- 18 Ocak 2018
- 692
- 374
- 53
- 33
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
hayır aklımda tuttuğmdan değil her ay aynı marketten aldığım için fiyatları ister istemez aklnda kalıyor..Çok adefersiniz bütün bu fiyatları aklınızda mı tutuyorsunuz? yazık ya 3 günlük dünyada arabamı yükselteyim birşeyler sahibi olayım diye anımı kaçırmayı asla göze alamam. geleceği düşünürken anınızı kaçırıyorsunuz farkındamısınız? çok abartılı geldi bana, kolay gelsin.
Arkadaşım bırak kalmasin o ayda birikim falan. Boşa mi çalışıyorum diyorsun hayır niye boşa çalışasın. Birikim yapmıyorsun ama daha rahat bir yaşam sürüyorsun. Hani diyorsunuz ya haftalık mı yapayım aylık mi yapayım alımlarımı diye. Inanin hangisini yaparsanız yapın arada çok bir fark olmayacak. Burda sorun sizin bakış açınız. O da siz dert ettiğiniz için sorun diyorum. Çalışmanın gayesi birikim değildir sadece, yiyip icip yaşamak o andan mutlu olmaktir. Yeri gelip kenara 400 lira atacağına 1 gece ailecek dışarıda güzel bir yerde yenecek yemektir.hani biriktirirdim demişssiniz ya işte 500 veya 1000 tl yeri geliyor cogunlukla kalmıyor para..
400 tl evet ama o toplu alışverişde giden haftalık da aldıklarımız oluyor onlara nek adar gidiyor bilemiyorum
aylık oglumun bezi ve ıslak mendili ile 500 tl sonrası bitenler günlük alınanlar sütler tatlılar dondurmadır ekmektir içecektir tavuktur vs.. onların dışında 400 tl dedim canm
Bi evde bi insandan fazla masraf yiyo araba olur olmadık zamanlarda da bozulup milyarlarca hasar çıkarabiliyorBiz de bu ara arac almayi planlıyorduk ama buyuklerimize ve ekonomi goruslerine deger verdigim kisiler almayin şu an dediler..ayrica araba 10 yil oncesine kadar yatirimdi artik degil..aksine goturusu olan birsey..bunu bizzat galerici soyledi bize vazgectik biz de
bende hep böyle düşünüyordum ama şimdi neden kafam karışık bilmiyorum sanırım bu düşüncelerden kurtulmak en güzeli dediğiniz gibi..Size kocaman bir helal olsun, okurken çok takdir ettim. Anneniz de benim kv gibi şu devir için normal olan şeyleri lüks gibi görüyorlar çünkü geçmişte görmemişler ve sadece karnımız doysun hesabı yaparak birikim de birikim diye ömürlerini çürütmüşler. Şimdi oğulları üç kuruşluk mal mülk yüzünden birbirine girdiler ve konuşmuyorlar. Fırsat varsa elbette birikim de yapılır ama sürekli herşeyden kısarak değil, bu şekilde yaşamak olmaz sadece kuru kuru var olmak olur ve geriye dönüp baktığınızda en çok pişman olacağınız şey hayatı yaşayamamak olacaktır. Etrafa çok takılmayın.
Bir kere geliniyor dünyaya ve saydiginiz şeyler çok normal tatildir piknikte vs. Bir bunlarmis lüksünüz. Bunlari da yapmayacaksınız yaşamayin daha iyi.toplu masrafım 400 tl canm bunun içinde dediğim gibi arada aldıklarımız hariç arada aldıklarımıza ne kadar gidiyor bilmiyorum
hani süttür ekmektir tavuktur mantardır bir tatlı malzemesidir kesme dondurmadır vs vs onlarla 600 buluyordur onu bilemiyorum antalyanın bir ilçesinde yaşıyoruz.
o kadar haklısınız ki ben sıktıkca birşeyler çıkıyor eskstra masraf oluyor ve daha çok gidiyor .. yıpranan ben oluyorum ama bende işte hazır calışıyorkene ilerisi için biraz birşeyler olsun istiyorum.. yaşadığım şehire göre kiradan sonra elimize 3200 tl kalması bana iyi şartlarda yaşanılıyor demek inanın insanlar 1600 tl ile geçiniyorlar. nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama allah yardımcıları olsun . bende geçiniyordum 1800 tl ile ama ona geçinmek denmiyor işteBir kere geliniyor dünyaya ve saydiginiz şeyler çok normal tatildir piknikte vs. Bir bunlarmis lüksünüz. Bunlari da yapmayacaksınız yaşamayin daha iyi.
Evinizi arabanızı alın keyfimize bakın kimse 2 maaşla trilyoner olmuyor. Aileniz cok yanlis düşünüyor.
