyor doğalgaz hariç kendimize almasakta cocuklara mecbur alıyoruz geçen kış giydikleri olmuyor napacaksin. Paranın zaten bir değeri yok şu zamanda.

aynen oglumun şu an geçen sene giydikleri hep küçülmüş .büyük alsan harar gibi oluyor cocuga alınmasın mı ? mecbur alınacak be canm.. olur mu alınmadan.. ama o kadar eskilerde kalmış ki bazen insanlar bu nedenle psikolojik baskıyı çok güzel kuruyorlar

Sen ihtiyacın olanı alıyorsun gerisini düşünme kulağını kapat duyma tatilde ihtiyaç sonuçta koca sene çalışıp tatili iple cekiyorsunuz.

makarna cidden 2.5 lirami oralarda örnek mi verdiniz
ben halen 1.50 kuruşa alıyorum filiz ve nuhun ankarayı
peki mutfak hariç mesela nelerden kısıyorsunuz örnek verebilirmisiniz

Benim yaşadığım semt biraz pahalı. Carrefour gurme var burada. Raflar süslü püslü olunca filiz makarna da 2.50 lira oluyor haliyle.
Benim tutumlu olmak için özel bir çaba sarfetmiyorum. Sadece birşeyi alırken ona gerçekten ihtiyacım var mı yok mu onu düşünüyorum

Yok yahu gayet iyisiniz insanlar bi evde karı koca ikisi çalışınca dünyayı kazanıyor sanıyoRlar birinin maaşını yese diğerini kenara atar diye düşünüyorlar ama öyle olmuyor iletecek bunu anlatamıyoruz

Çalışıyorken birikim yapmalıyım diye düşünüyorsunuz,yapamayınca boşa çalışıyor gibi hissediyorsunuz sanırım ama çalışmak sadece birikim yapmak için değil,daha iyi şartlarda yaşamak içindir ayrıca.Ne güzel bak senelik tatile çıkıyorsunuz,çalışmasaydınız çıkamayacaktınız,harcamalar içinde geçerli ne güzel kazanıyor ve harcıyorsunuz.Ölümlü dünya bu gün var yarın yokuz.çok kasmamak lazım

Gayet makul harcamalarınız.Ayda 400 Tl.mutfak masrafı daha ne olsun.Herşeyi içinde sadece 2000 Tl.ye tatil yapmışsınız.Annenizi anlayadım ben.Ayda 150.00 tl.ye nasıl besleniyorlar.Sen kimseyi dinleme.Çünkü gayet hesaplı hareket ediyorsun zaten.

Ayda 3200 lira bitiyorsa evet anneniz haklı çok harcıyorsunuz. Bu zamana kadar dar bir ev kredisi falan ödeyebilirdiniz fakat bundan sonra çok zor o para da size yetmez .Malum ekonomik krizdeyiz . .

Bu arada bizim çocuğun mama bez falan hariç sadece aylık mama masrafı 400 tl,başka mama da yemiyor mecbur almak zorundayız,sizin gibi tutumlu bayanların açtığı konuları görünce bende kendimi çok çok müsrif hissediyorum,ama biz çok birikim taraftarı değiliz,bugünlerini güzel yaşasınlar,iyi bir eğitim verelim yeter kafasındayız

Ekonomi finan basliginda cok guzel birikim topikleri oluyor
Zamaninda bana cok faydasi olmustu
Bi bakin isterseniz

İnsanın gozleri doluyor cidden şöyle konulari okurken. Para biriktircem diye yaşamayalim mi yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…