Neyin sahibi olacakmissiniz ben anlamadım 2 kuru maaşla hanlar hamamlar mi alacaksınız.
Market alışverişiniz de çok normal.
Bir teneke yağ 32 -33 lira
700 gramlık salcaya 12 lira verdim
Yoğurt olmuş 9 10 lira
Yumurta olmuş kolisi 10 lira.
Hayat pahalı malesef annenizin fiyatlardan haberi yok sanırım dolar uçtu uçtu deseydin anneme. Herşey ateş pahası.
En basitinden 3 liraya aldığım 10 litre su 5 lira olmus. Bide bimden alışveriş yapiyormussunuz vallahi çok normal.
Böyle ince hesaplar yaparak kendinizi yipratmayin. Sıktıkca pinti oldukça daha çok gidiyor eli açık bir insan olun size tavsiyem. Caniniz ne isterse imkan dahilinde yapın.
Öleceğiz ya ötesi var mi?
Madem o kadar paranız var kredi cekin ev alın.arabayı sırf elimizde birikim kalsın diye yükseltmek istiyoruz böyle birikilen para biryerlere gittiği için bankada 43 bin tl paramız var düğünden kalan işimde garanti olmadığı için ev kredisi de çekemiyoruz
Bence parça parça alınca daha çok gider.biz istesek de o kadar harcayamayız yoksa kalan para yetmez bence bütceme göre alışveriş yapmaya çalışıyorum
ama acaba aylık yapınca daha mı çok gidiyor ki parça parça alsam yada haftalık daha mı az gider ki..
işten 2 yıl sonra çıkartılma ihtimalim var bu durumda faizlerde yüksek iken tek maaşla krediyi nasıl ödeyeceğiz en az 100 bin tl cekmemiz lazmMadem o kadar paranız var kredi cekin ev alın.
Isım garanti değil diyorsunuz ama arabayı neden yükseltiyorsunuz o zaman onun da bi garantisi yok.
Ki evin masrafı yok ama araba durduğu yerde masraf çıkartır.
Madem küçük yerdesiniz arabaya o kadar ihtiyaç olmaz ki .
Ben olsam arabayı da satar elimdeki parayla küçük bi ev alırdım.
En azından siz issiz bile kalsanız kira derdi olmadığı için geçinir gidersiniz kimseye muhtaç olmadan.
Haklısın.Olması gerekenlerden vazgeçmek olmaz.O da ancak bu şekilde oluyor.Taslanacak birsey yok ki , ulkenin hali ortada ,normal beslenen bir aile icin bu zamlarla 2 bin lira bile yetmiyor
O yuzden cok sasirdim konu sahibine , 400 ile mutfagi halledebiliyorsa gercekten cok sansli
Geciniyor ama gidin birde onlara sorun yoklukla kıt kanaat. Ve çoğunun koyle bağlantısı oluyor oralardan erzak geliyor idare ediyorlar. köyle bağlantisi olmayaninda Allah yardımcısı olsun.o kadar haklısınız ki ben sıktıkca birşeyler çıkıyor eskstra masraf oluyor ve daha çok gidiyor .. yıpranan ben oluyorum ama bende işte hazır calışıyorkene ilerisi için biraz birşeyler olsun istiyorum.. yaşadığım şehire göre kiradan sonra elimize 3200 tl kalması bana iyi şartlarda yaşanılıyor demek inanın insanlar 1600 tl ile geçiniyorlar. nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama allah yardımcıları olsun . bende geçiniyordum 1800 tl ile ama ona geçinmek denmiyor işte
Ben anlayamadim , aylik mutfak masrafiniz 400 lira mi?? Ve anneniz buna cok mu dedi?
Hangi ulkede yasiyorsunuz?
Bizde aynı ayda 2 kere toplu alış verişe gidiyorum annemle her biri 200 250 liraya patlıyor. Bir de arada ihtiyaç oldukça aldıklarımiz oluyor. En az 700 liraya patlıyor market masrafı her ay.Her şey bu kadar pahalıyken gayet az harcıyorsunuz bence. Ayrıca ne için çalışıyor insan? Daha iyi yaşamak için değil mi? Eğer sosyalleşemeyeceksen, az da olsa istediklerini yiyemeyeceksen (fırsatın varken, paran yoksa ayrı) ne anlamı var köpek gibi çalışmanın? Ayrıca, tatil lüks değil artık, ihtiyaç... Bence siz çevrenizdekilerin ne dediğine bakmayın. Sizin paranız sizi ilgilendirir, onları değil. Biz de toplu alışveriş yaparız, her markete girdiğimde kasa çıkışında canım sıkılıyor benim. Hiçbir şey almıyoruz ama 200-250 tl veriyoruz... O halde yani her yer. Üzülmeyin o yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?